Isolatie Friesland, voor een energiezuinige woning

Vandaag de dag besteedt de overheid steeds meer aandacht aan energiezuinig leven en het bijdragen aan een schoner milieu. Eén van de mogelijke oplossingen voor een energiezuinig huis is het plaatsen van isolatie. Bij het na-isoleren van woningen heb je de keuze uit diverse varianten, die elk hun eigen voor- en nadelen en eigen prijzen hebben. Zo is bijvoorbeeld een spouwmuurisolatie snel uitgevoerd, maar zal een gevelisolatie een hoger rendement opleveren. Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van het na-isoleren van jouw woning in Friesland? Aarzel dan niet om vandaag nog meerdere offertes aan te vragen. De specialisten uit ons netwerk helpen je met alle plezier!
Subsidie op isolatie in 2018?

Wil je jouw huis in Friesland wel isoleren maar vind je de kosten te hoog? Je kunt eventueel gebruik maken van een groene lening, met een laag rentetarief. De Rijksoverheid komt je ook tegemoet door een laag BTW-tarief (6%) te hanteren op de loonkosten van de klus. Voor Verenigingen van Eigenaren (VVE) is er op dit moment nog budget in de vorm van de subsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’. Meer weten over de exacte regelgeving omtrent subsidie? Wij adviseren je om offertes te vergelijken en te informeren naar de mogelijkheden.
Diverse soorten isolatie

Er bestaan veel verschillende vormen van woningisolatie die gelden als een energiezuinige maatregel. De meest populaire en gebruikelijke variant in Friesland is de isolatie van de spouwmuur. Een isolatiespecialist kan een spouwmuurisolatie namelijk in een dag plaatsen. De na-isolatie van de spouwmuur zorgt direct voor een besparing van de stookkosten. In vergelijking met andere vormen van isolatie biedt een spouwmuurisolatie alleen niet zo’n hoog rendement. Daarvoor zul je toch moeten kiezen voor een vloer- of gevelisolatie. Een vloerisolatie kunnen professionals zowel bij de vloer als bij de kruipruimte uitvoeren. In het laatste geval spreken we ook wel over een bodemisolatie in plaats van een vloerisolatie. Een gevelisolatie brengt de hoogste kosten met zich mee, maar zorgt wel voor een uitstekende isolatiewaarde. Een gevelisolatie is effectiever dan de isolering van de spouw, maar kost ook vier keer zoveel. Op lange termijn verdien je deze investering wel weer terug. Tot slot is het ook een optie om het dak te isoleren. Een dakisolatie biedt naast een uitstekende warmte-isolatie ook een goede geluidsisolatie.

Isolatie prijzen

De kosten voor het na-isoleren van een woonhuis hangen af van zoveel verschillende factoren dat er geen duidelijke prijsgarantie is te geven. Factoren die onder meer invloed hebben op de prijs, zijn de afmetingen van het te isoleren oppervlak en het soort isolerend basismateriaal waar je voor kiest. Daarnaast hebben ook jouw eisen op het gebied van de isolatiewaarde invloed op de uiteindelijke kosten. Over het algemeen geldt: hoe meer isolerend materiaal wij moeten gebruiken, hoe meer de prijs stijgt. Een laatste invloedsfactor waar wij jouw aandacht op willen vestigen is de mate van vochtbestrijding die nodig is. In sommige gevallen, met name bij een vloerisolatie, is het niet mogelijk het juiste materiaal te installeren zolang er vocht in de ondergrond, muur of de spouw zit. Dit betekent dat je eerst vochtbestrijdende maatregelen moet uitvoeren voordat specialisten kunnen beginnen met het na-isoleren van jouw huis in Friesland. Ben je benieuwd naar de kosten voor het na-isoleren van de spouw of gevel? Vraag dan via het contactformulier enkele vrijblijvende offertes bij ons aan. We helpen je graag!


Navigeer op deze pagina naar:Overzicht gemiddelde prijzen

Isolatiesoort Prijs per m2 (gemiddeld)
Dakisolatie €50,-
Gevelisolatie €120,-
Kruipruimte isolatie €25,-
Spouwmuurisolatie €15,-
Vloerisolatie €30,-
Akoestische isolatie (vloer) €22,-
Akoestische isolatie (muur) €75,-
Akoestische isolatie (plafond) €60,-

Overzicht gemiddelde prijzen

Zoals gezegd varieert de prijs per vierkante meter voor de isolering van woningen en bedrijfspanden. De prijzen die je in de tabel ziet, geven de gemiddelde prijzen weer die men gemiddeld rekent voor het isoleren van een dergelijk oppervlak. De prijs valt soms iets hoger of lager uit, afhankelijk van de keuzes die je maakt op het gebied van materiaallevering, installatie en isolatiemateriaal. Zo kun je bijvoorbeeld veel besparen op een dakisolatie door eigenhandig de isolatieplaten of glaswol te installeren. Kijken we in het algemeen naar de kosten dan zie je dat een spouwmuurisolatie het goedkoopst is, terwijl een gevelisolatie relatief hoge kosten kent. Een andere variabele die invloed heeft op de hoogte van je daadwerkelijke investering is de aan- of afwezigheid van subsidie van de Rijksoverheid. Tegenwoordig geldt er in ieder geval een verlaagd BTW-tarief (6%) op de loonkosten van de klus. Op de lange termijn zul je echter bij zowel een spouw- als gevel- en dakisolatie geld verdienen door de besparing op de stookkosten. Dit is natuurlijk lager voor een spouwmuur- dan een gevelisolatie. Met een berekening is de terugverdientijd te bepalen.

Offertes aanvragenSpouwmuurisolatie Friesland

Eén van de meest populaire vormen van woningisolatie in Friesland is de spouwmuurisolatie. Een goede spouwmuurisolatie brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat bij een spouwmuurisolatie de spouw binnen een dag een hogere isolatiewaarde krijgt, en dat dit relatief weinig kost. In drie tot vier jaar heb je dan ook de investering in de spouwmuurisolatie al terugverdiend. De isolatie van de spouwmuur is met behulp van verschillende materialen af te handelen. Het meest gekozen isolatiemateriaal voor een spouwmuurisolatie is vloeibare PUR. De afkorting PUR staat voor polyurethaan: een gemakkelijk aan te brengen middel dat een goede isolatiewaarde heeft. EPS parels vormen het alternatief voor PUR of PIR. Deze isolatieparels maakt men van EPS (een soort piepschuim, ook wel tempex genoemd). De EPS parels vermengt men met lijm om te voorkomen dat deze verzakken. Of je kiest voor PUR of EPS is afhankelijk van jouw wensen voor de dikte van de isolatielaag en de overige materiaaleigenschappen.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (gemiddeld oppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €700,- €180,-
Rijtjeshuis €750,- €200,-
2 onder 1 kap €2000,- €550,-
Vrijstaande woning €2500,- €600,-


Spouwmuurisolatie in Friesland

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De werking van spouwmuurisolatie is eigenlijk heel eenvoudig. In de lege spouwmuur (ruimte tussen twee muren) vindt op dit moment veel koude luchtstroming plaats. Daardoor voelen de binnenmuren koud en soms zelfs vochtig aan. Tijdens de spouwmuurisolatie vullen de specialisten de spouwmuur met PUR, steenwol, glaswol of isolatieparels. Dit proces duurt in de meeste gevallen maximaal een dag. Bijkomend voordeel is dat het geen rommel veroorzaakt en dat hak- en breekwerken niet nodig zijn. De specialist boort kleine gaatjes in de voegen. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten. Naderhand wordt alles netjes afgewerkt. Binnen slechts drie tot vijf jaar heb je de investering in spouwmuurisolatie al terugverdiend. De verbetering in wooncomfort voel je echter meteen.

Na-isoleren van de spouw

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Friesland de vraag welke mogelijkheden er bestaan voor na-isolatie bij hun huis. Het antwoord hierop is eigenlijk altijd: de na-isolatie van de spouwmuur. Het is hierbij natuurlijk wel noodzakelijk dat het huis een ongeïsoleerde spouwmuur heeft. Dit is meestal zo bij woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975. Wil je meten of er een spouwmuur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur bij een deur. Deze afstand dient meer dan 24cm te bedragen voor de aanwezigheid van een spouw.Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen

Het laten isoleren van de spouwmuur is relatief goedkoop, en is het beste over te laten aan een erkend isolatiespecialist uit Friesland. Hoewel veel mensen denken dat het bij een spouwmuurisolatie enkel gaat om het boren van gaten in de voegen van de spouw en het naar binnen spuiten van de EPS parels of PUR, komt er veel meer bij kijken. Zo moet men waken voor een verkeerde plaatsing van de isolatie. Dit kan leiden tot koudeplekken of tot overlap van de EPS parels. Daarnaast kan een ophoping van het isolatiemateriaal de ventilatie van de spouwmuur blokkeren, wat soms leidt tot vochtproblemen. Een derde nadeel van het eigenhandig uitvoeren van de spouwmuurisolatie is dat je geen recht meer hebt op garantie: je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele schade aan de spouwmuur.Vraag vrijblijvend offertes aan

De experts uit ons netwerk hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van isolatie. Maak vrijblijvend kennis.

Vrijblijvend contact

Vloerisolatie Friesland

Het isoleren van vloeren is een zeer goede oplossing voor het tegen gaan van optrekkende tocht, kou en vocht vanuit de vloer. Een vloerisolatie kan op twee verschillende manieren worden toegepast: door de isolatie van de kruipruimte, of door de isolering van de (onderzijde van de) vloer. Voor welke variant je het beste kunt kiezen is afhankelijk van het beschikbare budget, de hoogte van de kruipruimte en verscheidene andere factoren. Laat je een nieuw woonhuis bouwen? Dan is een goede vloerisolatie een uitstekende keuze. Door de vloerisolatie voorkom je dat vocht in de ondergrond trekt, wat betekent dat de luchtvochtigheid in huis zeer aangenaam blijft, ook ongedierte en andere vochtproblemen worden op deze wijze voorkomen. Wil je graag een vloerverwarming combineren met een vloerisolatie? Dan adviseren de specialisten uit ons netwerk in Friesland om te kiezen voor een kruipruimte- of bodemisolatie. Dit levert in dat geval het beste rendement op, zeker in combinatie met een subsidie.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (standaard vloeroppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €1500,- €200,-
Rijtjeshuis €1100,- €160,-
Hoekwoning €1300,- €180,-
2 onder 1 kap €1550,- €200,-
Vrijstaande woning €1700,- €230,-


vloerisolatie in Friesland

Overzicht vloerisolatie producten

Het uitvoeren van de vloerisolatie kan, zoals bij alle isolatievormen, met veel verschillende grondstoffen. Eén van de producten die steeds meer populariteit krijgt is PIF isolatiefolie. Dit isolerend folie is eenvoudig tegen de onderzijde van de vloer aan te brengen en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Isolatieplaten van hardschuim (PIR of PUR) bieden een goed alternatief voor isolatiefolie. Ook deze installeer je op eenvoudige wijze. Een derde optie waar onze klanten uit Friesland vaak voor kiezen is glaswol.

De vloer zelf isoleren

Heb je veel ervaring met doe-het-zelf klussen en heb je genoeg tijd? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf de vloerisolatie te plaatsen. Wij adviseren om, als je voor kiest zelf de vloerisolatie te installeren, het product aan de onderkant van de vloer te monteren. De onderkant bereik je door de kruipruimte. Controleer voordat je aan de klus begint of de kruipruimte goed bereikbaar is, en of deze hoog genoeg is. Het handigs is om een hoogte van minimaal 50 centimeter te hebben voor het werk. Gaat het om de isolatie van een houten ondergrond? Zorg er dan voor dat je het isolatiefolie of de isolatieplaten niet direct tegen de planken aan zet. Hierdoor creëer je een extra isolatielaag.
Houten vloer isoleren

Bij het isoleren van de houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat hout goed moet kunnen ‘ademen’. Dat voorkomt houtrot, schimmels en vochtvorming. In de meeste geval is het mogelijk om de vloer van ondereren te isoleren. Er wordt dan isolatiemateriaal onder/tussen de balken geplaatst, in combinatie met een dampscherm op de bodem van de kruipruimte.

Betonvloer isoleren

Heb je een betonvloer en een kruipruimte? Dan is het mogelijk om vloerisolatie via de onderzijde aan te brengen. Het komt echter ook vaak voor dat er geen kruipruimte aanwezig is. De enige optie is dan om de vloer via de bovenkant te isoleren. Dit is een flinke klus, aangezien de ondergrond gemiddeld acht centimeter hoger komt te liggen. Dat vergt aanpassingen aan bijvoorbeeld de deuren.
Dakisolatie

Vaak gaat bij een woning de meeste warmte verloren via het dak. Door een dakisolatie toe te passen is het mogelijk heel wat te besparen op de energiekosten. Voor het isoleren van daken vormen verscheidene isolatiematerialen een geschikte keus. Wil je zelf de dakisolatie zelf uitvoeren? Dan adviseren wij het gebruik van isolatieplaten of glaswol. Ga je aan de slag met glaswol? Schaf dan van te voren wel de juiste beschermende kleding aan. Zo voorkom je dat je last krijgt van de glasvezels in de lucht. De kosten voor het laten plaatsen van een dakisolatie liggen relatief hoog, maar het BTW-tarief op de loonkosten is slechts 6%. Bovendien zal een dakisolatie niet alleen zorgen voor een betere warmte-isolatie, ook de akoestische isolatie zal verbeteren.

Rendement en prijzen

Dak type Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing
Schuin dak (onverwarmd) €1375,- €375,-
Schuin dak (verwarmd) €4400,- €650,-
Plat dak (schuur) €375,- €70,-
Zolder vloer €1200,- €475,-


Dakisolatie Friesland

Soorten dakisolatie

Zoals bij elke vorm van woningisolatie is ook voor het isoleren van het dak een ruime keuze aan isolatiematerialen beschikbaar. Laat jij het dak van je woning of bedrijfspand in Friesland isoleren, kijk dan bij de isolatiespecialist goed naar de diverse producten en hun voor- en nadelen. Populaire grondstoffen voor de dakisolatie zijn naast de al genoemde glaswol en isolatieplaten: steenwol en aluminium noppenfolie. Steenwol kun je qua eigenschappen vergelijken met glaswol, het grote verschil is dat steenwol gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Aluminium noppenfolie heeft twee eigenschappen die bij andere producten niet teruggevonden worden: het weerkaatst het zonlicht en is bovendien dampdicht. Dit betekent dat dit product daklekkage en andere vochtproblemen tegen gaat.


Schuin dak isoleren

De techniek die wij voor het isoleren van het dak gebruiken, is grotendeels afhankelijk van de hellingshoek en de dakconstructie. Voor de isolatie van schuine daken bestaat er feitelijk verschil tussen de isolatie van een onverwarmd en verwarmd schuin dak. Het verschil in prijzen hierbij is ongeveer €3000,-. Jaarlijks zul je met een verwarmde dakisolatie wel €400,- meer terugverdienen.

Plat dak isoleren

Voor het isoleren van platte daken wordt door onze isolatiespecialisten uit Friesland gebruik gemaakt van drie verscheidene technieken. Een binnenzijde en buitenzijde dakisolatie zijn het meest gebruikelijk. De platen of glaswol plaatst men dan direct tegen de dakconstructie welke de specialist vervolgens afdekt. De laatste variant, waarbij professionals het isolatiemateriaal op de dakbedekking leggen, is gebruikelijk bij dakterrassen omdat men hier veel overheen loopt.
63

Deelnemende bedrijven


1522

Aanvragen behandeld


905

Uitgevoerde opdrachten


15

Jaar ervaring


Kruipruimte isolatie

Hierboven spraken wij al over de mogelijkheid voor het gebruik van de kruipruimte voor het isoleren van de vloer. Het is echter ook mogelijk om de kruipruimte zelf te isoleren. Dit betekent dat je de open ruimte volstopt met een bepaald isolatiemateriaal, waardoor met name het risico op opstijgend vocht verminderd wordt. Daarnaast zal ook tocht en kou verminderen. Dit komt doordat de kruipruimte onder de grond zit, en standaard ongeveer een temperatuur van 12 graden heeft. Door de ruimte van isolatie te voorzien zal deze kou niet door de vloerplanken naar boven trekken. Het na-isoleren van de kruipruimte kost over het algemeen vrij weinig, en levert veel op. Het aanbrengen van de isolatie kunnen is bovendien in korte tijd uit te voeren, zodat je spoedig van een optimaal wooncomfort geniet. Voorwaarde voor het na-isoleren van kruipruimtes is een minimale hoogte van 35 centimeter, pas dan zal het aanbrengen van isolatiemateriaal effect garanderen.

Prijzen en rendement

Woning type Prijs (standaard vloerafmeting) Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis €900,- €225,-
Hoekwoning €1000,- €250,-
2 onder 1 kap €1100,- €275,-
Vrijstaande woning €1400,- €350,-

kruipruimte isoleren Friesland

Gebruikte materialen

Voor de na-isolatie van kruipruimtes maken onze professionals uit Friesland van meerdere isolatiematerialen, die je kan onderverdelen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Onder de natuurlijke basismaterialen vallen zand en schelpen. Deze bieden een goede isolatiewaarde, en kennen een eenvoudige installatie. Het nadeel is alleen dat schelpen en zand op termijn kunnen inklinken. Kunstmatige alternatieven zijn glaswol, PUR of EPS korrels. Ook thermoskussens passen we steeds vaker toe voor de na-isolatie, omdat deze een uitstekende en langdurige werking leveren.

Doe-het-zelf

Wil je graag kosten besparen op de klus en eigenhandig de kruipruimte isoleren? Dat is zeker een optie. Wij adviseren echter wel om deze klus alleen uit te voeren als de ruimte hoger is dan 50 centimeter, en wanneer je zeker weet dat je tegen kleine ruimtes kunt. Je zult namelijk kruipend en liggend het materiaal moeten plaatsen. Hoe precies het materiaal in de ruimte moet worden geplaatst is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal. Een deel van de producten moet je namelijk tegen de onderkant van de vloerplanken plaatsen (wij noemen het dan een vloerisolatie) het andere deel moet je op de bodem leggen (een bodemisolatie). Voor welke oplossing je echter ook kiest, lees altijd eerst de handleiding die bij het materiaal geleverd wordt.
Gevelisolatie Friesland

Voor het verbeteren van de isolatie van jouw huis bestaan er vele technieken. De techniek die de hoogste kosten met zich meebrengt, maar ook het grootste effect is de gevelisolatie. Een gevelisolatie is een soort muurisolatie, waarbij een isolatiebedrijf uit ons netwerk een laag isolerend materiaal tegen de binnen- of buitenzijde van de gevel aanbrengt. Daarna creëert men een nieuwe voorzetwand of gevel. Door de tijdsinvestering die voor een gevelisolatie nodig is, zal het laten afhandelen van een gevelisolatie een grote investering vragen. De prijzen variëren tussen de €10.000,- en €14.000,-. Een deel van deze investering kun je echter via een subsidie (laag btw-tarief) vergoed krijgen vanuit de overheid, en jaarlijks zul je met de gevelisolatie tot wel €750,- besparen op de stookkosten.

Gemiddelde prijzen

Woning Prijs binnenmuur Prijs buitenmuur
Appartement €2500,- €3200,-
Rijtjeshuis €6500,- €8500,-
Hoekwoning €7000,- €9500,-
2 onder 1 kap €10.000,- €13.000,-
Vrijstaande woning €15.500,- €20.000,-


gevelisolatie in Friesland

Gebruikte materialen

Voor het isoleren van de gevel, heb je de keus uit een ruim assortiment aan isolerende materialen. Voor welke grondstof je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de eisen die je stelt. Wil je dat de muurisolatie bijdraagt aan een betere vochtbestrijding? Is het van belang dat ook de akoestische muurisolatie verbetert? Of wil je graag bijdragen aan een duurzaam milieu? Al deze vragen hebben invloed op de keuze voor het beste basismateriaal. Voor een gevelisolatie kun je onder meer kiezen voor minerale wol, isolatieplaten van Tempex, PIR en PUR. Daarnaast vormen ook kurk en schapenwol mogelijke opties. Vraag een isolatiespecialist uit Friesland desgewenst naar de opties en de bijbehorende isolatiewaarden en prijzen.
Gevelisolatie binnenzijde

Heb je maar weinig ruimte om je huis heen, of wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de woningisolatie? Kijk dan naar de opties voor een muurisolatie aan de binnenzijde. Hierbij zal men de isolatielaag aan de binnenzijde van de gevelmuur aanbrengen, en deze vervolgens afdekken met een voorzetwand. Een binnenzijde isolatie beperkt het warmteverlies aanzienlijk.

Gevelisolatie buitenzijde

De isolering van de gevel is, zoals al aangegeven, op twee manieren mogelijk. De variant die de hoogste kosten met zich meebrengt, is de gevelisolatie aan de buitenzijde. Dit komt doordat men voor deze klus een hele nieuwe gevel moet creëren. Deze techniek zorgt wel voor de hoogste besparing op de energiekosten, en levert een verhoogde pandwaarde op, doordat de gevel een verbeterde aanblik biedt.
Muurisolatie

Hoewel men binnen de isolatiebranche de mogelijkheden voor een woningisolatie vaak uitsplitst in een gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie. Het begrip muurisolatie is van betrekking op alle isolatievormen die ervoor zorgen dat de binnen- of buitenmuren een hogere isolatiewaarde krijgen. Dit gaat dan om zowel de akoestische- als warmte-isolatie. Naast de isolatie van de spouw en de gevel, valt het impregneren van de buitenmuren binnen de muurisolatie. Een impregnatie voorkomt dat vocht via de buitenzijde van de gevelmuur naar binnen trekt, en verhoogt daarmee de levensduur van de isolatielaag. Wil je weten welke opties jij hebt voor een muurisolatie, of heb je een vraag over mogelijke subsidies? De experts uit ons netwerk informeren je met alle plezier.

Enkelsteens muur isoleren

Er bestaan vele muren, die allen hun eigen vorm van muurisolatie kennen. Zo bestaat er bijvoorbeeld de enkelsteens buitenmuur. Een enkelsteens muur vinden wij met name in woningen met een bouwjaar voor 1920. Deze huizen hebben geen spouw, en de enkelsteens gevelmuur biedt relatief weinig isolatie. Door de enkelsteens muur te voorzien van een isolatielaag, en deze af te dekken met een voorzetwand of voorzetgevel, zal de isolatiewaarde aanzienlijk stijgen. Omdat de meeste klanten uit Friesland de aanblik van hun enkelsteens gevel zeer prettig vinden, kiest men meestal voor een muurisolatie via de binnenzijde. Het nadeel is dan dat enige woonruimte verloren gaat.muur isoleren

Halfsteens muur isoleren

Naast enkelsteense muren, bestaan er ook muren met een halfsteens laag. Een halfsteens buitenmuur wordt zo genoemd, doordat de muurdikte bestaat uit de dikte van de kop van de baksteen, of ongeveer een halve steen. Halfsteens buitenmuren plaatst men met name bij garages en schuren. Het isoleren van een halfsteens buitenmuur is niet heel lastig, maar de isolatielaag moet bestaan uit meerdere luchtlagen om een effect te creëren dat voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit van 2012. Door te kiezen voor een meerlaags isolatiefolie zullen de halfsteens muren een uitstekende isolatiewaarde bieden, en wordt de garage geschikt als werkruimte.

Akoestische isolatie Friesland

Akoestische isolatie

Op deze pagina hebben wij voornamelijk informatie gegeven over warmte-isolatie, maar ook akoestische muurisolatie valt onder de werkzaamheden van onze isolatie-experts uit Friesland. Akoestisch isoleren staat voor het aanbrengen van isolatiematerialen die ervoor zorgen dat er geen geluidsoverlast van buiten of binnenshuis meer plaatsvindt. Een dergelijke akoestische isolatie wordt bereikt door de isolering van het plafond, de vloeren of de muren. Eén van de specialisten uit ons netwerk in Friesland geeft je met plezier meer informatie over de opties voor een plafond- of muurisolatie.


HR++ glas isolatie

HR++ glas

Een laatste oplossing voor de na-isolatie van je woning is het installeren van HR++ ramen. De term HR++ staat voor dubbele ramen met daartussen een speciaal isolatiegas. Dit isolatiegas heeft als voordeel dat het de warmte binnenshuis houdt, en zal tijdens de zomermaanden ook de zon enigszins reflecteren. Je kan de plaatsing van HR++ beglazing het beste overlaten aan een erkend vakman uit Friesland. Zo weet je zeker dat dit op een snelle en vakkundige wijze gebeurt. Wij helpen je graag verder.

isolatiewaarde isolatiemateriaal

Isolatiewaarde kiezen

Wie van plan is om een huis te na-isoleren, zal verscheidene isolatiewaarden tegenkomen. Zo heeft elke grondstof een isolatiewaarde, krijgt het hele huis een isolatiewaarde, en ook de combinatie van diverse onderdelen levert weer een nieuwe waarde op. Wanneer je op zoek bent naar de beste oplossing voor de na-isolatie van je huis, dan adviseren experts altijd om eerst te kijken naar de K-waardering. Dit is de isolerende waarde voor de hele woning. Voor nieuwbouwwoningen geldt dat de minimale K-waardering op 45 moet liggen.


buis isoleren

Buisisolatie

Naast de vele grote isolatievormen die wij hier al genoemd hebben, bestaan er ook kleinere isolatievormen, zoals bijvoorbeeld de buisisolatie. Een buisisolatie staat voor het isoleren van verwarmingsbuizen of buitenleidingen. In het eerste geval staat de buisisolatie voor het verminderen van het warmteverlies, in het tweede geval gaat het om de voorkoming van bevriezing. Voor welke soort buisisolatie je ook kiest, bij vrijwel elke bouwmarkt in Friesland kun je hiervoor de nodige materialen aanschaffen. De buisisolatie voer je dan ook gemakkelijk eigenhandig uit.
Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes!

De specialisten uit ons netwerk helpen je graag met de isolatieklus. Vergelijk diverse offertes & bespaar tot wel 25%.

Offertes aanvragenplafondisolatie in Friesland

Plafondisolatie

In diverse woningen in Friesland gaat veel warmte verloren via de houten of betonnen plafonds. Dat is erg zonde. Met plafondisolatie voorkom je dit. Ook vergroot je met plafondisolatie de geluidsisolatie in huis. Houd met je keuze voor isolatiemateriaal rekening met je doel: wil je een maximale geluidsisolatie of warmte-isolatie realiseren? Ook bestaan er meerdere methodes voor plafondisolatie. Zo kun je een verlaagd plafond laten plaatsen of een zwevende dekvloer aanbrengen. Soms is het tevens mogelijk om de houten verdiepingsvloer te vullen met isolatiemateriaal. De meest geschikte methode hangt af van je wensen en natuurlijk om welke ruimte het gaat. In een garage is het esthetische aspect bijvoorbeeld minder van belang dan in je woonkamer.


garage isolatie

Isolatie van de garage

Is het koud en vochtig in je garage in Friesland? Met goede isolatie voorkom je dit en zorg je ervoor dat de koude lucht en vocht buiten de deur blijft. Je kunt de garage dan maximaal benutten. Je apparatuur gaat langer mee en je spullen blijven intact. Je hebt in principe dezelfde isolatieopties als in je woonhuis. Zo kun je de vloer, wanden, het dak en de beglazing isoleren. In de meeste gevallen kiest men voor muurisolatie via de binnenzijde van de garage. Tussen het regelwerk van het frame plaatst men dan isolatiemateriaal. Alles wordt daarna afgewerkt met plaatmateriaal. Plafondisolatie middels isolatieplaten is tevens erg populair.

zolder isoleren Friesland

Zolder isoleren

Via de zolder gaat een hoop warmte verloren. Met de isolatie van de zolder is dit verleden tijd. De eerste vraag is of je de zolder wilt isoleren via de zoldervloer of het dak. Gebruik je de zolder als leefruimte? Ga dan voor dakisolatie. Benut je de zolder alleen als opslag voor je spullen? Dan staat de verwarming waarschijnlijk niet aan op zolder. In dat geval is het voordeliger om te kiezen voor vloerisolatie. De warmte blijft dan in de onderliggende woonruimtes. Deze isolatiemethode is relatief goedkoop en eenvoudig. Bij massieve zoldervloeren brengt de specialist het isolatiemateriaal bovenop de vloer aan. Bestaat de vloer uit een houten draagstructuur? Dan plaatst de specialist het materiaal tussen de balken.


dakkapel isoleren Friesland

Dakkapel isoleren

De dakkapel is een praktische toevoeging aan je zolder. Toch zorgen (oudere) dakkapellen voor een hoop warmteverlies. Dat is erg zonde. Met een goede isolatie blijft de warmte in de zolderruimte. Daarnaast vergroot je het wooncomfort, aangezien de koude luchtstroming verleden tijd is. Je hebt twee methodes om de dakkapel te isoleren: een koude of warme isolatiemethode. Bij de koude isolatiemethode plaatst men de isolatieplaten aan de buitenzijde van de dakkapel, tussen de dakbedekking en dakplaten. Dit zorgt voor een maximale isolatie, maar het is wel een ingrijpende klus. Bij de warme isolatiemethode wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde, tussen de balken van het frame geplaatst. Dit is minder ingrijpend, maar de isolatiewinst is ook kleiner in vergelijking met de koude methode.
Overzicht van isolatiematerialen

Het uitvoeren van een spouwmuurisolatie, akoestische muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie kan met behulp van vele materialen. Het is daarom soms lastig het juiste isolatiemateriaal te vinden. De eerste keuze die je dient te maken gaat tussen een kunstmatige en een natuurlijke variant. Hoewel kunstmatige materialen als EPS, glaswol en PIR vaak net iets beter isoleren, brengen zij ook meer schade aan het milieu toe. Natuurlijke isolatiematerialen vormen daarom een steeds populairdere keuze. Voorbeelden van natuurlijke producten voor isolering zijn hennep, schapenwol, houtsnippers en jute. Elk product is 100 procent natuurlijk en duurzaam. Kijk bij het uitzoeken van de producten voor isolering ook altijd naar de minimale dikte die nodig is.
isolatieplaten Friesland

Isolatieplaten

Een speciaal soort isolerend product valt in de categorie isolatieplaten. De platen kunnen van vele grondstoffen worden gemaakt, maar hebben met name hardschuim als basis. Het grote voordeel van isolerende platen is dat deze gemakkelijk door jou zelf kunnen worden gelegd. Isolatieplaten kun je bij elke bouwmarkt in Friesland aanschaffen. Voor het monteren van de platen heb je verder maar weinig gereedschappen nodig. Wil je voorkomen dat bij een dakisolatie of vloerisolatie vocht de isolatieplaten zal aantasten? Leg dan eerst een dampremmende laag folie. Zo weet je zeker dat je lange tijd van de isolerende platen kunt genieten.

pur isolatie

Pur

Eén van de meest toegepaste materialen voor isolering van de afgelopen jaren is PUR. De afkorting PUR staat voor polyurethaan. Het is een materiaal dat zowel in vloeibare als vaste vorm toepasbaar is voor de na-isolatie van de spouwmuur of het isoleren van de zoldervloer. Enkele jaren terug kwam het gebruikt van PUR negatief in het nieuws, omdat men vreesde voor gezondheidsproblemen door de toepassing en verwerking. Uit verschillende onderzoeken die daarop volgden is echter gebleken dat het gebruik van PUR geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. De platen van PUR bestel je eenvoudig bij een bouwmarkt, in vele soorten en maten.
Pir isolatie

Pir

Een nieuwer isolatiemateriaal op de markt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en het product is de verbeterde opvolger van polyurethaan. Een isolatieplaat van PIR is aan twee kanten voorzien van een speciale extra isolerende laag, meestal gemaakt van glasvlies. Aan het gebruik van PIR zitten diverse voordelen verbonden. Zo heeft het extreem goede isolerende eigenschappen, waardoor er met dunnere isolatieplaten al een hoge isolerende waarde is te bereiken. Daarnaast kun je over de platen van PIR lopen. Dit geeft als voordeel dat ze ook zonder verdere afwerking en ondersteuning geschikt zijn als dakisolatie. Tot slot kent PIR ook nog uitstekende brandwerende eigenschappen.

EPS isolatie

Eps

Een laatste materiaal waar wij jouw aandacht op willen vestigen is EPS. De (Engelse) afkorting staat voor expanded polystyrene, ofwel in het Nederlands: geëxpandeerd polystyreen. De meeste mensen kennen dit product als piepschuim of Tempex. EPS wordt voor vele verschillende toepassingen ingezet, maar is oorspronkelijk ontwikkeld als isolatiemateriaal. EPS biedt een goede isolerende functie doordat elk blok EPS uit vele kleine bolletjes (parels) bestaat. Deze zijn opgebouwd uit ongeveer 2 procent polystyreen en 98 procent gas. Het nadeel van EPS is dat het aangetast wordt door water en vocht. Daarom dient een spouw of ondervloer goed waterdicht te zijn voordat de EPS parels worden aangebracht.
glaswol isolatiemateriaal

Glaswol

Eén van de grondstoffen die men vaak gebruikt voor een dakisolatie is glaswol. Dit komt doordat glaswol relatief gemakkelijk te plaatsen is, en weinig onderhoud en extra bewerking vraagt. Ga je eigenhandig aan de slag met het aanbrengen van wol tegen de binnenzijde van het dak? Denk er dan aan dat de glasvezels irritatie kunnen opwekken. Draag daarom altijd beschermende kleding, een mondkapje en stofbril op het moment dat je de glaswol verwerkt. Hoewel het wol vele voordelen kent, is het wel belangrijk om onder deze isolatielaag een vochtwerend folie aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de na-isolatie van het dakoppervlak lange tijd goed blijft.

tempex isolatiemateriaal

Tempex

Wist je dat veel isolatiematerialen bekend staan onder verscheidene namen? Een voorbeeld hiervan is Tempex. De meeste mensen kennen Tempex als EPS: geëxpandeerd polystyreen, een product dat ook wel bekend staat als piepschuim. Het grote voordeel van Tempex is dat het een zeer laag gewicht heeft. Hierdoor is het bijvoorbeeld ideaal voor de na-isolatie van een kruipruimte, of het gebruik op daken met een minder grote draagkracht. Het nadeel van Tempex is dat dit niet direct beloopbaar is, voor een zoldervloerisolatie geldt dan bijvoorbeeld ook dat hiervoor nog een extra betimmering noodzakelijk is. De kosten voor Tempex liggen relatief laag, wat weer een voordeel vormt.Besparen? Vergelijk isolatiebedrijven!

Wil je het wooncomfort en de isolatiewaarde in je woning vergroten middels dak-, vloer-, spouwmuur-, of muurisolatie? Dat is erg verstandig. Het vraagt natuurlijk om een investering. Het is dus slim om de verschillende isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Je bespaart dan tot wel 25% op de totaalprijs en weet zeker dat je niet teveel betaalt. Via ons netwerk kun je meerdere offertes vergelijken van isolatiespecialisten uit (de buurt van) Friesland. Kies je de specialist met de beste prijs, of diegene die morgen al met de isolatieklus kan beginnen? Dat beslis je zelf. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend.


isolatie offerte FrieslandKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%