Garage isoleren

Is jouw garage ook een koude en kille ruimte waar je ’s winters het liefst zo weinig mogelijk tijd in doorbrengt? Misschien dat het isoleren van je garage dan een goed idee is! Isolatie zorgt ervoor dat het een stuk warmer is, waardoor je bezittingen en auto hier een stuk warmer en droger staan. Wil je besparen op de isolatiekosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over het isoleren van de garage. Je vindt hier onder andere meer informatie over isolatie van de garagedeur, het garagedak, het plafond en de muren. Ook krijg je een indicatie van de kosten.
Is de garage niet geïsoleerd?

Door isolatie aan te brengen in de garage voorkom je warmteverlies, tocht en is de garage een stuk warmer.

Je verwarmt de ruimte eenvoudig en de warmte blijft beter hangen. Hierdoor kun je ook in de koude wintermaanden klussen in de garage en is de ruimte geschikter voor opslag.

Benieuwd naar de prijzen? Begin dan met het vergelijken van offertes.
isoleren garageplafond

Waarom een garage isoleren?

De garage is vaak een koude, kille ruimte waar de meeste mensen maar weinig tijd doorbrengen. Toch worden garages volop gebruikt om waardevolle spullen in op te slaan. In een slecht geïsoleerde garage is de luchtvochtigheid aardig hoog. Wist je dat ook de spullen die je hier opslaat daardoor waterschade kunnen oplopen? Dit is één van de redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen hun garage te isoleren. Isolatie van de garage heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Met het isoleren van de garage creëer je een warme, droge opslagplek voor al je waardevolle bezittingen.
  • Een geïsoleerde garage is een goede plek voor de realisatie voor een klushok of hobbykamer.
  • Met isolatie houd je de garage ’s winters vorstvrij en hoef je de ramen van je auto niet te krabben.

Hoe de garage isoleren?

Je kunt verschillende onderdelen van de garage van buiten- of binnenuit isoleren. Voor een groter comfort is vooral isolatie van de muur belangrijk. Via de muur verliest u namelijk een hoop warmte. Andere mogelijkheden zijn het isoleren van het dak, de vloer en de garagedeur.

Hoe de isolatie geplaatst wordt is uiteraard afhankelijk van het soort isolatie dat je kiest. Voor het isoleren van de muur kun je verschillende materialen gebruiken, zoals isolatieplaten of PUR spuitisolatie.

Bij het isoleren van het dak van de garage zijn isolatieplaten ook erg populair. Wat de garagedeur betreft zijn er vaak kant-en-klare geïsoleerde garagedeuren verkrijgbaar die je kunt plaatsen.Besparen op de isolatie van jouw garage?

Vind een isolatie expert bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijkenWat kost het isoleren van de garage?

Het isoleren van de garage kan relatief voordelig gedaan worden. De prijs is uiteraard afhankelijk van welk deel van de garage je laat isoleren, maar ook van de prijs van het isolatiemateriaal.

Het isoleren van de garage muur heeft een gemiddelde prijs van €100,- tot €150,- per m². Het isoleren van het garagedak kent een prijs van ongeveer €15,- tot €75,- per m² en verschilt bij isolatie van binnenuit of van buitenaf. Wil je liever de garagevloer isoleren? Dit kost ongeveer €25,- tot €35,- per m².

Zoals je kunt zien verschillende prijzen enorm. Voor een duidelijk overzicht van de kosten is het daarom verstandig offertes te vergelijken.

Prijzen garage isoleren 2024

Isolatie van:Kosten *
Garage muur€100,- tot €150,- per m²
Garagedak (buitenkant garage)€15,- tot €75,- per m²
Garageplafond (binnenkant garage)€35,- tot €50,- per m²
Garagevloer€25,- tot €35,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.isoleren van garage

Garage muur van binnenuit isoleren

Bij het isoleren van de muur in de garage, kiezen de meeste mensen voor isolatie van binnenuit. Houd er rekening mee dat je bij isoleren van binnenuit wel ruimte inlevert. Als je al een smalle garage hebt, dan is het belangrijk om te kiezen voor dun isolatiemateriaal, omdat je auto anders misschien niet meer past.

Het is belangrijk om bovendien een goed dampscherm te gebruiken. Doe je dit niet, dan trekt vocht in het isolatiemateriaal, waardoor de isolerende werking verminderd. Bij isolatie van de muur kun je onder andere gebruik maken van glaswol, piepschuim of zelfs schapenwol.

Halfsteens muur isoleren

Bij de bouw van een garage zijn minder strenge regels dan bij het bouwen van een huis. Vaak bestaat een garage daarom uit enkelsteens- of halfsteens muren. Deze zijn snel en gemakkelijk gebouwd, waardoor ze relatief goedkoop zijn. Een halfsteens muur is net zo dik als de halve lengte van bakstenen, vaak is dit maar 11 centimeter.

Zoals jij je misschien kunt voorstellen, isoleren deze halfsteens muren niet heel goed. Bij isolatie van binnenuit is er dan ook een sterk isolatiemateriaal nodig. Kies bij voorkeur een materiaalsoort dat goed bestand is tegen vocht, zoals piepschuif of EPS.

Isoleren van een garagedak

Dakisolatie is in de garage ook een mogelijkheid. Je kunt ervoor kiezen om het garagedak van buitenaf te isoleren, maar isolatie van binnenuit behoort ook tot de mogelijkheden. Vaak heeft een garage een plat dak. De meeste isolatiespecialisten raden aan om het garagedak van buitenaf te isoleren. Hierdoor betrek je de dakconstructie namelijk bij de geïsoleerde schil, waardoor er minder grote temperatuurverschillen ontstaan. Dit verkleint uiteindelijk de kans op lekkages.

Materiaal dat je bij de isolatie van een garagedak kunt gebruiken, is glas- of rotswol. Vooral rotswol is erg geschikt tegen vocht en is daarmee een goede keuze.Garage laten isoleren?

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs en vind de juiste vakman voor de klus!

Gratis offertes vergelijkenIsoleren van een garageplafond

Wil je toch liever de garage van binnenuit isoleren? Uiteraard is plafondisolatie in de garage ook een mogelijkheid. Welke methode of materialen geschikt zijn, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de constructie van het garagedak. Bestaat het uit spanten, dan is het aanbrengen van isolatiemateriaal erg eenvoudig: deze plaats je namelijk gewoon tussen de spanten en dit werk je daarna af met platen.

Hiervoor is minerale wol erg geschikt, omdat je dit gemakkelijk op z’n plek duwt. Zijn er geen spanten aanwezig, dan is het ook een optie om isolatieplaten te plaatsen. Vooral PUR, PIR en EPS zijn populaire materialen voor het isoleren van binnenuit.

Isoleren van de garagevloer

Vaak ligt de betonvloer in de garage rechtstreeks op de grond, waardoor deze koud en kil aanvoelt. Vaak is isolatie van de garagevloer alleen mogelijk van binnenuit, omdat er geen manier is om de onderkant van de garagevloer te bereiken. Zo lang je geen auto in de garage parkeert, is het een optie om voor de vloerisolatie een zwevende dekvloer te creëren. Hier tussen plaatsen de vakmannen het isolatiemateriaal.

Een dekvloer is niet sterk genoeg om het gewicht van de auto te dragen, kies dan voor een drukvast isolatiemateriaal dat je rechtstreeks op de garagevloer laat plaatsen. Dit is sterk genoeg om het gewicht van de auto te dragen, waardoor het materiaal niet beschadigt.

Garagedeur van isolatie voorzien

De garagepoort is in veel garages een groot warmtelek. Toch is het niet altijd makkelijk om de garagepoort te isoleren. Doordat de garagedeur open en dicht moet gaan, is het niet ideaal om hier een dikke laag isolatie tegenaan te plaatsen.


Heb je een garagepoort met metalen garagedeur? Isoleer dan de kieren met behulp van rubberen strips. De metalen garagedeur zelf kun je eventueel bekleden met piepschuim, maar controleer wel of de garagedeur dan nog open kan.

Een houten garagepoort kun je het beste bekleden met isolatieplaten. Deze zijn vaak relatief dun, waardoor je de garagedeur nog steeds kunt openen.

Isolatiematerialen voor de garage

Er zijn een hoop isolatiematerialen die je kunt inzetten bij de isolatie van je garage. Isolatieplaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen, denk aan isolatie van het garagedak, de garagepoort en de muren. Isolatieplaten zijn verkrijgbaar van onder andere PIR, EPS en Tempex.

Voor isolatie van de muur en het dak wordt ook wel minerale wol gebruikt. Onder minerale wol verstaan we rotswol en glaswol. Deze materialen zijn gemakkelijk op maat te snijden en zijn vanwege de structuur, ook erg eenvoudig te plaatsen. Het is niet heel gebruiksvriendelijk, omdat er tijdens de werkzaamheden kleine glas- of rotsvezels vrijkomen. Deze kunnen je huid en ogen irriteren.

Handige bespaartips!

Wil je binnenkort je garage van binnenuit isoleren en wil je zoveel mogelijk besparen? Vraag dan eens aan je buren of iemand anders ook geïnteresseerd is. Vaak bieden isolatiespecialisten een speciale kwantumkorting tot wel 10%. Hierdoor breng je de terugverdientijd aardig naar beneden.

Een andere mogelijkheid is het kiezen van goedkope materialen. Glaswol is bijvoorbeeld relatief goedkoop vergeleken met PUR spuitisolatie. Daarnaast kun je besparen door zelf eventueel al voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Zo is de isolatiespecialist namelijk minder tijd kwijt, waardoor je op de arbeidskosten bespaart.

Tot slot kun je de terugverdientijd flink verlagen dankzij het aanvragen van een subsidie.Besparen op het isoleren van de garage?

Vind professionele isolatiespecialisten en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijkenVoordelen inschakelen vakman

Overweeg je de garage te isoleren? Schakel dan zeker een ervaren vakman in! Een vakman geeft je een persoonlijk advies zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt met betrekking tot het materiaal. Ook bespaart dit jou een hoop waardevolle tijd en energie. Ook niet geheel onbelangrijk: als je een vakman inhuurt ben je verzekerd van een correcte plaatsing en dus een optimale isolatie!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de hulp van een vakman:

  • Je bent verzekerd van de beste isolatie en de snelste terugverdientijd.
  • Een vakman geeft een persoonlijk en professioneel advies over de verschillende technieken en materialen.
  • Je bespaart jezelf een hoop waardevolle tijd en energie.
  • Je verhoogt je wooncomfort optimaal.

garage isoleren kosten

Gratis offertes ontvangen en vergelijken

Wil jij ook besparen op de isolatie van je garagedak, muur of -vloer? Dit doe je gemakkelijk met het vergelijken van offertes! Geef je wensen door via het offerteformulier en je ontvangt al snel tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit je eigen regio.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wil je de garage graag omtoveren tot hobbykamer? Of gebruik je de garage als opslagruimte en wil je zeker weten dat je bezittingen hier warm en veilig staan? In dat geval is een goede isolatie absoluut onmisbaar.Vergelijk nu gratis offertes!


Gratis offertes vergelijken