Gevelisolatie kosten

Gevelisolatie verbetert de uitstraling van jouw woning én verhoogt de isolatiewaarde enorm. De gevelisolatie kosten liggen relatief hoog, vergeleken met andere isolatietechnieken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op isoleren: zoals het aanvragen van een subsidie! Wil jij ook je gevel beter isoleren?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven van verschillende isolatiebedrijven: vergelijk de kosten en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod! Gratis en zonder verdere verplichtingen. Op deze pagina lees je meer over de kosten van gevelisolatie. Je leest meer over de prijs van binnen- en buitengevelisolatie en welke subsidie je in 2024 voor gevelisolatie kunt aanvragen.
Bespaar op de energiekosten

Door je gevel goed te laten isoleren, bespaar je op de energiekosten. Je verliest namelijk minder warmte en hierdoor kun je je woning efficiënter verwarmen. Een ander voordeel is dat je woning in de zomer minder snel opwarmt. Besparen op de investering? Vraag dan gratis offertes aan en maak gebruik van de subsidieregeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)!
gevelisolatie kostprijs

Gevelisolatie buitenzijde kosten

Gevelisolatie is op twee manieren mogelijk: via de binnenkant of via de buitenkant van de gevel. Vooral buitengevelisolatie zorgt voor een hoge besparing die oploopt tot wel €850,- per jaar!

Maar wat kost gevelisolatie?

Heb je een rijtjeshuis? Bij een gemiddeld muuroppervlak van 60 m² heeft buitengevelisolatie een prijs van ongeveer €140,- tot €155,- per m². De totaalprijs ligt dan rond de €8.400,- tot €9.300,-. Hoe groter het muuroppervlak voor de buitengevelisolatie, des te lager de prijs per m². De kosten voor gevelisolatie langs de buitenzijde van een 2-onder-1-kap woning, liggen rond de €120,- tot €140,- per m². Dit komt neer op een totaalbedrag van ongeveer €12.050,- tot €14.050,-.

Wil je besparen op de prijs van gevelisolatie? Vergelijk dan gratis offertes!
[/one]


Buitengevelisolatie prijs per m² 2024

Type woningBuitengevelisolatie prijs per m²Gemiddelde oppervlakte gevelGemiddelde van tot prijs gevel isoleren buitenzijde*
Appartement€120,- tot €145,-30 m²€3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis€140,- tot €155,-60 m²€8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap€120,- tot €140,-100 m²€12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning€120,- tot €145,-150 m²€18.050,- tot €22.050,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Kosten gevelisolatie via de binnenzijde

De gevelisolatie kosten via de binnenzijde, liggen een stuk lager. Daar staat tegenover dat de besparing die je doet ook minder hoog is. Je bespaart ongeveer €7,50 per m² per geïsoleerd oppervlak.

Bij een rijtjeshuis met een muuroppervlak van 60 m² ligt de prijs per m² voor gevelisolatie rond de €93,- tot €110,-. Ook hierbij geldt over het algemeen dat de prijs per m² voor gevelisolatie iets lager is bij een groter oppervlak. Bij een 2-onder-1-kap woning met een buitenmuur van ongeveer 100 m² liggen de gevelisolatie kosten rond de €90,- tot €110,- per m² De totaalprijs ligt in dat geval rond de €9.050,- tot €11.050,-.

Wist je dat de kosten voor gevelisolatie per isolatiebedrijf verschillen? Vergelijk verschillende bedrijven en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs van gevelisolatie!


Gevelisolatie prijs 2024

Type woningBinnengevelisolatie prijs per m²Gemiddelde oppervlakte gevelGemiddelde van-tot-prijs gevel isoleren binnenzijde*
Appartement€90,- tot €110,-30 m²€2.700,- tot €3.300,-
Rijtjeshuis€93,- tot €110,-60 m²€5.600,- tot €6.500,-
2 onder 1 kap€90,- tot €110,-100 m²€9.050,- tot €11.050,-
Vrijstaande woning€100,- tot €105,-150 m²€15.050,- tot €16.050,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

gevelisolatie prijzen

Prijsopbouw gevelisolatie

De kostprijs van gevelisolatie is te verdelen in drie belangrijke categorieën. De arbeidskosten zijn de grootste categorie: dit bedraagt 55% van de totaalprijs. Daarna volgen de materiaalkosten, voor 35% van de totaalprijs. Hierop heb je zelf een invloed met de keuze voor het materiaal. Tot slot betaal je ongeveer 10% van de totaalprijs aan machine- en voorrijkosten.prijsopbouw gevelisolatie

Wat is de terugverdientijd van gevelisolatie?

De terugverdientijd van buitenmuurisolatie loopt erg uiteen. Gemiddeld verdien jij je investering in 13 tot 15 jaar weer terug. De terugverdientijd is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan de buitentemperatuur: bij een strenge winter bespaar je nog meer op de energiekosten dan bij een zachte winter. Daarnaast speelt ook jouw stookgedrag een belangrijke rol.

Met bepaalde keuzes heb je zelf een invloed op de terugverdientijd!

Denk hierbij aan de keuze voor binnen- of buitenmuurisolatie en de keuze voor het isolatiemateriaal. Krijg je een subsidie voor je gevelisolatie in 2024, dan is de terugverdientijd een stuk korter!


Wat is de prijs voor de extra opties?

OptieGeschikt voor:Gemiddelde prijs*Voordelen
Gevel impregnerenBuitengevelisolatie900
RadiatorfolieBinnengevelisolatie€17,- per radiator

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.


Subsidie gevelisolatie 2024

In 2024 kunnen particulieren een subsidie voor isolatie aanvragen! Deze subsidie houdt in dat als jij investeert in een energiebesparende maatregeler, je een deel van de gevelisolatie kosten weer terugkrijgt.

Hieronder lees je meer over de verschillende subsidies die particulieren en VvE’s in 2024 kunnen aanvragen.Wat kost gevelisolatie?

De prijs verschilt per isolatiebedrijf. Vergelijk daarom gratis offertes en bespaar tot 40%!

Start de gratis offerteaanvraagSubsidie gevelisolatie 2024 particulieren

Tot zeker december 2030 is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) actief. De hoogte van het bedrag verschilt afhankelijk van de gekozen isolatie en oppervlakte.


Let op! Er zitten voorwaarden verbonden aan deze subsidie. Zo moet je zelf woonachtig zijn in de woning. Ook kun je per woning slechts één keer de ISDE ontvangen.

Heb jij geen recht op deze subsidie, omdat je bijvoorbeeld investeert in maar één energiebesparende maatregel? Kijk dan of jouw gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt.

Je leest meer over subsidies op onze pagina over isolatie subsidie in 2024.

Subsidie gevelisolatie voor VvE’ s

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing is sinds kort niet meer actief voor Verenigingen van Eigenaren. Voor VvE’s is er tegenwoordig de SVVE.

Is het verlaagde btw-tarief van toepassing?

Als het huis dat je wilt isoleren ouder is dan 2 jaar, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit btw-tarief is geldig op de arbeidskosten voor jouw buitenmuurisolatie. Over alle materiaalkosten betaal je wel gewoon 21% btw.

Je profiteert bovendien alleen van het verlaagde btw-tarief als je een bestaande woning laat isoleren met isolatiemateriaal. Laat je isolerende kozijnen of deuren plaatsen, dan betaal je wel gewoon 21% btw.

Hoe besparen op gevelisolatie kosten?

De prijs van gevelisolatie ligt relatief hoog vergeleken met andere vormen van woningisolatie. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de kosten van gevelisolatie langs de buitenzijde zo laag mogelijk houdt.

Zo bespaar jij op de kosten van gevelisolatie:

  • Investeer in meerdere energiebesparende maatregelen, zodat je extra kunt profiteren van subsidies en het verlaagde btw-tarief.
  • Informeer eens bij je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in gevelisolatie. Veel isolatiebedrijven bieden in dat geval een kwantumkorting aan.
  • Vergelijk gratis de offertes van meerdere isolatiebedrijven, en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

kosten gevelisolatie

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Met buitenmuurisolatie bespaar jij jaarlijks tot wel €850,- per jaar op je energiekosten. Bovendien zorgt buitenmuurisolatie ervoor dat jouw gevel er weer stralend en als nieuw uitziet! Een bijkomend voordeel is dat buitenmuurisolatie in combinatie met gevelbekleding, jouw gevel beschermd tegen temperatuurverschillen en neerslag.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven bij jou in de regio. Vergelijk de kosten en kies de vakman met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! Het aanvragen en vergelijken van offertes is volledig gratis en bovendien zit je nergens aan vast. Start daarom direct met vergelijken!Vergelijk nu gratis offertes!