isolatie in Noord-Brabant

Isolatie Noord-Brabant: woning isoleren, geld besparen

Bespaar op de energiekosten door je woning in Noord-Brabant van isolatie te voorzien. Geen koude voeten meer door kruipruimte- of vloerisolatie. Met dakisolatie voorkom je veel warmteverlies en spouwmuurisolatie is zeer effectief door de snelle terugverdientijd. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes. Je ontvangt dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Schakel een specialist in voor hoogwaardige kwaliteit en de beste isolatie. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 25% op de totaalprijs.

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit teveel.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende isolatiemogelijkheden, prijzen en subsidies.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)

Gewenst uitvoermoment? (*)
Soort dak? (*)

Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


Uw gegevens
Gratis – Vrijblijvend
Diverse soorten isolatie

Er bestaan verschillende isolatiesoorten voor het isoleren van huizen in Noord-Brabant. Zo maak je van de zolder een extra kamer met zoldervloerisolatie en dakisolatie en voorkom je warmteverlies via de spouw door spouwmuurisolatie. Het is verstandig om een isolatiespecialist uit Noord-Brabant in te schakelen voor hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies over de mogelijkheden. De isolatiesoorten:

 • Dakisolatie: voorkom warmteverlies door het dak te isoleren via de onderzijde of via de bovenzijde.
 • Gevelisolatie: verbeter de uitstraling van de gevel door nieuwe gevelbekleding aan te brengen.
 • Kruipruimte isolatie: voorkom vochtproblemen door de kruipkelder en tocht.
 • Spouwmuurisolatie: Isolatievorm met de snelste terugverdientijd Geschikt voor woningen met een niet-geïsoleerde spouwmuur.
 • Vloerisolatie: verhoog je wooncomfort met vloerisolatie. Geen koude voeten meer.Waarom je huis isoleren?

Een goede woningisolatie zorgt voor een lagere energierekening, maar is ook beter voor het milieu. Je verbruikt minder gas en zorgt voor een lagere uitstoot van CO2. Door te isoleren verhoog je ook het wooncomfort en de woningwaarde.

Besparen op de isolatiekosten? Wij adviseren je om gratis offertes te vergelijken.

Navigeer op deze pagina naar:Isolatie prijzen

De totaalprijs voor isolatie hangt af van vele factoren. De twee belangrijkste factoren zijn de isolatiesoort en het oppervlak dat geïsoleerd moet worden. Dakisolatie zorgt bijvoorbeeld voor de hoogste besparing op de energiekosten, maar is ook één van de duurste isolatiesoorten. Naast deze factoren zijn ook de materiaalkosten en de arbeidskosten van invloed. Heeft de vakman uit Noord-Brabant nog hulpmiddelen nodig, zoals een steiger bij gevelisolatie of muurisolatie? Houd dan rekening met een meerprijs.

Vraag gratis offertes aan voor inzicht in de exacte totaalprijs en bespaar!

Overzicht gemiddelde prijzen per isolatievorm

Isolatiesoort Grootste voordeel Prijs per m² (gemiddeld)* Gemiddelde terugverdientijd
Dakisolatie Grootste energiebesparing €40,- tot €60,- 3 jaar tot 7 jaar
Gevelisolatie Verbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding €110,- tot €140,- 8 tot 15 jaar
Kruipruimte isolatie Droger huis €20,- tot €25,- Vanaf 7 jaar
Spouwmuurisolatie Gemiddeld de snelste terugverdientijd €12,- tot €26,- 3.5 jaar
Vloerisolatie Verhoogd wooncomfort (warme voeten) €30,- Vanaf 7 jaar
Geluidsisolatie vloer
Geluidsisolatie plafond
Geluidsisolatie muur
Verminderen van lucht- en contactgeluid €30,- tot €45,-
€35,- tot €55,-
€55,- tot €105,-
n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Hoe zit het met de prijsopbouw bij het isoleren?

prijsopbouw isoleren

Prijsopbouw: arbeidskosten 55%, materiaal 35%, machinekosten 10%.Wil je besparen op de prijs voor isolatie?

Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 25%!

Gratis offertes vergelijkenGemiddelde prijzen per isolatievorm

De grootste energiebesparing krijg je met dakisolatie, de gemiddelde prijs per m² ligt tussen de €40,- tot €60,-. De gemiddelde prijs per m² voor spouwmuurisolatie ligt tussen de €12,- tot €26,-. Meer gemiddelde prijzen staan in de prijstabel. De prijzen zijn afhankelijk van de isolatiesoort, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie is 3 tot 7 jaar. Spouwmuurisolatie kost maar 3,5 jaar om terug te verdienen is om die reden ook één van de populairste isolatiesoorten. Het voordeel van isoleren is dat je ook blijft besparen na de terugverdientijd. Hoeveel je bespaart op de energiekosten is afhankelijk van het isolerend materiaal, de kwaliteit en de dikte.

spouwmuurisolatie Noord-Brabant

Spouwmuurisolatie Noord-Brabant

Eén van de populairste vormen van woningisolatie is spouwmuurisolatie. Veel woningen in Noord-Brabant die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975 hebben een niet-geïsoleerde spouw. Een spouw is de ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur. Deze ruimte is meestal tussen de 7 en de 9 centimeter breed. Een spouwmuur is ideaal voor het voorkomen van vochtproblemen, maar is niet isolerend.

Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het vaak binnen één dag al is aangebracht. De vakman maakt een aantal vulgaatjes en spuit hier isolerend materiaal in. Isolatieschuim en EPS-parels worden veelgebruikt bij spouwmuurisolatie.

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!


Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. Tussen 1920 en 1975 werden er veel woningen gebouwd met een niet-geïsoleerde spouwmuur. Deze woningen zijn zeer geschikt voor deze isolatiesoort. Maar ook woningen die daarna gebouwd zijn komen nog in aanmerking voor spouwmuurisolatie, dit is vooral bij woningen waarbij de geïsoleerde spouwmuur niet op de juiste manier geïsoleerd is.

Kosten spouwmuurisolatie

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk besparen op de energiekosten en met spouwmuurisolatie bespaar je gemiddeld tussen de €120,- en de €600,- per jaar. Woon je in een rijtjeshuis? Dan bespaar je jaarlijks €200,-. Voor het isoleren van een rijtjeshuis moet je rekening houden met een vanafprijs van €900,-. We gaan uit van een gevel van 60 vierkante meter en alle prijzen zijn inclusief btw en plaatsing. Na 3 jaar heb je het al terugverdiend. De prijzen voor spouwmuurisolatie worden niet alleen beïnvloed door de grootte van de muur, maar ook door de materiaal- en arbeidskosten.

Spouwmuurisolatie kosten

Type woning Buitenmuur in m² Vanafprijs* Jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €350,- €120,-
Rijtjeshuis 60 m² €900,- €200,-
2 onder 1 kap 100 m² €1.450,- €500,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.150,- €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis

€900,- tot €1.800,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur.)

De goedkoopste optie
Vanaf €900,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van minerale wol
Voordelen: goed akoestisch isolerend, brandveilig & waterafstotend

De hoogste investering
Tot €1.800,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van PUR-schuim
Voordelen: goed om kiertjes op te vullen, vochtregulerend, lange levensduur


Gratis offertes


Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De werking van spouwmuurisolatie is eigenlijk heel eenvoudig. In de lege spouwmuur (ruimte tussen twee muren) vindt op dit moment veel koude luchtstroming plaats. Daardoor voelen de binnenmuren koud en soms zelfs vochtig aan.

Tijdens de spouwmuurisolatie vullen de specialisten de spouwmuur met PUR, steenwol, glaswol of isolatieparels. Dit proces duurt in de meeste gevallen maximaal een dag. Bijkomend voordeel is dat het geen rommel veroorzaakt en dat hak- en breekwerken niet nodig zijn. De specialist boort kleine gaatjes in de voegen. Via deze gaatjes wordt het isolerende materiaal in de spouwmuur gespoten. Naderhand wordt alles netjes afgewerkt. Binnen slechts drie tot vijf jaar heb je de investering in spouwmuurisolatie al terugverdiend. De verbetering in wooncomfort voel je echter meteen.

Na-isoleren van de spouw

Regelmatig krijgen specialisten van klanten uit Noord-Brabant de vraag welke mogelijkheden er bestaan voor na-isolatie bij hun huis. Het antwoord hierop is eigenlijk altijd: de na-isolatie van de spouwmuur. Het is hierbij natuurlijk wel noodzakelijk dat het huis een niet-geïsoleerde spouwmuur heeft.

Ook wanneer de spouw bij de bouw geïsoleerd is, is het vaak verstandig om het na te isoleren. De nieuwste technieken leveren meer energiebesparing op en werken beter. De specialist geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden en of het nodig is bij je spouwmuur.Overweeg je spouwmuurisolatie in Noord-Brabant?

Met spouwmuurisolatie hoef je minder te stoken. Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken


Soorten spouwmuurisolatie

Je hebt de keuze uit verschillende soorten isolerende materialen voor spouwmuurisolatie. PUR-schuim en EPS-parels zijn populaire isolatiematerialen.

 • Isolatieschuim wordt vloeibaar in de spouw gespoten en zet daarna uit. Het sluit alle kieren en naden af.
 • Parels van polystyreen zijn lichte kunststofbolletjes en zeer geschikt voor spouwmuurisolatie, ook voor een kleine spouw.
 • Glaswol kent men meestal alleen van de grote dikke rollen, maar er bestaan ook glaswolvlokken. Deze worden via de vulgaatjes in de spouw gespoten.

De mate van isolatie is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Het laten isoleren van de spouwmuur is relatief goedkoop, en is het beste over te laten aan een erkend isolatiespecialist uit Noord-Brabant. Hoewel veel mensen denken dat het bij een spouwmuurisolatie enkel gaat om het boren van gaten in de voegen van de spouw en het naar binnen spuiten van de EPS parels of PUR, komt er veel meer bij kijken. Zo moet men waken voor een verkeerde plaatsing van de isolatie. Dit kan leiden tot koudeplekken of tot overlap van de EPS-parels.

Daarnaast kan een ophoping van het isolatiemateriaal de ventilatie van de spouwmuur blokkeren, wat soms leidt tot vochtproblemen.

Een belangrijk nadeel van het eigenhandig uitvoeren van de spouwmuurisolatie is dat je geen recht meer hebt op garantie: je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele schade aan de spouwmuur.

vloerisolatie in Noord-Brabant

Vloerisolatie Noord-Brabant

Het aanbrengen van vloerisolatie kan via de onderkant, via de kruipruimte, of via de bovenkant. Via de onderkant is het gemakkelijkste en heeft daarom ook vaak de voorkeur. Het is ideaal om optrekkend tocht te voorkomen.

De vakman uit Noord-Brabant brengt isolerend materiaal aan via de kruikkelder, bijvoorbeeld minerale wol of isolatieschuim. Wanneer er niet genoeg ruimte is in de kruipkelder, is het noodzakelijk om de vloer via de bovenkant te isoleren. Het nadeel van deze manier van isoleren is dat de vloer hoger komt te liggen. Hierdoor moet je een aantal dingen in huis aanpassen, zoals de plinten en de hoogte van de deuren. Met vloerisolatie houden de vloeren de warmte beter vast. Geen koude voeten meer!

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.


Combineren met vloerverwarming?

Combineer vloerisolatie met vloerverwarming voor het hoogste rendement. Het is belangrijk om goed te isoleren wanneer je vloerverwarming laat aanleggen. Anders verdwijnt de warmte gewoon en behaal je een laag rendement. Door te combineren verwarm je de ruimte efficiënter.

Kosten vloerisolatie

De totaalprijs voor vloerisolatie is voornamelijk afhankelijk van de manier van isoleren. Via de onderzijde is eenvoudiger en daarom goedkoper. Bij isolatie op de bovenkant heb je ook nog bedragen door het herstellen van de plinten en het bijschaven van de deuren. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor vloerisolatie is €30,-. Dit is inclusief btw en plaatsing door vakmannen uit Noord-Brabant.


Je bespaart maar liefst €300,- wanneer je een vrijstaande woning hebt, dit is ongeveer 350 kubieke gas minder.

Wil je ook nog vloerverwarming laten aanleggen? Houd dan rekening met iets hogere kostprijs. Voordeel is dat je niet twee keer hoeft te verbouwen.

Vloerisolatie kosten

Type woning Oppervlakte vloer Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.350,- €150,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €170,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.650,- €190,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €300,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een rijtjeshuis

€1.000,- tot €2.000,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 50 m² vloer.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: bodemisolatie
Reden? De kruipruimte is niet hoog genoeg

De hoogste investering
Tot €2.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: onderkant van de vloer isoleren
Reden? Er is voldoende ruimte in de kruipruimte


Gratis offertes


Overzicht vloerisolatie producten

Het uitvoeren van de vloerisolatie kan, zoals bij alle isolatievormen, met veel verschillende grondstoffen. Eén van de producten die steeds meer populariteit krijgt is PIF isolatiefolie. Dit isolerend folie is eenvoudig tegen de onderzijde van de ondervloer aan te brengen en heeft een uitstekende isolatiewaarde.

Isolatieplaten van hardschuim (PIR of PUR) bieden een goed alternatief voor isolatiefolie. Ook deze installeer je op eenvoudige wijze. Een derde optie waar men vaak voor kiest is glaswol.

Houten vloer isoleren

Bij het isoleren van de houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat hout goed moet kunnen ‘ademen’. Dat voorkomt houtrot, schimmels en vochtvorming. In de meeste geval is het mogelijk om de vloer van onderen te isoleren. Er wordt dan isolatiemateriaal onder/tussen de balken geplaatst, in combinatie met een dampscherm op de bodem van de kruipruimte.

Betonvloer isoleren

Heb je een betonvloer en een kruipruimte? Dan is het mogelijk om vloerisolatie via de onderzijde van de betonvloer aan te brengen. Het komt echter ook vaak voor dat er geen kruipruimte aanwezig is. De enige optie is dan om de betonvloer via de bovenkant te isoleren. Dit is een flinke klus, aangezien de ondergrond gemiddeld acht centimeter hoger komt te liggen. Dat vergt aanpassingen aan bijvoorbeeld de deuren.Wil je geen last meer van koude voeten en tocht?

Met vloerisolatie is dit verleden tijd. Vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken


Je vloer zelf isoleren?

Heb je veel ervaring met doe-het-zelf klussen en heb je genoeg tijd? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf de vloerisolatie te plaatsen. Wij adviseren om, als je voor kiest zelf de vloerisolatie te installeren, het product aan de onderkant van de vloer te monteren. De onderkant bereik je door de kruipruimte.

Controleer voordat je aan de klus begint of de kruipruimte goed bereikbaar is, en of deze hoog genoeg is. Het handigs is om een hoogte van minimaal 50 centimeter te hebben voor het werk. Gaat het om de isolatie van een houten ondergrond? Zorg er dan voor dat je het isolatiefolie of de isolatieplaten niet direct tegen de planken aan zet. Hierdoor creëer je een extra isolatielaag.


Tip: kies voor kwaliteit en schakel een specialist in. Het is erg lastig om naadloos vloerisolatie aan te brengen via de kruipruimte. Voorkom vochtproblemen. Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten.

Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie worden vaak samen genoemd. Dit komt omdat ze veel met elkaar te maken hebben. Beide isolatiesoorten zorgen ervoor dat optrekkend kou en tocht niet meer naar boven trekken.

Het verschil is dat bodemisolatie, of kruipruimte isolatie, ook goed werkt tegen vocht. Zelfs wanneer de ruimte erg vochtig is, werkt bodemisolatie nog goed. Voor deze isolatie wordt vaak gebruikt gemaakt van schelpen, schuim of isolatiechips. De vloer wordt meestal geïsoleerd via de kruipruimte, de specialisten uit Noord-Brabant brengen dan isolerend materiaal aan op de onderkant van de vloer.

kruipruimte isoleren Noord-Brabant

Kruipruimte isolatie Noord-Brabant

Hierboven spraken wij al over de mogelijkheid voor het gebruik van de kruipruimte voor het isoleren van de vloer. Het is echter ook mogelijk om de kruipruimte te isoleren. Dit betekent dat je de open ruimte volstopt met een bepaald isolatiemateriaal, waardoor met name het risico op opstijgend vocht verminderd wordt. Daarnaast zal ook tocht en kou verminderen. Dit komt doordat de kruipruimte onder de grond zit, en standaard ongeveer een temperatuur van 12 graden heeft. Door de ruimte van isolatie te voorzien zal deze kou niet door de vloerplanken naar boven trekken. Het na-isoleren van de kruipruimte kost over het algemeen vrij weinig, en levert veel op.

Het aanbrengen van de isolatie kunnen is bovendien in korte tijd uit te voeren, zodat je spoedig van een optimaal wooncomfort geniet. Voorwaarde voor het na-isoleren van kruipruimtes is een minimale hoogte van 35 centimeter, pas dan zal het aanbrengen van isolatiemateriaal effect garanderen. Besparen? Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten. Start de gratis offerteaanvraag.


Kosten kruipruimte isolatie

Voor kruipruimte isolatie is het belangrijk dat er genoeg hoogte is voor de isolatiematerialen. De totaalprijs wordt beïnvloed door het materiaal wat er gebruikt wordt en de grootte van het vloeroppervlak. Zo kost het isoleren van de ruimte van een rijtjeswoning gemiddeld €1.000,- tot €1.250,- en voor een 2-onder-1-kap €1.100,- tot €1.375,-. De gemiddelde jaarlijkse besparing voor deze woningen ligt tussen de €150,- en de €170,-. Na ongeveer 7 jaar heb je je investering al terugverdiend en daarna blijf je profiteren. Je verhoogt namelijk de woningwaarde en het wooncomfort stijgt.

Kruipruimte isolatie kosten

Woning type Vloeroppervlakte in m² Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis 50 m² €1.000,- tot €1.250,- €150,-
Hoekwoning 52 m² €1.040,- tot €1.300,- €160,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.375,- €170,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.750,- €215,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.65

Deelnemende bedrijven


1863

Aanvragen behandeld


1104

Uitgevoerde opdrachten


16

Jaar ervaring


Gebruikte materialen bij kruipruimte isolatie

Voor de na-isolatie van kruipruimtes maken de professionals uit Noord-Brabant de keuze uit meerdere isolatiematerialen, die je kan onderverdelen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Onder de natuurlijke basismaterialen vallen zand en schelpen. Deze bieden een goede isolatiewaarde, en kennen een eenvoudige installatie. Het nadeel is alleen dat schelpen en zand op termijn kunnen inklinken.

Kunstmatige alternatieven zijn glaswol, PUR of EPS korrels. Ook thermoskussens passen we steeds vaker toe voor de deze manier van isoleren, omdat deze een uitstekende en langdurige werking leveren.

Doe-het-zelf

Wil je graag besparen op de klus en eigenhandig de kruipruimte isoleren? Dat is zeker een optie. Wij adviseren echter wel om deze klus alleen uit te voeren als de ruimte hoger is dan 50 centimeter, en wanneer je zeker weet dat je tegen kleine ruimtes kunt. Je zult namelijk kruipend en liggend het materiaal moeten plaatsen.

Hoe precies het materiaal in de ruimte moet worden geplaatst is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal. Een deel van de producten moet je namelijk tegen de onderkant van de vloerplanken plaatsen (wij noemen het dan een vloerisolatie) het andere deel moet je op de bodem leggen (een bodemisolatie). Voor welke oplossing je echter ook kiest, lees altijd eerst de handleiding die bij het materiaal geleverd wordt.

dakisolatie in Noord-Brabant

Dakisolatie Noord-Brabant

Vaak gaat bij een woning de meeste warmte verloren via het dak. Door een dakisolatie toe te passen is het mogelijk heel wat te besparen op de energiekosten. Voor het isoleren van daken vormen verscheidene isolatiematerialen een geschikte keus. Wil je zelf de dakisolatie zelf uitvoeren? Dan adviseren wij het gebruik van isolatieplaten of glaswol. Ga je aan de slag met glaswol? Schaf dan van te voren wel de juiste beschermende kleding aan. Zo voorkom je dat je last krijgt van de glasvezels in de lucht.

De prijs voor het laten plaatsen van een dakisolatie ligt relatief hoog, maar het btw-tarief op de loonkosten is slechts 9%. Bovendien zal een dakisolatie niet alleen zorgen voor een betere warmte-isolatie, ook de akoestische isolatie zal verbeteren. Ontdek de exacte prijzen. Vraag gratis offertes aan.


Soorten dakisolatie

Zoals bij elke vorm van woningisolatie is ook voor het isoleren van het dak een ruime keuze aan isolatiematerialen beschikbaar. Laat jij het dak van je woning of bedrijfspand in Noord-Brabant isoleren, kijk dan bij de isolatiespecialist goed naar de diverse producten en hun voor- en nadelen.

Populaire isolatiematerialen voor de dakisolatie zijn naast de al genoemde glaswol en isolatieplaten: steenwol en aluminium noppenfolie. Steenwol kun je qua eigenschappen vergelijken met glaswol, het grote verschil is dat steenwol gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Aluminium noppenfolie heeft twee eigenschappen die bij andere producten niet teruggevonden worden: het weerkaatst het zonlicht en is bovendien dampdicht. Dit betekent dat dit product daklekkage en andere vochtproblemen tegen gaat.

Kosten dakisolatie

Veel warmte gaat verloren via daken, want warmte stijgt op. Het is lastig om een ruimte goed en efficiënt te verwarmen zonder isolatie die ervoor zorgt dat de warmte goed blijft hangen. Met dakisolatie bespaar je jaarlijks erg veel op de energiekosten. De kostprijs is afhankelijk van de manier van isoleren, via de binnenzijde of de buitenzijde. Via de binnenkant is goedkoper, namelijk gemiddeld €2.000,-.


Jaarlijks bespaar je bij dakisolatie (schuin dak) via de binnenzijde €400,-. Dit betekent dat je de investering binnen 6 jaar terugverdient.

De totaalprijs is afhankelijk van het type dak, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Dakisolatie kosten

Dak type Prijs bij 70m²dakoppervlak* Jaarlijkse besparing
Schuin dak (binnenzijde) €2.000,- €400,-
Schuin dak (buitenzijde) €4.000,- €600,-
Dak type Prijs bij 50m² vloeroppervlak* Jaarlijkse besparing
Plat dak €3.500,- €500,-
Zoldervloer €1.500,- €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.


Prijsvoorbeeld: dakisolatie schuin dak (binnenzijde)

Vanaf €1.400,- en €2.100,-

(Gemiddelde prijzen bij 70m² dakoppervlak, inclusief plaatsing.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.400,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van glaswolisolatie

De hoogste investering
Vanaf €2.100,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van PUR spuitisolatie


Gratis offertes


Schuin dak isoleren

De techniek die isolatiespecialisten voor het isoleren van het dak gebruiken, is grotendeels afhankelijk van de hellingshoek en de dakconstructie. Voor de isolatie van schuine daken bestaat er feitelijk verschil tussen de isolatie van een onverwarmd en verwarmd schuin dak. Het verschil in prijzen hierbij is ongeveer €3000,-. Jaarlijks zul je met een verwarmde dakisolatie wel €400,- meer terugverdienen.

Plat dak isoleren

Voor het isoleren van platte daken wordt door isolatiespecialisten uit Noord-Brabant gebruik gemaakt van drie verscheidene technieken. Een binnenzijde en buitenzijde dakisolatie zijn het meest gebruikelijk. De platen of glaswol plaatst men dan direct tegen de dakconstructie welke de specialist vervolgens afdekt. De laatste variant, waarbij professionals het isolatiemateriaal op de dakbedekking leggen, is gebruikelijk bij dakterrassen omdat men hier veel overheen loopt.Kies voor een grote energiebesparing met dakisolatie.

Bespaar tot wel 25% op de kosten door gratis offertes aan te vragen en te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken


gevelisolatie in Noord-Brabant

Gevelisolatie Noord-Brabant

Voor het verbeteren van de isolatie van jouw huis bestaan er vele technieken. De techniek die de hoogste kosten met zich meebrengt, maar ook het grootste effect is de gevelisolatie. Een gevelisolatie is een soort muurisolatie, waarbij een isolatiebedrijf uit ons netwerk een laag isolerend materiaal tegen de binnen- of buitenzijde van de gevel aanbrengt. Daarna creëert men een nieuwe voorzetwand of gevel. Door de tijdsinvestering die voor een gevelisolatie nodig is, zal het laten afhandelen van een gevelisolatie een grote investering vragen.

De prijzen variëren tussen de €10.000,- en €14.000,-. Een deel van deze investering kun je echter via een subsidie (laag btw-tarief) vergoed krijgen vanuit de overheid, en jaarlijks zul je met de gevelisolatie tot wel €750,- besparen op de stookkosten. Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.


Gebruikte materialen bij gevelisolatie

Voor het isoleren van de gevel, heb je de keus uit een ruim assortiment aan isolerende materialen. Voor welke grondstof je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de eisen die je stelt. Wil je dat de muurisolatie bijdraagt aan een betere vochtbestrijding? Is het van belang dat ook de akoestische muurisolatie verbetert? Of wil je graag bijdragen aan een duurzaam milieu? Al deze vragen hebben invloed op de keuze voor het beste basismateriaal.

Voor een gevelisolatie kun je onder meer kiezen voor minerale wol, isolatieplaten van Tempex, PIR en PUR. Daarnaast vormen ook kurk en schapenwol mogelijke opties. Vraag een isolatiespecialist uit Noord-Brabant desgewenst naar de opties en de bijbehorende isolatiewaarden en prijzen.

Kosten gevelisolatie

Het voordeel van woningisolatie is dat je niet alleen de investering terugverdiend, maar blijft profiteren van de energiebesparende maatregelen. Gas wordt steeds duurder de komende jaren, daarom is het verstandig om maatregelen te nemen die het gasverbruik verminderen.


Met gevelisolatie via de buitenzijde bespaar je op de energiekosten, maar verbeter je tegelijkertijd ook de uitstraling van je gevel.

De kosten zijn afhankelijk van de muuroppervlakte en de manier van isoleren. De binnenmuur isoleren is de goedkoopste optie. Voor een appartement ben je dan gemiddeld €2.700,- tot €3.300,- kwijt. De gemiddelde kosten voor het isoleren van de buitenmuur zijn €3.600,- tot €4.300,-. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Gevelisolatie kosten

Type woning Oppervlakte muur in m² Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren* Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
Appartement 30 m² €2.700,- tot €3.300,- €3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis 60 m² €5.600,- tot €6.500,- €8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.050,- tot €11.050,- €12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.050,- tot €16.050,- €18.050,- tot €22.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.Verbeter de uitstraling van je gevel met gevelisolatie.

Bespaar door offertes te vergelijken! Vul vandaag nog het offerteformulier in voor gratis aanbiedingen.

Gratis offertes vergelijken


Gevelisolatie binnenzijde

Heb je maar weinig ruimte om je huis heen, of wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de woningisolatie? Kijk dan naar de opties voor een muurisolatie aan de binnenzijde. Met deze muurisolatie zal men de isolatielaag aan de binnenzijde van de gevelmuur aanbrengen, en deze vervolgens afdekken met een voorzetwand. Een binnenzijde isolatie beperkt het warmteverlies aanzienlijk.

Gevelisolatie buitenzijde

De isolering van de gevel is, zoals al aangegeven, op twee manieren mogelijk. De variant die de hoogste kosten met zich meebrengt, is de gevelisolatie aan de buitenzijde. Dit komt doordat men voor deze klus een hele nieuwe gevel moet creëren. Deze techniek zorgt wel voor de hoogste besparing op de energiekosten, en levert een verhoogde pandwaarde op, doordat de gevel een verbeterde aanblik biedt.

muurisolatie plaatsen

Muurisolatie

Hoewel men binnen de isolatiebranche de mogelijkheden voor een woningisolatie vaak uitsplitst in een gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie.Het begrip muurisolatie is van betrekking op alle isolatievormen die ervoor zorgen dat de binnen- of buitenmuren een hogere isolatiewaarde krijgen.


Dit gaat dan om zowel de akoestische- als warmte-isolatie. Naast de isolatie van de spouw en de gevel, valt het impregneren van de buitenmuren binnen de muurisolatie. Een impregnatie voorkomt dat vocht via de buitenzijde van de gevelmuur naar binnen trekt, en verhoogt daarmee de levensduur van de muurisolatie. Wil je weten welke opties jij hebt voor een muurisolatie, of heb je een vraag over mogelijke subsidie? De experts uit ons netwerk informeren je met alle plezier over muurisolatie.


Enkelsteens muur isoleren

Er bestaan vele muren, die allen hun eigen vorm van muurisolatie kennen. Zo bestaat er bijvoorbeeld de enkelsteens buitenmuur. Een enkelsteens muur vinden wij met name in woningen met een bouwjaar voor 1920. Deze huizen hebben geen spouw, en de enkelsteens gevelmuur biedt relatief weinig isolatie.

Door de enkelsteens muur te voorzien van muurisolatie, en deze af te dekken met een voorzetwand of voorzetgevel, zal de isolatiewaarde aanzienlijk stijgen. Omdat de meeste klanten uit Noord-Brabant de aanblik van hun enkelsteens gevel zeer prettig vinden, kiest men meestal voor een muurisolatie via de binnenkant. Het nadeel is dan dat enige woonruimte verloren gaat voordat de muurisolatie naar binnen komt.

Halfsteens muur isoleren

Naast enkelsteense muren, bestaan er ook muren met een halfsteens laag. Een halfsteens buitenmuur wordt zo genoemd, doordat de muurdikte bestaat uit de dikte van de kop van de baksteen, of ongeveer een halve steen. Halfsteens buitenmuren plaatst men met name bij garages en schuren.

Het isoleren van een halfsteens buitenmuur is niet heel lastig, maar de isolatielaag moet bestaan uit meerdere luchtlagen om een effect te creëren dat voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit van 2012. Door te kiezen voor een meerlaags isolatiefolie zullen de halfsteens muren een uitstekende isolatiewaarde bieden, en wordt de garage geschikt als werkruimte.Overweeg je muurisolatie in Noord-Brabant

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van isolatiespecialisten uit je regio.

Gratis offertes vergelijken


geluidsisolatie verbeteren Noord-Brabant

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast is heel vervelend, maar met muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie is er veel mogelijk. Geluid wordt doorgegeven via trillingen.

Met geluidsisolatie demp je deze trillingen en geluiden. Contactgeluid zien we vaak bij bovenburen. Met een verlaagd plafond is het mogelijk om de geluiden te dempen. Muurisolatie is zeer effectief tegen geluiden van buitenaf, hetzelfde geldt voor HR-glas. De meeste mensen verwachten niet dat dakisolatie ook geschikt is voor akoestische isolatie, maar dit is juist wel het geval. Dakisolatie houdt veel geluid van buiten tegen, zodat jij er minder last van hebt.Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten uit je regio!

Gratis offertes vergelijken

Zonder enige verplichting.

HR++ glas

Een laatste oplossing voor de na-isolatie van je woning is het installeren van HR++ ramen. De term HR++ staat voor dubbele ramen met daartussen een speciaal isolatiegas. Dit isolatiegas heeft als voordeel dat het de warmte binnenshuis houdt, en zal tijdens de zomermaanden ook de zon enigszins reflecteren.


Je kan de plaatsing van HR++ beglazing het beste overlaten aan een erkend vakman uit Noord-Brabant. Zo weet je zeker dat dit op een snelle en vakkundige wijze gebeurd.

Isolatiewaarde kiezen

Wie van plan is om een huis te na-isoleren, zal verscheidene isolatiewaarden tegenkomen. Zo heeft elke grondstof een isolatiewaarde, krijgt het hele huis een isolatiewaarde, en ook de combinatie van diverse onderdelen levert weer een nieuwe waarde op.

Wanneer je op zoek bent naar de beste oplossing voor de na-isolatie van je huis, dan adviseren experts altijd om eerst te kijken naar de K-waardering. Dit is de isolerende waarde voor de hele woning. Voor nieuwbouwwoningen geldt dat de minimale K-waardering op 45 moet liggen.

Buisisolatie

Naast de vele grote isolatievormen die wij hier al genoemd hebben, bestaan er ook kleinere isolatievormen, zoals bijvoorbeeld de buisisolatie. Een buisisolatie staat voor het isoleren van verwarmingsbuizen of buitenleidingen.

In het eerste geval staat de buisisolatie voor het verminderen van het warmteverlies, in het tweede geval gaat het om de voorkoming van bevriezing. Voor welke soort buisisolatie je ook kiest, bij vrijwel elke bouwmarkt in Noord-Brabant kun je hiervoor de nodige materialen aanschaffen. De buisisolatie voer je dan ook gemakkelijk eigenhandig uit.

garage isoleren Noord-Brabant

Isolatie van de garage

Is het koud en vochtig in je garage in Noord-Brabant? Met goede isolatie in de garage voorkom je dit en zorg je ervoor dat de koude lucht en vocht buiten de deur blijft. Je kunt de garage dan maximaal benutten. Je apparatuur gaat langer mee en je spullen blijven intact.

Je hebt in principe dezelfde isolatieopties als in je woonhuis.

Zo kun je de vloer, wanden, het dak en de beglazing isoleren. In de meeste gevallen kiest men voor muurisolatie via de binnenzijde van de garage. Tussen het regelwerk van het frame plaatst men dan isolatiemateriaal. Alles wordt daarna afgewerkt met plaatmateriaal. Plafondisolatie middels isolatieplaten is tevens erg populair.

Plafondisolatie

In diverse woningen in Noord-Brabant gaat veel warmte verloren via de houten of betonnen plafonds. Dat is erg zonde. Met plafondisolatie voorkom je dit. Ook vergroot je met plafondisolatie de geluidsisolatie in huis.

Houd met je keuze voor isolatiemateriaal rekening met je doel: wil je een maximale geluidsisolatie of warmte-isolatie realiseren?

Ook bestaan er meerdere methodes voor plafondisolatie. Zo kun je een verlaagd plafond laten plaatsen of een zwevende dekvloer aanbrengen. Soms is het tevens mogelijk om de verdiepingsvloer te vullen met isolatiemateriaal. De meest geschikte methode hangt af van je wensen en natuurlijk om welke ruimte het gaat. In een garage is het esthetische aspect bijvoorbeeld minder van belang dan in je woonkamer.

zolder isoleren Noord-Brabant

Zolder isoleren

Via de zolder gaat een hoop warmte verloren. Met de isolatie van de zolder is dit verleden tijd. De eerste vraag is of je de zolder wilt isoleren via de zoldervloer of het dak.

Gebruik je de zolder als leefruimte?

Ga dan voor dakisolatie. Benut je de ruimte alleen als opslag voor je spullen? Dan staat de verwarming waarschijnlijk niet aan op zolderruimte. In dat geval is het voordeliger om te kiezen voor het isoleren van de zoldervloer. De warmte blijft dan in de onderliggende woonruimtes. Deze isolatiemethode is relatief goedkoop en eenvoudig. Bij massieve zoldervloeren brengt de specialist het isolatiemateriaal bovenop de vloer aan. Bestaat de vloer uit een houten draagstructuur? Dan plaatst de specialist het materiaal tussen de balken. Tip: vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs.

Dakkapel isoleren

De dakkapel is een praktische toevoeging aan je zolderkamer. Toch zorgen (oudere) dakkapellen voor een hoop warmteverlies. Dat is erg zonde. Met een goede isolatie blijft de warmte in de zolderruimte. Daarnaast vergroot je het wooncomfort, aangezien de koude luchtstroming verleden tijd is.

Je hebt twee methodes om de dakkapel te isoleren: een koude of warme isolatiemethode.

Bij de koude isolatiemethode plaatst men de isolatieplaten aan de buitenzijde van de dakkapel, tussen de dakbedekking en dakplaten. Dit zorgt voor een maximale isolatie, maar het is wel een ingrijpende klus. Bij de warme isolatiemethode wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant, tussen de balken van het frame geplaatst. Dit is minder ingrijpend, maar de isolatiewinst is ook kleiner in vergelijking met de koude methode.

Subsidie op isolatie in 2020?

Je bespaart op de totaalprijs door offertes te vergelijken en door subsidie. Bekijk hieronder het overzicht van de actuele subsidies voor woningisolatie:

 • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Sinds september 2019 is er weer een nieuwe subsidie beschikbaar! Je kunt tot wel 20% van de kosten van de isolatieklus terugkrijgen. Je leest er op RVO.nl meer over.
 • Een VvE kan aanspraak maken op een subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Lees op rvo.nl meer hierover.
 • Voor de arbeidskosten van de isolatiewerken geldt het verlaagde btw-tarief van 9%. Lees meer hierover en de voorwaarden op belastingdienst.nl.
 • Via energiebespaarlening.nl lees je meer over het afsluiten van een aantrekkelijke energiebespaarlening met gunstige voorwaarden.
 • Ben je ondernemer en wil je het bedrijfspand beter isoleren? Wellicht kom je voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) in aanmerking. Kijk op deze pagina van RVO.nl voor meer informatie.
 • Via energiesubsidiewijzer.nl vind je eenvoudig alle beschikbare subsidies, zowel landelijke als lokale subsidies. Doe de check!Besparen? Benut de nieuwe subsidie!

Start met isoleren én ontvang via “SEEH” maximaal €10.000,- subsidie per woning.

Gratis offertes
Huis energiezuinig maken?

Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.


Overzicht van isolatiematerialen

Het uitvoeren van een spouwmuurisolatie, akoestische muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie kan met behulp van vele materialen. Het is daarom soms lastig het juiste isolatiemateriaal te vinden. De eerste keuze die je dient te maken gaat tussen een kunstmatige en een natuurlijke variant.

Hoewel kunstmatige materialen als EPS (tempex), glaswol en PIR vaak net iets beter isoleren, brengen zij ook meer schade aan het milieu toe. Natuurlijke isolatiematerialen vormen daarom een steeds populairdere keuze. Voorbeelden van natuurlijke producten voor isolering zijn hennep, schapenwol, houtsnippers en jute. Elk product is 100 procent natuurlijk en duurzaam. Kijk bij het uitzoeken van de producten voor isolering ook altijd naar de minimale dikte die nodig is. De prijzen van isolatiematerialen vergelijken? Vergelijk gratis offertes.


Navigeer hieronder naar:


isolatieplaten

Isolatieplaten

Een speciaal soort isolerend product valt in de categorie isolatieplaten. De platen kunnen van vele grondstoffen worden gemaakt, maar hebben met name hardschuim als basis.

Het grote voordeel van isolerende platen is dat deze gemakkelijk door jou zelf kunnen worden gelegd. Isolatieplaten kun je bij elke bouwmarkt in Noord-Brabant aanschaffen. Voor het monteren van de platen heb je verder maar weinig gereedschappen nodig. Wil je voorkomen dat bij een dakisolatie of vloerisolatie vocht de isolatieplaten zal aantasten? Leg dan eerst een dampremmende laag folie. Zo weet je zeker dat je lange tijd van de isolerende platen kunt genieten.


pur

PUR

Eén van de meest toegepaste materialen voor isolering van de afgelopen jaren is PUR. De afkorting PUR staat voor polyurethaan.

Het is een materiaal dat zowel in vloeibare als vaste vorm toepasbaar is voor de na-isolatie van de spouwmuur of het isoleren van de zoldervloer. Enkele jaren terug kwam het gebruikt van PUR negatief in het nieuws, omdat men vreesde voor gezondheidsproblemen door de toepassing en verwerking. Uit verschillende onderzoeken die daarop volgden is echter gebleken dat het gebruik van PUR geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. De platen van PUR bestel je eenvoudig bij een bouwmarkt, in vele soorten en maten.


pir isolatie

PIR

Een nieuwer isolatiemateriaal op de markt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en het product is de verbeterde opvolger van polyurethaan. Een isolatieplaat van PIR is aan twee kanten voorzien van een speciale extra isolerende laag, meestal gemaakt van glasvlies.

Aan het gebruik van PIR zitten diverse voordelen verbonden. Zo heeft het extreem goede isolerende eigenschappen, waardoor er met dunnere isolatieplaten al een hoge isolerende waarde is te bereiken. Daarnaast kun je over de platen van PIR lopen. Dit geeft als voordeel dat ze ook zonder verdere afwerking en ondersteuning geschikt zijn als dakisolatie. Tot slot kent PIR ook nog uitstekende brandwerende eigenschappen.


EPS isolatie

EPS

Een laatste materiaal waar wij jouw aandacht op willen vestigen is EPS. De (Engelse) afkorting staat voor expanded polystyrene, ofwel in het Nederlands: geëxpandeerd polystyreen.

De meeste mensen kennen dit product als piepschuim of Tempex. EPS, of tempex, wordt voor vele verschillende toepassingen ingezet, maar is oorspronkelijk ontwikkeld als isolatiemateriaal. Tempex biedt een goede isolerende functie doordat elk blok EPS uit vele kleine bolletjes (parels) bestaat. Deze zijn opgebouwd uit ongeveer 2 procent polystyreen en 98 procent gas. Het nadeel van EPS is dat het aangetast wordt door water en vocht. Daarom dient een spouw of ondervloer goed waterdicht te zijn voordat de EPS parels worden aangebracht.


glaswol isolatie

Glaswol

Eén van de grondstoffen die men vaak gebruikt voor een dakisolatie is glaswol. Dit komt doordat glaswol relatief gemakkelijk te plaatsen is, en weinig onderhoud en extra bewerking vraagt.

Ga je eigenhandig aan de slag met het aanbrengen van wol tegen de binnenkant van het dak? Denk er dan aan dat de glasvezels irritatie kunnen opwekken. Draag daarom altijd beschermende kleding, een mondkapje en stofbril op het moment dat je de glaswol verwerkt. Hoewel het wol vele voordelen kent, is het wel belangrijk om onder deze isolatielaag een vochtwerend folie aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de na-isolatie van het dakoppervlak lange tijd goed blijft.


tempex isolatiemateriaal

Tempex

Wist je dat veel isolatiematerialen bekend staan onder verscheidene namen? Een voorbeeld hiervan is Tempex. De meeste mensen kennen Tempex als EPS: geëxpandeerd polystyreen, een product dat ook wel bekend staat als piepschuim.

Het grote voordeel van Tempex is dat het een zeer laag gewicht heeft. Hierdoor is het bijvoorbeeld ideaal voor de na-isolatie van een kruipruimte, of het gebruik op daken met een minder grote draagkracht. Het nadeel van Tempex is dat dit niet direct beloopbaar is, voor een zoldervloerisolatie geldt dan bijvoorbeeld ook dat hiervoor nog een extra betimmering noodzakelijk is. De kosten voor Tempex liggen relatief laag, wat weer een voordeel vormt.


isolatiebedrijf Noord-Brabant

Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Noord-Brabant

Je wilt toch ook het beste rendement behalen door je woning te isoleren en besparen op de stookkosten? Met een isolatiebedrijf weet je zeker dat de isolatie op de juiste manier aangebracht wordt. Wanneer dit niet gebeurt, isoleert het niet goed en bespaar je minder op de energiekosten. Profiteer ook van de volgende voordelen:

 • De isolatiespecialist brengt de isolatie op de juiste manier aan, zodat je het beste rendement behaalt.
 • Het isoleren kost minder tijd door de kennis en ervaring van de vakman uit Noord-Brabant.
 • Je krijgt deskundig advies en het isolatiebedrijf weet precies welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw woning en situatie.

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie (EPS) in Eindhoven
Vloerisolatie plaatsen in Tilburg
Plat dak isoleren in Breda
Hellend dak isoleren in Den Bosch
Kruipruimte isolatie in Helmond
Gevelisolatie buitenzijde in Roosendaal
Houten vloer isoleren in Oss
Na-isoleren van spouw in Oosterhout
Betonvloer isoleren in Bergen op Zoom
Gevelisolatie binnenzijde in Veldhoven

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis isolatiebedrijven!

Met woningisolatie bespaar je op de energiekosten en verhoog je de woningwaarde en het wooncomfort. Schakel een specialist uit Noord-Brabant in voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Is je gevel aan vernieuwing toe? Breng dan direct gevelisolatie aan. Met muurisolatie heb je ook mogelijkheden voor akoestische isolatie. Door vloerisolatie aan te laten brengen, heb je geen last meer van koude voeten. Tot slot is het verstandig om de kruipruimte te isoleren om vochtproblemen en optrekkend toch te voorkomen.

Bespaar tot wel 25% op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. Vul gelijk het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van isolatiespecialisten uit de regio.


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes90%

 • Prijzen92%

 • Snelheid83%

 • Algemene beoordeling88%Gratis offertes vergelijken