isolatie Noord-Holland

Isolatie Noord-Holland: woning isoleren, geld besparen

Is jouw huis in de winter koud en kil en is jouw energierekening veel te hoog? Met goede isolatie in Noord-Holland heb je het ’s winters lekker warm, ’s zomers een stuk koeler en bespaar je flink op jouw energierekening! Waar wacht je dus nog op?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes. Je ontvangt dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 25% op de totaalprijs.

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit teveel.

Op deze pagina lees je meer over het isoleren van jouw woning. Je leest bijvoorbeeld over spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie, zodat je zelf kunt bepalen hoe je de isolatiewaarde van jouw pand in Noord-Holland wilt verbeteren.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)

Gewenst uitvoermoment? (*)
Soort dak? (*)

Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


Uw gegevens
Gratis – Vrijblijvend
Diverse soorten isolatie

Bij de isolatie van jouw pand in Noord-Holland heb je de keuze uit een groot aantal soorten isolatie. Welke methode voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van jouw voorkeuren. Wil je zoveel mogelijk besparen of wil je het liefst goedkoop isoleren? Je hebt de keuze uit onder andere:

 • Spouwmuurisolatie: de vakman vult de spouwmuur met isolatiemateriaal, waardoor het pand beter bestand is tegen kou van buitenaf.
 • Vloerisolatie: via de boven- of onderkant wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer geplaatst, zodat de vloer direct een paar graden warmer aanvoelt.
 • Dakisolatie: met de isolatie van jouw dak valt de maximale besparing op jouw energierekening te behalen. Zoldervloerisolatie als alternatief is ook mogelijk.
 • Kruipruimte isolatie: door het plafond of de bodem van de kruipkelder te isoleren heb je minder last van vocht- en tochtproblemen en stijgend grondwater.
 • Gevelisolatie: voorkom koude muren en geef je woning een compleet nieuwe uitstraling. Of kies voor binnengevelisolatie en bespaar op de kosten.Waarom je huis isoleren?

Een goede isolatie is enorm belangrijk voor jouw wooncomfort. Hiermee blijft de warmte ’s winters beter en langer in huis hangen, waardoor je minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur! Een belangrijk voordeel hiervan is dat je flink bespaart op de stookkosten.

Besparen op de isolatiekosten? Wij adviseren je om gratis offertes te vergelijken.

Navigeer op deze pagina naar:Isolatie prijzen

De isolatie prijzen zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Uiteraard is het soort huis waar jij in woont van belang. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de kosten. Voor het na-isoleren van de spouwmuur kost bij een vrijstaande woning bijvoorbeeld meer dan bij een rijtjeswoning. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het soort woningisolatie dat je laat uitvoeren.

Spouwmuurisolatie kost ongeveer €12,- tot €26,- per vierkante meter terwijl gevelisolatie behoorlijk prijzig is: dit kost €110,- tot €140,- per vierkante meter. Bovendien heb je zelf een grote invloed op de totaalprijs met de keuze voor het isolatiemateriaal. Zo is glaswol bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan PUR spuitisolatie. Wil je graag zeker weten wat je isolatie gaat kosten, dan is het aan te raden om gratis offertes aan te vragen.

Overzicht gemiddelde prijzen per isolatievorm

Isolatiesoort Grootste voordeel Prijs per m² (gemiddeld)* Gemiddelde terugverdientijd
Dakisolatie Grootste energiebesparing €40,- tot €60,- 3 jaar tot 7 jaar
Gevelisolatie Verbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding €110,- tot €140,- 8 tot 15 jaar
Kruipruimte isolatie Droger huis €20,- tot €25,- Vanaf 7 jaar
Spouwmuurisolatie Gemiddeld de snelste terugverdientijd €12,- tot €26,- 3.5 jaar
Vloerisolatie Verhoogd wooncomfort (warme voeten) €30,- Vanaf 7 jaar
Geluidsisolatie vloer
Geluidsisolatie plafond
Geluidsisolatie muur
Verminderen van lucht- en contactgeluid €30,- tot €45,-
€35,- tot €55,-
€55,- tot €105,-
n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Hoe zit het met de prijsopbouw bij het isoleren?

prijsopbouw isoleren

Prijsopbouw: arbeidskosten 55%, materiaal 35%, machinekosten 10%.Wil je besparen op de prijs voor isolatie?

Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 25%!

Gratis offertes vergelijkenGemiddelde prijzen per isolatievorm

In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten per isolatievorm. Zo kost dakisolatie gemiddeld €40,- tot €60,- per m² en kost spouwmuurisolatie slechts €12,- tot €26,- per m². Toch is dakisolatie een aanrader, omdat je hiermee de hoogst mogelijke besparing op je energiekosten behaalt. Voor gevelisolatie liggen de prijzen, afhankelijk van de gekozen methode, tussen de €110,- tot €140,- en het isoleren van de kruipkelder kost gemiddeld €20,- tot €25,-.

Terugverdientijd

Als je onderstaande prijzeninformatie ziet, kun je misschien schrikken van de kosten. Wat echter ook belangrijk is om mee te nemen in je beslissing, is de terugverdientijd. Door de besparing op de energiekosten verdien je de investering volledig terug en houd je er uiteindelijk zelfs geld aan over. Dakisolatie heb jij gemiddeld na 3 tot 7 jaar al terugverdiend en spouwmuurisolatie zelfs al in 3,5 jaar!

spouwmuurisolatie Noord-Holland

Spouwmuurisolatie Noord-Holland

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om de buitenmuur van je woning in Noord-Holland goed te isoleren. De werkzaamheden van deze muurisolatie zijn erg eenvoudig en zijn vaak al binnen één werkdag afgerond.

Bovendien heb je geen vergunning nodig voor spouwmuurisolatie, omdat dit het uiterlijk van de gevel niet verandert. Bij spouwmuurisolatie boort de isolatiespecialist kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Via deze gaatjes spuit hij het isolatiemateriaal in de spouwmuur, totdat deze evenredig gevuld is.

Belangrijk om te weten dat deze vorm van muurisolatie niet eenvoudig zelf uit te voeren is. Het is zonder de juiste apparatuur lastig te controleren of de muur goed gevuld is. Is dit niet het geval, dan ontstaan er koudebruggen. Dit is een deel van de muur waarbij de isolatieschil doorbroken is, waardoor de isolatie niet optimaal is. Besparen? Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten.


Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een pand is alleen geschikt voor spouwmuurisolatie als er een ongeïsoleerde spouw aanwezig is. Het gaat hierbij vaak om woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Oudere huizen hebben vaak geen spouwmuur.

Nieuwere woningen beschikken al over muurisolatie, maar het na-isolatie is een optie om de isolatiewaarde van het pand nog meer te verbeteren. Tot slot is het belangrijk dat de spouw niet extreem vervuild is, omdat hierdoor koudebruggen ontstaan. Is dit wel het geval, dan moet je de spouw eerst laten reinigen.

Kosten spouwmuurisolatie

Bij de berekening van de kosten van spouwmuurisolatie is het belangrijk om rekening te houden met de jaarlijkse besparing die je doet. Voor het isoleren van een appartement met een buitenmuur van 30m² betaal je eem vanafprijs van €350,-. Per jaar bespaar je tot wel €120,-, waardoor je de investering al in 3 jaar terugverdient. Voor het isoleren van de spouwmuur bij een vrijstaande woning liggen de kosten iets hoger. Voor 150 m² ligt de vanafprijs €2.150,-. De besparing is natuurlijk ook een stuk groter dan bij een appartement. Als je tot €600,- per jaar bespaart op je energiekosten, heb je de investering in muurisolatie al in 3,5 jaar terugverdiend!

Spouwmuurisolatie kosten

Type woning Buitenmuur in m² Vanafprijs* Jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €350,- €120,-
Rijtjeshuis 60 m² €850,- €200,-
2 onder 1 kap 100 m² €1.450,- €500,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.150,- €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis

€900,- tot €1.800,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur.)

De goedkoopste optie
Vanaf €900,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van minerale wol
Voordelen: goed akoestisch isolerend, brandveilig & waterafstotend

De hoogste investering
Tot €1.800,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van PUR-schuim
Voordelen: goed om kiertjes op te vullen, vochtregulerend, lange levensduur


Gratis offertes


Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De spouwmuur bestaat in feite uit twee muren: de binnen- en buitenmuur. Tussen deze muren zit een ruimte, dat noemen we de spouw. Hierin bevindt zich, als er nog geen muurisolatie is aangebracht, niets. Het bestaat uit koude luchtstromingen. Deze koude lucht zorgt ervoor dat de binnenmuren koud en klam aanvoelen. Soms is er zelf sprake van vochtvorming.

Tijdens de spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de muren gevuld met isolatiemateriaal. Dat zorgt ervoor dat de lucht stil staat en de binnenmuren een stuk warmer aanvoelen. Dat vergoot je wooncomfort en verlaagd de energierekening. Het uitvoeren van spouwmuurisolatie gebeurt snel en zonder overlast. Het hele isolatieproces kost in de meeste gevallen maximaal een dag.

Na-isoleren van de spouw

Een groot voordeel van een spouwmuurisolatie is dat dit een goede vorm van na-isolatie is. Een na-isolatie is een isolatietechniek die men toepast bij al bestaande panden, om de isolatiewaarde hiervan te verbeteren.

Doordat de kosten voor een spouwmuurisolatie laag blijven, je een verlaagd btw-tarief betaalt en subsidie mogelijk is, is het bovendien een eenvoudige manier om meer te voldoen aan de Nederlandse eisen op het gebied van energiezuinigheid. Voor een nieuwbouwhuis in Noord-Holland geldt dat er automatisch wordt gezorgd voor de isolatie van de spouwmuur.Overweeg je spouwmuurisolatie in Noord-Holland?

Met spouwmuurisolatie hoef je minder te stoken. Vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken


Soorten spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie is er de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Eén van de meest gebruikte materialen is glaswol: relatief goedkoop, goede akoestische isolatie en recyclebaar. Een nadeel van glaswol is dat de vakman hier een groter boorgat voor nodig heeft.

Een tweede mogelijkheid is EPS parels, deze zijn geschikt voor spouwmuren vanaf 30 mm en relatief voordelig in aanschaf. Tot slot is PUR spuitisolatie een mogelijkheid, dit is iets duurder dan de andere materialen en niet recyclebaar. Maar daarentegen biedt het wel de beste isolatiewaarde! Voor spouwmuurisolatie is er de keuze uit de volgende materialen:

 • Glaswol
 • EPS parels
 • PUR

Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Omdat de beschrijving van de techniek voor een spouwmuurisolatie relatief eenvoudig lijkt, krijgen de isolatiespecialisten uit ons netwerk in Noord-Holland regelmatig de vraag of klanten zelf niet de spouwmuur kunnen isoleren.

Het antwoord hierop is eigenlijk een eenvoudig: nee, dat kan niet. Dit komt doordat het na-isoleren van de spouw een stuk lastiger is dan men vaak denkt. Ten eerste is het noodzakelijk dat men niet zomaar wat gaatjes boort en hier PUR of EPS parels door naar binnen spuit, maar wordt het isolatiemateriaal altijd met zorg over de ruimte in de spouw verdeeld. Als je zonder hulp de EPS parels probeert te verdelen, dan bestaat de kans dat koudebruggen ontstaan.

Een belangrijk nadeel van eigenhandig de spouwmuurisolatie uitvoeren is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor een eventuele reparatie van de spouwmuur.

vloerisolatie Noord-Holland

Vloerisolatie Noord-Holland

Een andere mogelijkheid om jouw pand in Noord-Holland beter te isoleren, is door middel van vloerisolatie. Dit verhoogt zeker het wooncomfort, omdat de vloer een paar graden warmer aanvoelt. Zo kun je ook ’s winters op blote voeten blijven lopen.

Vloerisolatie is op verschillende manieren mogelijk: door middel van vloerisolatie of door zogeheten bodemisolatie. Bij vloerisolatie brengt de vakman materiaal aan, aan de onderzijde of bovenzijde van je vloer. Soms is dit geen optie, als de kruipkelder bijvoorbeeld te klein is om goed in te kunnen werken of als je niet je hele woonkamer wilt verbouwen. In dat geval voldoet bodemisolatie ook. Bij bodemisolatie bedekt de vakman de bodem van de kruipkelder met materiaal, dit houdt vocht en kou vanuit het grondwater tegen.

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.


Combineren met vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is een goede vloerisolatie extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de warmte vanuit de vloerverwarming verloren gaat aan de kille kruipkelder. In dit geval is het dus verstandig om te kiezen voor isolatie van onderaf of voor bodemisolatie.

Kosten vloerisolatie

De kosten voor vloerisolatie zijn uiteraard afhankelijk van het oppervlak van de vloer. In een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van 50m² betaal je gemiddeld €1.500,-. Hiermee bespaar je tot wel €170,- per jaar! Voor een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70m² liggen de kosten uiteraard iets hoger, gemiddeld rond de €2.100,-. Hiermee bespaar je al snel tot €300,- per jaar.


Gemiddeld heb je de vloerisolatie dus al vanaf 7 jaar terugverdient. Je profiteert echter vanaf dag 1 al van een warmere vloer.

Wil je meer duidelijkheid met betrekking tot de kosten van vloerisolatie, vraag dan gratis prijsopgaven aan en vergelijk de kosten. Zo bespaar je bovendien tot wel 25% op de kosten.

Vloerisolatie kosten

Type woning Oppervlakte vloer Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.350,- €150,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €170,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.650,- €190,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €300,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een rijtjeshuis

€1.000,- tot €2.000,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 50 m² vloer.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: bodemisolatie
Reden? De kruipruimte is niet hoog genoeg

De hoogste investering
Tot €2.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: onderkant van de vloer isoleren
Reden? Er is voldoende ruimte in de kruipruimte


Gratis offertes


Overzicht vloerisolatie producten

Voor de na-isolatie van een vloer bestaan er heel wat geschikte producten. Naast de wel bekende isolatiematerialen als Polyurethaan, en glaswol, zijn er nog heel wat andere materialen die wij graag even willen noemen.

Zo vormen bijvoorbeeld isolatieplaten van PIR een populaire keuze op dit moment, vanwege de hoge isolerende waarde van het product. Voor een vloerisolatie is ook het gebruik van PIF isolatiefolie zeer geschikt. Dit isolatiefolie bevestig je tegen de onderzijde van de vloer, om zo de warmte in huis te behouden.

Houten vloer isoleren

Wil je de houten vloer isoleren om zo het wooncomfort en de energiebesparing te vergroten? Vaak is het mogelijk om de vloer van onderaf te isoleren. Je vult dan de ruimte tussen de balken op met isolatiemateriaal. Let op: vochtig hout moet eerst goed drogen. De houtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 20 procent. Na de isolatieklus is ventilatie in de kruipruimte erg belangrijk.

Betonvloer isoleren

Gaat het om een betonvloer die je wilt laten isoleren? Als er een kruipruimte aanwezig is plaatst men aan de onderzijde vaak isolatieplaten. De vloerisolatie aan de onderkant levert wel een energiebesparing op, maar geen warme voeten. Beton geleidt de warmte immers niet. Gaat het je dus om het vergroten van het wooncomfort? Kies dan voor isolatie via de bovenzijde, eventueel gecombineerd met vloerverwarming.Nooit meer last van koude voeten met goede vloerisolatie.

Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 25% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Je vloer zelf isoleren?

Evenals een dakisolatie is het ook mogelijk om zelf de vloerisolatie toe te passen. Het isoleren van een vloer vereist wel enige handigheid, zeker wanneer je kiest voor een vloerisolatie in plaats van een bodemisolatie.

De isolering van een vloer begint bij het openbreken van de bestaande bovenvloer, om vervolgens een bovenlaag van isolatiefolie, of ander materiaal aan te brengen. Vervolgens moet je de vloer weer netjes terug leggen. Kies je voor de isolatie van de zoldervloer en moet deze beloopbaar blijven? Dan raden de experts uit ons netwerk in Noord-Holland het gebruik van isolatieplaten aan. Door te kiezen voor isolatieplaten met PIR als basismateriaal hoef je deze niet meer af te werken. Eventueel is het ook een optie om bij een vloerisolatie te kiezen voor isolatieplaten van een ander materiaal.


Tip: kies voor kwaliteit en schakel een specialist in. Zo profiteer je ook van de beschikbare subsidies. Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten.

Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie zijn twee verschillende technieken met vergelijkbare resultaten. Bij vloerisolatie brengt de isolatiespecialist het materiaal aan tegen de bovenzijde of onderzijde van je vloer.

Voor het isoleren vanaf de bovenkant is het belangrijk te weten dat je vloer een paar centimeters verhoogt en dat dit een ingrijpende klus is voor een bestaande woning. Daarom kiezen de meeste mensen voor vloerisolatie van onderaf. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte groot genoeg is om fatsoenlijk te kunnen werken. Is dit niet het geval, dan wijken de meeste mensen af naar kruipruimte isolatie. Hierbij bedekken de specialisten de koude en natte bodem met isolatiechips of –schelpen.

kruipruimte isolatie Noord-Holland

Kruipruimte isolatie Noord-Holland

In het stukje over de vloerisolatie gaven wij al aan dat het tevens een optie is om te kiezen voor de na-isolatie van de kruipkelder. Dit staat ook wel bekend als een bodemisolatie. Het grote voordeel van het isoleren van de kruipruimte is dat hierdoor de kans op optrekkend vocht en kou aanzienlijk verminderd wordt, en daarmee de kans op een hoge luchtvochtigheid in huis en alle problemen van dien. Dankzij de bodemisolatie profiteren jij en je huisgenoten van een lagere kans op ongedierte, minder gezondheidsklachten en een gezonder leefklimaat.

De kosten voor het plaatsen van een bodemisolatie hangen van de materialen die je kiest, en de hoeveelheid praktische ondersteuning die je nodig hebt van een isolatiespecialist uit Noord-Holland. De prijzen verschillen bovendien per isolatiebedrijf, en hangen af van de mogelijke subsidie. Het is daarom verstandig om gratis offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken.


Kosten kruipruimte isolatie

Overweeg jij het isoleren van de kruipruimte, dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Je vindt een overzicht van de gemiddelde prijzen in de tabel hieronder. Kruipruimte isolatie in een rijtjeshuis kost gemiddeld €1.000,- tot €1.250,- en hiermee bespaar je tot €150,- per jaar. Voor het isoleren van de vloer in een hoekwoning betaal je ongeveer €1.040,- tot €1.300,- en betaal je jaarlijks tot €160,- minder voor je energierekening! Een vrijstaande woning is iets duurder om te isoleren: de gemiddelde prijs voor kruipruimte isoleren is €1.400,- tot €1.750,-. Hiermee behaal je een besparing van ongeveer €215,- per jaar.

Kruipruimte isolatie kosten

Woning type Vloeroppervlakte in m² Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis 50 m² €1.000,- tot €1.250,- €150,-
Hoekwoning 52 m² €1.040,- tot €1.300,- €160,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.375,- €170,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.750,- €215,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.65

Deelnemende bedrijven


1863

Aanvragen behandeld


1104

Uitgevoerde opdrachten


16

Jaar ervaring


Gebruikte materialen bij kruipruimte isolatie

Voor de isolering van een kruipruimte heb je een ruime keus uit materialen, welke te verdelen zijn in kunstmatige en natuurlijke producten. De meeste van onze klanten uit Noord-Holland kiezen voor schelpen als isolerend materiaal. Dit komt doordat schelpen een relatief goedkope oplossing vormen, en een lange levensduur hebben.

Naast voor schelpen kun je ook kiezen voor zand, of juist voor thermoskussens als je liever een kunstmatig product hebt. Deze thermoskussens brengen iets hogere prijzen met zich mee, maar bieden een uitstekend resultaat.

Doe-het-zelf

Wil je graag de kruipruimte na-isoleren? Dat is alleen optie wanneer deze hoger is dan 50 centimeter. Pas dan is er voldoende hoogte om gemakkelijk te kunnen bewegen, en ruimte te hebben voor het aanbrengen van het isolerende materiaal.

Wanneer er dan ook nog eens voldoende licht in de kruipruimte beschikbaar is, dan kun je zelf de isolerende laag aanbrengen. Wees er bovendien zeker van dat je geen last hebt van claustrofobie. Het werken in een kruipkelder vereist de vaardigheid voor gebukt werken in kleine ruimtes. Wij adviseren daarom altijd om eerst eens de ruimte te bekijken. Eventueel is het een optie om een erkend isolatiespecialist uit Noord-Holland in te schakelen, deze helpt je al bij een kruipruimte vanaf 35 centimeter.

dakisolatie aanbrengen Noord-Holland

Dakisolatie Noord-Holland

Naast de isolatie van vloeren of een spouw, is het tevens een optie om het dak van een isolatielaag te voorzien. Een dakisolatie bestaat meestal uit het aanbrengen van een vochtwerende laag, met daaroverheen een laag isolatiemateriaal.

Het grote voordeel van een dakisolatie is dat op deze manier de warme lucht niet verder kan stijgen, en niet via het dak verloren kan gaan. Het nadeel van een dakisolatie is dat de meeste warmte niet op de bovenste verdieping nodig is. Zeker bij woningen met meerdere verdiepingen wordt daarom aangeraden om in plaats van het dak de gevel of spouwmuur te isoleren. Wil je toch graag een dakisolatie uitvoeren? Dan moet je bepalen of je kiest voor een dakisolatie aan de binnenzijde of buitenzijde. Besparen? Vergelijk offertes. Start de gratis offerteaanvraag.


Soorten dakisolatie

Het is dus mogelijk om zowel de binnenzijde van het dak, als de buitenzijde van isolatie te voorzien. Welk model het beste past is afhankelijk van de eisen die je stelt aan de dakisolatie.

Wil je bijvoorbeeld het grootste deel van het werk eigenhandig kunnen afhandelen? Dan is de isolatie van de binnenkant van het dak de handigste optie. Vind je het belangrijk dat de isolatielaag lange tijd blijft zitten en de hoogste isolatiewaarde biedt? Dan is wellicht een dakisolatie aan de buitenzijde een verstandigere oplossing.

Kosten dakisolatie

Dakisolatie is een grote investering, maar hiermee behaal je ook de hoogst mogelijke besparing op de stookkosten. Heb je een schuin dak? Als je de binnenzijde laat isoleren betaal je ongeveer €2.000,- en bespaar je rond de €400,- per jaar. Voor het isoleren van de buitenzijde liggen de kosten een stuk hoger: gemiddeld rond de €4.000,-. De besparing is ook iets hoger: namelijk rond de €600,- per jaar. Isolatie van een plat dak is iets goedkoper: dit kost gemiddeld €3.500,- en je bespaart tot €500,- per jaar. Dakisolatie heb je daarmee in 3 tot 7 jaar al terugverdient.


Zoldervloerisolatie is een goedkoop alternatief: dit kost ongeveer €1.500,- en je bespaart tot wel €500,-. Zoldervloerisolatie is ideaal indien je de zolder niet gebruikt als leefruimte.

Dakisolatie kosten

Dak type Prijs bij 70m²dakoppervlak* Jaarlijkse besparing
Schuin dak (binnenzijde) €2.000,- €400,-
Schuin dak (buitenzijde) €4.000,- €600,-
Dak type Prijs bij 50m² vloeroppervlak* Jaarlijkse besparing
Plat dak €3.500,- €500,-
Zoldervloer €1.500,- €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.


Prijsvoorbeeld: dakisolatie schuin dak (binnenzijde)

Vanaf €1.400,- en €2.100,-

(Gemiddelde prijzen bij 70m² dakoppervlak, inclusief plaatsing.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.400,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van glaswolisolatie

De hoogste investering
Vanaf €2.100,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van PUR spuitisolatie


Gratis offertes


Schuin dak isoleren

Wil je het schuin dak van jouw huis in Noord-Holland isoleren, en heb je hiervoor maar een beperkt budget? Door eigenhandig aan de slag te gaan met glaswol is het mogelijk om tegen weinig kosten een prima isolatielaag te creëren. Het is bij een dergelijke vorm van isolering wel belangrijk om eerst ook een vochtwerend folie aan te brengen ter voorkoming van vochtproblemen.

Plat dak isoleren

De meeste schuren en garages in Noord-Holland hebben een plat dakoppervlak. De isolering van platte daken is gelukkig erg eenvoudig, en levert in korte tijd een uitstekend resultaat. Wil je graag op het plat dak kunnen blijven lopen, bijvoorbeeld bij een dakterras? Dan is er een speciale vorm van dakisolatie waarbij wij isolatieplaten over de dakbedekking plaatsen. Dit is altijd een groot succes.Flink besparen op je energierekening? Laat je dak isoleren!

Bespaar tot wel €500,- per jaar met dakisolatie, schakel snel een isolatiespecialist in.

Gratis offertes ontvangen


gevelisolatie Noord-Holland

Gevelisolatie Noord-Holland

Wij noemden al de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en isolatie van daken. Een volgende vorm van muurisolatie is de gevelisolatie. Dit is de meest dure vorm van muurisolatie, omdat het gaat om het bedekken van de hele gevel met een laag isolatiemateriaal. Dit is zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de gevelmuur mogelijk.

Door het toepassen van een gevelisolatie zorg je niet alleen voor een betere warmtewering, maar ook voor een verbetering van de pandwaarde. Zeker op het moment dat je kiest voor het isoleren van de gevel aan de buitenkant. Wat kosten betreft moet je denken aan een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,-, waarvoor je nog enige subsidie kunt aanvragen. Op deze manier blijven de aanschafkosten beperkt.

Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.


Gebruikte materialen bij gevelisolatie

Voor het uitvoeren van een gevelisolatie heb je de keus uit een ruim assortiment aan grondstoffen. De meeste klanten uit Noord-Holland kiezen voor een laag glaswol als materiaal, maar het hangt af van de muursoort welk product de meest geschikte oplossing vormt.

Kies je liever voor isolerende platen, of vind je het prettiger als er een natuurlijk materiaal zit? Ook dat zijn mogelijke opties. Onder meer schapenwol is een zeer geschikt product voor de na-isolatie van de gevel. Kijk bij de keuze voor het materiaal altijd naar de extra eigenschappen. Je kunt bijvoorbeeld aandacht geven aan de voordelen op het gebied van akoestische isolatie, of voor een betere brandwering of vochtwering.

Kosten gevelisolatie

Gevelisolatie is een relatief kostbare manier van isoleren. Hiermee geef jij het pand wel een compleet nieuw uiterlijk, dus het is zeker het overwegen waard! Een gemiddelde 2 onder 1 kap woning heeft een gevel van gemiddeld 100 m². Voor het isoleren van de binnenmuur betaal je ongeveer €9.050,- tot €11.050,-. Het isoleren van de buitenmuur kost iets meer: gemiddeld €12.050,- tot €14.050,-. Gevelisolatie is bij een rijtjeswoning iets voordeliger. Deze heeft een muur van ongeveer 60m² en de kosten bedragen gemiddeld €5.600,- tot €6.500,- voor muurisolatie van binnen en €8.400,- tot €9.300,- voor muurisolatie van buiten. Afhankelijk van de gekozen techniek verdien je gevelisolatie in 8 tot 15 jaar weer terug.

Gevelisolatie kosten

Type woning Oppervlakte muur in m² Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren* Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
Appartement 30 m² €2.700,- tot €3.300,- €3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis 60 m² €5.600,- tot €6.500,- €8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.050,- tot €11.050,- €12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.050,- tot €16.050,- €18.050,- tot €22.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.De uitstraling van je gevel verbeteren én jouw huis beter isoleren?

Vergelijk de kosten van verschillende isolatiespecialisten en bespaar tot wel 25% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken


Gevelisolatie binnenzijde

Is er te weinig ruimte aan de buitenkant van de gevel om deze te verdikken? Of heb je een iets kleiner budget? Dan is het een optie om de gevelisolatie aan de binnenzijde te kiezen. Dit heeft als nadeel dat er uiteindelijk minder woonruimte ontstaat. De combinatie van isolerend materiaal met een voorzetwand zal een vermindering van ongeveer een halve meter opleveren.

Gevelisolatie buitenzijde

De meest dure variant van gevelisolatie is de isolatie van de gevel aan de buitenzijde. In dit geval plaatst een isolatiespecialist uit ons netwerk in Noord-Holland een isolatielaag over de bestaande gevelmuur, om die vervolgens af te dekken met een nieuwe gevel. Hierdoor verbetert de aanblik, zorg je voor een akoestische muurisolatie en verminder je natuurlijk het warmteverlies. Wij bieden je graag meer informatie.

muurisolatie aanbrengen

Muurisolatie

Naast het begrip gevelisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie. Hieronder de korte betekenis:De term muurisolatie is feitelijk een verzamelterm voor alles wat te maken heeft met de isolatie van muren. Of het nu gaat om een spouwmuurisolatie of de isolering van gevels: het is aan te duiden als een muurisolatie.


Daarnaast is ook het impregneren van de buitenmuren aan te duiden als een muurisolatie, omdat de vochtbestrijding mede bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Tot slot kan ook de akoestische isolatie van muren worden aangeduid als een muurisolatie. Met muurisolatie verbeter je namelijk ook de geluidsisolatie, wat vooral fijn is bij woningen langs drukke straten.


Enkelsteens muur isoleren

Wanneer je in een huis woont dat is gebouwd voor 1920, dan hebben de buitenmuren waarschijnlijk maar één laag, en geen spouw. In de bouwbranche noemt men een dergelijke muur een enkelsteens muur. Een enkelsteens buitenmuur brengt een aantal problemen met zich mee, waaronder een verhoogd risico op vochtproblemen en een verhoogd warmteverlies.

Dit betekent dat het belangrijk is om de enkelsteens muren vakkundig te isoleren. De isolatie van een enkelsteens gevelmuur kun je het beste overlaten aan een erkend isolatiespecialist uit Noord-Holland. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor goed onderhoud, een beschadiging in de enkelsteens wand moet je direct laten herstellen.

Halfsteens muur isoleren

Naast enkelsteens buitenmuren bestaan er ook halfsteens wanden. Een halfsteens muur vinden specialisten over het algemeen bij schuren en garages. De term halfsteens komt van het feit dat de betreffende wand een dikte heeft van een halve steen, of de kop van de steen. Een halfsteens buitenmuur is dus zeer dun, en biedt dan ook weinig warmtebescherming.

Het na-isoleren van een halfsteens muur vereist een vrij uitgebreid proces, zo is het noodzakelijk om de bestaande wand met latten te bekleden, hier materiaal tegen te plaatsen, en vervolgens de gehele isolerende laag af te werken met voorschotten of betimmering. Zo creëer je een heerlijk leefklimaat.Overweeg je muurisolatie in Noord-Holland

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit je regio.

Gratis offertes ontvangen


geluidsisolatie in huis verbeteren

Geluidsisolatie

Wanneer iemand zijn of haar huis wil isoleren, dan is dat meestal om de warmte-isolatie te verbeteren. Het plaatsen van muurisolatie kan natuurlijk ook goed zijn om de geluidsisolatie te verbeteren. Als je veel last hebt van contactgeluid van de bovenste verdieping of als je langs een drukke straat woont, dan is er de mogelijkheid om de geluiden van buitenaf of van boven te verminderen.

Wil je de geluidsisolatie in huis verbeteren?

Houd hier dan rekening mee met de keuze voor het isolatiemateriaal. Zo heeft glaswol bijvoorbeeld een betere akoestische isolatie dan EPS parels. Een vakman adviseert je over de mogelijkheden wanneer je de geluidsisolatie wil verbeteren.Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten uit je regio!

Gratis offertes vergelijken

Zonder enige verplichting.

HR++ glas

Om de isolatiewaarde van een huis nog verder te verbeteren is het een optie om het huidig enkel glas te vervangen door dubbel glas. Een speciale vorm van beglazing die steeds populairder wordt is de HR++ beglazing.

Ramen met een HR aanduiding zijn vaak voorzien van een isolatiegas tussen de glazen in plaats van lucht. Dit isolatiegas biedt een dikkere blokkade voor de warmte, waardoor de luchtconvectie nog verder afneemt. De plaatsing van HR++ isolatieglas is tevens een energiezuinige maatregel.

Isolatiewaarde kiezen

Voor elk huis geldt dat deze een bepaalde isolatiewaarde krijgt. Deze isolatiewaarde wordt gebaseerd op de verschillende isolatiewaarden van de woononderdelen. Zo heeft de muur een isolatiewaarde, evenals de beglazing en de kozijnen.

De combinatie van deze waarden geeft de algemene isolatiewaarde. Deze duidt men in de bouw aan met een K-waardering. Voor elke nieuwbouw woning geldt dat deze een K-waardering moet hebben van 45. Voor oudere huizen is een lagere waarde ook voldoende.

Buisisolatie

Het na-isoleren van een huis kan niet alleen door grote isolatietechnieken als een gevelisolatie of isolatie van de spouw, maar ook door de na-isolatie van buizen en leidingen.

De term buisisolatie staat voor het beschermen van verwarmingsbuizen tegen warmteverlies en leidingen buitenshuis tegen bevriezing. Het uitvoeren van een buisisolatie kost weinig moeite, je kunt de buisisolatie dan ook gemakkelijk eigenhandig afhandelen. Bij de bouwmarkt in Noord-Holland schaf je voor de buisisolatie gemakkelijk speciale hoezen aan, of kies je voor een innovatief kliksysteem.

garage isoleren in Noord-Holland

Isolatie van de garage

Beschik je over een garage en ben je het helemaal zat dat het er winters vochtig en koud is? Kies er dan voor om de garage in Noord-Holland te laten isoleren. Dit is relatief eenvoudig uit te voeren en je kunt naderhand de garage weer maximaal benutten.

Een goed geïsoleerde garage is ook een stuk beter voor je elektrische apparaten en motorvoertuigen. Je kunt het dak, de muren, de beglazing of de vloer laten isoleren. In de meeste gevallen start men met een goede muurisolatie van binnenuit. De specialist plaatst dan een houten of metalen frame. In het regelwerk wordt dan het isolatiemateriaal geplaatst. Tot slot volgt de afwerking.

Plafondisolatie

Wil je plafondisolatie aanbrengen ter geluidsisolatie of warmte-isolatie? Of liever een beetje van beide? Dit heeft namelijk invloed op de isolatiemethode. Zo kun je bij plafondisolatie kiezen om een verlaagd plafond te laten plaatsen, isolatiemateriaal in het bestaande plafond te blazen of je kunt een ‘zwevende’ dekvloer aan laten brengen op de bovenliggende verdieping.

Ook het betreffende vertrek heeft invloed op de keuzes tijdens de plafondisolatie. Zo kun je bij plafondisolatie in de garage bijvoorbeeld prima de isolatiepanelen tegen het plafond lijmen of schroeven. Dit is in de woonkamer echter niet gewenst. Je wilt dan een perfecte afwerking. Een verlaagd plafond zorgt daar voor. De specialist uit Noord-Holland vult het verlaagde plafond dan met isolatiemateriaal en eventuele trillingsdempers.

isoleren van de zolder Noord-Holland

Zolder isoleren

Zijn de temperaturen op je zolder in Noord-Holland ook altijd zo extreem? Of het is er veel te warm, of het is er extreem koud. Ook als je de zolder slechts voor de opslag van spullen gebruikt loont het om de zolder te isoleren.

Kies je ervoor om de zoldervloer te isoleren of toch het dak?

Dat hangt af van de functie van je zolderruimte. De isolatie van de zoldervloer is vooral verstandig als je de zolderruimte alleen voor opslag gebruikt. Je zorgt er dan voor dat de warmte in de onderliggende ruimtes blijft en niet verloren gaat op zolder. Gaat het om een houten zoldervloer? Dan brengt de specialist het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Bij massieve vloeren komt het materiaal bovenop de vloer te liggen.

Tip: vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs.

Dakkapel isoleren

Bevat je huis in Noord-Holland een dakkapel? Vooral bij oudere, houten dakkapellen is het verstandig om isolatie aan te brengen. Zo is het winters lekker warm en blijft het zomers langer koel.

Er zijn twee isolatiemethodes: koude of warme isolatie.

Bij de koude isolatiemethode wordt er veelal gebruik gemaakt van PIR- of PUR-platen. Deze platen bevestigt de specialist bovenop het frame van de dakkapel. Uiteraard wordt alles afgewerkt met bedekking. De warme isolatiemethode is van binnenuit. Het materiaal (meestal steenwol) wordt dan tussen het frame geplaatst. Aan de binnenzijde plaatst men dan een dampdichte folie. Aan de buitenkant van de dakkapel wordt nog een dampdoorlatende folie geplaatst. De methode van binnenuit is eenvoudiger, maar met de koude isolatiemethode realiseer je de beste isolatiewaarde.

Subsidie op isolatie in 2020?

Het na-isoleren van de woning brengt aardig wat kosten met zich mee. Maar omdat de overheid zuinig leven wil stimuleren, heb je al snel recht op een subsidie. Met een subsidie krijg je een deel van de kosten weer terug.

Zo betaal je een verlaagd btw-tarief van 9% op alle werkzaamheden en materialen. Kijk op Belastingdienst.nl voor meer informatie. Heb je op dit moment niet voldoende spaargeld om je woning te isoleren? Dan kun je tegen aantrekkelijke rentes bovendien een energiebespaarlening afsluiten. Hiermee kun je de woningisolatie financieren zodat jij direct profiteert van een lagere energierekening. Tot slot is het als VVE in 2019 ook nog mogelijk om een subsidie aan te vragen. Je leest meer over deze subsidie op rvo.nl. Benieuwd of er nog plaatselijke subsidieregelingen zijn? Op energiesubsidiewijzer.nl vind je alle mogelijke subsidies voor woningisolatie. Voor ondernemers is het handig om te verdiepen in de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Kijk op deze pagina van RVO.nl voor meer informatie.


Tip: sinds september 2019 is er weer een nieuwe subsidie beschikbaar voor particulieren. Je kunt tot wel 20% van de kosten van de isolatieklus terugkrijgen. Je leest er op RVO.nl meer over.Besparen? Benut de nieuwe subsidie!

Start met isoleren én ontvang via “SEEH” maximaal €10.000,- subsidie per woning.

Gratis offertes
Huis energiezuinig maken?

Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.


Overzicht van isolatiematerialen

Wanneer je bedenkt dat je jouw huis beter wil isoleren met een gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie, dan moet je verschillende keuzes maken. Eén daarvan is de keuze voor het isolatiemateriaal dat je wil gebruiken om de gewenste isolatiewaarde te bereiken. Er bestaan heel wat isolatiematerialen die hiervoor geschikt zijn, en het is volledig afhankelijk van jouw wensen welke de beste oplossing vormt.

Over het algemeen kun je isolatiematerialen in twee categorieën indelen: kunstmatige en natuurlijke materialen. De kunstmatige variant is in een fabriek gemaakt, en kent vaak extra eigenschappen. De natuurlijke producten vindt men direct in de natuur, waardoor ze minder bewerking nodig hebben.

De prijzen van isolatiematerialen vergelijken? Vergelijk gratis offertes.


Navigeer hieronder naar:


isolatieplaten

Isolatieplaten

Eén van de meest gemakkelijke oplossingen voor de isolatie van verschillende onderdelen in de woning is het gebruik van isolatieplaten.

De platen kunnen diverse basismaterialen hebben, maar over het algemeen kiest men tegenwoordig voor platen van PUR of PIR. Dit biedt een stevige basis, en vereist weinig onderhoud. Wil je zonder hulp de zoldervloer isoleren, of is het hoog tijd voor de isolering van het schuin dak? Ook daarvoor vormen de isolatieplaten een uitstekende keuze. Let wel op dat je sommige platen nog moet afwerken met betimmering, voordat het mogelijk is deze te belopen. De kosten voor isolatieplaten liggen vrij laag, maar hangen af van het basismateriaal.


pur isolatie

PUR

Zoals in het bovenstaande kopje al genoemd, vormt PUR regelmatig de basis voor isolatieplaten. De afkorting PUR staat voor polyurethaan, het is een kunststof die wij al jarenlang gebruiken voor woningisolaties.

Een tijd geleden stond PUR vrij negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat hierdoor gezondheidsrisico’s ontstonden. Uit later onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen geeft voor de gezondheid. Naast als basis voor isolatieplaten te dienen, bestaat er ook een vloeibare variant van PUR. In deze samenstelling vormt het een geschikt middel voor de isolatie van de spouwmuur. Het vloeibare middel hardt na verloop van tijd in de spouw uit.pir isolatiemateriaal

PIR

Een materiaal dat erg op PUR lijkt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is een middel dat men in fabrieken produceert door isocyanaten te combineren met katalysatoren en drijfgassen. Dit levert een soort schuimstof op, welke goed kan dienen als isolatiemateriaal. PIR verschilt relatief weinig van polyurethaan, behalve dat het betere brandwerende eigenschappen kent, en in kleinere diktes een hogere warmteweerstand oplevert.

Het nadeel van PIR is dat er tijdens de productie gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen, waardoor het geen milieuvriendelijk product is. Fabrikanten werken tegenwoordig wel aan het ontwikkelen van een schonere variant van PIR.


EPS isolatiemateriaal

EPS

Een volgend isolerend materiaal dat we bij jou onder de aandacht willen brengen is EPS. De letters staan voor expanded polystyrene, wat wij in Nederland ook wel piepschuim of Tempex noemen. Het grote voordeel van EPS is dat het in zeer kleine afmetingen te ontwikkelen is, waardoor het door kleine boorgaatjes is aan te brengen.

Eén van de veel gehoorde toepassingen voor EPS is dan ook de isolatie van de spouwmuur. Bij een spouwmuurisolatie met EPS combineert men de EPS parels met lijm, zodat ze niet zullen verzakken. Je kunt ook kiezen voor een harde variant van EPS, dit staat bekend onder de term Tempex isolatieplaten.glaswol isolatie

Glaswol

Eén van de meest bekende isolatiematerialen is glaswol. Glaswol noemt men vaak in één adem met steenwol, maar het zijn heel verschillende producten. Zo is glaswol een kunstmatig product, dat men creëert uit het versmelten en verslingeren van glas, terwijl steenwol een natuurlijk basismateriaal is.

Glaswol heeft diverse positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke verwerking, wat betekent dat het in vrijwel elk hoekje te passen is. Glaswol gebruik je meestal voor de isolatie van het dak. Je kunt eventueel zelf met de glaswol aan de slag. Het is dan welk belangrijk om goede beschermende kleding te dragen, zoals een mondkapje en stofbril.


tempex

Tempex

Een laatste term waar de experts uit ons netwerk in Noord-Holland even bij stil willen staan is Tempex. Zoals net al aangegeven is Tempex een vorm van geëxpandeerd polystyreen, alleen dan de meer vaste in plaats van vloeibare oplossing.

Het grote voordeel van Tempex als isolatiemateriaal is dat het zeer licht is. Dit betekent dat ook vloeren met een lagere draagkracht hiermee een goede isolatielaag krijgen. De kosten voor Tempex hangen af van de exacte materiaaldikte. Kijk daarom altijd naar de aanbiedingen bij meerdere bouwmarkten of specialisten voordat je de keus maakt. Het leefcomfort in je woning gaat gegarandeerd vooruit van isolering met Tempex.


isolatiebedrijf inschakelen Noord-Holland

Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Noord-Holland

Het inschakelen van een isolatiebedrijf heeft belangrijke voordelen. Zo krijg je een persoonlijk en professioneel advies en profiteer je van de ervaring van een vakman. Twijfel je nog om zelf isolatie te plaatsen? Een isolatiespecialist biedt de volgende voordelen:

 • De isolatie is in korte tijd geplaatst zodat je snel profiteert van een hoger wooncomfort.
 • Je bent verzekerd van een optimale isolatie en bespaart dus zoveel mogelijk op de stookkosten.
 • Je krijgt een persoonlijk advies van een ervaren isolatiespecialist.
 • Een isolatiebedrijf geeft garantie op het afgeleverde werk.

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie (EPS) in Haarlem
Vloerisolatie plaatsen in Amsterdam
Plat dak isoleren in Alkmaar
Hellend dak isoleren in Hilversum
Kruipruimte isolatie in Amstelveen
Gevelisolatie buitenzijde in Purmerend
Houten vloer isoleren in Zaandam
Na-isoleren van spouw in Hoofddorp
Betonvloer isoleren in Hoorn
Gevelisolatie binnenzijde in Den Helder

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis isolatiebedrijven!

Overweeg je om één van de bovengenoemde isolatieklussen uit te laten voeren? Slim, je bespaart dan stookkosten én vergroot het wooncomfort. Daarnaast is het een stuk beter voor het milieu. Kies je voor vloer-, kruipruimte-, spouwmuur-, dak-, muurisolatie of plafondisolatie?

Het is hoe dan ook verstandig om meerdere isolatiebedrijven uit Noord-Holland met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Via ons netwerk is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend. Ga je voor de beste prijs of kies je de specialist die morgen al met de isolatieklus kan beginnen? De keuze is aan jou. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 25% op de totaalprijs!


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes90%

 • Prijzen92%

 • Snelheid83%

 • Algemene beoordeling88%Gratis offertes vergelijken