Isolatie subsidie 2018

Denk je erover na om isolatie aan te laten brengen in jouw huis? Een goed idee! Dankzij isolatie bespaar je op de energiekosten omdat je minder hoeft te stoken. Dit heeft bovendien positieve gevolgen voor het milieu. In sommige gevallen is het aanbrengen van isolatie een investering. Gelukkig wordt isoleren al een stuk aantrekkelijker dankzij verschillende subsidies en regelingen van bijvoorbeeld de Rijksoverheid. Je vindt hieronder meer informatie over de verschillende subsidies welke in 2018 gelden zoals de energiebespaarlening en het verlaagde BTW tarief. Zoek je een specialist die bij jou thuis isolatie kan aanbrengen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere specialisten op het gebied van isolatie. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan krijg je meerdere offertes toegestuurd. Deze vergelijk je met elkaar waarna je zelf kiest welke vakman bij je langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, je zit nergens aan vast!
Welke subsidies zijn er op dit moment beschikbaar?

Wil je isolatie aanbrengen en hierbij gebruik maken van verschillende subsidies? Op dit moment zijn er een aantal subsidies beschikbaar. Eén van deze subsidies is de ‘Energiebesparing eigen woning’. De subsidie bedraagt hierbij circa 20% van de kosten. Op dit moment komen particulieren hiervoor helaas niet meer in aanmerking, maar een VVE wel. Daarnaast geldt nog een verlaagd BTW-tarief bij het aanbrengen van isolatie. In sommige gevallen gelden lokale subsidiepotjes. Heb je op dit moment geen geld maar wil je wel graag investeren in isolatie? Dan is de energiebespaarlening wellicht iets voor jou. Je leest hieronder meer over deze groene lening en de andere subsidies. Een isolatiebedrijf weet alles van subsidies. Neem vrijblijvend contact op.
Is de subsidie ‘Energiebesparing eigen woning’ op?

De subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen woning’ is erg populair. De pot voor particulieren is sinds 26 april 2017 helaas op. Als huiseigenaar kun je dus niet meer subsidie aanvragen. Alleen met een VVE, wooncoöperatie of woonvereniging kun je nog een aanvraag voor de subsidie van woningisolatie indienen. Vanaf 4 april 2018 zijn er diverse nieuwe maatregelen van kracht. Daarnaast veranderen de subsidiebedragen en uitvoertermijnen. Ook voor procesbegeleiding en advies op het gebied van energie is voor hen subsidie mogelijk. Heb je nog een lopende aanvraag voor de subsidie? Dan ontvang je nog bericht van het RVO of je aan de voorwaarden voldoet. Kom je niet in aanmerking voor de subsidie? Er zijn meerdere subsidies en daarnaast een aantal leningen voor energiebesparing.

Laag BTW tarief: 6%

Het verlaagde BTW tarief is geen echte premie of subsidie, maar je kunt hierdoor toch aardig besparen. Dit verlaagde BTW tarief houdt in dat alle isolatie voor je huis in de verlaagde BTW categorie van 6% in plaats van 21% valt. Dit geldt zowel voor het isolatiemateriaal (ook als je deze in jouw eigen bedrijf maakt) alsook voor het loon wat je kwijt bent voor het laten plaatsen van de isolatie. Soorten isolatiemateriaal zijn steenwol, piepschuim, glaswol en (isolatie)glas. Zaken als riet, kozijnen en deuren gelden niet als isolatiemateriaal. Een belangrijke voorwaarde voor het verlaagde BTW tarief is dat je woning ouder moet zijn dan 2 jaar. Voer je andere werkzaamheden dan isoleren uit? Zoals sloopwerk voorafgaand aan het aanbrengen van isolatie? Dan geldt hiervoor het 21% BTW tarief.Lokale subsidiepotjes

Op provinciaal vlak zijn er in een aantal provincies subsidies waarvoor je wellicht in aanmerking komt. Zo is er bijvoorbeeld een regeling in Zeeland, Drenthe, Friesland en Groningen. Hoe je hiervoor in aanmerking komt verschilt per gemeente. Daarnaast hebben verschillende gemeentes subsidie regelingen op het gebied van isolatie.

De bedragen die je ontvangt verschillen per gemeente evenals de voorwaarden. Bovendien geldt vaak: op is op. Het is daarom altijd verstandig om informatie in te winnen over lokale subsidiepotjes bij je gemeente of provincie. Als je een isolatiebedrijf uit eigen regio inhuurt dan weet deze veelal ook welke subsidies er gelden.

Energiebespaarlening: een groene lening

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een omvang van €300 miljoen. De Rijksoverheid draagt €75 miljoen bij en de cofinanciers ASN Bank en de Rabobank dragen €225 miljoen bij. Uit dit fonds wordt de Energiebespaarlening, oftewel een groene lening, verstrekt. Deze groene lening is een aantrekkelijke optie om energiebesparende investeringen aan of in jouw huis te financieren. In sommige gevallen (afhankelijk van de isolatiemaatregel en hoeveel energie je verbruikt) is die energie besparing voldoende om de maandelijkse kosten van de Energiebespaarlening te dekken. Hierdoor investeer je slim en woon je voordat je het weet in een comfortabel huis. Je lost boetevrij af en kunt tot €25.000,- lenen. Wil je een heel zuinig of energieneutraal huis? Dan is het eventueel mogelijk om meer te lenen via de Energiebespaarlening, tot €50.000,-. Het rentetarief staat vast tijdens de looptijd van de groene lening. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar en hangt af van het bedrag wat je leent. Bij een looptijd van 10 jaar is de rente van de groene lening maar 2,5%.Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De investeringssubsidie duurzame energie is een subsidie welke je kunt ontvangen bij de aanschaf van warmtepompen, pelletkachels, biomassaketels en zonneboilers. Deze investeringssubsidie is dus niet geschikt voor isolatie als vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Zowel zakelijke gebruikers als particulieren komen in aanmerking voor deze subsidie. De overheid wil stimuleren dat de Nederlandse bedrijven en huizen meer door duurzame warmte worden verwarmd in plaats van met gas. Op deze manier is het mogelijk om de CO2 uitstaat terug te brengen. Dankzij de subsidie is de omslag naar een duurzame voorziening eenvoudig gemaakt. Er is in 2018 €100 miljoen (ISDE) subsidie beschikbaar. Hoe hoog het subsidiebedrag is hangt af van de soort warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel of zonneboiler.


subsidies voor het isoleren

Hoe vraag je subsidie aan?

Nu het duidelijk is dat je subsidie aan kunt vragen voor maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie is het van belang dat je weet hoe dit moet. Je doet een subsidie aanvraag via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wil je precies weten welke subsidies er gelden voor jouw woonplaats? Kijk dan even op de website van Energiesubsidiewijzer. Let wel: informeer altijd nog even bij je gemeente. Het kan zijn dat ze zich niet aangemeld hebben bij de subsidiewijzer. Wees er altijd op tijd bij, want vaak geldt de regel op is op. Als het totale bedrag aan subsidieclaims gelijk staat aan het subsidiebedrag , dan is het niet meer mogelijk om van deze regeling gebruik te maken. Het is dus verstandig om niet te lang te wachten met het maken van een beslissing. De eerste stap hierbij is het in kaart brengen van de totale investering die benodigd is.

Een rekenvoorbeeld: huidige subsidie

Tijd voor een concreet voorbeeld. Je merkt dat het lastig is om je huis te verwarmen. Je komt erachter dat er veel warmte verloren gaat via het dak. Het isoleren van een dak biedt dus de uitkomst als je wilt besparen op energie. Door het aanbrengen van dakisolatie zal het wooncomfort stijgen en de energierekening dalen. Door de vermindering van stookkosten bespaar je namelijk gemiddeld €500,- per jaar op de energierekening. Huur je een vakman in om isolatie te laten plaatsen? De arbeidskosten bedragen circa €20,- per m². Voor de plaatsing geniet je van het verlaagde BTW tarief. In plaats van 21% over €20,- (€4.20,-) per m² betaal je maar 6% BTW over €20 (€1.20,-) per m². Hierdoor bespaar je al gauw €3,- per m² wat bij een gemiddeld dak met een oppervlakte van 70 m² neerkomt op een besparing van €210,-.


spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuurisolatie staat niet voor niets bovenaan in dit rijtje. Het isoleren van de spouwmuur is erg populair. Spouwmuurisolatie is namelijk relatief goedkoop en het brengt een forse energiebesparing met zich mee. Is jouw huis tussen 1920 en 1976 gebouwd? Dan heeft deze waarschijnlijk een spouw. De ruimte (7 – 9 cm) tussen twee muurdelen staat bekend als de spouw. Spouwmuren zijn vochtwerend en komen daarom veel voor in Nederland. Ze isoleren echter slecht waardoor veel warmte verloren gaat. Een vakman maakt kleine gaatjes in de voegen en spuit vervolgens de spouwmuurisolatie naar binnen. Voordat je het weet is jouw woning voorzien van spouwmuurisolatie. De gemiddelde prijzen van spouwmuurisolatie liggen rond de €15,- per m2. Niet onbelangrijk: wat is de gemiddelde energiebesparing nadat je spouwmuurisolatie hebt laten uitvoeren? Deze besparing ligt rond de €250,- per jaar, afhankelijk van de type woning.

vloerisolatie

Vloerisolatie

Loop je thuis altijd rond op sloffen of dubbele sokken? Het isoleren van de vloer zorgt voor meer comfort in huis. Vloerisolatie is erg interessant bij een huis welke voor 1983 gebouwd is. Deze huizen zijn vaak nog niet voorzien van vloerisolatie, waardoor er veel warmte via de ondergrond verloren gaat. De woningen hebben daarnaast vaak een vochtige ondergrond, of vochtige muren. Vloerisolatie is dan een goede oplossing. Vloerisolatie kan op verschillende manieren aangebracht worden. Bij benedenvloers isoleren wordt isolatie in de kruipruimte aangebracht. Als er geen kruipruimte is dan kun je bovenvloers isoleren met bijvoorbeeld een dekvloer. Welk materiaal het beste is hangt af van de vochtigheid en het oppervlak van de kruipruimte. De gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van isolatie in de vloer liggen rond €30,- per m2. De energiebesparing? Die is gemiddeld €200,- per jaar.dakisolatie

Dakisolatie

Zoals je misschien wel weet stijgt warmte op. Er gaat dan ook veel warmte (zo’n 30%) verloren via het dak. Zonde! Het is daarom verstandig om dakisolatie aan te brengen. Een goed geïsoleerd dak is een stuk beter voor het milieu. Je woning verliest na de dakisolatie minder warmte en je hoeft je verwarming dus minder hoog te zetten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je dak kunt isoleren. Je kunt bijvoorbeeld de buiten- of binnenkant van een schuin dak isoleren maar ook de zoldervloer. De prijzen van het isoleren van een dak bedragen gemiddeld €50,- per m2. De energiebesparing per jaar na de isolatie van het dak? Na de dakisolatie is de energiebesparing gemiddeld €500,- per jaar, bij een onverwarmde zolder.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie kun je aan de binnenkant en buitenkant van je gevel aanbrengen. Wanneer je een hoge energiebesparing wilt realiseren, dan is de buitenkant van de gevel de beste optie. De isolatielaag kan dan veel dikker worden. Daarnaast ziet de gevel er weer als nieuw uit en is de kans op vochtproblemen na de gevelisolatie nihil. Wil je dat de gevel exact gelijk blijft en hebben de buitenmuren geen spouw? Dan is gevelisolatie aan de binnenkant ideaal. In dat geval worden voorzetwanden aan de binnenzijde van je woning geplaatst. In woningen gebouwd tussen 1976 en 1988 zit vaak isolatie, maar deze is veelal niet van goede kwaliteit waardoor na-isolatie nodig is. In huizen gebouwd na 1989 zit standaard isolatie. De prijzen van gevelisolatie bedragen circa €120,- per m2. Spouwmuurisolatie is het meest voordelig en buitengevelisolatie het meest prijzig. Bij een gemiddelde oppervlakte van 90 m² bespaar je met binnengevelisolatie zo’n €600,- en bij buitengevelisolatie zo’n €900,- per jaar.Kruipruimte isoleren

De kruipruimte bevindt zich onder de begane grond van een woning. Dankzij de kruipruimte is er plek voor elektra en waterleidingen. Een kruipruimte trekt vocht aan omdat deze onverwarmd is. Als het vocht zich in de ruimte verzameld dan kan schimmel ontstaan. Daarnaast kan vochtige en koude lucht zich door de woning verspreiden. Het isoleren van de kruipruimte is daarom een goed idee als je veel last hebt van vocht. Welke soort isolatie het meest geschikt is hangt af van de vochtigheid en het vloertype. De keuze valt veelal op isolatieparels, -schelpen, -chips of -matrassen. Laat je de kruipruimte isoleren? Dan kost dit gemiddeld €25,- per m2. Bij een gemiddeld vloeroppervlak van 60 m² bespaar je wel €300,- per jaar.

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar!

Je begrijpt dat het aanbrengen van isolatie veel voordelen met zich meebrengt. Wil je isolatie laten aanbrengen in jouw woning? Via ons netwerk vergelijk je erkende isolatiebedrijven. Je krijgt meerdere (max. 5) offertes toegestuurd welke je met elkaar kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd een isolatiebedrijf kiest dat het beste bij jou past. Dit is wellicht het bedrijf met de laagste prijzen of het bedrijf met de meeste ervaring. Welke eisen je ook stelt aan de isolatie van je woning, wij helpen je graag bij o.a. vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, kruipruimte isolatie en spouwmuurisolatie. Met het isoleren van je woning of spouwmuur zorg je voor een grote energiebesparing en een comfortabel huis. Ga nu isoleren en benut snel de subsidies van 2018!


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%Gratis offertes