Zolder isoleren

Laat je zolder isoleren om je wooncomfort te vergroten en je energiekosten te verlagen. Gebruik je de zolder als slaap- of werkkamer? Laat dan het plafond van de zolder isoleren zodat het ’s winters heerlijk warm blijft. Gebruik je de zolder juist niet als verblijfsruimte dan is zoldervloerisolatie een goede keuze! Op zoek naar isolatiespecialisten in jouw omgeving?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes zodat je direct kunt vergelijken. Kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Op deze pagina lees je meer over de zolder isoleren. Je vindt informatie over de zolderisolatie kosten en leest op welke manieren je de zolder kunt isoleren.Meer comfort en ruimte

Je merkt direct het verschil als je zolder goed voorzien is van isolatie. De warmte wordt beter vastgehouden in je huis en je verwarming werkt efficiënter. Dit zorgt niet alleen voor een besparing op je energierekening, maar geeft ook meer leef- en wooncomfort. Bij een zolder met goede isolatie, heb je er ook een extra kamer bij in je huis. Ideaal als je net wat ruimte tekort komt. Met een goede zolderisolatie heb je niet alleen persoonlijke voordelen, maar het is ook beter voor het milieu.zoldervloer isoleren

Zolder isoleren kosten

De zolderisolatie kosten zijn afhankelijk van de gekozen methode. Laat je de zolder isoleren via de binnenzijde van het schuine dak? Dan liggen de kosten voor 70 m² ongeveer rond de €2.000,-. Hiermee bespaar je tot ongeveer €400,- per jaar aan energiekosten!

Gebruik je de zolder niet als verblijfsruimte? Kies dan voor zoldervloerisolatie. Op die manier voorkom je dat je warmte verliest aan een lege zolder. Voor een zoldervloer van 50 m² liggen de kosten voor het isoleren van de zolder rond de €1.500,-. De besparing loopt dan op tot ongeveer €500,- per jaar. Deze prijzen zijn slechts een indicatie. De werkelijke prijs is volledig afhankelijk van het gekozen materiaal. Bovendien verschilt het uurtarief per isolatiespecialist. Vergelijk gratis offertes en je vindt altijd de beste prijs.


Zolderisolatie kosten 2024

ZolderisolatiePrijs*Jaarlijkse besparing
Schuin dak binnenzijde isoleren€2.000,- per 70 m²€400,-
Zoldervloer isoleren€1.500,- per 50 m²€500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Zolderisolatie: de mogelijkheden

Zolderisolatie kun je op verschillende manieren aanbrengen: aan het plafond of op de vloer. Wat is nu de beste keuze?

Als het gaat om een verwarmde zolder die je veel gebruikt, dan raden experts aan om het plafond van de zolder te isoleren. Zo houd je de warmte op zolder en voorkom je warmteverlies via het dak. Maar er zijn ook veel mensen die de zolder niet of nauwelijks gebruiken. In dat geval is zoldervloerisolatie een goed alternatief. Hierbij isoleer je de zoldervloer, zodat de warmte op de onderliggende verdieping niet verloren gaat. Hieronder lees je hoe de isolatie wordt toegepast.

Zolder isoleren binnenzijde dak

Kies je ervoor om de zolder te isoleren via de het plafond, dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Isolatieplaten zijn populair, omdat deze relatief dun zijn. Zo lever je zo weinig mogelijk leefruimte in.

Spuitisolatie is ook een goede optie. Door de hoge isolatiewaarde heb je maar een hele dunne laag nodig. Je kunt spuitisolatie niet zelf aanbrengen: dit moet een expert doen.

Waarom?

Omdat er bij het spuiten schadelijke stoffen vrijkomen. Geen zorgen: zodra de spuitisolatie is uitgehard is het absoluut niet langer schadelijk.


zolder isoleren

Binnen- of buitenzijde dak isoleren?

Wil je de zolder graag veel gaan gebruiken of wil je een extra kamer in je huis creëren? Dan is het verstandig om het dak te laten isoleren. Er wordt dan isolatiemateriaal aangebracht aan de binnen- of buitenzijde van het dak. De makkelijkste manier is om de isolatie aan de binnenkant te laten aanbrengen, omdat het beter bereikbaar is.

Het beste rendement wordt weer gecreëerd als je isolatie aan de buitenkant van het dak van de zolder plaatst, want dan wordt de isolatie niet onderbroken door de balken van het dak. Om de ruimte optimaal te gaan gebruiken, is het soms nodig om ook de zoldervloer te isoleren.

De vloer van de zolder isoleren

Het isoleren van de zoldervloer is de beste optie als je de zolder niet gebruikt als verblijfsruimte. Het plaatsen van zoldervloerisolatie is heel eenvoudig: de vakman plaatst het gewenste materiaal rechtstreeks op de vloer. Vloerisolatieplaten zijn geschikt omdat deze in veel gevallen nog gewoon beloopbaar zijn. Zo hoef je de vloer niet eens opnieuw af te werken en bespaar je dus kosten!

Heb je een vlizotrap? Zorg er dan ook voor dat je isolatie aanbrengt op het luik: zo is de zoldervloer optimaal geïsoleerd.

zolder isoleren en afwerken

Zolder isoleren: welke isolatiematerialen zijn geschikt?

Bij het isoleren van de zolder heb je de keuze uit verschillende isolatiematerialen. De keuze voor het materiaal is van invloed op de totaalprijs en de totale isolatie. Wil je maximaal besparen op de energiekosten? Kies dan voor een duurder materiaal dat extra goed isoleert, zoals spuitisolatie. Heb je juist een beperkt budget maar wil je toch profiteren van een goede isolatie? Kies dan voor een voordelig materiaal, zoals minerale wol.

Je hebt onder andere de keuze uit deze materialen:

  • PUR-spuitisolatie: dit wordt in een dunne laag aangebracht op het plafond of de vloer. Het is al binnen een paar uur aangebracht en isoleert optimaal!
  • Isolatieplaten: verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals EPS, XPS en PIR. Door de hoge isolatiewaarde zijn de platen relatief dun. Bovendien zijn ze gemakkelijk op maat te snijden en eenvoudig aan te brengen.
  • Minerale wol: glas- en steenwol zijn beide relatief goedkope materialen. De isolatiewaarde is iets minder goed dan andere materialen. Maar daar staat tegenover dat steenwol een goede geluidsisolatie biedt en glaswol brandbestendig is.Zolder isoleren?

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs en vind de juiste vakman voor de klus!

Gratis offertes vergelijkenZolder isoleren en afwerken

Na het isoleren van de zolder kun je deze afwerken. In welke mate je deze zolder afwerkt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Als je de zolder helemaal niet gebruikt hoef je de zoldervloer of het plafond niet verder af te werken. In dat geval blijft de isolatie zichtbaar, maar bespaar je flink op de kosten!

Gebruik je de zolder wel regelmatig? Maak dan afspraken over de afwerking. Het isolatiebedrijf maakt het plafond weer helemaal dicht. Hiervoor gebruiken de meeste specialisten gipsplaten. Je kunt deze dan zelf laten schilderen, stucen of behangen zodat de zolder volledig aansluit op jouw persoonlijke stijl!

Zolder isoleren subsidie

Wil je de zolder isoleren én besparen op de kosten? Met een subsidie houd je de kosten zo laag mogelijk. Op onze subsidie pagina lees je wanneer je een subsidie kunt aanvragen voor het isoleren van de zolder.

zolder isoleren kosten

Zolder laten isoleren? Gratis offertes vergelijken!

Zolderisolatie doet veel voor je wooncomfort: ’s winters blijft het lekker warm en ’s zomers houd je het juist heerlijk koel op zolder. Of je de zolder nu wel of niet gebruikt als verblijfsruimte: zolderisolatie is altijd een goed idee. Op zoek naar een isolatiebedrijf bij jou in te buurt?

Start direct je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag kost niets en is helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast! Vergelijk de verschillende isolatiebedrijven en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totale prijs! Jij wil je zolder toch ook isoleren tegen de laagste kosten? Start vandaag nog met vergelijken!Vergelijk nu gratis offertes!