isolatie Bilthoven

Isolatie Bilthoven: woning isoleren, geld besparen


Op zoek naar een manier om te besparen op de energiekosten? Kies voor isolatie in Bilthoven! Wie nu investeert in een goede isolatie, bespaart volgend jaar op de gaskosten. Ook dan worden nog hoge gasprijzen verwacht. Benieuwd wat er in jouw huis mogelijk is?
Start gratis offerteaanvraag.
Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes. Je ontvangt dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Schakel een specialist in voor hoogwaardige kwaliteit en de beste isolatie. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 25% op de totaalprijs.

Vergelijk de offertes en bespaar zo tot wel 25% op de totaalprijs! Het is zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit te veel.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende isolatiemogelijkheden, prijzen en subsidies.

Gratis offertes vergelijken


Waarom je huis isoleren in Bilthoven?

Het is in deze tijd extra verstandig om je huis te isoleren in Bilthoven. Vanaf januari geldt een prijsplafond op de gasprijs van €1,45 tot een verbruik van 1.200 m³. Dat zorgt nog steeds voor hoge gaskosten en met isolatie bespaar je hier eenvoudig tot wel honderden euro’s op!

Het isoleren van je huis heeft naast een grote energiebesparing nog meer belangrijke voordelen. Het maakt je huis extra waardevol, waardoor je een hogere prijs kan vragen als jij je huis wilt verkopen en nog belangrijker: het verhoogt écht je wooncomfort. Het tocht niet meer als je lekker op de bank zit en de vloer voelt niet meer zo koud aan, waardoor je echt niet meer die warme sokken nodig hebt.

De belangrijkste redenen voor jou op een rij:

 • Bespaar tot honderden euro’s per jaar op de energierekening.
 • Verhoog de waarde van je woning.
 • Verdien de investering snel weer terug met de besparing op de stookkosten.
 • Verhoog het wooncomfort in huis.

Navigeer op deze pagina naar:Wat kost isolatie in Bilthoven?

De prijs van isolatie in Bilthoven hangt samen met de gekozen methode. Stel je kiest voor spouwmuurisolatie: dit kost je gemiddeld €12,- tot €26,- per m². Zou je diezelfde muur met gevelisolatie isoleren, dan betaal je gemiddeld €110,- tot €140,- per m². Daar staat wel tegenover dat je een grotere besparing doet met gevelisolatie, maar spouwmuurisolatie heeft juist de snelste terugverdientijd.

Dakisolatie kost, afhankelijk van de gekozen methode, €40,- tot €60,- per m². Wil je dus zeker weten wat jouw isolatieproject gaat kosten, vraag dan snel gratis offertes aan!

Isolatie prijzen 2024

IsolatiesoortGrootste voordeelPrijs per m² (gemiddeld)*Gemiddelde terugverdientijd**
DakisolatieGrootste energiebesparing€40,- tot €60,-Vanaf 1 jaar tot 2,5 jaar
GevelisolatieVerbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding€110,- tot €140,-Vanaf 2,5 tot 5 jaar
Kruipruimte isolatieDroger huis€20,- tot €25,-Vanaf 2,5 jaar
SpouwmuurisolatieGemiddeld de snelste terugverdientijd€12,- tot €26,-Vanaf 1 jaar
VloerisolatieVerhoogd wooncomfort (warme voeten)€30,-Vanaf 2,5 jaar
Geluidsisolatie vloer
Geluidsisolatie plafond
Geluidsisolatie muur
Verminderen van lucht- en contactgeluid€30,- tot €45,-
€35,- tot €55,-
€55,- tot €105,-
n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
**Let op: we gaan hierbij uit van een gemiddelde gasprijs van €3,83 per m³in 2022. Zodra de gasprijs daalt neemt de gemiddelde terugverdientijd toe.

Huis isoleren: handige prijsvoorbeelden

Spouwmuur isoleren: voor deze klant heeft de isolatiespecialist in een spouwmuur van 120 m² groot spouwmuurisolatie geplaatst. De vakman gebruikte hiervoor EPS-parels omdat de spouw zelf maar 3 cm breed was. De spouw was verder in prima staat en er hoefde geen spouwmuurvervuiling verwijderd te worden. De totaalprijs was €1.560,-

Dak isoleren langs binnen: bij deze klant heeft de isolatiespecialist de binnenkant van een schuin dak geïsoleerd. Het ging om een totaal oppervlak van 80 m² en het dak was gemakkelijk via de zolder te bereiken. Het gekozen isolatiemateriaal was glaswol en de totaalprijs was €2.428,-.Hoe zit het met de prijsopbouw bij het isoleren?

prijsopbouw isoleren

Prijsopbouw: arbeidskosten 55%, materiaal 35%, machinekosten 10%.Besparen op isolatie in Bilthoven?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijkenSoorten isolatie in Bilthoven: methodes

Wil je de isolatie in Bilthoven verbeteren, dan heb je volop de keuze uit verschillende methodes. Welke methode voor jou en je woning de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke budget, je eigen voorkeuren en het huis zelf.

Zo is spouwmuur een goede manier om te beginnen met het verbeteren van de isolatie, omdat het goedkoop en snel te plaatsen is. Maar helaas is het niet mogelijk bij elke woning, omdat niet elk huis een spouwmuur heeft.

Bovendien is vloerisolatie een betere keuze als jij het liefst je wooncomfort zoveel mogelijk wil verhogen. Maar is je wens juist om zo’n hoog mogelijke besparing te doen op de energiekosten dan zou dakisolatie voor jou de beste keuze zijn! Dit hangt helemaal af van de situatie. Hieronder in de tabel vind je een overzicht van de verschillende methodes en wanneer dit de beste keuze is. Als je nog twijfelt, kan een isolatie expert je hierover een persoonlijk advies geven!

Soort isolatiemethodeEigenschappenWanneer de beste keuze?
SpouwmuurisolatieDe spouwmuur wordt gevuld met isolatiemateriaal en voorkomt zo warmteverlies via de murenWanneer je zo snel en goedkoop mogelijk wilt isoleren en de investering snel weer terug wilt verdienen
DakisolatieDakisolatie wordt aangebracht aan de binnen- of buitenkant van het dakWanneer je een zo’n hoog mogelijke energiebesparing wilt doen
GevelisolatieAan de binnen- of buitenkant van de gevel wordt isolatiemateriaal geplaatst en gevelbekleding of een voorzetwandAls je de gevel ook direct wilt opknappen en een ander uiterlijk wilt geven
Kruipruimte isolatieDe bodem van de kruipruimte wordt bedekt met isolatie en voorkomt dat kou omhoogtrektAls je ook last hebt van vocht in de kruipruimte en een droger huis wilt hebben
VloerisolatieDe vloer wordt van boven of onder geïsoleerd en voorkomt dat kou van beneden naar boven trektAls je het wooncomfort zo veel mogelijk wilt verhogen

Terugverdientijd per type isolatie in Bilthoven

Maak de keuze voor de juiste isolatie in Bilthoven niet alleen gebaseerd op de kosten, maar kijk ook naar de terugverdientijd. Deze geeft namelijk aan hoe snel je de investering weer volledig hebt terugverdient. Dit is slechts een indicatie, hoelang het werkelijk duurt hangt natuurlijk af van de gasprijs, de buitentemperatuur en je eigen stookgedrag!

De gasprijzen zijn al maanden aan het stijgen, en het einde lijkt nog niet in zicht. Door de extreem hoge gasprijzen zijn de terugverdientijden op dit moment tot wel 3 keer zo kort als normaal! Dit is dus hét moment om te investeren in een goede woningisolatie. Bij de onderstaande terugverdientijden per isolatiemethode houden we rekening met een gemiddelde gasprijs van €3,83. Per januari 2023 is er een prijsplafond van €1,45 per m³ tot een gebruik van 1.200 m³

Dit is de gemiddelde terugverdientijd per isolatiemethode:

 • Dakisolatie verdien je terug vanaf 1 tot 2,5 jaar
 • Gevelisolatie heeft een terugverdientijd vanaf 2,5 tot 5 jaar
 • Kruipruimte isolatie verdien je terug vanaf 2,5 jaar.
 • Spouwmuurisolatie heeft een hele korte terugverdientijd vanaf 1 jaar.
 • Vloerisolatie kent een gemiddelde terugverdientijd vanaf 2,5 jaar.

spouwmuurisolatie in Bilthoven

Spouwmuurisolatie Bilthoven

Eén van de populairste vormen van woningisolatie is spouwmuurisolatie in Bilthoven. Veel woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975 hebben een niet-geïsoleerde spouw. Een spouw is de ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur. Deze ruimte is meestal tussen de 7 en de 9 centimeter breed en van oorsprong gevuld met stilstaande lucht. Zonde, want hierdoor verlies je veel warmte. Spouwmuurisolatie houdt in dat je deze open ruimte vult met isolatiemateriaal. Alle naden en kieren worden gedicht, waardoor de muur een stuk warmer aanvoelt.

Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het vaak binnen één dag al is aangebracht en je dus meteen begint met besparen. De vakman maakt een aantal vulgaatjes in de voegen van het metselwerk en spuit hier isolerend materiaal in. Isolatieschuim en EPS-parels worden veelgebruikt bij spouwmuurisolatie. Je betaalt gemiddeld €12,- tot €26,- per m².

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!


Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. Tussen 1920 en 1975 werden er veel woningen gebouwd met een niet-geïsoleerde spouwmuur. Deze woningen zijn zeer geschikt voor deze isolatiesoort. Woningen gebouwd voor deze periode hebben geen spouwmuur. In dat geval is het huis niet geschikt voor spouwmuurisolatie.

Woningen gebouwd ná deze periode hebben tijdens de bouw al een geïsoleerde spouwmuur gekregen. In dat geval is het ook mogelijk om de spouwmuur na te isoleren. De materialen van vandaag zijn immers een stuk beter dan de materialen in de jaren 80 en 90, dus door de isolatie te vervangen of aan te vullen bespaar je nog meer op de energiekosten.

Wanneer je spouw vervuild is met zogeheten spouwmuurvervuiling, dan is het belangrijk om dit eerst schoon te maken. De vakman doet dit door enkele bakstenen te verwijderen en zo cementresten of puin te verwijderen. Zou je dit niet doen dan is de muur niet geschikt voor spouwisolatie, omdat er koudebruggen ontstaan.


Het kan zomaar zijn dat er vleermuizen in je spouwmuur leven. Als dat het geval is, is spouwmuurisolatie geen mogelijkheid. Vleermuizen zijn namelijk beschermd, en isoleren mag alleen als de vleermuizen niet aanwezig zijn én je ze een alternatieve woonruimte aanbiedt, bijvoorbeeld vleermuizenkisten tegen je gevel!

Niet zeker of de woning een spouwmuur heeft? Bekijk ook: heb ik een spouwmuur? .

Wat kost spouwmuurisolatie in Bilthoven?

Spouwmuurisolatie in Bilthoven kost gemiddeld €12,- tot €26,- per m². Hoeveel jij kwijt bent aan spouwisolatie bij je woning, hangt af van de grootte van de spouwmuur. Bij een appartement is de gemiddelde spouwmuur zo’n 30 m² groot, waardoor de vanafprijs rond de €350,- ligt. Hoe groter je huis, des te hoger de kosten. Bij een vrijstaande woning kost het gemiddeld zo’n €2.150,-. Dat komt omdat de spouwmuur een stuk groter is, gemiddeld zo’n 150 m².

Benieuwd naar de exacte prijs voor spouwmuurisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


Je bespaart bij een appartement jaarlijks meer dan €900,- op de energiekosten. Na 3 jaar heb je de investering van spouwmuurisolatie al terugverdiend.

De gemiddelde terugverdientijd voor het isoleren van de spouw van een rijtjeshuis is 4,5 jaar. De totaalprijs is ook afhankelijk van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt en de arbeidskosten.

Spouwmuurisolatie kosten 2024

Type woningBuitenmuur in m²Vanafprijs*Jaarlijkse besparing
Appartement30 m²€350,-€350,-
Rijtjeshuis60 m²€900,-€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.450,-€1.250,-
Vrijstaande woning150 m²€2.150,-€1.730,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.
**Let op: we gaan hierbij uit van een gemiddelde gasprijs van €1,45. Een stijging of daling van de gasprijzen heeft een grote invloed op de exacte besparing!


Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis

€900,- tot €1.800,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur.)

De goedkoopste optie
Vanaf €900,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van minerale wol
Voordelen: goed akoestisch isolerend, brandveilig & waterafstotend

De hoogste investering
Tot €1.800,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van PUR-schuim
Voordelen: goed om kiertjes op te vullen, vochtregulerend, lange levensduur


Gratis offertes vergelijken


Spouwmuur isoleren in Bilthoven: de werkwijze

De werking van spouwmuurisolatie is eigenlijk heel eenvoudig. In de lege spouwmuur (ruimte tussen twee muren) vindt op dit moment veel koude luchtstroming plaats. Daardoor voelen de binnenmuren koud en soms zelfs vochtig aan.

Bij het isoleren van de spouwmuur in Bilthoven vullen de specialisten de spouwmuur met PUR, steenwol, glaswol of isolatieparels. Dit proces duurt in de meeste gevallen maximaal een dag. Bijkomend voordeel is dat het geen rommel veroorzaakt en dat hak- en breekwerken niet nodig zijn. De specialist boort kleine gaatjes in de voegen. Via deze gaatjes wordt het isolerende materiaal in de spouwmuur gespoten. Naderhand wordt alles netjes afgewerkt.

Binnen slechts drie tot vijf jaar heb je de investering in spouwmuurisolatie al terugverdiend. De verbetering in wooncomfort voel je echter meteen.

Aandachtspunten bij spouwmuurisolatie

Natuurlijk zijn er bij spouwmuurisolatie een aantal aandachtspunten. Allereerst is het belangrijk dat de muur onbeschadigd is. Beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal verzakt of uit de muur loopt. Laat scheuren, gaten of poreuze voegen daarom eerst herstellen.

Daarnaast is het belangrijk dat er geen spouwvervuiling is. Door een vervuilde spouwmuur ontstaan koudebruggen, wat vervelende vochtproblemen oplevert. De vakman voert daarom eerst een endoscopisch onderzoek uit. Hierbij gebruikt hij een kleine camera om de binnenkant van de spouwmuur te inspecteren. Is er sprake van valspecie of cementbaarden, dan moet je dit eerst laten verwijderen.

Vermoed je dat je last hebt van vleermuizen in de spouw?

Ook dan is spouwmuurisolatie geen optie: je sluit ze dan buiten of binnen, waardoor ze nergens heen kunnen. Als er inderdaad vleermuizen zijn dan kun je het beste wachten tot de wintermaanden. De kans is groot dat ze in de winter uitgevlogen zijn.

Spouwmuur na-isoleren Bilthoven

Regelmatig krijgen specialisten van klanten uit de vraag welke mogelijkheden er bestaan voor het na-isoleren van de spoouwmuur in Bilthoven. Het antwoord hierop is eigenlijk altijd: de na-isolatie van de spouwmuur. Het is hierbij natuurlijk wel noodzakelijk dat het huis een niet-geïsoleerde spouwmuur heeft.

Ook wanneer de spouw bij de bouw geïsoleerd is, is het vaak verstandig om het na te isoleren. De nieuwste technieken leveren meer energiebesparing op en werken beter. De specialist geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden en of het nodig is bij je spouwmuur.

Beste spouwmuurisolatie: welk isolatiemateriaal?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten isolerende materialen voor spouwmuurisolatie. PUR-schuim en EPS-parels zijn populaire isolatiematerialen. Benieuwd naar de beste spouwmuurisolatie voor je woning? Laat je altijd adviseren door een expert.

 • Isolatieschuim wordt vloeibaar in de spouw gespoten en zet daarna uit. Het sluit alle kieren en naden af.
 • Parels van polystyreen zijn lichte kunststofbolletjes en zeer geschikt voor spouwmuurisolatie, ook voor een kleine spouw.
 • Glaswol kent men meestal alleen van de grote dikke rollen, maar er bestaan ook glaswolvlokken. Deze worden via de vulgaatjes in de spouw gespoten.

De mate van isolatie is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!

MateriaalVoordelen en eigenschappenIsolatiewaarde (W/mK)*
GlaswolGoedkoopste optie met goede prijs-kwaliteitverhouding0,031 tot 0,044
SteenwolBiedt de beste geluidsisolatie0,033 tot 0,040
EPS-parels en polystyreenkorrelsGeschikt voor extra smalle spouwmuren en goed vochtbestendig0,033 tot 0,042
PUR-schuimBeste isolatiewaarde en zorgt voor de grootste besparing0,022 tot 0,028

Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!Overweeg je spouwmuurisolatie in Bilthoven?

Met spouwmuurisolatie bespaar je op de energiekosten. Vergelijk gratis offertes!

Start gratis offerteaanvraag


dakisolatie Bilthoven

Dakisolatie Bilthoven

Vaak gaat bij een woning de meeste warmte verloren via het dak. Door dakisolatie in Bilthoven toe te passen is het mogelijk heel wat te besparen op de energiekosten. Voor het isoleren van daken vormen verscheidene isolatiematerialen een geschikte keus. Wil je zelf de dakisolatie zelf uitvoeren? Dan adviseren wij het gebruik van isolatieplaten of glaswol. Ga je aan de slag met glaswol? Schaf dan van te voren wel de juiste beschermende kleding aan. Zo voorkom je dat je last krijgt van de glasvezels in de lucht.

De prijs voor het laten plaatsen van een dakisolatie ligt relatief hoog, maar het btw-tarief op de loonkosten is slechts 9%. Bovendien zal een dakisolatie niet alleen zorgen voor een betere warmte-isolatie, ook de akoestische isolatie zal verbeteren. Ontdek de exacte prijzen. Vraag gratis offertes aan.


Soorten dakisolatie

Zoals bij elke vorm van woningisolatie is ook voor het isoleren van het dak een ruime keuze aan isolatiematerialen beschikbaar. Laat jij het dak van je woning of bedrijfspand isoleren, kijk dan bij de isolatiespecialist goed naar de diverse producten en hun voor- en nadelen.

Populaire isolatiematerialen voor de dakisolatie in Bilthoven zijn naast de al genoemde glaswol en isolatieplaten: steenwol en aluminium noppenfolie. Steenwol kun je qua eigenschappen vergelijken met glaswol, het grote verschil is dat steenwol gemaakt is van een natuurlijk materiaal. Aluminium noppenfolie heeft twee eigenschappen die bij andere producten niet teruggevonden worden: het weerkaatst het zonlicht en is bovendien dampdicht. Dit betekent dat dit product daklekkage en andere vochtproblemen tegen gaat.

Wat kost dakisolatie in Bilthoven?

Veel warmte gaat verloren via daken, want warmte stijgt op. Het is lastig om een ruimte goed en efficiënt te verwarmen zonder isolatie die ervoor zorgt dat de warmte goed blijft hangen. Met dakisolatie bespaar je jaarlijks erg veel op de energiekosten. De kostprijs is afhankelijk van de manier van isoleren, via de binnenzijde of de buitenzijde. Via de binnenkant is goedkoper, namelijk gemiddeld €2.000,-.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Jaarlijks bespaar je bij dakisolatie (schuin dak) via de binnenzijde €400,-. Dit betekent dat je de investering binnen 6 jaar terugverdient.

De totaalprijs is afhankelijk van het type dak, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten.

Dakisolatie kosten 2024

Dak typePrijs bij 70m² dakoppervlak*Jaarlijkse besparing
Schuin dak (binnenzijde)€2.000,-€400,-
Schuin dak (buitenzijde)€4.000,-€600,-
Dak typePrijs bij 50m² dakoppervlak*Jaarlijkse besparing
Plat dak€3.500,-€500,-
Zoldervloer€1.500,-€500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Exacte prijs weten? Gratis offertes vergelijken!


Prijsvoorbeeld: dakisolatie schuin dak (binnenzijde)

Vanaf €1.400,- en €2.100,-

(Gemiddelde prijzen bij 70m² dakoppervlak, inclusief plaatsing.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.400,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van glaswolisolatie

De hoogste investering
Vanaf €2.100,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van PUR spuitisolatie


Gratis offertes ontvangen


Schuin dak isoleren

Heb jij een schuin dak? Dan heb je in principe twee mogelijkheden om deze te isoleren:

 • Vanaf de binnenkant
 • Vanaf de buitenkant

Isoleren van binnenuit is de goedkoopste optie. De vakmannen hoeven namelijk geen steiger of andere klimmiddelen in te zetten en de binnenkant van het dakoppervlak is via de zolder eenvoudig bereikbaar. Ook wordt het materiaal rechtstreeks geplaatst, terwijl je bij de andere optie eerst alle dakpannen moet verwijderen.

Wanneer is isoleren van buitenaf de beste optie?

Als je toch al van plan bent je dak te renoveren, dan is het zeker waard om te investeren in isolatie aan de buitenkant. Je hoeft namelijk geen leefruimte op te offeren en bent bovendien verzekerd van een grotere besparing dan wanneer je van binnenuit isoleert!

Plat dak isoleren

Bij een plat dak isoleren wordt juist aangeraden om te isoleren vanaf de buitenkant, omdat dit het kleinste risico geeft op vochtproblemen. Je kunt de isolatie onder de dakbedekking laten plaatsen, maar nog goedkoper is het ‘omgekeerd dak’ principe. Je plaatst dan waterdichte isolatieplaten bovenop je dakbedekking en werkt dit af met ballast, zoals grind of stenen.

isolatie van de zolder

Zolder isoleren als alternatief

Via de zolder gaat een hoop warmte verloren. Met de isolatie van de zolder is dit verleden tijd. De eerste vraag is of je de zolder wilt isoleren via de zoldervloer of het dak.

Gebruik je de zolder als leefruimte?

Ga dan voor dakisolatie. Benut je de ruimte alleen als opslag voor je spullen? Dan staat de verwarming waarschijnlijk niet aan op zolderruimte. In dat geval is het voordeliger om te kiezen voor het isoleren van de zoldervloer. De warmte blijft dan in de onderliggende woonruimtes. Deze isolatiemethode is relatief goedkoop en eenvoudig. Bij massieve zoldervloeren brengt de specialist het isolatiemateriaal bovenop de vloer aan. Bestaat de vloer uit een houten draagstructuur? Dan plaatst de specialist het materiaal tussen de balken. Tip: vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs.

Beste dakisolatie

Welke dakisolatie is voor jou de beste optie? Dat hangt af van het dak en je budget. Heb je een plat dak? Dan is isolatie aan de buitenkant van het dak de beste optie: dit voorkomt lekkages. Het beste isolatiemateriaal hiervoor zijn isolatieplaten van PIR, XPS of EPS.

Bij een schuin dak is het de goedkoopste optie om het dak van binnenuit te isoleren. Wil je ook het dak renoveren kies dan voor isolatie van buitenaf om zo de werkzaamheden met elkaar te combineren! De beste dakisolatie via de binnenzijde is PUR isolatieschuim omdat het snel is aangebracht. Voor isolatie aan de buitenkant van het dak zijn juist XPS isolatieplaten het meest geschikt, omdat deze goed vochtbestendig zijn.

vloerisolatie Bilthoven

Vloerisolatie Bilthoven

Het aanbrengen van vloerisolatie in Bilthoven kan via de onderkant, via de kruipruimte, of via de bovenkant. Via de onderkant is het gemakkelijkste en heeft daarom ook vaak de voorkeur. Het is ideaal om optrekkend tocht te voorkomen.

De vakman brengt isolerend materiaal aan via de kruikkelder, bijvoorbeeld minerale wol of isolatieschuim. Wanneer er niet genoeg ruimte is in de kruipkelder, is het noodzakelijk om de vloer via de bovenkant te isoleren. Het nadeel van deze manier van isoleren is dat de vloer hoger komt te liggen. Hierdoor moet je een aantal dingen in huis aanpassen, zoals de plinten en de hoogte van de deuren. Met vloerisolatie houden de vloeren de warmte beter vast. Geen koude voeten meer! De kosten liggen gemiddeld rond de €30,- per m².

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.


Vloerisolatie aanbrengen: 3 opties

Met vloerisolatie profiteer je van een groter wooncomfort. Er zijn meerdere manieren om dit te realiseren, welke methode het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Heb je een ruime kruipkelder en een houten vloer? Dan is isolatie via de onderkant van de vloer de beste optie. De vakman plaatst een materiaal naar keuze tegen de onderkant van de vloer. Dit is alleen mogelijk als de kruipruimte 40 tot 45 centimeter hoog is.

Is dit niet het geval of heb je een betonvloer? Dan is isolatie van bovenaf het meest geschikt. In dat geval wordt het materiaal rechtstreeks op de dekvloer aangebracht. Het meest geschikte materiaal zijn vloerisolatieplaten van PIR, omdat deze heel dun worden aangebracht. Natuurlijk kun je er bij een betonvloer ook voor kiezen om de onderkant te isoleren. Dit zorgt voor dezelfde besparing op de energiekosten, maar verhoogt uw wooncomfort iets minder: de betonvloer blijft namelijk kouder aanvoelen dan bijvoorbeeld een houten vloer.

De derde optie is bodemisolatie: geschikt als je niet de bovenkant van de vloer wilt isoleren, maar de kruipruimte niet diep genoeg is om de onderkant te isoleren. Geschikte materialen zijn schelpen, thermokussens en EPS-parels.

Wat kost vloerisolatie in Bilthoven?

De kosten voor vloerisolatie in Bilthoven is voornamelijk afhankelijk van de manier van isoleren. Via de onderzijde is eenvoudiger en daarom goedkoper. Bij isolatie op de bovenkant heb je ook nog bedragen door het herstellen van de plinten en het bijschaven van de deuren. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor vloerisolatie is €30,-. Dit is inclusief btw en plaatsing door vakmannen bij jou uit de buurt.


Je gebruikt gemiddeld 300 tot 320 kubieke meter gas minder met vloerisolatie. Met een vrijstaande woning bespaar je maar liefst €300,- per jaar op de energiekosten.

Vloerisolatie kosten 2024

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Appartement45 m²€1.350,-€150,-
Rijtjeshuis50 m²€1.500,-€170,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-€190,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-€300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een rijtjeshuis

€1.000,- tot €2.000,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 50 m² vloer.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: bodemisolatie
Reden? De kruipruimte is niet hoog genoeg

De hoogste investering
Tot €2.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: onderkant van de vloer isoleren
Reden? Er is voldoende ruimte in de kruipruimte


Gratis offertes vergelijken


Vloer isoleren Bilthoven: beste isolatiematerialen

Het uitvoeren van de vloerisolatie in Bilthoven kan, zoals bij alle isolatievormen, met veel verschillende grondstoffen. Eén van de producten die steeds meer populariteit krijgt is PIF isolatiefolie. Dit isolerend folie is eenvoudig tegen de onderzijde van de ondervloer aan te brengen en heeft een uitstekende isolatiewaarde.

Isolatieplaten van hardschuim (PIR of PUR) bieden een goed alternatief voor isolatiefolie. Ook deze installeer je op eenvoudige wijze. Een derde optie waar men vaak voor kiest is glaswol.

Combineren met vloerverwarming?

Combineer vloerisolatie met vloerverwarming voor het hoogste rendement. Het is belangrijk om goed te isoleren wanneer je vloerverwarming laat aanleggen. Anders verdwijnt de warmte gewoon en behaal je een laag rendement. Door te combineren verwarm je de ruimte efficiënter.

Houten vloer isoleren

Bij het isoleren van de houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat hout goed moet kunnen ‘ademen’. Dat voorkomt houtrot, schimmels en vochtvorming. In de meeste geval is het mogelijk om de vloer van onderen te isoleren. Er wordt dan isolatiemateriaal onder/tussen de balken geplaatst, in combinatie met een dampscherm op de bodem van de kruipruimte.

Betonvloer isoleren

Heb je een betonvloer en een kruipruimte? Dan is het mogelijk om vloerisolatie via de onderzijde van de betonvloer aan te brengen. Het komt echter ook vaak voor dat er geen kruipruimte aanwezig is. De enige optie is dan om de betonvloer via de bovenkant te isoleren. Dit is een flinke klus, aangezien de ondergrond gemiddeld acht centimeter hoger komt te liggen. Dat vergt aanpassingen aan bijvoorbeeld de deuren.Verhoog je wooncomfort net vloerisolatie in Bilthoven!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen


Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie worden vaak samen genoemd. Dit komt omdat ze veel met elkaar te maken hebben. Beide isolatiesoorten zorgen ervoor dat optrekkend kou en tocht niet meer naar boven trekken.

Het verschil is dat bodemisolatie, of kruipruimte isolatie, ook goed werkt tegen vocht. Zelfs wanneer de ruimte erg vochtig is, werkt bodemisolatie nog goed. Voor deze isolatie wordt vaak gebruikt gemaakt van schelpen, schuim of isolatiechips. De vloer wordt meestal geïsoleerd via de kruipruimte, de specialisten brengen dan isolerend materiaal aan op de onderkant van de vloer.

kruipruimte isolatie Bilthoven

Kruipruimte isoleren Bilthoven

Hierboven spraken wij al over de mogelijkheid voor het gebruik van de kruipruimte voor het isoleren van de vloer. Het is echter ook mogelijk om de kruipruimte te isoleren in Bilthoven. Dit betekent dat je de open ruimte volstopt met een bepaald isolatiemateriaal, waardoor met name het risico op opstijgend vocht verminderd wordt. Daarnaast zal ook tocht en kou verminderen. Dit komt doordat de kruipruimte onder de grond zit, en standaard ongeveer een temperatuur van 12 graden heeft. Door de ruimte van isolatie te voorzien zal deze kou niet door de vloerplanken naar boven trekken. Het na-isoleren van de kruipruimte kost over het algemeen vrij weinig, en levert veel op.

Het aanbrengen van de isolatie kunnen is bovendien in korte tijd uit te voeren, zodat je spoedig van een optimaal wooncomfort geniet. Voorwaarde voor het na-isoleren van kruipruimtes is een minimale hoogte van 35 centimeter, pas dan zal het aanbrengen van isolatiemateriaal effect garanderen. De kosten liggen zo rond de €20,- tot €25,- per m². Besparen? Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten. Start de gratis offerteaanvraag.


Wat kost kruipruimte isolatie?

Voor kruipruimte isolatie is het belangrijk dat er genoeg hoogte is voor de isolatiematerialen. De totaalprijs wordt beïnvloed door het materiaal wat er gebruikt wordt en de grootte van het vloeroppervlak. Zo kost het isoleren van de ruimte van een rijtjeswoning gemiddeld €1.000,- tot €1.250,- en voor een 2-onder-1-kap €1.100,- tot €1.375,-. De gemiddelde jaarlijkse besparing voor deze woningen ligt tussen de €150,- en de €170,-. Na ongeveer 7 jaar heb je je investering al terugverdiend en daarna blijf je profiteren. Je verhoogt namelijk de woningwaarde en het wooncomfort stijgt.

Kruipruimte isoleren in Bilthoven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kruipruimte isolatie kosten 2024

Woning typeVloeroppervlakte in m²Gemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis50 m²€1.000,- tot €1.250,-€150,-
Hoekwoning52 m²€1.040,- tot €1.300,-€160,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.375,-€170,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.750,-€215,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Voor een exacte prijs, vraag gratis offertes aan!65

Deelnemende bedrijven


1863

Aanvragen behandeld


1104

Uitgevoerde opdrachten


16

Jaar ervaring


Beste kruipruimte isolatie: welk materiaal?

Wie de kruipruimte laat isoleren heeft keuze uit verschillende materialen. Bij een werkruimte van meer dan 35 centimeter is het mogelijk om isolatieplaten tegen de bovenkant van de ruimte aan te brengen. Hiervoor zijn PUR of een ander isolatieschuim de beste opties.

De meeste mensen kiezen voor bodemisolatie. Hiervoor worden EPS parels, isolatiechips of schelpen gebruikt. Deze blijven op het grondwater liggen als het waterpeil stijgt, en zo behouden zij hun isolerende werking.


Kruipruimte isolatie: voor en na

Voor isolatie kruipruimteNa isolatie kruipruimte

Let op: bij het isoleren van een kruipruimte komt veel kijken. Kies voor kwaliteit en schakel een vakman in. Besparen? Vergelijk gratis offertes.

Hoe vloer isoleren zonder kruipruimte?

Geen kruipruimte in huis? Geen probleem: ook zonder kruipruimte is het zeker mogelijk je vloer beter te isoleren. In de meeste gevallen kiezen mensen voor isolatie aan de bovenkant. De vakman gebruikt hiervoor drukvaste isolatieplaten. Vooral PIR vloerisolatieplaten zijn geschikt: door de hoge isolatiewaarde, worden ze heel dun aangebracht. Dat is belangrijk, omdat je het vloeroppervlak met enkele centimeters verhoogt en je wilt dit zo veel mogelijk voorkomen zodat er geen problemen ontstaan.

Zie je dit niet zitten? Een alternatief is het uitgraven van een kruipruimte. Op die manier kun je de vloer toch van onderaf isoleren!Geen last meer van warmteverlies door dakisolatie in Bilthoven!

Laat dakisolatie plaatsen door een specialist uit Bilthoven. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes ontvangen


gevelisolatie Bilthoven

Gevelisolatie Bilthoven

Voor het verbeteren van de isolatie van jouw huis bestaan er vele technieken. De techniek die de hoogste kosten met zich meebrengt, maar ook het grootste effect heeft is gevelisolatie in Bilthoven. Een gevelisolatie is een soort muurisolatie, waarbij een isolatiebedrijf uit ons netwerk een laag isolerend materiaal tegen de binnen- of buitenzijde van de gevel aanbrengt. Daarna creëert men een nieuwe voorzetwand of gevel. Door de tijdsinvestering die voor een gevelisolatie nodig is, zal het laten afhandelen van een gevelisolatie een grote investering vragen.

De prijzen variëren tussen de €10.000,- en €14.000,-. Een deel van deze investering kun je echter via een subsidie (laag btw-tarief) vergoed krijgen vanuit de overheid, en jaarlijks zul je met de gevelisolatie tot wel €750,- besparen op de stookkosten. Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.


Gebruikte materialen bij gevelisolatie

Voor het isoleren van de gevel, heb je de keus uit een ruim assortiment aan isolerende materialen. Voor welke grondstof je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de eisen die je stelt. Wil je dat de muurisolatie bijdraagt aan een betere vochtbestrijding? Is het van belang dat ook de akoestische muurisolatie verbetert? Of wil je graag bijdragen aan een duurzaam milieu? Al deze vragen hebben invloed op de keuze voor het beste basismateriaal.

Voor een gevelisolatie kun je onder meer kiezen voor minerale wol, isolatieplaten van Tempex, PIR en PUR. Daarnaast vormen ook kurk en schapenwol mogelijke opties. Vraag een isolatiespecialist desgewenst naar de opties en de bijbehorende isolatiewaarden en prijzen van gevelisolatie in Bilthoven.

Wat kost gevelisolatie?

Het voordeel van woningisolatie is dat je niet alleen de investering terugverdiend, maar blijft profiteren van de energiebesparende maatregelen. Gas wordt steeds duurder de komende jaren, daarom is het verstandig om maatregelen te nemen die het gasverbruik verminderen.

De gevelisolatie kosten zijn afhankelijk van de muuroppervlakte en de manier van isoleren. De binnenmuur isoleren is de goedkoopste optie. Voor een appartement ben je dan gemiddeld €2.700,- tot €3.300,- kwijt. De gemiddelde kosten voor het isoleren van de buitenmuur zijn €3.600,- tot €4.300,-.

Besparen op de kosten van gevelisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Naast de techniek voor het isoleren zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op de totaalprijs van de muurisolatie. Denk hierbij aan de materiaalkosten, de isolatiesoort en arbeidskosten voor het aanbrengen van de muurisolatie.

Gevelisolatie kosten 2024

Type woningOppervlakte muur in m²Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren*Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
Appartement30 m²€2.700,- tot €3.300,-€3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis60 m²€5.600,- tot €6.500,-€8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap100 m²€9.050,- tot €11.050,-€12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning150 m²€15.050,- tot €16.050,-€18.050,- tot €22.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Voor een exacte prijsindicatie, vergelijk gratis offertes!Bespaar op de energiekosten met gevelisolatie in Bilthoven!

Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig en snel de beste isolatiespecialist in de regio.

Gratis offertes aanvragen


Gevelisolatie via binnenzijde

Heb je maar weinig ruimte om je huis heen, of wil je zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de woningisolatie? Kijk dan naar de opties voor een muurisolatie aan de binnenzijde. Met deze muurisolatie zal men de isolatielaag aan de binnenzijde van de gevelmuur aanbrengen, en deze vervolgens afdekken met een voorzetwand. Een binnenzijde isolatie beperkt het warmteverlies aanzienlijk.

Buitengevel isoleren

De isolering van de gevel is, zoals al aangegeven, op twee manieren mogelijk. De variant die de hoogste kosten met zich meebrengt, is de gevelisolatie aan de buitenzijde. Dit komt doordat men voor deze klus een hele nieuwe gevel moet creëren. Deze techniek zorgt wel voor de hoogste besparing op de energiekosten, en levert een verhoogde pandwaarde op, doordat de gevel een verbeterde aanblik biedt.

muurisolatie Bilthoven

Muurisolatie

Hoewel men binnen de isolatiebranche de mogelijkheden voor een woningisolatie vaak uitsplitst in een gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie.


Het begrip muurisolatie is van betrekking op alle isolatievormen die ervoor zorgen dat de binnen- of buitenmuren een hogere isolatiewaarde krijgen.

Dit gaat dan om zowel de akoestische- als warmte-isolatie. Naast de isolatie van de spouw en de gevel, valt het impregneren van de buitenmuren binnen de muurisolatie. Een impregnatie voorkomt dat vocht via de buitenzijde van de gevelmuur naar binnen trekt, en verhoogt daarmee de levensduur van de muurisolatie. Wil je weten welke opties jij hebt voor een muurisolatie, of heb je een vraag over mogelijke subsidie? De experts uit ons netwerk informeren je met alle plezier over muurisolatie.


Enkelsteens muur isoleren

Er bestaan vele muren, die allen hun eigen vorm van muurisolatie kennen. Zo bestaat er bijvoorbeeld de enkelsteens buitenmuur. Een enkelsteens muur vinden wij met name in woningen met een bouwjaar voor 1920. Deze huizen hebben geen spouw, en de enkelsteens gevelmuur biedt relatief weinig isolatie.

Door de enkelsteens muur te voorzien van muurisolatie, en deze af te dekken met een voorzetwand of voorzetgevel, zal de isolatiewaarde aanzienlijk stijgen. Omdat de meeste klanten de aanblik van hun enkelsteens gevel zeer prettig vinden, kiest men meestal voor een muurisolatie via de binnenkant. Het nadeel is dan dat enige woonruimte verloren gaat voordat de muurisolatie naar binnen komt.


Tip: kies je voor enkelsteens muurisolatie via de buitenzijde? Kijk dan goed naar de voorwaarden die hiervoor gelden vanuit de gemeente. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen.

Halfsteens muur isoleren

Naast enkelsteense muren, bestaan er ook muren met een halfsteens laag. Een halfsteens buitenmuur wordt zo genoemd, doordat de muurdikte bestaat uit de dikte van de kop van de baksteen, of ongeveer een halve steen. Halfsteens buitenmuren plaatst men met name bij garages en schuren.

Het isoleren van een halfsteens buitenmuur is niet heel lastig, maar de isolatielaag moet bestaan uit meerdere luchtlagen om een effect te creëren dat voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit van 2012. Door te kiezen voor een meerlaags isolatiefolie zullen de halfsteens muren een uitstekende isolatiewaarde bieden, en wordt de garage geschikt als werkruimte.Isolatiebedrijf in Bilthoven nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit de regio.

Gratis offertes aanvragen

isolatie van de garage

Garage isoleren

Wat vaak vergeten wordt, is dat er in de garage ook veel warmte verloren gaat. Vaak bestaan garages uit enkelsteens muren en is de vloer rechtstreeks op de grond geplaatst. Dit is geen geschikte ruimte om je spullen op te bergen, omdat de kans groot is dat het door de kou en eventueel zelfs vocht beschadigd raakt.

Hoe kan ik mijn garage beter isoleren?

Allereerst is het slim om de muren te isoleren: dit is vaak het grootste warmtelek. De vakman plaatst een regelwerk tegen de stenen en klemt hiertussen de isolatie. Dit werkt hij daarna af met een voorzetwand.

Wil je dat er geen kou meer van de vloer afstraalt, dan is het slim om drukvaste vloerisolatieplaten aan te brengen. Deze zijn geschikt om overheen te lopen, waardoor je ze kunt afwerken met een vloer naar keuze.

Wil je een garage isoleren, dan is ook dakisolatie een goed idee. Je doet dit het beste vanaf de buitenkant. Heb je een klein budget? Kies dan voor het omgekeerd-dak principe (isolatie bovenop de dakbedekking).

Benieuwd naar de prijzen voor het isoleren van de garage? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakkapel isoleren

De dakkapel is een praktische toevoeging aan je zolderkamer. Toch zorgen (oudere) dakkapellen voor een hoop warmteverlies. Dat is erg zonde. Met een goede isolatie blijft de warmte in de zolderruimte. Daarnaast vergroot je het wooncomfort, aangezien de koude luchtstroming verleden tijd is.

Je hebt twee methodes om de dakkapel te isoleren: een koude of warme isolatiemethode.

Bij de koude isolatiemethode plaatst men de isolatieplaten aan de buitenzijde van de dakkapel, tussen de dakbedekking en dakplaten. Dit zorgt voor een maximale isolatie, maar het is wel een ingrijpende klus. Bij de warme isolatiemethode wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant, tussen de balken van het frame geplaatst. Dit is minder ingrijpend, maar de isolatiewinst is ook kleiner in vergelijking met de koude methode.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast is heel vervelend, maar met muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie is er veel mogelijk. Geluid wordt doorgegeven via trillingen.

Met geluidsisolatie demp je deze trillingen en geluiden. Contactgeluid zien we vaak bij bovenburen. Met een verlaagd plafond is het mogelijk om de geluiden te dempen. Muurisolatie is zeer effectief tegen geluiden van buitenaf, hetzelfde geldt voor HR-glas. De meeste mensen verwachten niet dat dakisolatie ook geschikt is voor akoestische isolatie, maar dit is juist wel het geval. Dakisolatie houdt veel geluid van buiten tegen, zodat jij er minder last van hebt.Besparen op isolatie in Bilthoven? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de isolatieklus!

Gratis offertes aanvragen

Isolatieglas

De ramen zijn vaak één van de grootste warmtelekken in huis. Zeker als je op dit moment enkel glas hebt valt er een grote besparing te behalen. HR++ glas isoleert uitstekend en kost ongeveer €80,- per m². Ten opzichte van enkel glas bespaar je jaarlijks tot wel €260,-!

Triple glas heeft drie glaslagen en isoleert nóg beter. De kosten liggen wel hoger, rond de €120,- per m². Je besparing loopt daarmee op tot ongeveer €280,- per jaar. Qua prijs-kwaliteitverhouding is HR++ isolatieglas in veel gevallen de beste optie.

Is er subsidie op isolatie in 2024?

Om energiezuinig leven te stimuleren zijn er verschillende subsidies waar je in aanmerking voor kan komen. Je krijgt een deel van je investering weer terug, waardoor de terugverdientijd nog een stuk korter is.

De ISDE is bijvoorbeeld een goede subsidie voor isolatie van €4,- tot €65,50,- per m², afhankelijk van de energiebesparende werkzaamheden die je laat uitvoeren. In de onderstaande tabel vind je de bedragen per vierkante meter, de minimale en maximale besparing.

Soort isolatieSubsidie per vierkante meterMinimale besparingMaximale besparing
Spouwmuurisolatie€4,-€40,- €680,-
Vloerisolatie€5,50,-€110, €715,-
Bodemisolatie€3,-€60,- €390,-
Gevelisolatie€19,-€190,- €3.230
Dakisolatie€15,-€300,- €3.000,-
Zolder- of vlieringvloerisolatie€4,€80,- €520,-
MaatregelSubsidie per vierkante meterGemiddelde besparing*Maximale besparing
HR++ glas€23,-€184,- €1.035,-
Triple glas€65,50€524,- €2.947,50
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen€10,-€80,- €450,-
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen€45,-€360,- €2.025,-
Nieuwe isolerende deur€23,-€184,- €1.035,-
Nieuwe isolerende deur€65,50€524,- €2947,50

Daarnaast is het goed mogelijk dat je in aanmerking komt voor een plaatselijke subsidie. Gemeentes of provincies bieden soms ook een (extra) subsidie aan voor het isoleren van je huis. De voorwaarden hiervoor verschillen per locatie, een lokale isolatiespecialist kan je hier meer over vertellen.Besparen? Benut de nieuwe subsidie!

Start met isoleren én ontvang via de ISDE een subsidie voor jouw woning.

Gratis offertes aanvragen
Huis energiezuinig maken?

Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.


Beste isolatie in Bilthoven: alle materialen

Bij de keuze voor het juiste isolatiemateriaal is het slim om eerst te kijken naar de isolatiewaarde: dit geeft aan in welke mate een materiaal isoleert. Hoe lager de waarde des te beter je isolatie. En dus ook: hoe hoger uiteindelijk je besparing!

Gelukkig is er een breed aanbod aan materialen, zodat je zeker weet dat je kiest voor het materiaal dat bij je past. Zo heb je onder meer de keuze uit:

 • PUR-isolatie: heeft een hele goede kierdichting én hoge isolatiewaarde. Isolatiewaarde is 0,023 – 0,028 W/mK.
 • PIR-isolatie: kun je zien als het ‘betere’ jonge broertje van PUR. De isolatiewaarde is 0,023 – 0,028 W/mK.
 • EPS: waterbestendig en verkrijgbaar in zowel platen als parels. De isolatiewaarde is 0,032 – 0,045 W/mK.
 • Glaswol: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Isolatiewaarde is 0,031 – 0,044 W/mK.
 • Steenwol: biedt een goede geluidsisolatie. Isolatiewaarde is 0,031 – 0,044 W/mK.

Hieronder lees je meer over de vele materialen die je kunt gebruiken. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!


Navigeer hieronder naar:


diverse isolatieplaten

Isolatieplaten

Vakmannen op het gebied van isolatie weten precies welk materiaal er geschikt is voor jouw situatie. De meest gekozen vorm voor isolerende grondstoffen is echter de isolatieplaat.

Isolatieplaten maakt men vaak van hardschuim en zijn zeer geschikt voor doe-het-zelvers. Dit komt doordat je de platen relatief eenvoudig installeert, zonder extra werk. Daarnaast hoef je voor isolatieplaten over het algemeen weinig te betalen. Bijvoorbeeld bij dakisolaties vormen de platen een uitstekende oplossing. Bij de meeste bouwmarkten in de regio koop je isolatieplaten in vele afmetingen. De kosten hangen af van het materiaal dat je kiest. Gemiddeld liggen deze tussen de €7,- tot €18,- per m².


pur isolatie

PUR

Eén van de producten waar wij met alle plezier wat meer over willen vertellen is PUR. De afkorting PUR staat voor polyurethaan, een grondstof die ontstaat door de reactie van isocyanaat en alcoholgroepen.

PUR is zeer geschikt als isolatiemateriaal omdat het zowel in vloeibare als vaste vorm toepasbaar is. Een aantal jaar geleden kwam het gebruik van PUR negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat het verwerkingsproces schadelijk was voor de gezondheid. Uit meer recente onderzoeken is echter gebleken dat het toepassen van PUR veilig is. Met name bij een spouwmuurisolatie raden professionals het materiaal aan. De prijzen voor PUR isolatie liggen rond de €25,- tot €30,- per m² en het heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,023 – 0,028 W/mKpir isolatie

PIR

Ook binnen de isolatiebranche vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats. Eén van de meer recente ontwikkelingen op het gebied van isolerende producten is het ontstaan van PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en is feitelijk de opvolger van PUR.

Het voordeel van PIR is dat het een veel hogere isolatiewaarde heeft dan andere producten. Hierdoor is het met zeer dunne platen van PIR al mogelijk een hoge isolatiewaarde te bereiken. Andere voordelen van PIR zijn de beloopbaarheid van het materiaal (handig wanneer je deze gebruikt voor een dakisolatie) en de brandwerende werking die het heeft. PIR kent bovendien een zeer lange levensduur. PIR dakisolatieplaten kosten gemiddeld €7,- tot €18,- per stuk, afhankelijk van de dikte. De isolatiewaarde ligt rond de 0,023 tot 0,028 W/mK.


EPS isolatiemateriaal

EPS

Een laatste isolerend product dat enige aandacht verdient is EPS. De Engelse afkorting EPS staat voor Expanded Polystyrene, wat wij in het Nederlands beter kennen als piepschuim of tempex. Hoewel piepschuim vandaag de dag meestal dient als verpakkingsmateriaal, is het oorspronkelijk ontwikkeld voor een isolerende functie.

EPS of tempex isoleert doordat het bestaat uit vele kleine bolletjes. Deze bolletjes zijn opgebouwd uit ongeveer 2 worocent polystyreen en 98 procent gas. Dit maakt dat de tempex-parels weinig gewicht hebben, en dat deze een goede barrière bieden tegen warmteverlies. Om te voorkomen dat de EPS-parels verzakken of ophopen, vermengen de specialisten ze voor een spouwmuurisolatie met een speciale lijm. EPS-parels kosten ongeveer €20,- tot €25,- per m². De isolatiewaarde van EPS ligt gemiddeld rond de 0,032 tot 0,045 W/mK.glaswol

Glaswol

Wij gaven al aan dat de isolatie van woningen en bedrijfspanden met vele materialen is af te handelen. Zo werken de experts uit ons netwerk onder andere met isolatieplaten van PUR en PIR, EPS-parels voor de spouwmuurisolatie en schuim voor een akoestische isolering. Ben je op zoek naar een geschikt materiaal voor het na-isoleren van zolders of daken? Dan is glaswol wellicht een goede keuze.

Glaswol brengt een groot aantal voordelen met zich mee, waaronder een betere geluidsisolatie. Wil je besparen op de kosten voor de na-isolatie? Het is een optie om zelf met de glaswol aan de slag te gaan. De prijzen voor glaswol beginnen rond de €15,- tot €20,- per m² en de isolatiewaarde is ongeveer 0,031 tot 0,044 W/mK.


tempex isolatie

Tempex

Wist je dat sommige isolatiematerialen verschillende namen dragen? Eén van deze isolatiematerialen is EPS. De afkorting EPS staat voor Expanded Polystyrene (geëxpandeerd polystyreen), wat in de volksmond ook wel piepschuim of tempex wordt genoemd. Tempex is ooit ontwikkeld als verpakkingsmateriaal, maar tegenwoordig gebruikt men het regelmatig als isolatiemateriaal.

Er zitten enkele voordelen verbonden aan het gebruik van Tempex, waaronder de gemakkelijke recycling van het product. Dankzij de hoge kwaliteit is tempex als isolerend materiaal bovendien zeer geschikt, omdat het lange tijd mee zal gaan, zonder de isolerende kwaliteiten te verliezen. De prijs van tempex ligt rond de €20,- tot €25,- per m². Hierbij gaat het om een isolatiewaarde van ongeveer 0,032 tot 0,045 W/mK.

Isolatiebedrijf Bilthoven inschakelen: een paar aandachtspunten

Er zijn veel isolatiebedrijven werkzaam: hoe kies je nu het beste isolatiebedrijf? Allereerst raden we aan om een bedrijf in je eigen regio te kiezen, omdat dit altijd de goedkoopste optie is. Het houdt de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk!

Daarnaast is het slim om te letten op certificaten, keurmerken en brancheverenigingen. Belangrijke keurmerken zijn VENIN, KOMO en BouwGarant.

Isolatiebedrijf inschakelen? Let dan hierop:

 • Kies een bedrijf bij jou in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Controleer of het bedrijf VCA-gecertifceerd is, zodat je zeker weet dat ze veilig en milieubewust te werk gaan.
 • Hoe zit het met de voorbereidende werkzaamheden: worden deze door dezelfde vakmannen uitgevoerd en zo ja: zit de prijs bij de offerte inbegrepen? Het is goed dit te controleren, omdat dit per bedrijf verschilt.
 • Denk ook na over de afwerking: kan het bedrijf de afwerking helemaal in orde maken, of moet je dit zelf doen? Ook dat speelt een grote rol in de totaalprijs. Denk aan het plaatsen van gevelbekleding, het behangen, schilderen of stucen van je nieuwe voorzetwanden of het aanbrengen van een nieuwe vloerafwerking.
 • Vraag naar eventuele keurmerken of brancheverenigingen waar ze bij aangesloten zitten, zo weet je dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven, zodat je verzekerd bent van het beste aanbod!

prijzen isolatiebedrijf Bilthoven

Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Bilthoven

Je wilt toch ook het beste rendement behalen door je huis te isoleren en besparen op de stookkosten? Met een isolatiebedrijf uit Bilthoven weet je zeker dat de isolatie op de juiste manier aangebracht wordt. Wanneer dit niet gebeurt, isoleert het niet goed en bespaar je minder op de energiekosten.

Profiteer ook van de volgende voordelen:

 • De isolatiespecialist brengt de isolatie op de juiste manier aan, zodat je het beste rendement behaalt.
 • Het isoleren kost minder tijd door de kennis en ervaring van de vakman.
 • Je krijgt deskundig advies en het isolatiebedrijf weet precies welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw woning en situatie.

Recent aangevraagde isolatie offertes

Spouwmuurisolatie (EPS) in Amersfoort
Vloerisolatie plaatsen in Utrecht
Plat dak isoleren in Veenendaal
Hellend dak isoleren in Nieuwegein
Kruipruimte isolatie in Zeist
Gevelisolatie buitenzijde in Houten
Houten vloer isoleren in Soest
Na-isoleren van spouw in Maarssen
Betonvloer isoleren in IJsselstein
Gevelisolatie binnenzijde in Woerden

Besparen op isolatie in Bilthoven? Vergelijk gratis offertes!

Met isolatie in Bilthoven bespaar je op de energiekosten en verhoog je de woningwaarde en het wooncomfort. Schakel een specialist in voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Is je gevel aan vernieuwing toe? Breng dan direct gevelisolatie aan. Met muurisolatie heb je ook mogelijkheden voor akoestische isolatie. Door vloerisolatie aan te laten brengen, heb je geen last meer van koude voeten. Tot slot is het verstandig om de kruipruimte te isoleren om vochtproblemen en optrekkend toch te voorkomen.

Bespaar tot wel 25% op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. Vul gelijk het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van isolatiespecialisten uit de regio.


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%