isolatie Nunspeet

Isolatie Nunspeet: woning isoleren, geld besparen


Isolatie in Nunspeet is belangrijker dan ooit! Met de verwachtte gasprijzen tot de €1,45,- per m³ is het verstandig om onnodig gasverbruik zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doe je met een sterke woningisolatie!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit je regio.

Vergelijk de offertes en bespaar zo tot wel 25% op de totaalprijs! Het is zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit te veel.

Lees snel verder en ontdek alles over de voordelen én mogelijkheden van isoleren.

Gratis offertes vergelijken


Waarom je huis isoleren in Nunspeet?

Met de steeds maar stijgende gasprijzen is je huis isoleren in Nunspeet extra belangrijk. Een goede isolatie voorkomt warmteverlies in huis. Dat houdt in dat je minder gas hoeft te stoken voor een aangename en warme temperatuur. Dat is dé manier om je gasrekening zo laag mogelijk te houden en te besparen op de kosten! Je verdient de isolatie zo na verloop van tijd weer terug!

Maar isoleren heeft nog meer belangrijke voordelen!

Zo is het bijvoorbeeld erg goed voor het milieu. Minder gas verbruiken betekent ook een lagere CO2-uitstoot. Iets dat erg belangrijk is ter bescherming van het milieu. Daarnaast zorgt het isoleren van je woning voor een hogere woningwaarde, waardoor je de investering nog eens terugkrijgt als je het huis in de toekomst verkoopt.

Wat ook heel prettig is, is dat je wooncomfort stijgt. Minder warmteverlies betekent minder tocht en minder koude muren en vloeren. Hiermee zit jij lekkerder in huis en heb je bijvoorbeeld ook geen last meer van een koude neus of koude voeten.

De belangrijkste redenen om je huis te isoleren zijn:

 • Je houdt de energierekening zo laag mogelijk en bespaart op de kosten.
 • De waarde van je woning stijgt!
 • Je verdient de investering snel weer terug omdat je blijvend bespaart.
 • Het wooncomfort in huis stijgt enorm.

Navigeer op deze pagina naar:Wat kost isolatie in Nunspeet?

De kosten van isolatie in Nunspeet hangen nauw samen met de gekozen vorm van isolatie. Spouwmuurisolatie is met een gemiddelde prijs van €12,- tot €26,- per m² de goedkoopste methode. Bovendien verdien je deze het snelst weer terug. Met de huidige gasprijzen is dat al vaak binnen een jaar! Dakisolatie kost je gemiddeld €40,- tot €60,- per m², een stuk duurder maar ook dit is al in zo’n 1 tot 2,5 jaar terug te verdienen.

De kosten voor gevelisolatie met nieuwe gevelbekleding beginnen rond de €110,- tot €140,- per m². De prijs hangt hierbij echt voor een groot deel af van het soort gevelbekleding die je kiest. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van alle verschillende isolatiemethodes.

Isolatie prijzen 2024

IsolatiesoortGrootste voordeelPrijs per m² (gemiddeld)*Gemiddelde terugverdientijd**
DakisolatieGrootste energiebesparing€40,- tot €60,-Vanaf 1 jaar tot 2,5 jaar
GevelisolatieVerbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding€110,- tot €140,-Vanaf 2,5 tot 5 jaar
Kruipruimte isolatieDroger huis€20,- tot €25,-Vanaf 2,5 jaar
SpouwmuurisolatieGemiddeld de snelste terugverdientijd€12,- tot €26,-Vanaf 1 jaar
VloerisolatieVerhoogd wooncomfort (warme voeten)€30,-Vanaf 2,5 jaar
Geluidsisolatie vloer
Geluidsisolatie plafond
Geluidsisolatie muur
Verminderen van lucht- en contactgeluid€30,- tot €45,-
€35,- tot €55,-
€55,- tot €105,-
n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
**Let op: we gaan hierbij uit van een gemiddelde gasprijs van €3,83 per m³in 2022. Zodra de gasprijs daalt neemt de gemiddelde terugverdientijd toe.

Huis isoleren: handige prijsvoorbeelden

Dak isoleren: deze klant had een hellend dak van in totaal 65 m² groot. Om te besparen op de stijgende gasprijzen wilde de klant het dak van binnenuit laten isoleren. Hiervoor gebruikte de vakman PUR spuitisolatie. De totale kosten kwamen neer op €1.875,-.

Spouwmuur isoleren: in deze situatie vroeg de klant om spouwmuurisolatie bij zijn hoekwoning. De totale muur was 125 m² groot en werd geïsoleerd met PUR. De totaalprijs was bij deze klant €1.815,-.Hoe zit het met de prijsopbouw bij het isoleren?

prijsopbouw isoleren

Prijsopbouw: arbeidskosten 55%, materiaal 35%, machinekosten 10%.Besparen op isolatie in Nunspeet?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijkenSoorten isolatie in Nunspeet: methodes

Wanneer je begint met woningisolatie, dan heb je de keuze uit verschillende soorten isolatie in Nunspeet. Je hebt gevel- en spouwmuurisolatie, wat inhoudt dat je de muren van binnen of buiten laat isoleren. Dakisolatie zorgt voor een zo’n hoog mogelijke besparing omdat warmte natuurlijk stijgt. Ook dit wordt aan de binnen- of buitenkant van het dak uitgevoerd. Vloer- of kruipruimte isolatie zorgt juist voor een hoger comfort in huis omdat de vloer direct een paar graden warmer aanvoelt!

Welke isolatie voor jou de beste keuze is hangt af van een paar factoren:

 • Je budget: isolatie is voor ieder budget beschikbaar. Heb je een kleiner budget dan zijn spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie een geschikte keuze om mee te beginnen.
 • Je voorkeuren: wat wil je precies? Wil je elke maand zoveel mogelijk energie besparen of wil je de investering het liefst zo snel mogelijk weer terugverdienen? Elke methode heeft unieke eigenschappen.
 • Je woning: is er wel een spouwmuur aanwezig? Nee? Dan is dit natuurlijk geen optie. Welke methode van isolatie geschikt is, hangt ook voor een groot deel af van je huis.
Soort isolatiemethodeEigenschappenWanneer de beste keuze?
SpouwmuurisolatieDe spouwmuur wordt gevuld met isolatiemateriaal en voorkomt zo warmteverlies via de murenWanneer je zo snel en goedkoop mogelijk wilt isoleren en de investering snel weer terug wilt verdienen
DakisolatieDakisolatie wordt aangebracht aan de binnen- of buitenkant van het dakWanneer je een zo’n hoog mogelijke energiebesparing wilt doen
GevelisolatieAan de binnen- of buitenkant van de gevel wordt isolatiemateriaal geplaatst en gevelbekleding of een voorzetwandAls je de gevel ook direct wilt opknappen en een ander uiterlijk wilt geven
Kruipruimte isolatieDe bodem van de kruipruimte wordt bedekt met isolatie en voorkomt dat kou omhoogtrektAls je ook last hebt van vocht in de kruipruimte en een droger huis wilt hebben
VloerisolatieDe vloer wordt van boven of onder geïsoleerd en voorkomt dat kou van beneden naar boven trektAls je het wooncomfort zo veel mogelijk wilt verhogen

Terugverdientijd per type isolatie in Nunspeet

Als je investeert in een goede isolatie in Nunspeet, dan verdien je deze investering na een aantal jaren weer terug. Soms heel snel, zoals bij spouwmuurisolatie, en soms duurt het iets langer, zoals bij gevelisolatie. Hoe snel je de kosten terugverdient hangt af van de totale investering, de gasprijs, het weer en jouw stookgedrag.

De gasprijzen zijn al maanden aan het stijgen, en het einde lijkt nog niet in zicht. Door de extreem hoge gasprijzen zijn de terugverdientijden op dit moment tot wel 3 keer zo kort als normaal! Dit is dus hét moment om te investeren in een goede woningisolatie. Bij de onderstaande terugverdientijden per isolatiemethode houden we rekening met een gemiddelde gasprijs van €3,83. Per januari 2023 is er een prijsplafond van €1,45 per m³ tot een gebruik van 1.200 m³

Dit is de gemiddelde terugverdientijd per isolatiemethode:

 • Dakisolatie: vanaf 1 tot 2,5 jaar
 • Gevelisolatie: vanaf 2,5 tot 5 jaar
 • Kruipruimte isolatie: vanaf 2,5 jaar
 • Spouwmuurisolatie: vanaf 1 jaar
 • Vloerisolatie: vanaf 2,5 jaar

spouwmuurisolatie in Nunspeet

Spouwmuurisolatie Nunspeet

Een spouwmuur is een muur waarbij er een ruimte zit tussen de buiten- en de binnenmuur. Deze ruimte is ongeveer 7 centimeter breed en noemen we een spouw. Een niet-geïsoleerde spouw zorgt ervoor dat je veel warmte verliest.

Spouwmuurisolatie in Nunspeet is vaak binnen 1 dag aangebracht. De vakman boort een aantal gaatjes in de voegen van het metselwerk en vult de open ruimte met isolerend materiaal, bijvoorbeeld isolatieschuim of EPS-parels. De vulgaatjes worden na het isoleren netjes weggewerkt: er is niets meer van de werkzaamheden te zien! Het materiaal vult de gehele spouw en sluit alle naden en kieren af en voorkomt het verlies van warmte. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn gemiddeld €12,- tot €26,- per m².

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke muur heeft een spouw. De meeste woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975 hebben spouwmuren die niet geïsoleerd zijn, deze woningen zijn zeer geschikt voor spouwmuurisolatie. Woningen die na 1975 werden gebouwd zijn meestal direct geïsoleerd tijdens het bouwen, toch is deze isolatie niet altijd voldoende en is het verstandig om na te isoleren. De specialist geeft je graag advies.

Niet zeker of de woning een spouwmuur heeft? Bekijk ook: heb ik een spouwmuur?

Wanneer is spouwmuurisolatie nog meer niet mogelijk?

Voordat de vakman de spouwmuur isoleert, controleert hij de spouw met een camera. Wanneer er sprake is van spouwmuurvervuiling, zoals betonresten en ander puin, dan moet deze eerst gereinigd en leeggehaald worden. Zou je dit niet doen, dan zorgt de vervuiling voor vervelende koudebruggen, waardoor je vochtplekken op je muur krijgt.

Blijkt dat er vleermuizen in je spouw leven? Ook dan is spouwmuurisolatie (voorlopig) geen optie. Omdat vleermuizen wettelijk beschermd zijn, mag je de spouw alleen isoleren op het moment dat de vleermuizen niet aanwezig zijn. Je bent dan wettelijk verplicht om de vleermuizen een alternatieve woonruimte aan te bieden, zoals een vleermuiskast tegen je gevel.

Wat kost spouwmuurisolatie in Nunspeet?

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn gemiddeld €12,- tot €26,- per m². De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het type woning. Hoe groter het huis, des te groter de spouwmuur en hoe hoger de kosten.

Voor een appartement met een buitenmuur van 30 vierkante meter is de vanafprijs €350,- en bij een 2 onder 1 kap woning liggen de gemiddelde kosten rond de €1.450,-.


Je bespaart bij een appartement jaarlijks meer dan €900,- op de energiekosten. Na 3 jaar heb je de investering van spouwmuurisolatie al terugverdiend.

De gemiddelde terugverdientijd voor het isoleren van de spouw van een rijtjeshuis is 4,5 jaar. De totaalprijs is ook afhankelijk van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt en de arbeidskosten.

Spouwmuurisolatie kosten 2024

Type woningBuitenmuur in m²Vanafprijs*Jaarlijkse besparing
Appartement30 m²€350,-€350,-
Rijtjeshuis60 m²€900,-€700,-
2 onder 1 kap100 m²€1.450,-€1.250,-
Vrijstaande woning150 m²€2.150,-€1.730,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.
**Let op: we gaan hierbij uit van een gemiddelde gasprijs van €1,45. Een stijging of daling van de gasprijzen heeft een grote invloed op de exacte besparing!


Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis

€900,- tot €1.800,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur.)

De goedkoopste optie
Vanaf €900,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van minerale wol
Voordelen: goed akoestisch isolerend, brandveilig & waterafstotend

De hoogste investering
Tot €1.800,-

Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
Gebruik van PUR-schuim
Voordelen: goed om kiertjes op te vullen, vochtregulerend, lange levensduur


Gratis offertes vergelijken


Spouwmuur isoleren in Nunspeet: de werkwijze

Het principe van spouwmuurisolatie in Nunspeet is vrij eenvoudig. Normaal gesproken is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met lucht. In deze ruimte, de spouw, stroomt dus koude lucht. Dat komt de isolatie niet ten goede.

Met het isoleren van de spouwmuur zorg je ervoor dat de lucht in de spouw stil blijft staan. Door het aangebrachte isolatiemateriaal voelt de binnenmuur een stuk warmer aan. De koude, kille binnenmuren zijn dus verleden tijd.

Het uitvoeren van spouwmuurisolatie verloopt in drie stappen:

 • Allereerst de inspectie van de spouwmuur (eventueel met camera onderzoek),
 • Vervolgens wordt de spouwmuur gevuld met isolerend materiaal (PUR, glaswol, steenwol of isolatieparels),
 • Tot slot worden de voegen hersteld.

Aandachtspunten bij spouwmuurisolatie

Als je ervoor kiest om je spouw te isoleren, dan zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om een spouwmuurinspectie uit te voeren, zodat je zeker weet dat de spouw geschikt is voor isolatie.

Wanneer is de spouw niet geschikt?

Als er sprake is van spouwmuurvervuiling, zoals cementbaarden of valspecie. Dit moet eerst verwijderd worden, omdat er anders vochtproblemen kunnen ontstaan.

Heb je al last van vochtproblemen?

In dat geval is het belangrijk om dit eerst te bestrijden. Ook beschadigingen, zoals scheuren, gaten en poreuze voegen moeten eerst hersteld worden.

Spouwmuur na-isoleren Nunspeet

Met het lage btw-tarief is het aantrekkelijk om woningen duurzamer en energiezuiniger te maken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door het na-isoleren van de spouwmuur in Nunspeet.

Bij een na-isolatie wordt in bestaande woningen de spouwmuur, gevel, of vloer van een isolerende laag voorzien. Door deze na-isolatie zal je niet alleen aanzienlijk besparen op de stookkosten, maar kan ook de prijswaarde van het huis stijgen dankzij het verbeterde energielabel. De prijs voor een latere spouwmuurisolatie komen op ongeveer €12,- tot €15,- per vierkante meter.

Beste spouwmuurisolatie: welk isolatiemateriaal?

Er zijn verschillende isolerende materialen geschikt voor spouwmuurisolatie. Minerale wol kent men vaak van de rollen of platen, maar het wordt ook gebruikt voor de spouw. Glaswolvlokken worden in de spouw gespoten. Benieuwd naar de beste spouwmuurisolatie voor jouw woning? Laat je altijd adviseren door een expert.

De mate van isolatie is afhankelijk van de kwaliteit van het isolatiemateriaal. Overigens is het ook geschikt voor akoestische isolatie. EPS-parels, of polystyreen parels, zijn kleine en lichte kunststof bolletjes. Voordeel van deze parels is dat ze ook geschikt zijn voor een kleine spouw. Tot slot wordt er ook veel gebruik gemaakt van isolatieschuim. PUR wordt als vloeistof in de spouw gespoten en zet daarna uit.

MateriaalVoordelen en eigenschappenIsolatiewaarde (W/mK)*
GlaswolGoedkoopste optie met goede prijs-kwaliteitverhouding0,031 tot 0,044
SteenwolBiedt de beste geluidsisolatie0,033 tot 0,040
EPS-parels en polystyreenkorrelsGeschikt voor extra smalle spouwmuren en goed vochtbestendig0,033 tot 0,042
PUR-schuimBeste isolatiewaarde en zorgt voor de grootste besparing0,022 tot 0,028

Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!Overweeg je spouwmuurisolatie in Nunspeet?

Met spouwmuurisolatie bespaar je op de energiekosten. Vergelijk gratis offertes!

Start gratis offerteaanvraag


dakisolatie Nunspeet

Dakisolatie Nunspeet

Ben je op zoek naar een manier om het warmteverlies in huis zoveel als kan te beperken? Dan is dakisolatie in Nunspeet de beste oplossing.

Het isoleren van daken is relatief eenvoudig, en is mogelijk met behulp van vele technieken. Het toepassen van een dakisolatie is bovendien erg populair bij klanten doordat het relatief eenvoudig is de dakisolatie eigenhandig uit te voeren. Wij adviseren om hierbij gebruik te maken van isolatieplaten of glaswol. Is een isolering van het dak gewenst vanwege het warmteverlies, maar maak je geen gebruik van de zolderruimte? Overweeg dan de isolatie van de zoldervloer. Dit brengt minder isolatiekosten met zich mee dan de dakisolatie, en biedt een zeer goede isolatiewaarde.De prijs voor het isoleren van het dak ligt rond de €40,- tot €60,- per m²

Direct offertes vergelijken? Start de gratis offerteaanvraag.


Soorten dakisolatie

Wanneer wij spreken over soorten dakisolatie, dan kan dat ten eerste gaan over de verschillende isolatiematerialen waarvoor je zou kunnen kiezen. Voor een dakisolatie vormen vele basismaterialen een geschikte keuze, waaronder glaswol, steenwol en isolatieplaten. Welk product het meest geschikt is, hangt af van de eisen die je stelt op het gebied van akoestische isolatie, brandwering en vochtbestrijding.

Een tweede optie op het gebied van soorten dakisolatie, is de plaats waar je het isolerend basismateriaal wilt aanbrengen. Voor zowel een schuin- als platdakisolatie is het een optie om de buiten- of binnenzijde te bedekken. Hierbij is een dakisolatie aan de binnenkant altijd minder doeltreffend, maar goedkoper.

Wat kost dakisolatie in Nunspeet?

Wist je dat je veel warmte verliest via het dak? Warmte stijgt namelijk op en blijft niet goed hangen wanneer daken niet geïsoleerd zijn. Hierdoor moet je meer stoken en zijn je energiekosten onnodig hoog! Dakisolatie in Nunspeet is de perfecte oplossing.

De jaarlijkse besparing voor het isoleren van een schuin dak is gemiddeld €400,- tot €600,-. Combineer je het met zoldervloerisolatie? Dan bespaar je maar liefst €500,- extra. Het isoleren van een schuin dak via de binnenkant kost gemiddeld €2.000,- voor 70m². Via de buitenzijde is duurder, namelijk €4.000,- voor dezelfde afmetingen.
Benieuwd naar de exacte prijs voor dakisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

De kosten zijn afhankelijk van type dak, het materiaal en de arbeidskosten.

Dakisolatie kosten 2024

Dak typePrijs bij 70m² dakoppervlak*Jaarlijkse besparing
Schuin dak (binnenzijde)€2.000,-€400,-
Schuin dak (buitenzijde)€4.000,-€600,-
Dak typePrijs bij 50m² dakoppervlak*Jaarlijkse besparing
Plat dak€3.500,-€500,-
Zoldervloer€1.500,-€500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Exacte prijs weten? Gratis offertes vergelijken!


Prijsvoorbeeld: dakisolatie schuin dak (binnenzijde)

Vanaf €1.400,- en €2.100,-

(Gemiddelde prijzen bij 70m² dakoppervlak, inclusief plaatsing.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.400,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van glaswolisolatie

De hoogste investering
Vanaf €2.100,-

Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
70m² dakoppervlak
Gebruik van PUR spuitisolatie


Gratis offertes ontvangen


Dak isoleren via binnenzijde of buitenzijde?

Dakisolatie is op verschillende manieren aan te brengen: langs de buitenzijde of via de binnenzijde.

Wat is het verschil?

Dak isoleren via buitenzijde
In dit geval plaatst de dakdekker de isolatie aan de buitenkant van het dak. Hij brengt dit aan op het dakbeschot, waardoor hij de bestaande dakpannen eerst moet verwijderen. Zoals jij je misschien kunt voorstellen is dit een tijdrovende klus. Het isoleren van de buitenzijde van je dak heeft als voordeel een nog hogere besparing, maar het zorgt ook voor hogere kosten. Dit kun je oplossen door de dakisolatie aan te laten brengen als je ook andere werkzaamheden uitvoert! Zoals het vervangen van de dakpannen of het vernieuwen van je dakbeschot! Door meerdere dakwerken in één keer uit te voeren regel je een mooie kwantumkorting!

De voordelen van isolatie langs de buitenzijde:

 • De binnenzijde van de woning blijft hetzelfde en je hoeft geen leefruimte in te leveren.
 • De dakconstructie is hierna goed beschermd tegen vocht en andere weersinvloeden.
 • Goed te combineren bij het renoveren van je dakbedekking!
 • De isolatieschil is ononderbroken. Hierdoor is de kans op koudebruggen kleiner!

Dak isoleren via binnenzijde
Het alternatief is het isoleren van je dak via de binnenzijde. Voor veel mensen is dit een ideale optie, omdat ze niet hun hele dak hoeven te renoveren en het vaak al snel geplaatst is. De binnenkant van het dak is via de zolder immers goed te bereiken en daarom een stuk goedkoper om te isoleren.

De voordelen van isoleren via de binnenzijde van het dak:

 • De dakdekker hoeft het dak niet op, waardoor de isolatie snel is aangebracht.
 • Het is de goedkoopste methode om het dak te isoleren.
 • Je hoeft geen vergunning aan te vragen.
Is jouw zolder niet verwarmd en gebruik je deze niet als verblijfsruimte? Dan is het isoleren van de zoldervloer een mooi alternatief! Zo houd je de warmte op de verdiepingen die je daadwerkelijk gebruikt.

Schuin dak isoleren

Je kan een schuin dak isoleren via de binnenkant of via de buitenkant. Verreweg de meeste mensen kiezen voor isolatie aan de binnenkant: het is sneller aangebracht, via de zolder is het dakoppervlak gemakkelijk te bereiken en daardoor is het ook stukken goedkoper. Bij een oppervlak van 70 m² betaal je slechts €2.000,-, terwijl je voor isoleren langs de buitenkant wel het dubbele betaalt.

Waarom dan toch de buitenkant isoleren?

Hoewel isoleren aan de binnenkant sneller en goedkoper is, is de besparing van isolatie aan de buitenkant een stukje hoger. Ben je van plan om je dak toch al te renoveren, dan is het een goed idee om direct je dak van buiten te isoleren. Je levert hiermee geen leefruimte in en bespaart tot wel €600,- per jaar!

Plat dak isoleren

Ook bij het isoleren van een plat dak zijn er meerdere mogelijkheden:

 • Koud plat dak: bij deze methode laat je het dak van binnenuit isoleren. In de praktijk wordt deze methode eigenlijk altijd afgeraden: doordat de dakconstructie niet verwarmd wordt, ontstaan er temperatuurverschillen. Hierbij is er een groter risico op daklekkages.
 • Warm plat dak: isolatie wordt bovenop de dakconstructie geplaatst en onder de dakbedekking. De isolatie wordt bovendien afgedekt met een waterkerende laag, zodat het niet wordt aangetast door vocht.
 • Omgekeerd plat dak: hierbij plaatst de vakman isolatie rechtstreeks op de dakbedekking. Om het te beschermen en op z’n plaats te houden, wordt er ballast gebruikt, zoals grind. Dit is de goedkoopste optie.

isolatie van de zolder

Zolder isoleren als alternatief

Als alternatief voor dakisolatie, wordt ook vaak gekozen voor het isoleren van de zolder. De meeste mensen kiezen in dat geval voor het isoleren van de zoldervloer. Dit is de beste optie als je de zolder niet gebruikt als leefruimte! De isolatie op de zoldervloer voorkomt dat de warmte verder omhoog stijgt en houdt dus alleen de verdiepingen die je echt gebruikt warm! Dit bespaart nog meer op de energiekosten omdat je niet de zolder onnodig verwarmt.

Beste dakisolatie

Welke dakisolatie is voor jou de beste optie? Dat hangt af van het dak en je budget. Heb je een plat dak? Dan is isolatie aan de buitenkant van het dak de beste optie: dit voorkomt lekkages. Het beste isolatiemateriaal hiervoor zijn isolatieplaten van PIR, XPS of EPS.

Bij een schuin dak is het de goedkoopste optie om het dak van binnenuit te isoleren. Wil je ook het dak renoveren kies dan voor isolatie van buitenaf om zo de werkzaamheden met elkaar te combineren! De beste dakisolatie via de binnenzijde is PUR isolatieschuim omdat het snel is aangebracht. Voor isolatie aan de buitenkant van het dak zijn juist XPS isolatieplaten het meest geschikt, omdat deze goed vochtbestendig zijn.

vloerisolatie Nunspeet

Vloerisolatie Nunspeet

Een tweede techniek voor het isoleren van je huis is het plaatsen van een vloerisolatie in Nunspeet. Bij een vloerisolatie dien je onderscheid te maken tussen de isolatie van de bodem van de kruipruimte (een bodemisolatie) en de isolatie van de onderzijde van de vloer (vloerisolatie). Beide vormen van isolatie worden via de kruipruimte uitgevoerd. Dit is alleen mogelijk wanneer de ruimte in de kruipkelder meer dan 50 centimeter hoog is.

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan is het aan te raden om de ondervloer tijdens de bouw te laten isoleren. Dit zal een hoop in de kostprijs schelen. Voor de vloerisolatie heb je de keuze uit verscheidene grondstoffen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. De kosten voor vloerisolatie liggen gemiddeld rond de €30,- per m².

Direct prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.


Vloerisolatie aanbrengen: 3 opties

Voor het aanbrengen van vloerisolatie zijn er drie verschillende mogelijkheden:

 • Tegen de onderkant van de vloer: via de kruipruimte plaatst de vakman isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aan. Geschikte isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR-schuim en minerale wol. Deze methode wordt met name toegepast bij houten vloeren en is alleen geschikt als de kruipruimte minimaal 40 tot 45 centimeter diep is.
 • Isolatie van bovenaf: hierbij plaatst de vakman isolatieplaten op de bovenkant van de vloer. Daarbovenop leg je de vloerafwerking naar keuze. Meestal worden hier drukvaste vloerisolatieplaten voor gebruikt, deze hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor er maar een dunne laag nodig is.
 • Bodemisolatie: een derde optie is het isoleren van de bodem van de kruipruimte. Geschikt als je niet de bovenkant of onderkant van de vloer kunt of wilt isoleren. Met schelpen, isolatiechips of thermokussens wordt de kou en vocht vanuit de kruipruimte tegengehouden.

Wat kost vloerisolatie in Nunspeet?

Het isoleren van de vloeren van een rijtjeshuis kost gemiddeld €1.500,-. Voor vloeren van 50 m² is dit gemiddeld €30,- per vierkante meter. Dit is inclusief btw en het plaatsen van het isolerend materiaal.

Deze investering heb je binnen 8 à 9 jaar terugverdiend.

De prijs is afhankelijk van het vloeroppervlak en de manier van isoleren. Zo is vloerisolatie in Nunspeet via de onderzijde goedkoper dan via de bovenzijde isoleren.

Bekijk ook de pagina over vloerisolatie kosten voor meer informatie over dit onderwerp.


Je gebruikt gemiddeld 300 tot 320 kubieke meter gas minder met vloerisolatie. Met een vrijstaande woning bespaar je maar liefst €300,- per jaar op de energiekosten.

Vloerisolatie kosten 2024

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Appartement45 m²€1.350,-€150,-
Rijtjeshuis50 m²€1.500,-€170,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-€190,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-€300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een rijtjeshuis

€1.000,- tot €2.000,-

(Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 50 m² vloer.)

De goedkoopste optie
Vanaf €1.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: bodemisolatie
Reden? De kruipruimte is niet hoog genoeg

De hoogste investering
Tot €2.000,-

Rijtjeshuis met 50 m² vloer
Methode: onderkant van de vloer isoleren
Reden? Er is voldoende ruimte in de kruipruimte


Gratis offertes vergelijken


Vloer isoleren Nunspeet: beste isolatiematerialen

Voor het isoleren van de vloer zijn verschillende materialen geschikt. Voor verreweg de meeste mensen is PIR isolatieschuim de beste keuze. Dit is gemakkelijk en snel te plaatsen. Bovendien zorgt het met een isolatiewaarde van 0,022 W/mK voor een uitstekende isolatie en een zo’n hoog mogelijke besparing!

Andere mogelijkheden zijn isolatiefolie en isolatieplaten. Deze zijn gemakkelijk tegen de onderkant van de vloer te bevestigen. Dit is alleen een optie als de ruimte onder de vloer hoog genoeg is!

Combineren met vloerverwarming?

Wil je de vloerisolatie combineren met een vloerverwarming? Onder de vloerverwarming wordt dan vaak folie aangebracht zodat de warmte goed naar boven wordt geleid. Het combineren van vloerisolatie met vloerverwarming zorgt ervoor dat je het meeste rendement uit de verwarming haalt.

Houten vloer isoleren

In de meeste gevallen is het bij een houten vloer mogelijk om via de onderkant vloerisolatie aan te brengen. Dat is een stuk minder ingrijpend dan isolatie via de bovenzijde. Je hoeft dan immers niet de hele ondervloer te vervangen, of een nieuwe vloer bovenop de bestaande te leggen. Hoe het isoleren werkt? De isolatiespecialist plaatst tijdens de werkzaamheden isolatiemateriaal tussen de balken.

Betonvloer isoleren

Zit er een kruipruimte onder de betonvloer? Dan is het tevens mogelijk om vloerisolatie via de onderzijde aan te brengen. Dit levert je een flinke energiebesparing op. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat het niet helpt bij koude voeten. Beton geleidt de warmte niet. Is de betonvloer direct op een zandlaag gestort? Dan moet je vloerisolatie via de bovenzijde aanbrengen.Verhoog je wooncomfort net vloerisolatie in Nunspeet!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen


Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie wordt aan de onderkant of aan de bovenkant van de vloer bevestigd. Kruipruimte isolatie wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Hierbij wordt er isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht, zoals schelpen, isolatieschuim of isolatiechips. Met beide soorten wordt er een uitstekend rendement behaalt.

Kruipruimte isolatie werkt ook zeer goed tegen vochtproblemen. Anders dan met vloerisolatie voorkom je hiermee dat vocht naar boven kan kruipen vanuit de grond. Dit is zelfs mogelijk wanneer er water in de kruipruimte staat. Dubbel isoleren is vaak niet nodig, dit levert maar een kleine winst op.

kruipruimte isolatie Nunspeet

Kruipruimte isoleren Nunspeet

Wij spraken bij het gedeelte over de vloerisolatie ook al even kort over de na-isolatie van de kruipruimte. Het isoleren van de kruipruimte in Nunspeet staat bij isolatiespecialisten ook wel bekend als een bodemisolatie. Dit komt doordat er – anders dan bij een vloerisolatie – een laag tegen de bodem van de kruipruimte wordt geplaatst.

Het grote voordeel van het na-isoleren van de kruipruimte is dat hiermee de kans op opstijgend vocht en optrekkende kou aanzienlijk verminderd wordt. Met name het beperken van vocht uit de kruipkelder heeft een positief effect op het wooncomfort. Dankzij een verminderde vocht wordt de kans op ongedierte minder, en zullen er geen gezondheidsklachten meer ontstaan door een hoge luchtvochtigheid in huis.

De kosten voor het isoleren van de kruipruimte zijn gemiddeld €20,- tot €25,- per m².

Vergelijk gratis verschillende prijsopgaven en de opties voor subsidie.


Wat kost kruipruimte isolatie?

De kostprijs van het isoleren van de kruipruimte is onder andere afhankelijk van de grootte van de kruipkelder en het isolatiemateriaal. Jaarlijks bespaar je gemiddeld €160,- voor het isoleren van de kruipruimte van een hoekwoning. De gemiddelde prijs voor het plaatsen van kruipruimte isolatie is €1.040,- tot €1.300,-. Deze prijs is inclusief de btw en de arbeidskosten.

Na ongeveer 6 jaar heb je de investering terugverdiend en daarna blijf je profiteren. De stookkosten blijven namelijk een stuk lager en hierdoor bespaar je op de energiekosten. De komende jaren blijven de gasprijzen stijgen, verstandig dus om maatregelen te nemen tegen warmteverlies.

Besparen op de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kruipruimte isolatie kosten 2024

Woning typeVloeroppervlakte in m²Gemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis50 m²€1.000,- tot €1.250,-€150,-
Hoekwoning52 m²€1.040,- tot €1.300,-€160,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.375,-€170,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.750,-€215,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Voor een exacte prijs, vraag gratis offertes aan!65

Deelnemende bedrijven


1863

Aanvragen behandeld


1104

Uitgevoerde opdrachten


16

Jaar ervaring


Beste kruipruimte isolatie: welk materiaal?

Voor het isoleren van de kruipruimte zijn er verschillende geschikte materialen. Welk materiaal je kiest, hangt grotendeels af van de gekozen isolatiemethode.

 • Isoleren van het plafond van de kruipruimte: PUR of een andere isolatieschuim zijn de meest gekozen opties. Dit is gemakkelijk en snel te plaatsen en er is weinig ruimte voor nodig. Andere opties zijn isolatieplaten van PUR, EPS of isolatiedekens van glaswol of rotswol.
 • Bodemisolatie: voor bodemisolatie wordt meestal isolatiechips gebruikt. Dit zijn EPS-parels die vochtbestendig zijn. Andere opties zijn isolatieschelpen. Beide mogelijkheden houden een afsluitende werking ook als het grondwater stijgt.

Kruipruimte isolatie: voor en na

Voor isolatie kruipruimteNa isolatie kruipruimte

Let op: bij het isoleren van een kruipruimte komt veel kijken. Kies voor kwaliteit en schakel een vakman in. Besparen? Vergelijk gratis offertes.

Hoe vloer isoleren zonder kruipruimte?

Ik heb geen kruipruimte: hoe kan ik dan mijn vloer isoleren? De meest voor de hand liggende optie, is isolatie van bovenaf. De vakman plaatst de vloerisolatie rechtstreeks op de dekvloer, waarna je de vloer afwerkt met hout, laminaat, tapijt of elke andere vorm van vloerbedekking. Houd er wel rekening mee dat je vloeroppervlak bij deze techniek enkele centimeters hoger komt te liggen. Dat betekent dat je aanrecht misschien te laag is voor een goede houding. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het is wel goed om over na te denken.

Een andere mogelijkheid is eventueel het uitgraven van een kruipruimte. De vakmannen graven onder de vloer een kruipruimte uit, zodat jij de mogelijkheid hebt om de onderkant van je vloer of de bodem van de kruipruimte te isoleren. Dit is een arbeidsintensieve en vaak dure optie, maar zorgt er wel voor dat jouw vloer van onderen kunt isoleren en zo optimaal op de energiekosten kunt besparen!Geen last meer van warmteverlies door dakisolatie in Nunspeet!

Laat dakisolatie plaatsen door een specialist uit Nunspeet. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes ontvangen


gevelisolatie Nunspeet

Gevelisolatie Nunspeet

Gevelisolatie wordt in Nunspeet vaak gekozen als de staat van de gevel ook flink verouderd is. Gevelisolatie langs buiten zorgt namelijk ook voor een verbeterde uitstraling van je woning!

Hoe werkt het?

De vakmannen plaatsen isolatie tegen de buitenmuur aan en werken dit af met gevelbekleding naar keuze! Veel gebruikte materialen zijn isolatieplaten van tempex, glaswol of XPS.

Bij gevelisolatie langs de binnenzijde wordt hetzelfde principe toegepast. De isolatie expert plaatst isolatie tegen de binnenkant van de muur en werkt dit af met een voorzetwand die je naar keuze afwerkt. Wel moet je bij deze methode rekening houden met iets ruimteverlies. De kosten voor gevelisolatie liggen zo rond de €110,- tot €140,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes en vind de beste vakman voor jouw gevelisolatie!


Gebruikte materialen bij gevelisolatie

Voor een muurisolatie bestaan er verschillende geschikte materialen. Kunstmatige isolatiematerialen betreffen materialen zoals glaswol en isolatieplaten van PUR of PIR zijn geschikt voor muurisolatie.

Het grote voordeel van een kunstmatig materiaal is dat het vaak exact op maat te maken is, exact aansluitend bij de wensen die je hebt. Natuurlijke isolatiematerialen zoals kurk, cellulair glas en schapenwol hebben meestal minder voordelen dan de kunstmatige variant, het voordeel van een natuurlijk isolerend materiaal is echter de duurzaamheid.

Weet je niet of je voor glaswol, steenwol, EPS (tempex), kurk of een ander materiaal moet kiezen voor muurisolatie? Een expert kan je altijd meer informatie geven, en je helpen bij het maken van de beslissing. Zo weet je zeker dat je lange tijd van een verbeterd wooncomfort zult genieten. Vraag gratis offertes aan.

Wat kost gevelisolatie?

De gevel kan geïsoleerd worden via de binnenmuur of via de buitenmuur. Gevelisolatie kosten voor een rijtjeshuis met een muur van 60 m² liggen gemiddeld tussen de €5.600,- tot €6.500,-. Het isoleren van de buitenmuur is arbeidsintensiever en daarom duurder. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €8.400,- tot €9.300,-.
Benieuwd naar de prijs voor gevelisolatie in Nunspeet? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


De kosten voor binnenmuurisolatie heb je binnen 3 à 4 jaar al terugverdiend. Daarna bespaar je dus 100%.

Naast de techniek voor het isoleren zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op de totaalprijs van de muurisolatie. Denk hierbij aan de materiaalkosten, de isolatiesoort en arbeidskosten voor het aanbrengen van de muurisolatie.

Gevelisolatie kosten 2024

Type woningOppervlakte muur in m²Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren*Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
Appartement30 m²€2.700,- tot €3.300,-€3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis60 m²€5.600,- tot €6.500,-€8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap100 m²€9.050,- tot €11.050,-€12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning150 m²€15.050,- tot €16.050,-€18.050,- tot €22.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Voor een exacte prijsindicatie, vergelijk gratis offertes!Bespaar op de energiekosten met gevelisolatie in Nunspeet!

Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig en snel de beste isolatiespecialist in de regio.

Gratis offertes aanvragen


Gevelisolatie via binnenzijde

Een gevelisolatie aan de binnenkant van de gevel is vaak iets goedkoper. Dit komt doordat er niet een volledig nieuwe gevelmuur nodig is. Het nadeel van deze oplossing is dat je enige ruimte binnenshuis verliest. Omdat de specialisten de isolatielaag en een voorzetwand tegen de bestaande muur zetten, gaat het om een halve tot volledige meter minder woonruimte langs de gehele wand.

Buitengevel isoleren

Een gevelisolatie aan de buitenzijde is de variant die de hoogste kosten met zich mee brengt. Bij het isoleren van de buitenkant van de gevel, zet het isolatiebedrijf uit Nunspeet een laag isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aan. Vervolgens zullen zij deze laag afdekken met een nieuwe gevel. Dankzij de gevelisolatie via buiten krijgen woningen dus ook een volledig nieuwe aanblik.

muurisolatie Nunspeet

Muurisolatie

De term muurisolatie staat binnen de isolatiebranche voor alle verschillende klussen die te maken hebben met de isolatie van muren. Wie spreekt over een muurisolatie kan hiermee doelen op een spouwmuurisolatie, maar ook een gevelisolatie is een vorm van muurisolatie. Naast de standaard isolatieklussen, laten sommige isolatiespecialisten ook het impregneren van de buitenmuren onder de term muurisolatie vallen. Dit komt omdat een impregnatie bijdraagt aan een beter behoud van de muurkwaliteit, en daarmee het isolerende effect.

Ben jij van plan om muurisolatie te laten aanbrengen? Schakel dan een specialist in voor het beste resultaat en hoogwaardige kwaliteit. Je bespaart aanzienlijk op de energiekosten met muurisolatie en verhoogt het wooncomfort.


Enkelsteens muur isoleren

Bij woningen die voor 1920 gebouwd werden, bestaat er vaak geen spouwmuur. Een dergelijke gevelmuur zonder spouw duidt men ook wel aan met het begrip ‘enkelsteens muur’. Een enkelsteens gevel zal het wooncomfort aanzienlijk verlagen, doordat er veel vocht van buiten naar binnen zal doordringen.

Door de enkelsteens gevel te voorzien van een laag muurisolatie, voorkom je dat er vochtproblemen zoals houtrot en schimmel ontstaan.


Tip: kies je voor enkelsteens muurisolatie via de buitenzijde? Kijk dan goed naar de voorwaarden die hiervoor gelden vanuit de gemeente. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen.

Halfsteens muur isoleren

Een halfsteens muur is een buitenmuur die ongeveer de dikte heeft van de kop, de breedte van een steen. Halfsteens muren vind je bijvoorbeeld bij garages.

Wie van een dergelijke ruimte een goed geïsoleerde ruimte wil maken, doet er goed aan meerdere lagen muurisolatie te installeren. Breng over de halfsteens muren eerst een meerlaags isolatiefolie aan, om vervolgens een afwerking van hout te plaatsen. Door meerdere luchtlagen te creëren zorg je ervoor dat de dunne halfsteens muren een zo hoog mogelijke isolatiewaarde krijgen. De prijzen voor de muurisolatie van enkele halfsteens wanden hangen af van de mate waarin je zelf het (voorbereidende) werk uitvoert.Isolatiebedrijf in Nunspeet nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit de regio.

Gratis offertes aanvragen

isolatie van de garage

Garage isoleren

Een garage isoleren, kan dat? Ja! Door je garage te isoleren creëer je een droge, warme ruimte die je goed kunt gebruiken als werkhok of kantoor. Het is ook belangrijk om de garage goed te isoleren als je hier je spullen wilt opslaan: je winterkleding die je tijdelijk niet gebruikt, of alle kerstversiering. Door de garage te isoleren bewaar je alles warm en droog, waardoor het langer mooi blijft.

Wat zijn de mogelijkheden?

Natuurlijk kun je zowel de vloer, de muur als het dak isoleren. Meestal gebeurt dit van binnenuit, omdat dat de goedkoopste optie is. Bij muurisolatie plaatst de vakman een regelwerk, waar hij de isolatie tussen plaatst. Dit wordt daarna netjes afgewerkt met een voorzetwand. Je levert dus wel een klein deel van de ruimte in.

Daarnaast zijn vooral garagedeuren en ramen grote warmtelekken. In veel gevallen is het mogelijk om kanteldeuren te isoleren met hele dunne isolatieplaten: al vanaf 20 millimeter!

Benieuwd naar de prijzen voor het isoleren van je garage? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakkapel isoleren

Heb je een oudere dakkapel? Dan is de kans groot dat de isolatie nog niet optimaal is. Erg gaat dan veel warmte verloren via de dakkapel. Zonde, natuurlijk. De belangrijkste onderdelen die je kunt aanpakken zijn de wanden (wangen) en daken.

Wil je de beste isolatiewaarde realiseren? Dan is isolatie via de buitenkant de meest geschikte oplossing. De isolatie komt dan tussen de dakbedekking en dakplaten. Dit is natuurlijk wel een ingrijpende klus. Isolatie via de binnenzijde is ook nog een optie. Het is dan belangrijk om gebruik te maken van dampremmende folie, zo voorkom je vochtproblemen. Om de wanden te isoleren maak je een (houten) raamwerk. Daartussen komt het isolatiemateriaal. Je werkt het af met gipsplaten.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wanneer je last hebt van geluidsoverlast is het verstandig om isolatie aan te brengen. Geluidsisolatie bestaat uit geluidsisolerende en geluidsabsorberende materialen. Gevelisolatie is bijvoorbeeld zeer effectief tegen geluidsoverlast van buitenaf. Met deze akoestische isolatie heb je geen last meer van die drukke weg of spelende kinderen.

Muurisolatie en vloerisolatie beperken de trillingen van contactgeluid. De trillingen worden gedempt en niet meer doorgegeven, hierdoor hoor je een stuk minder. Ook dakisolatie versterkt de geluidsisolatie. Dit houdt vooral luchtgeluid tegen van geluiden uit de omgeving. Schakel een specialist in voor het correct aanbrengen van akoestische isolatie.Besparen op isolatie in Nunspeet? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de isolatieklus!

Gratis offertes aanvragen

Isolatieglas

Het is slim om ook rekening te houden met de beglazing: ramen zijn namelijk een groot warmtelek. Heb je op dit moment nog enkel of standaard dubbel glas? Kijk dan eens naar HR++-glas of triple glas. HR++ beglazing wordt tegenwoordig standaard gebruikt bij nieuwbouw. Dit heeft een U-waarde van 1,7 tot 2. Ter vergelijking: enkel glas heeft een U-waarde van 5,8! Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie.

HR++ beglazing kost gemiddeld €80,- per m² en voor triple glas liggen de kosten rond de €120,- per m². Op 20 m² aan glas bespaar je met HR++ en tripleglas €260,- tot €280,- per jaar aan energiekosten, ten opzichte van enkel glas.

Is er subsidie op isolatie in 2024?

Investeren is isolatie duur? Niet met een goede isolatie subsidie! Hiermee krijg je een deel van de kosten weer terug, wat betekent dat de terugverdientijd ook een stuk korter is! Er zijn in Nederland verschillende subsidies voor isolatie.

De eerste is de ISDE: de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Dit is een subsidie van €4,- tot €65,50 per m², afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. In de onderstaande tabel vind je de subsidie per soort isolatie terug.

Soort isolatieSubsidie per vierkante meterMinimale besparingMaximale besparing
Spouwmuurisolatie€4,-€40,- €680,-
Vloerisolatie€5,50,-€110, €715,-
Bodemisolatie€3,-€60,- €390,-
Gevelisolatie€19,-€190,- €3.230
Dakisolatie€15,-€300,- €3.000,-
Zolder- of vlieringvloerisolatie€4,€80,- €520,-
MaatregelSubsidie per vierkante meterGemiddelde besparing*Maximale besparing
HR++ glas€23,-€184,- €1.035,-
Triple glas€65,50€524,- €2.947,50
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen€10,-€80,- €450,-
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen€45,-€360,- €2.025,-
Nieuwe isolerende deur€23,-€184,- €1.035,-
Nieuwe isolerende deur€65,50€524,- €2947,50

Naast deze landelijke subsidie zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo kan het zijn dat je gemeente of provincie een plaatselijke subsidie aanbiedt. De hoogte en voorwaarden hiervan verschillen uiteraard per locatie. Daarnaast ben je nog verzekerd van een verlaagd btw-tarief van slechts 9% op alle arbeidskosten voor het isoleren van je huis!Besparen? Benut de nieuwe subsidie!

Start met isoleren én ontvang via de ISDE een subsidie voor jouw woning.

Gratis offertes aanvragen
Huis energiezuinig maken?

Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.


Beste isolatie in Nunspeet: alle materialen

Voor de verschillende vormen van woningisolatie, zijn heel veel verschillende materialen geschikt. Wat is nu de beste isolatie in Nunspeet?

Minerale wol wordt bijvoorbeeld veel gebruikt, zoals in de vorm van vlokken als isolatieplaten. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en isolatiewaarde. Welk materiaal voor jou de beste keuze is, hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je een paar van de meest gebruikte isolatiematerialen, met daarbij de isolatiewaarde. Het gaat hierbij om de lambda-waarde: hoe lager, des te beter de isolatie!

 • PUR: vult alle kieren en naden helemaal op en heeft een hele hoge isolatiewaarde van 0,023 – 0,028 W/mK.
 • PIR: wordt voornamelijk gebruikt in de vorm van platen en heeft de hoogste isolatiewaarde: 0,023 – 0,028 W/mK.
 • EPS: verkrijgbaar in zowel isolatieplaten als parels. Vochtbestendig en daarom geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de kelder of het dak. De isolatiewaarde is ongeveer 0,032 – 0,045 W/mK.
 • Glaswol: is vaak de goedkoopste optie en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Glaswol heeft een isolatiewaarde van 0,031 – 0,044 W/mK. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie.
 • Steenwol: is op veel vlakken vergelijkbaar met glaswol en heeft daarnaast een uitstekende geluidsisolatie. De isolatiewaarde is 0,031 – 0,044 W/mK.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende isolatiewaardes. Besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan!


Navigeer hieronder naar:


diverse isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn erg geschikt voor onder andere vloerisolatie, plafondisolatie en dakisolatie. Zeker voor vloerisolatie van bovenaf zijn isolatieplaten erg goed te gebruiken.

Met een dunne laag isolatieplaten behaal je al een hoge isolatiewaarde. Hierdoor hoef je de vloer slechts minimaal te verhogen. Bovendien zijn veel isolatieplaten drukvast, waardoor je er direct overheen kunt lopen. Voor vloerisolatie en plafondisolatie zijn isolatieplaten van EPS en minerale wol erg populair. Ook voor dakisolatie worden veel isolatieplaten gebruikt. Hiervoor gebruiken isolatiespecialisten uit Nunspeet voornamelijk platen van glaswol, polyurethaan of pur. Vanwege het grote gebruiksgemak worden isolatieplaten door veel inwoners beschouwd als doe-het-zelf isolatiemateriaal. De kosten voor isolatieplaten liggen rond de €7,- tot €18,- per m².


pur isolatie

PUR

PUR isolatie wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Zo is het een goede keuze bij spouwmuurisolatie, maar kan het ook goed gebruikt worden voor kruipruimte isolatie, dakisolatie of vloerisolatie.

PUR is verkrijgbaar in de vorm van isolatieplaten, maar wordt vooral als spuitisolatie gebruikt. Spuitisolatie is populair, omdat dit erg snel aangebracht is. Het nadeel van spuitisolatie is dat je dit niet zelf kunt aanbrengen. Tijdens het spuiten komen er gevaarlijke gassen vrij. Je zult ook zien dat de vakman die de spuitisolatie aanbrengt beschermende kleding draagt. Na het uitharden van het PUR vormen deze gassen geen gevaar meer voor je gezondheid. De kosten voor PUR-isolatie liggen rond de €25,- tot €30,- per m².pir isolatie

PIR

PIR kun je eigenlijk zien als de verbeterde variant van PUR. PIR is eveneens verkrijgbaar in verschillende varianten. PIR isolatieplaten worden enorm veel gebruikt.

PIR is een stuk veiliger dan PUR, omdat er minder schadelijke rookgassen vrijkomen in het geval van verhitting. Ook de isolatiewaarde van PIR is iets hoger. PIR is enorm geschikt voor vochtige ruimtes zoals het dak of de spouw, dat komt omdat het geen vocht opneemt. Er is vaak geen dampscherm nodig, omdat de PIR platen zelf al voorzien zijn van een dampscherm. Het grootste nadeel is dat PIR niet erg milieuvriendelijk is. Bij de productie worden schadelijke chemicaliën gebruikt en het materiaal kun je niet recyclen. De kosten voor PIR beginnen rond de €7,- tot €18,- per stuk.


EPS isolatiemateriaal

EPS

EPS betekent ‘geëxpandeerd polystyreen’ en wordt door veel mensen ook wel gewoon piepschuim genoemd. EPS heeft een uitstekende isolerende waarde en het wordt daarom bij verschillende toepassingen toegepast.

EPS platen zijn populair, maar ook EPS parels worden veel ingezet. Vooral bij de isolatie van kruipkelders of de spouw. EPS is ongevoelig voor vocht en kan daarom in deze vochtige ruimtes gebruikt worden zonder dat de isolatiewaarde verslechterd. Daarnaast is het erg licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken. EPS is lastiger te gebruiken tussen balken, dit komt omdat je het niet kan samendrukken zoals minerale wol. Je moet het dus precies op maat snijden. De prijzen voor EPS-parels beginnen rond de €20,- tot €25,- per m².glaswol

Glaswol

Glaswol is één van de meest gebruikte materialen. Dat komt omdat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te verwerken.

In tegenstelling tot EPS kun je glaswol namelijk goed samendrukken om de ruimte tussen balken te vullen. Hierdoor hoef je het glaswol niet strak op maat te snijden en is het dus erg gebruiksvriendelijk. Glaswol bestaat uit zand en gerecycled glas. Dit heeft wel een nadeel. Bij het verwerken van glaswol komen kleine glasvezels vrij. Dit irriteert je huid. Daarom is het belangrijk om tijdens het werken met glaswol beschermende kleding te dragen. Voor glaswol betaal je ongeveer €15,- tot €20,- per m².


tempex isolatie

Tempex

Er worden nog vaak vragen gesteld over Tempex. Tempex is in feite een andere benaming voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim of EPS.

Tempex is erg licht van gewicht maar enorm sterk. Hierdoor kan het gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen. Tempex is waterafstotend waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de kruipkelder. Veel mensen kiezen voor Tempex omdat het naar verhouding relatief goedkoop is, en het toch een uitstekende isolerende waarde heeft. Tempex wordt voornamelijk in de vorm van een isolatieplaat gebruikt en het materiaal is erg eenvoudig op maat te snijden. De kostprijs voor Tempex is ongeveer €20,- tot €25,- per m².

Isolatiebedrijf Nunspeet inschakelen: een paar aandachtspunten

Als je een isolatiebedrijf in Nunspeet inschakelt, let dan op deze punten:

 • Kies een regionaal bedrijf: de meeste isolatiebedrijven brengen voorrijkosten in rekening, deze zijn het laagst als je kiest voor een bedrijf in de buurt.
 • Certificaten: als je kiest voor een gecertificeerd isolatiebedrijf, weet je zeker dat ze voldoen aan strenge voorschriften. Het VCA-certificaat geeft bijvoorbeeld aan dat een isolatiebedrijf werkt met het oog op gezondheid, veiligheid en milieu.
 • Keurmerken: een keurmerk of branchevereniging geeft net als een certificaat aan dat bedrijven voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Belangrijke keurmerken zijn VENIN, KOMO en het BouwGarant keurmerk.
 • Vergelijk de prijzen: de prijzen verschillen per isolatiebedrijf. Door te kiezen voor het bedrijf met de beste prijs, bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

prijzen isolatiebedrijf Nunspeet

Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Nunspeet

Het inschakelen van een isolatiebedrijf uit Nunspeet biedt vele voordelen. Zo hebben de specialisten veel kennis en ervaring, waardoor ze precies weten welk type isolatie en welk isolatiemateriaal geschikt is voor je situatie. Wanneer de isolatie niet op de juiste manier wordt aangebracht behaal je namelijk niet het juiste rendement. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een isolatiebedrijf:

 • De isolatie wordt op de juiste manier aangebracht, waardoor je profiteert van de hoogste isolatiewaarde.
 • De isolatie is een stuk sneller geplaatst, waardoor je sneller kunt besparen op de kosten!
 • De vakman heeft jarenlange ervaring en kan daardoor een persoonlijk advies geven.

Recent aangevraagde isolatie offertes

Spouwmuurisolatie (EPS) in Wijchen
Vloerisolatie plaatsen in Nijmegen
Plat dak isoleren in Arnhem
Hellend dak isoleren in Apeldoorn
Kruipruimte isolatie in Ede
Gevelisolatie buitenzijde in Doetinchem
Houten vloer isoleren in Harderwijk
Na-isoleren van spouw in Tiel
Betonvloer isoleren in Zutphen
Gevelisolatie binnenzijde in Wageningen

Besparen op isolatie in Nunspeet? Vergelijk gratis offertes!

Bespaar op de energiekosten door isolatie in Nunspeet. Een niet-geïsoleerde spouwmuur laat veel warmte door. Met spouwmuurisolatie of muurisolatie is dit verleden tijd. Of verhoog je wooncomfort met vloerisolatie en dakisolatie. Voorkom vochtproblemen en een hoge luchtvochtigheid door de kruipruimte te isoleren. Besparen op de kosten voor isolatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten uit de regio. Vergelijk de aanbiedingen zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor isolatie.


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%