isolatie Eindhoven

Isolatie Eindhoven, energiezuinig huis

Ben je geschrokken van je hoge energierekening? Door een gebrek aan een goede isolatie verliest je huis in Eindhoven veel warmte, waardoor je meer moet stoken voor een aangename temperatuur in huis. Zonde van je geld, toch? Kies daarom voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie of één van de andere soorten woningisolatie en bespaar elk jaar weer op de stookkosten!

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit teveel.

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van isoleren. Je krijgt een indicatie van de kosten voor onder andere muurisolatie en dakisolatie, en je leest hoe bijvoorbeeld gevelisolatie wordt aangepakt. Ben je al nieuwsgierig naar het kostenplaatje? Vraag dan snel gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)


Diverse soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren waarop jij je huis in Eindhoven kunt isoleren. Welke soort isolatie de beste keuze is, is afhankelijk van je budget en je wensen. Wil je bijvoorbeeld ook de geluidsisolatie verbeteren of juist de hoogst mogelijke besparing behalen? Je hebt de keuze uit onder andere:

 • Spouwmuurisolatie: relatief voordelig, verbetert de akoestische isolatie en is eenvoudig aan te brengen.
 • Vloerisolatie: zorgt voor een maximaal wooncomfort, omdat je vloer nooit meer koud aanvoelt.
 • Dakisolatie: kostbare investering, maar zorgt voor een optimale besparing op de energiekosten.
 • Kruipruimte isolatie: relatief voordelig, gemakkelijk te plaatsen en werkt goed samen met vloerverwarming.
 • Gevelisolatie: verbetert de isolatie én de uitstraling van je woning in Eindhoven, zowel via de binnenzijde als buitenzijde mogelijk.Waarom je huis isoleren?

Een goede isolatie levert enorm veel op. Doordat je minder stookt, verlaag jij je energierekening én draag je bij aan een beter milieu. Daarnaast verhoog je het wooncomfort, omdat het ’s winters al snel lekker warm is en ’s zomers juist koel blijft.

Besparen op de isolatiekosten? Wij adviseren je om vrijblijvende offertes te vergelijken.

Navigeer op deze pagina naar:Isolatie prijzen

De prijzen voor een goede isolatie in Eindhoven zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wil je zeker weten wat je voor je dak- of muurisolatie moet betalen, vraag dan gratis offertes aan. De prijzen zijn onder meer afhankelijk van het oppervlak dat je voorziet van na-isolatie, het formaat van de woning waar je in woont en uiteraard het soort isolatie dat je laat plaatsen. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan andere. Zo kost spouwmuurisolatie ongeveer €12,- tot €26,- per vierkante meter en betaal je voor dakisolatie ongeveer €40,- tot €60,- per vierkante meter.

Overzicht gemiddelde prijzen per isolatievorm

IsolatiesoortGrootste voordeelPrijs per m² (gemiddeld)*Gemiddelde terugverdientijd
DakisolatieGrootste energiebesparing€40,- tot €60,-3 jaar tot 7 jaar
GevelisolatieVerbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding€110,- tot €140,-8 tot 15 jaar
Kruipruimte isolatieDroger huis€20,- tot €25,-Vanaf 7 jaar
SpouwmuurisolatieGemiddeld de snelste terugverdientijd€12,- tot €26,-3.5 jaar
VloerisolatieVerhoogd wooncomfort (warme voeten)€30,-Vanaf 7 jaar
Geluidsisolatie vloer
Geluidsisolatie plafond
Geluidsisolatie muur
Verminderen van lucht- en contactgeluid€30,- tot €45,-
€35,- tot €55,-
€55,- tot €105,-
n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Laat je woning (extra) isoleren en bespaar op je stookkosten!

Vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk een ervaren isolatiespecialist uit Eindhoven.

Gratis offertes aanvragenGemiddelde prijzen per isolatievorm

In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten per isolatievorm. Dakisolatie kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m² en heb je in 3 tot 7 jaar alweer terugverdient. Kruipruimte isolatie kost ongeveer €20,- tot €25,- per m² en voor vloerisolatie liggen de prijzen gemiddeld rond de €30,- per m². Wil je graag zo goedkoop mogelijk het huis in Eindhoven isoleren, kies dan voor spouwmuurisolatie: dit kost ongeveer €12,- tot €26,- per m² en je verdient de investering al in 3,5 jaar weer terug.

Terugverdientijd

Bij het berekenen van de prijzen is het belangrijk om aan de terugverdientijd te denken. Doordat je bespaart op de stookkosten, verdien je het complete bedrag uiteindelijk weer terug. Zo kan een isolatievorm, zoals dakisolatie, op het eerste gezicht relatief duur zijn, maar je verdient dit mogelijk al in 3 jaar terug! Gevelisolatie heeft een gemiddelde terugverdientijd van 8 tot 15 jaar en spouwmuurisolatie verdient zichzelf na gemiddeld 3,5 jaar weer terug.

spouwmuurisolatie Eindhoven

Spouwmuurisolatie Eindhoven

Spouwmuurisolatie is in Eindhoven al jarenlang enorm populair. Dit is natuurlijk niet verrassend, want spouwmuurisolatie is relatief voordelig, erg snel in de spouw geplaatst en het laat geen beschadigingen achter op je muur. Spouwmuurisolatie houdt in dat je de spouw vult met isolatiemateriaal. Dit houdt de warmte ’s winters binnen en ’s zomers blijft het een stuk koeler in huis. Bij spouwmuurisolatie heb je de keuze uit verschillende materialen, met elk hun eigen kwaliteiten. Zo is PUR relatief duur maar dit levert wel een grote besparing op. Glaswol is daarentegen een stuk goedkoper en zorgt ook voor een goede geluidsisolatie!

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Als jouw huis gebouwd is tussen 1920 en 1980, dan is er een ongeïsoleerde spouwmuur aanwezig en is spouwmuurisolatie in theorie mogelijk. Het is wel belangrijk dat de spouwmuur dik genoeg is voor het na-isoleren. Ook mag er geen vervuiling in de spouwmuur zitten. De isolatiespecialist uit Eindhoven controleert dit voordat hij de spouwmuurisolatie aanbrengt. Eventueel moet je de muur goed laten reinigen voordat spouwmuurisolatie mogelijk is.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop, zeker vergeleken met andere isolatievormen. Een gemiddeld appartement heeft een buitenmuur van ongeveer 30 m². In dit geval betaal je in totaal slechts €350,- en bespaar je per jaar maar liefst €120,-! Bij een rijtjeshuis of zelfs vrijstaande woning is er een groter oppervlak dat je moet na-isoleren. Voor de spouwmuurisolatie van een 2 onder 1 kap met een buitenmuur van 100 m² betaal je gemiddeld €1.450,-. Per jaar bespaar je tot wel €500,- zodat je dit al in 3 jaar hebt terugverdient. Een vrijstaande woning heeft meerdere spouwmuren die geïsoleerd moeten worden, dus de totaalprijs ligt ook iets hoger: ongeveer €2.150,-. De besparing is dan ook iets hoger, dit is gemiddeld €600,- per jaar.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningBuitenmuur in m²Gemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Appartement30 m²€350,-€120,-
Rijtjeshuis60 m²€850,-€200,-
2 onder 1 kap100 m²€1.450,-€500,-
Vrijstaande woning150 m²€2.150,-€600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie boort de isolatiespecialist kleine gaatjes in de voegen van je muur. Hij gebruikt de voegen hiervoor omdat deze na de spouwmuurisolatie gemakkelijk te herstellen zijn. Via deze kleine boorgaten spuit hij het gewenste isolatiemateriaal in de spouwmuur. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal evenredig verdeeld wordt. Als dit niet gebeurt ontstaan er koudebruggen, wat juist vochtproblemen kan veroorzaken. Ga daarom niet zomaar zelf aan de slag met spouwmuurisolatie, maar huur hier altijd een ervaren specialist uit Eindhoven voor in. Zo ben je verzekerd van een optimale isolatie en voorkom je vervelende problemen.

Na-isoleren van de spouw

Tegenwoordig worden nieuwe huizen uitstekend geïsoleerd, maar bij huizen van voor 1980 is dit nog niet het geval. Daarom is het na-isoleren van de spouw erg belangrijk. Woon je in een oudere woning in Eindhoven waarvan de spouwmuur al eens geïsoleerd is? Ook dan kan na-isoleren erg verstandig zijn. De isolatiematerialen van tegenwoordig bieden een hogere isolatiewaarde. Bovendien is er veel meer kennis, waardoor problemen van vroeger niet meer voorkomen.Overweeg je spouwmuurisolatie in Eindhoven?

Met spouwmuurisolatie hoef je minder te stoken. Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan!

Gratis offertes aanvragen


Soorten spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie zijn verschillende materialen geschikt. Een materiaal dat in Eindhoven veel voor spouwmuurisolatie gebruikt wordt, is glaswol. Glaswol heeft namelijk als voordeel dat dit erg goedkoop is en een goede isolatiewaarde biedt. Het nadeel is dat de specialist een groter boorgat nodig heeft en dat de spouw een minimale breedte nodig heeft. Een andere optie zijn EPS parels. EPS parels zijn kleine piepschuim bolletjes. Dit kan al gebruikt worden bij een spouw vanaf 30 millimeter. Tot slot is ook PUR schuim een optie. Dit biedt de beste isolatiewaarde en is geschikt voor een kleine spouw, maar is relatief duur. Je hebt dus de keuze uit:

 • Glaswol
 • EPS parels
 • PUR schuim

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Spouwmuurisolatie lijkt misschien eenvoudig, het is een ingewikkelde klus die heel goed moet worden uitgevoerd. Als je zelf met muurisolatie aan de slag gaat is de kans op beschadigingen aan de muur een stuk groter. Allereerst omdat je gaten in de spouwmuur moet boren, maar ook omdat je het isolatiemateriaal precies goed moet aanbrengen. Voor een succesvolle muurisolatie is het bovendien belangrijk dat je kiest voor een materiaal dat geschikt is voor jouw muur en dat de spouw goed schoon is. Een isolatiespecialist uit Eindhoven geeft je hierin een persoonlijk advies, zodat je verzekerd bent van de beste isolatie.


vloerisolatie Eindhoven

Vloerisolatie Eindhoven

Heb jij ’s winters ook zo’n last van koude voeten? Een isolatievorm die grote voordelen oplevert op het gebied van wooncomfort is vloerisolatie. Via de kruipkelder stijgt vocht en kou omhoog, waardoor vloeren al snel enorm koud aanvoelen. ’s Winters loop je het liefst niet met je schoenen aan in huis, dus vloerisolatie is dan een goede optie. Bij vloerisolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Na-isolatie van de vloer is namelijk zowel bovenlangs of onderlangs mogelijk. Welke isolatie techniek geschikt is, is afhankelijk van je vloer, je budget en je persoonlijke voorkeuren. Laat je daarom goed informeren over vloerisolatie in Eindhoven. Dankzij een persoonlijk en professioneel advies weet je zeker dat je de beste keuze maakt. Zo profiteer jij iedere winter opnieuw van het hoogste wooncomfort!

Vloerverwarming?

Vloerisolatie gaat erg goed samen met vloerverwarming. Sterker nog: vloerisolatie is enorm belangrijk bij vloerverwarming. Als je de vloer van onder verwarmt, wil je voorkomen dat je deze warmte verliest aan de kelder of kruipruimte.

Kosten vloerisolatie

Hoewel de terugverdientijd van vloerisolatie iets langer is, behaal je hiermee wel het meeste comfort in huis. Voor de vloerisolatie van een appartement liggen de gemiddelde kosten rond de €1.350,-. Hierbij is uitgegaan van een vloeroppervlak van 45m². De jaarlijkse besparing loopt op tot ongeveer €150,-. Voor een 2 onder 1 kap woning met een vloeroppervlak van 55 m² liggen de kosten, uiteraard, iets hoger. De gemiddelde prijs is €1.650,- en hiermee verdien je ongeveer €190,- per jaar weer terug. Bij grotere, vrijstaande woningen is het vloeroppervlak natuurlijk ook iets groter. Bij een vloeroppervlak van 70m² kun je rekening houden met prijzen rond de €2.100,-. Hiermee valt een besparing tot €300,- per jaar te behalen!

Prijstabel: vloerisolatie kosten

Type woningOppervlakte vloerGemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Appartement45 m²€1.350,-€150,-
Rijtjeshuis50 m²€1.500,-€170,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-€190,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-€300,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Vloerisolatie verhoogt jouw wooncomfort en verlaagd je energierekening.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van experts uit Eindhoven.

Gratis offertes aanvragen


Overzicht vloerisolatie producten

Voor vloerisolatie heb je de keuze uit diverse materialen. Welk materiaal de beste keuze is, is deels afhankelijk van het soort vloer dat je laat isoleren. Kies je voor vloerisolatie van bovenaf, dan zijn isolatieplaten bijvoorbeeld een goede keuze. Deze zijn drukvast en worden rechtstreeks op de dekvloer geplaatst. Kies je voor isolatie vanaf de onderzijde, dan is PUR schuim een populaire optie. Dit is gemakkelijk aan te brengen en vult alle hoeken en kieren, zodat je verzekerd bent van een optimale isolatiewaarde. Een andere keuze is thermoskussens. Dit zijn luchtzakken die tegen de onderzijde van de vloer geplaatst worden.

Houten vloer isoleren

Bij oudere woningen kom je vaak houten vloeren tegen. Deze hebben een prachtige authentieke sfeer, maar door kleine kiertjes voelt de houten vloer al snel koud aan. Vloerisolatie bij een houten vloer is relatief eenvoudig. Door de balkenstructuur aan de onderkant van de vloer, is het aanbrengen van minerale wol of spuitisolatie een relatief eenvoudige en kleine klus.

Betonvloer isoleren

Bij een betonvloer zijn geen kieren aanwezig, maar ook hierbij is last van kou vanuit de kruipkelder. De vochtige en koude ruimte zorgt ervoor dat het beton koud aanvoelt, en het duurt erg lang voordat de betonvloer is opgewarmd. Bij een betonvloer raden specialisten vaak aan om de bovenzijde te isoleren, zodat de bovenkant sneller warm aanvoelt.

Je vloer zelf isoleren

Overweeg je vloerisolatie maar wil je liever zelf aan de slag? Als je veel kluservaring hebt dan is het met een goede voorbereiding zeker een optie. Houd er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan wanneer een isolatiebedrijf uit Eindhoven aan de slag zou gaan. Wil je de vloer bijvoorbeeld van bovenaf goed na-isoleren, dan is het misschien belangrijk om je voor te bereiden op meerdere werkdagen. Dat is vooral vervelend als je ook aan het werk bent en ’s avonds niet midden in de verbouwing wilt leven. Het inschakelen van een isolatiebedrijf uit Eindhoven biedt dus een groot gemak. Dankzij de persoonlijke benadering ben je bovendien verzekerd van de beste vloerisolatie.

Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie leveren dezelfde resultaten, maar het zijn wel twee verschillende vormen van isolatie. Wanneer wij spreken van vloerisolatie dan doelen wij op de na-isolatie van de boven- of onderzijde van je vloer. Dit is alleen niet altijd een mogelijkheid. Om dan toch hetzelfde resultaat te behalen, kiezen isolatiespecialisten uit Eindhoven ervoor om de isolatie van de kruipruimte te verbeteren. Dit doen zij door middel van bodemisolatie. De bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd met behulp van isolatiechips of –schelpen, die de kou en het vocht van het grondwater tegenhouden.

kruipruimte isolatie in Eindhoven

Kruipruimte isolatie Eindhoven

De kruipruimte is in veel woningen een erg koude en vochtige ruimte. Dat geeft niets, omdat je hier toch geen tijd doorbrengt. Maar om te voorkomen dat deze kou en vocht doorstralen naar de vloer is het toch verstandig om kruipruimte isolatie te installeren. Kruipruimte isolatie is in Eindhoven op verschillende manieren te doen. Je kunt ervoor kiezen om de onderzijde van je vloer te dichten met isolatiemateriaal. Maar bodemisolatie is ook een goede optie, zeker als er niet voldoende werkruimte is. Bij bodemisolatie hoeven de specialisten niet fysiek in de kruipruimte aan de slag, waardoor dit bovendien een stuk voordeliger is.

Kosten kruipruimte isolatie

De prijzen voor kruipruimte isolatie zijn uiteraard volledig afhankelijk van het oppervlak dat je isoleert. Stel: je woont in een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van gemiddeld 50 m². De prijzen variëren dan van €1.000,- tot €1.250,-. Hiermee behaal je wel een jaarlijkse besparing tot wel €150,-! Voor de na-isolatie van een 2 onder 1 kap woning met een vloeroppervlak van ongeveer 55 m² liggen de prijzen ongeveer tussen de €1.100,- en €1.375,-. Hiermee is de besparing per jaar gemiddeld €170,-. Op deze manier verdien je de isolatie van je kruipruimte in ongeveer 7 jaar terug. Dat is iets langer dan de terugverdientijd van andere isolatietechnieken, maar je profiteert direct van een hoger wooncomfort.

Prijstabel: kruipruimte isolatie kosten

Woning typeVloeroppervlakte in m²Gemiddelde prijs*Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis50 m²€1.000,- tot €1.250,-€150,-
Hoekwoning52 m²€1.040,- tot €1.300,-€160,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.375,-€170,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.750,-€215,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.65

Deelnemende bedrijven


1863

Aanvragen behandeld


1104

Uitgevoerde opdrachten


16

Jaar ervaring


Gebruikte materialen

Als je ervoor kiest om de bodem van de kruipruimte te isoleren, dan is het belangrijk om een waterdicht materiaal te gebruiken. Het grondwaterpeil daalt en stijgt regelmatig, dus je moet geen materiaal gebruiken waarvan de isolatiewaarde vermindert na contact met het grondwater. Een voorbeeld van een geschikt materiaal is EPS. De specialisten uit Eindhoven bedekken de vloer met parels van EPS: bij het stijgen van het grondwater blijven de parels op het water drijven, waardoor de isolerende functie intact blijft. Andere isolatiematerialen met hetzelfde effect zijn isolatiechips of – schelpen. Als je de bovenkant van de kruipruimte isoleert dan kun je ook gebruik maken van PIR of PUR isolatie of minerale wol.

Doe-het-zelf

Bodemisolatie is één van de meest eenvoudige isolatietechnieken, waardoor deze ook zelf uit te voeren is. Het is hierbij wel belangrijk dat je voldoende isolatiemateriaal op de bodem aanbrengt zodat de isolerende functie ook behouden blijft in het geval van een stijging van het waterpeil. Kies je ervoor om het isolatiemateriaal tegen de bovenkant van de kruipruimte te bevestigen, onthoud dan dat de kelder een nauwe, kleine ruimte is. Draag beschermende kleding en zorg voor voldoende licht. Zie je het niet zitten om zelf de kille, natte kruipruimte in te gaan? Dan staan de isolatiespecialisten uit Eindhoven uiteraard voor je klaar!

dakisolatie plaatsen Eindhoven

Dakisolatie Eindhoven

Voor wie de hoogst mogelijke besparing wil behalen met zijn of haar isolatie, is dakisolatie de beste optie. Dakisolatie is te realiseren op verschillende manieren. Als je het dakoppervlak van buitenaf isoleert behaal je de grootste besparing op de energiekosten. Dit is alleen ook de meest kostbare isolatietechniek. Dakisolatie is ook mogelijk van binnenuit. Dit is een stuk goedkoper, omdat het dakoppervlak van binnenuit gewoon bereikbaar is via de zolder en isolatiemateriaal gemakkelijk aan te brengen is. Het dak is in veel woningen in Eindhoven een enorm groot warmtelek. Met dakisolatie voorkom je dat deze warmte verloren gaat, waardoor het ook op zolder een aangename binnentemperatuur is. Gebruik je de zolder niet als verblijfsruimte? Overweeg dan om zoldervloerisolatie te plaatsen.

Soorten dakisolatie

Je hebt de keuze uit verschillende soorten dakisolatie. Welke soort de beste keuze is, is uiteraard afhankelijk van de isolatievorm. Kies je voor zoldervloerisolatie, dan is het belangrijk om beloopbare isolatieplaten te plaatsen. Bij dakisolatie van binnenuit kun je kiezen voor onder andere PUR spuitisolatie, maar ook glaswol, rotswol of isolatieplaten zijn een optie. Kies je voor dakisolatie van buitenaf, dan is het belangrijk dat het materiaal zo dun mogelijk is. Op die manier verhoog je het dak minimaal.

Kosten dakisolatie

Heb je een schuin dak en wil je de isolatie vanaf de binnenkant verbeteren? Bij een dakoppervlak van 70 m² kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €2.000,-. Voor de isolatie vanaf de buitenzijde betaal je voor hetzelfde dak ongeveer het dubbele, €4.000,-. Heb je een plat dak? Dan is dakisolatie uiteraard ook een optie. Isolatie van een plat dak kost ongeveer €3.500,- bij een dakoppervlak van 70 m². Hoeveel je uiteindelijk bespaart is afhankelijk van de isolatietechniek en het materiaal dat je plaatst. Bij een schuin dak bespaar je €400,- tot €600,- per jaar en bij een plat dak tot €500,- per jaar. Kies je voor zoldervloerisolatie? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €1.500,-, waarmee je ongeveer €500,- per jaar terugverdient. Op deze manier is dakisolatie al na 3 tot 7 jaar terugverdiend!

Prijstabel: dakisolatie kosten

Dak typePrijs bij 70m²dakoppervlak*Jaarlijkse besparing
Schuin dak (binnenzijde)€2.000,-€400,-
Schuin dak (buitenzijde)€4.000,-€600,-
Dak typePrijs bij 50m² vloeroppervlak*Jaarlijkse besparing
Plat dak€3.500,-€500,-
Zoldervloer€1.500,-€500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.Bespaar maximaal op jouw energierekening met goede dakisolatie!

Vind goedkope en ervaren isolatiespecialisten in Eindhoven met behulp van ons netwerk.

Gratis offertes aanvragen


Schuin dak isoleren

Dakisolatie bij een schuin dak is relatief eenvoudig als je dit van binnenuit laat doen. De specialisten plaatsen het materiaal, samen met een dampscherm, rechtstreeks tegen de binnenkant van het dakoppervlak. Eventueel werk je dit daarna af voor een strak resultaat. In het geval van dakisolatie van buitenaf verwijdert de vakman uit Eindhoven eerst de dakbedekking, zodat het isolatiemateriaal op het dakbeschot komt te liggen.

Plat dak isoleren

Bij een plat dak zijn er verschillende mogelijkheden voor dakisolatie. Dakisolatie van buitenaf is hierbij de beste optie. Doordat het dak nu de warme binnen temperatuur aanneemt, is er een minder groot risico op scheuren in de dakbedekking. Hierdoor heb je minder last van lekkages en andere problemen. Deze constructie wordt ook wel een ‘warm plat dak’ genoemd.

gevelisolatie aanbrengen Eindhoven

Gevelisolatie Eindhoven

Een andere methode om de isolatiewaarde van jouw pand in Eindhoven te verbeteren, is door middel van gevelisolatie. Wanneer wij spreken van gevelisolatie dan gaat het meestal om de muurisolatie vanaf de buitenkant. Dit is een kostbare investering, maar zeker het overwegen waard wanneer je gevel er niet goed meer uitziet. Gevelisolatie geeft je gevelmuur namelijk een compleet nieuwe uitstraling! Bovendien beschermt gevelisolatie je muur wat de levensduur verlengt. Is gevelisolatie van buitenaf geen optie, dan kun je ook kiezen voor muurisolatie. Bij muurisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de gevel geplaatst. Muurisolatie is een stuk goedkoper, maar je profiteert van dezelfde voordelen. Het enige nadeel hiervan is dat je een klein beetje leefruimte inlevert.

Gebruikte materialen

Kies je voor gevelisolatie, dan kun je ook hiervoor gebruik maken van diverse isolatiematerialen. Glaswol is ook bij gevelisolatie populair, maar het plaatsen van isolatieplaten is ook een geschikte keuze. Het is belangrijk om te weten dat je de gevel afwerkt met een nieuwe voorzetmuur of gevelbekleding. Hiervoor gebruiken de meeste mensen in Eindhoven steenstrips, hout of zelfs kunststof. Dezelfde isolatiematerialen kun je voor muurisolatie gebruiken. Het is dan aan te raden om te kiezen voor dunne isolatieplaten, zodat je zo weinig mogelijk ruimte inlevert.

Kosten gevelisolatie

De kosten voor muur- of gevelisolatie zijn uiteraard afhankelijk van het oppervlak van de muur. In een klein appartement met een gevel van 30 m² ligt de kostprijs voor gevelisolatie ongeveer tussen de €3.600,- tot €4.300,-. Voor muurisolatie betaal je ongeveer €2.700,- tot €3.300,-. Bij een 2 onder 1 kap zijn er meerdere buitenmuren, daarom is het oppervlak een stuk groter. Bij een gevel van 100 m² betaal je ongeveer €12.050,- tot €14.050,- voor gevelisolatie en iets minder voor muurisolatie: gemiddeld €9.050,- tot €11.050,-. Gevelisolatie verdien je minder snel terug omdat de investering een stuk groter is. Met de plaatsing van nieuwe gevelbekleding stijgt je woning wel in waarde, wat in de toekomst zeker van pas kan komen.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Type woningOppervlakte muur in m²Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren*Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
Appartement30 m²€2.700,- tot €3.300,-€3.600,- tot €4.300,-
Rijtjeshuis60 m²€5.600,- tot €6.500,-€8.400,- tot €9.300,-
2 onder 1 kap100 m²€9.050,- tot €11.050,-€12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning150 m²€15.050,- tot €16.050,-€18.050,- tot €22.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.Geef je huis een nieuwe uitstraling én bespaar op je stookkosten met gevelisolatie.

Besparen op de isolatiekosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit Eindhoven.

Gratis offertes aanvragen


Gevelisolatie binnenzijde

Kies je voor gevelisolatie langs de binnenzijde, dan gaat de vakman als volgt te werk. Tegen de muur plaatst hij het materiaal en een dampscherm, om zo te voorkomen dat het isolatiemateriaal wordt aangetast door vocht. Voor het materiaal langs plaatst hij vervolgens een voorzetwand, die jij kunt afwerken met een wandbedekking naar keuze.

Gevelisolatie buitenzijde

Buitengevelisolatie is een ingrijpende klus. Hiermee verander je het uiterlijk van het pand in Eindhoven, waardoor het in de meeste gevallen noodzakelijk is een vergunning aan te vragen. In theorie werkt de plaatsing hetzelfde. De vakman bevestigt het isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de gevel en werkt dit af met gevelbekleding. Je kunt onder andere kiezen voor crepi, steenstrips of houten gevelbekleding.

muurisolatie aanbrengen Eindhoven

Muurisolatie

Er wordt nog regelmatig gevraagd wat het verschil is tussen muur-, gevel- en spouwmuurisolatie. Muurisolatie is in principe de overkoepelende term van alle isolatievormen op de muur. Er zijn dus veel verschillende vormen van muurisolatie. Je kunt ook kiezen voor muurisolatie als je de geluidsisolatie in huis wilt verbeteren of als je vochtproblemen wilt voorkomen. Hoe je deze muur het beste kunt na-isoleren is volledig afhankelijk van het soort muur. Isolatie van een enkelsteens muur is natuurlijk een compleet ander proces dan na-isolatie van de spouwmuur! Weet je niet goed welke muurisolatie de beste keuze is? Schakel dan de hulp in van een vakman, zodat je een persoonlijk en professioneel advies krijgt.Overweeg je muurisolatie in Eindhoven

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit je regio.

Gratis offertes aanvragen


Enkelsteens muur isoleren

Tegenwoordig worden woningen niet meer gebouwd met een enkelsteens muur, maar als jouw woning gebouwd is voor 1920 dan is de kans groot dat je enkelsteense muren hebt. Bij deze vorm van muurisolatie heb je de keuze voor isolatie van binnen of buiten. Bij muurisolatie van binnen plaatst de vakman eerst latten tegen het metselwerk aan. Tussen deze latten plaatst hij het materiaal en dekt dit af met folie om vochtproblemen te voorkomen. Muurisolatie bij een enkelsteens muur is eventueel zelf uit te voeren, maar houd er rekening mee dat je de muurisolatie correct aanbrengt. Doe je dit niet, dan ontstaan er na verloop van tijd vervelende vochtproblemen. Het is dus aan te raden om hiervoor een professioneel isolatiespecialist uit Eindhoven in te huren.

Halfsteens muur isoleren

Je kunt één van de isolatiespecialisten uit ons netwerk in Eindhoven ook inschakelen voor de na-isolatie van een halfsteensmuur. Tegenwoordig worden halfsteensmuren niet meer gebruikt, maar bij oudere woningen of in garages kun je deze nog wel terugvinden. Via een halfsteensmuur gaat enorm veel warmte verloren waardoor verwarmen eigenlijk geen optie is. Wanneer je de ruimte wil gebruiken als klusruimte of hobbyhok, dan is een goede muurisolatie enorm belangrijk. Wil je liever zelf je halfsteens muur in Eindhoven na-isoleren? Gebruik dan een dampscherm om vochtproblemen te voorkomen en zorg ervoor dat het isolatiemateriaal niet de grond raakt. Is dit wel het geval, dan trekt het vocht via de grond in het materiaal en verslechtert de isolatiewaarde.

geluidsisolatie in huis

Geluidsisolatie

De meeste mensen kiezen voor muurisolatie om de warmte-isolatie te verbeteren. Maar wist je dat het plaatsen van muur- of vloerisolatie ook positieve gevolgen heeft op de geluidsisolatie? Als je aan een drukke straat woont dan weet je waarschijnlijk hoe storend buitengeluid kan zijn. Met behulp van goede isolatie kun je de geluiden van buitenaf enorm verminderen. Ook contactgeluid van een hogere verdieping is relatief eenvoudig te verhelpen. Het is wel belangrijk dat je de akoestische isolatie door een vakman laat plaatsen. Doe je dit zelf en gaat er iets fout, dan kan dit het contactgeluid zelfs versterken!Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de isolatieklus!

Offertes aanvragen

HR++ glas

Als je investeert in extra woningisolatie kun je overwegen om ook direct je beglazing te vervangen. De glazen in je ramen zijn namelijk ook een groot warmtelek. Spouwmuurisolatie houdt de warmte binnen, maar dan is het zonde dat je het alsnog verliest via de ramen! Er zijn verschillende glassoorten die je kunt laten plaatsen, maar specialisten uit Eindhoven raden voornamelijk HR-beglazing aan. HR++ glas is een dubbele ruit, gevuld met edelgas. Bovendien is HR++ beglazing voorzien van een coating die warmte weerkaatst. Met de combinatie van isolatieglas en woningisolatie kun je een nog hogere besparing op je energiekosten behalen!

Isolatiewaarde kiezen

Houd bij het kiezen van het isolatiemateriaal rekening met de isolatiewaarde hiervan. Zo heeft minerale wol bijvoorbeeld een iets mindere isolatiewaarde dan PUR schuimisolatie. Dit betekent dat je een dikkere laag wol moet aanbrengen voor dezelfde isolatiewaarde. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je de binnenzijde van je muur isoleert is het natuurlijk zonde om extra ruimte in te leveren terwijl je met dunne isolatieplaten dezelfde isolatiewaarde behaalt. Wil je graag een plaatselijke subsidie aanvragen voor je woningisolatie, dan is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele minimale isolatiewaarde.

Buisisolatie

Wist je dat je via verwarmingsbuizen ook enorm veel warmte verliest? Terwijl het warme water uit de CV onderweg is naar de woonkamer passeert deze ook andere kamers. Het is natuurlijk zonde om warmte aan deze ruimtes te verliezen, terwijl je er niet bent. Met behulp van buisisolatie bespaar je al snel €2,- per meter! Er zijn verschillende soorten buisisolatie. Zo is in de meeste bouwmarkten zelfklevende buisisolatie verkrijgbaar. Deze plak je zelf gemakkelijk vast aan de buizen van je CV-ketel. Je kunt natuurlijk ook zelf buisisolatie produceren met behulp van bijvoorbeeld noppenfolie.

garage isolatie Eindhoven

Isolatie van de garage

Het is zonde om je garage niet te gebruiken omdat deze koud of vochtig is. Met een goede isolatie transformeer jij je garage om in droge ruimte, geschikt voor het opslaan van je waardevolle goederen of voor de realisatie van een hobbyhok of werkruimte! Bij een garage gaat het vaak om halfsteens- of enkelsteense muren. Je kunt zelf aan de slag gaan met de isolatie, maar het is verstandig om hiervoor een vakman in te huren. Zeker als je de ruimte wil gebruiken als klusruimte. In dat geval is het namelijk belangrijk dat het in de garage goed warm blijft.

Plafondisolatie

Ervaar je veel last van geluiden van je bovenburen? Of woon je in een gehorig huis en hoor je alles wat er boven gebeurt? Deze geluidsoverlast is goed op te lossen met behulp van plafondisolatie. Voor plafondisolatie kun je gebruik maken van steenwol, isolatieplaten, glaswol of EPS platen. Plafondisolatie is vooral goed voor het verbeteren van de akoestische isolatie bij houten vloeren. Heb je veel last van contactgeluiden? Laat je plafondisolatie dan plaatsen door een vakman. Hij verlaagd je plafond en zorgt voor de juiste plafondisolatie. Het is wel belangrijk dat dit goed gedaan wordt, omdat de geluiden anders verergeren.

zolder isoleren Eindhoven

Zolder isoleren

Voor veel mensen is de zolder nog steeds een opslagruimte voor dozen, kerstspullen of andere meubelstukken die niet gebruikt worden. Het is enorm zonde om deze extra leefruimte niet te gebruiken, maar het is begrijpelijk dat je niet voor je plezier op deze koude kamer gaat zitten. Laat de zolder daarom goed isoleren! Zo blijft de warmte op zolder hangen en wordt het juist een aangename, knusse zolderkamer. Kies bijvoorbeeld voor zolderisolatie met PUR schuim. Deze spuitisolatie is in een mum van tijd geplaatst en zorgt voor een optimale isolatiewaarde. Het is niet mogelijk om zelf spuitisolatie te plaatsen, dit vanwege de gassen die tijdens de werkzaamheden vrijkomen. Schakel daarom een vakman in.

Dakkapel isoleren

Een dakkapel is een fijne aanvulling voor je woning, maar als deze niet goed geïsoleerd is vormt de dakkapel een groot warmtelek. Je kunt ervoor kiezen om de dakkapel na te isoleren. Er zijn een aantal onderdelen die je moet laten isoleren: de zijwangen en het platte dak. Daarnaast is het belangrijk om de beglazing en kozijnen te controleren op kieren, zodat je via deze weg niet onnodig warmte verliest. Voor de dakisolatie op een dakkapel geldt dat je deze zowel van onder als van boven kunt isoleren. Het gebruik van een goed dampscherm is erg belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor de structuur van de dakkapel.

Subsidie op isolatie in 2019?

De overheid wil zuinig wonen al jarenlang stimuleren, en daarom zijn er verschillende subsidiemogelijkheden om zo te besparen op de isolatiekosten.

Zo betaal je een verlaagd btw-tarief van 9% op zowel de werkzaamheden als het materiaal. Op de website van de belastingdienst lees je meer over de werkzaamheden waarvoor dit verlaagde btw-tarief geldt. Hoewel er voor particulieren geen landelijke subsidie beschikbaar meer is, is er nog wel een subsidie voor VvE’s. Check rvo.nl. Als VvE krijg je subsidie voor zowel energieadvies als het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Voor particulieren is er mogelijk een provinciale subsidie, deze vind je op energiesubsidiewijzer.nl. Krijg je geen subsidie en heb je op dit moment niet voldoende spaargeld om de isolatie te verbeteren? Kijk dan eens of een energiebespaarlening een optie is. Hiermee leen je tegen een aantrekkelijke rente geld voor je isolatie.

Huis energiezuinig maken?

Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.

Overzicht van isolatiematerialen

Voor welk soort woningisolatie je kiest: je hebt de keuze uit een ruim aanbod aan isolatiematerialen. Veel mensen uit Eindhoven vragen naar het beste isolatiemateriaal, maar helaas bestaat dit niet. Er bestaat wel een beste keuze voor jouw persoonlijke situatie. Wil je naast warmte-isolatie ook de akoestische isolatie verbeteren? Kies dan voor glaswol. Wil je zoveel mogelijk besparen op je energierekening dan is PUR of PIR de beste optie. Voor wie juist een materiaal gebruikt dat goed voor het milieu is, dan zijn natuurlijke isolatiematerialen de beste optie. Voor woningisolatie worden voornamelijk de onderstaande materialen gebruikt:

 • Isolatieplaten
 • PUR
 • PIR

 • EPS
 • Glaswol
 • TempexNavigeer direct naar:

Isolatieplaten | PUR | PIR | EPS | Glaswol | Tempex


diverse isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn erg geschikt voor onder andere vloerisolatie, plafondisolatie en dakisolatie. Zeker voor vloerisolatie van bovenaf zijn isolatieplaten erg goed te gebruiken. Met een dunne laag isolatieplaten behaal je al een hoge isolatiewaarde. Hierdoor hoef je de vloer slechts minimaal te verhogen. Bovendien zijn veel isolatieplaten drukvast, waardoor je er direct overheen kunt lopen. Voor vloerisolatie en plafondisolatie zijn isolatieplaten van EPS en minerale wol erg populair. Ook voor dakisolatie worden veel isolatieplaten gebruikt. Hiervoor gebruiken specialisten uit Eindhoven voornamelijk isolatieplaten van glaswol, polyurethaan of pur. Vanwege het grote gebruiksgemak worden isolatieplaten door veel inwoners van Eindhoven beschouwd als doe-het-zelf isolatiemateriaal.


pur isolatie

PUR

PUR isolatie wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Zo is het een goede keuze bij spouwmuurisolatie, maar kan het ook goed gebruikt worden voor kruipruimte isolatie, dakisolatie of vloerisolatie. PUR is verkrijgbaar in de vorm van isolatieplaten, maar wordt vooral als spuitisolatie gebruikt. Spuitisolatie is populair, omdat dit erg snel aangebracht is. Het nadeel van spuitisolatie is dat je dit niet zelf kunt aanbrengen. Tijdens het spuiten komen er gevaarlijke gassen vrij. Je zult ook zien dat de vakman die de spuitisolatie aanbrengt beschermende kleding draagt. Na het uitharden van het PUR vormen deze gassen geen gevaar meer voor je gezondheid.pir isolatie

PIR

PIR kun je eigenlijk zien als de verbeterde variant van PUR. PIR is eveneens verkrijgbaar in verschillende varianten. PIR isolatieplaten worden in Eindhoven enorm veel gebruikt. PIR is een stuk veiliger dan PUR, omdat er minder schadelijke rookgassen vrijkomen in het geval van verhitting. Ook de isolatiewaarde van PIR is iets hoger. PIR is enorm geschikt voor vochtige ruimtes zoals het dak of de spouw, dat komt omdat het geen vocht opneemt. Er is vaak geen dampscherm nodig, omdat de PIR platen zelf al voorzien zijn van een dampscherm. Het grootste nadeel is dat PIR niet erg milieuvriendelijk is. Bij de productie worden schadelijke chemicaliën gebruikt en het materiaal kun je niet recyclen.


EPS isolatiemateriaal

EPS

EPS betekent ‘geëxpandeerd polystyreen’ en wordt door veel mensen ook wel gewoon piepschuim genoemd. EPS heeft een uitstekende isolerende waarde en het wordt daarom bij verschillende toepassingen toegepast. EPS platen zijn populair, maar ook EPS parels worden in Eindhoven veel ingezet. Vooral bij de isolatie van kruipkelders of de spouw. EPS is ongevoelig voor vocht en kan daarom in deze vochtige ruimtes gebruikt worden zonder dat de isolatiewaarde verslechterd. Daarnaast is het erg licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken. EPS is lastiger te gebruiken tussen balken, dit komt omdat je het niet kan samendrukken zoals minerale wol. Je moet het dus precies op maat snijden.glaswol

Glaswol

Glaswol is één van de meest gebruikte materialen in Eindhoven. Dat komt omdat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te verwerken. In tegenstelling tot EPS kun je glaswol namelijk goed samendrukken om de ruimte tussen balken te vullen. Hierdoor hoef je het glaswol niet strak op maat te snijden en is het dus erg gebruiksvriendelijk. Glaswol bestaat uit zand en gerecycled glas. Dit heeft wel een nadeel. Bij het verwerken van glaswol komen kleine glasvezels vrij. Dit irriteert je huid. Daarom is het belangrijk om tijdens het werken met glaswol beschermende kleding te dragen.


tempex isolatie

Tempex

Er worden nog vaak vragen gesteld over Tempex. Tempex is in feite een andere benaming voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als piepschuim of EPS. Tempex is erg licht van gewicht maar enorm sterk. Hierdoor kan het gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen. Tempex is waterafstotend waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de kruipkelder. Veel mensen kiezen voor Tempex omdat het naar verhouding relatief goedkoop is, en het toch een uitstekende isolerende waarde heeft. Tempex wordt voornamelijk in de vorm van een isolatieplaat gebruikt en het materiaal is erg eenvoudig op maat te snijden.


prijzen isolatiebedrijf inschakelen Eindhoven

Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Eindhoven

Twijfel je nog of je een isolatiebedrijf wil inschakelen? Als jij je huis door een vakman laat isoleren profiteert je van de ervaring en kennis van een vakman. Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan de hulp van een isolatiebedrijf.

 • Je bent verzekerd van een optimale isolatie en een maximale besparing op de stookkosten.
 • Het voorkomt eventuele beschadigingen die de isolatiewaarde juist verslechteren.
 • Krijg een persoonlijk en professioneel advies van een vakman met ervaring.
 • Met de hulp van een isolatiebedrijf krijg je garantie op het afgeleverde werk.

Besparen? Vergelijk isolatiebedrijven!

Wil jij besparen op de isolatiekosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend verschillende isolatiebedrijven uit ons netwerk! Dit doe je heel gemakkelijk: vul het offerteformulier in en geef je wensen door. Jij ontvangt dan zo snel mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van isolatiebedrijven uit of rondom Eindhoven. Je hebt nu een duidelijk inzicht in de prijzen: kies voor het bedrijf met de scherpste prijs en je bent verzekerd van het beste aanbod! Wil je meer weten over het verschil in prijs van dak- of vloerisolatie? Of ben je geïnteresseerd in spouwmuurisolatie en vraag jij je af wat dit precies kost? Voor prijsinformatie over deze en andere isolatievormen vraag je het beste gratis offertes aan! Geen zorgen: je zit nergens aan vast.


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes90%

 • Prijzen92%

 • Snelheid83%

 • Algemene beoordeling88%Gratis offertes vergelijken