isolatie Weert

Isolatie Weert: woning isoleren, geld besparen

Is jouw huis in de winter koud en kil en is jouw energierekening veel te hoog? Met goede isolatie in Weert heb je het ’s winters lekker warm, ’s zomers een stuk koeler en bespaar je flink op jouw energierekening! Waar wacht je dus nog op?

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes. Je ontvangt dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit je regio. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 25% op de totaalprijs.

Voordelen van onze service

 • Ervaren isolatiespecialisten uit je eigen regio.
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • Door de offertes te vergelijken betaal je nooit teveel.

Op deze pagina lees je meer over het isoleren van jouw woning. Je leest bijvoorbeeld over spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie, zodat je zelf kunt bepalen hoe je de isolatiewaarde van jouw pand wilt verbeteren.

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)

  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)

  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens

  Gratis – Vrijblijvend
  Diverse soorten isolatie

  Bij het isoleren van jouw pand heb je de keuze uit een groot aantal soorten isolatie in Weert. Welke methode voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van jouw voorkeuren. Wil je zoveel mogelijk besparen of wil je het liefst goedkoop isoleren? Je hebt de keuze uit onder andere:

  • Spouwmuurisolatie: de vakman vult de spouwmuur met isolatiemateriaal, waardoor het pand beter bestand is tegen kou van buitenaf.
  • Vloerisolatie: via de boven- of onderkant wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer geplaatst, zodat de vloer direct een paar graden warmer aanvoelt.
  • Dakisolatie: met de isolatie van jouw dak valt de maximale besparing op jouw energierekening te behalen. Zoldervloerisolatie als alternatief is ook mogelijk.
  • Kruipruimte isolatie: door het plafond of de bodem van de kruipkelder te isoleren heb je minder last van vocht- en tochtproblemen en stijgend grondwater.
  • Gevelisolatie: voorkom koude muren en geef je woning een compleet nieuwe uitstraling. Of kies voor binnengevelisolatie en bespaar op de kosten.  Waarom je huis isoleren?

  Een goede isolatie is enorm belangrijk voor jouw wooncomfort. Hiermee blijft de warmte ’s winters beter en langer in huis hangen, waardoor je minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur! Een belangrijk voordeel hiervan is dat je flink bespaart op de stookkosten.

  Besparen op de isolatiekosten? Wij adviseren je om gratis offertes te vergelijken.

  Navigeer op deze pagina naar:  Isolatie prijzen 2022

  De isolatie prijzen zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Uiteraard is het soort huis waar jij in woont van belang. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de kosten. Voor het na-isoleren van de spouwmuur kost bij een vrijstaande woning bijvoorbeeld meer dan bij een rijtjeswoning. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het soort woningisolatie dat je laat uitvoeren.

  Spouwmuurisolatie kost ongeveer €12,- tot €26,- per vierkante meter terwijl gevelisolatie behoorlijk prijzig is: dit kost €110,- tot €140,- per vierkante meter. Bovendien heb je zelf een grote invloed op de totaalprijs met de keuze voor het isolatiemateriaal. Zo is glaswol bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan PUR spuitisolatie. Wil je graag zeker weten wat je isolatie gaat kosten, dan is het aan te raden om gratis offertes aan te vragen.

  Overzicht gemiddelde prijzen per isolatievorm

  Isolatiesoort Grootste voordeel Prijs per m² (gemiddeld)* Gemiddelde terugverdientijd
  Dakisolatie Grootste energiebesparing €40,- tot €60,- 3 jaar tot 7 jaar
  Gevelisolatie Verbeter meteen de uitstraling van je woning met nieuwe gevelbekleding €110,- tot €140,- 8 tot 15 jaar
  Kruipruimte isolatie Droger huis €20,- tot €25,- Vanaf 7 jaar
  Spouwmuurisolatie Gemiddeld de snelste terugverdientijd €12,- tot €26,- 3.5 jaar
  Vloerisolatie Verhoogd wooncomfort (warme voeten) €30,- Vanaf 7 jaar
  Geluidsisolatie vloer
  Geluidsisolatie plafond
  Geluidsisolatie muur
  Verminderen van lucht- en contactgeluid €30,- tot €45,-
  €35,- tot €55,-
  €55,- tot €105,-
  n.v.t.

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


  Hoe zit het met de prijsopbouw bij het isoleren?

  prijsopbouw isoleren

  Prijsopbouw: arbeidskosten 55%, materiaal 35%, machinekosten 10%.  Wil je besparen op de prijs voor isolatie?

  Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan. Vergelijk en bespaar tot wel 25%!

  Gratis offertes vergelijken  Terugverdientijd per type woningisolatie

  Met een goede isolatie hoef je minder te stoken en blijft het toch lekker warm in huis. Doordat je jaarlijks tot wel honderden euro’s op de energierekening bespaart, verdien je de investering in isolatie in Weert na verloop van tijd weer terug.

  Hoe lang is de terugverdientijd?

  Dat verschilt per methode van isoleren:

  • Spouwmuurisolatie: 3,5 jaar
  • Dakisolatie: 3 tot 7 jaar
  • Kruipruimte isolatie: vanaf 7 jaar
  • Vloerisolatie: vanaf 7 jaar
  • Gevelisolatie: 8 tot 15 jaar

  spouwmuurisolatie Weert

  Spouwmuurisolatie Weert

  Spouwmuurisolatie in Weert is een goedkope manier om de buitenmuur van je woning goed te isoleren. De werkzaamheden van deze muurisolatie zijn erg eenvoudig en zijn vaak al binnen één werkdag afgerond.

  Bovendien heb je geen vergunning nodig voor spouwmuurisolatie, omdat dit het uiterlijk van de gevel niet verandert. Bij spouwmuurisolatie boort de isolatiespecialist kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Via deze gaatjes spuit hij het isolatiemateriaal in de spouwmuur, totdat deze evenredig gevuld is.

  Belangrijk om te weten dat deze vorm van muurisolatie niet eenvoudig zelf uit te voeren is. Het is zonder de juiste apparatuur lastig te controleren of de muur goed gevuld is. Is dit niet het geval, dan ontstaan er koudebruggen. Dit is een deel van de muur waarbij de isolatieschil doorbroken is, waardoor de isolatie niet optimaal is. Besparen? Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten.


  Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

  Een pand is alleen geschikt voor spouwmuurisolatie als er een ongeïsoleerde spouw aanwezig is. Het gaat hierbij vaak om woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Oudere huizen hebben vaak geen spouwmuur.

  Nieuwere woningen beschikken al over muurisolatie, maar het na-isolatie is een optie om de isolatiewaarde van het pand nog meer te verbeteren. Tot slot is het belangrijk dat de spouw niet extreem vervuild is, omdat hierdoor koudebruggen ontstaan. Is dit wel het geval, dan moet je de spouw eerst laten reinigen.

  Niet zeker of de woning een spouwmuur heeft? Bekijk ook: heb ik een spouwmuur? .

  Wat kost spouwmuurisolatie?

  Bij de berekening van de kosten van spouwmuurisolatie is het belangrijk om rekening te houden met de jaarlijkse besparing die je doet. Voor het isoleren van een appartement met een buitenmuur van 30m² betaal je eem vanafprijs van €350,-. Per jaar bespaar je tot wel €120,-, waardoor je de investering al in 3 jaar terugverdient. Voor het isoleren van de spouwmuur bij een vrijstaande woning liggen de kosten iets hoger. Voor 150 m² ligt de vanafprijs €2.150,-. De besparing is natuurlijk ook een stuk groter dan bij een appartement. Als je tot €600,- per jaar bespaart op je energiekosten, heb je de investering in muurisolatie al in 3,5 jaar terugverdiend!

  Spouwmuurisolatie kosten 2022

  Type woning Buitenmuur in m² Vanafprijs* Jaarlijkse besparing
  Appartement 30 m² €350,- €120,-
  Rijtjeshuis 60 m² €850,- €200,-
  2 onder 1 kap 100 m² €1.450,- €500,-
  Vrijstaande woning 150 m² €2.150,- €600,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, en plaatsing. De prijs is afhankelijk van het type isolatiemateriaal. Eventuele subsidies zijn niet meegerekend en kunnen er dus voor zorgen dat de gemiddelde prijs lager uitvalt. Exacte prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


  Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een rijtjeshuis

  €900,- tot €1.800,-

  (Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur.)

  De goedkoopste optie
  Vanaf €900,-

  Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
  Gebruik van minerale wol
  Voordelen: goed akoestisch isolerend, brandveilig & waterafstotend

  De hoogste investering
  Tot €1.800,-

  Rijtjeshuis met 60 m² buitenmuur
  Gebruik van PUR-schuim
  Voordelen: goed om kiertjes op te vullen, vochtregulerend, lange levensduur


  Gratis offertes vergelijken


  Hoe werkt spouwmuurisolatie in Weert?

  De spouwmuur bestaat in feite uit twee muren: de binnen- en buitenmuur. Tussen deze muren zit een ruimte, dat noemen we de spouw. Hierin bevindt zich, als er nog geen muurisolatie is aangebracht, niets. Het bestaat uit koude luchtstromingen. Deze koude lucht zorgt ervoor dat de binnenmuren koud en klam aanvoelen. Soms is er zelf sprake van vochtvorming.

  Tijdens de spouwmuurisolatie in Weert wordt de ruimte tussen de muren gevuld met isolatiemateriaal. Dat zorgt ervoor dat de lucht stil staat en de binnenmuren een stuk warmer aanvoelen. Dat vergoot je wooncomfort en verlaagd de energierekening. Het uitvoeren van spouwmuurisolatie gebeurt snel en zonder overlast. Het hele isolatieproces kost in de meeste gevallen maximaal een dag.

  Aandachtspunten bij spouwmuurisolatie

  Wil jij je spouw isoleren? Dan zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden.

  • Is de spouwmuur vervuild? In dat geval moet je de spouwmuurvervuiling verwijderen voordat isolatie mogelijk is.
  • Beschadigde muren moet je eerst laten herstellen, anders loopt het isolatiemateriaal misschien uit je spouwmuur.
  • Zijn ook je dakgoten in orde? Dit is heel belangrijk, want het voorkomt dat vocht tussen de spouwmuur terecht komt.
  • Als je kruipruimte of kelder nu wordt geventileerd door middel van ventilatieroosters in de spouwmuur, dan moet je dit op een andere manier doen, zoals het plaatsen van ventilatieroosters in de binnenmuren of de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem.
  • Het kan zijn dat er vleermuizen leven in je spouwmuur. Als dit het geval is moet je wachten tot ze zijn uitgevlogen voordat je kunt isoleren. Doe je dit niet, dan sluit je de vleermuizen buiten of, nog erger, binnen.

  Na-isoleren van de spouw

  Een groot voordeel van een spouwmuurisolatie is dat dit een goede vorm van na-isolatie is. Een na-isolatie is een isolatietechniek die men toepast bij al bestaande panden, om de isolatiewaarde hiervan te verbeteren.

  Doordat de kosten voor een spouwmuurisolatie laag blijven, je een verlaagd btw-tarief betaalt en subsidie mogelijk is, is het bovendien een eenvoudige manier om meer te voldoen aan de Nederlandse eisen op het gebied van energiezuinigheid. Voor een nieuwbouwhuis geldt dat er automatisch wordt gezorgd voor spouwmuurisolatie in Weert.  Overweeg je spouwmuurisolatie in uw woning?

  Met spouwmuurisolatie hoef je minder te stoken. Vergelijk offertes en bespaar!

  Gratis offertes vergelijken


  Soorten spouwmuurisolatie

  Bij spouwmuurisolatie in Weert is er de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Eén van de meest gebruikte materialen is glaswol: relatief goedkoop, goede akoestische isolatie en recyclebaar. Een nadeel van glaswol is dat de vakman hier een groter boorgat voor nodig heeft.

  Een tweede mogelijkheid is EPS parels, deze zijn geschikt voor spouwmuren vanaf 30 mm en relatief voordelig in aanschaf. Tot slot is PUR spuitisolatie een mogelijkheid, dit is iets duurder dan de andere materialen en niet recyclebaar. Maar daarentegen biedt het wel de beste isolatiewaarde! Benieuwd naar de beste spouwmuurisolatie voor je woning? Laat je altijd adviseren door een expert.

  Voor spouwmuurisolatie is er de keuze uit de volgende materialen:

  • Glaswol
  • EPS parels
  • PUR

  Meer lezen over soorten spouwmuurisolatie? Je leest het op deze pagina!

  Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

  Omdat de beschrijving van de techniek voor een spouwmuurisolatie relatief eenvoudig lijkt, krijgen de isolatiespecialisten uit ons netwerk regelmatig de vraag of klanten zelf niet de spouwmuur kunnen isoleren.

  Het antwoord hierop is eigenlijk een eenvoudig: nee, dat kan niet. Dit komt doordat het na-isoleren van de spouw een stuk lastiger is dan men vaak denkt. Ten eerste is het noodzakelijk dat men niet zomaar wat gaatjes boort en hier PUR of EPS parels door naar binnen spuit, maar wordt het isolatiemateriaal altijd met zorg over de ruimte in de spouw verdeeld. Als je zonder hulp de EPS parels probeert te verdelen, dan bestaat de kans dat koudebruggen ontstaan.

  Een belangrijk nadeel van eigenhandig de spouwmuurisolatie uitvoeren is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor een eventuele reparatie van de spouwmuur.

  vloerisolatie Weert

  Vloerisolatie Weert

  Een andere mogelijkheid om jouw pand beter te isoleren, is door middel van vloerisolatie in Weert. Dit verhoogt zeker het wooncomfort, omdat de vloer een paar graden warmer aanvoelt. Zo kun je ook ’s winters op blote voeten blijven lopen.

  Vloerisolatie is op verschillende manieren mogelijk: door middel van vloerisolatie of door zogeheten bodemisolatie. Bij vloerisolatie brengt de vakman materiaal aan, aan de onderzijde of bovenzijde van je vloer. Soms is dit geen optie, als de kruipkelder bijvoorbeeld te klein is om goed in te kunnen werken of als je niet je hele woonkamer wilt verbouwen. In dat geval voldoet bodemisolatie ook. Bij bodemisolatie bedekt de vakman de bodem van de kruipkelder met materiaal, dit houdt vocht en kou vanuit het grondwater tegen.

  Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes.


  Vloerisolatie aanbrengen: 3 opties

  Voor het aanbrengen van vloerisolatie heb je drie mogelijke opties:

  • Optie 1: Aan de onderkant van de vloer.
  • Optie 2: Aan de bovenkant van de vloer.
  • Optie 3: Bodemisolatie.

  Vaak wordt eerst gekeken of vloerisolatie vanaf de onderkant mogelijk is: dit is het geval als je kruipruimte minimaal 40 tot 45 centimeter diep is. De vakman plaatst de isolatie tegen de onderzijde van de vloer, hiervoor gebruikt hij materialen als glas- of steenwol, PUR-schuim en andere isolatieplaten. Dit is vooral geschikt als je een houten vloer hebt.

  Bij een betonvloer heb je ook twee mogelijkheden, van onderaf isoleren of van bovenaf. De meeste mensen kiezen voor isolatie van bovenaf, omdat je hiermee het wooncomfort het meest verhoogt. Bovendien zorgt het voor nagenoeg dezelfde besparing als isoleren aan de onderkant.

  Bodemisolatie is een goedkoop alternatief, en geschikt als de kruipruimte niet diep genoeg is en je liever niet de bovenkant van de vloer isoleert. De vakman plaatst dan een vochtbestendig materiaal op de bodem van de kruipruimte, die kou en vocht tegenhoudt.

  Wat kost vloerisolatie?

  De kosten voor vloerisolatie zijn uiteraard afhankelijk van het oppervlak van de vloer. In een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van 50m² betaal je gemiddeld €1.500,-. Hiermee bespaar je tot wel €170,- per jaar! Voor een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70m² liggen de kosten uiteraard iets hoger, gemiddeld rond de €2.100,-. Hiermee bespaar je al snel tot €300,- per jaar.


  Gemiddeld heb je de vloerisolatie dus al vanaf 7 jaar terugverdient. Je profiteert echter vanaf dag 1 al van een warmere vloer.

  Wil je meer duidelijkheid met betrekking tot de kosten van vloerisolatie, vraag dan gratis prijsopgaven aan en vergelijk de kosten. Zo bespaar je bovendien tot wel 25% op de kosten.

  Vloerisolatie kosten 2022

  Type woning Oppervlakte vloer Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
  Appartement 45 m² €1.350,- €150,-
  Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €170,-
  2 onder 1 kap 55 m² €1.650,- €190,-
  Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €300,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


  Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een rijtjeshuis

  €1.000,- tot €2.000,-

  (Gemiddelde prijzen bij een rijtjeshuis met 50 m² vloer.)

  De goedkoopste optie
  Vanaf €1.000,-

  Rijtjeshuis met 50 m² vloer
  Methode: bodemisolatie
  Reden? De kruipruimte is niet hoog genoeg

  De hoogste investering
  Tot €2.000,-

  Rijtjeshuis met 50 m² vloer
  Methode: onderkant van de vloer isoleren
  Reden? Er is voldoende ruimte in de kruipruimte


  Gratis offertes vergelijken


  Vloerisolatie Weert: overzicht geschikte isolatiematerialen

  Voor de na-isolatie van een vloer bestaan er heel wat geschikte producten. Naast de wel bekende isolatiematerialen als Polyurethaan, en glaswol, zijn er nog heel wat andere materialen die wij graag even willen noemen.

  Zo vormen bijvoorbeeld isolatieplaten van PIR een populaire keuze voor vloerisolatie in Weert, vanwege de hoge isolerende waarde van het product. Voor een vloerisolatie is ook het gebruik van PIF isolatiefolie zeer geschikt. Dit isolatiefolie bevestig je tegen de onderzijde van de vloer, om zo de warmte in huis te behouden.

  Combineren met vloerverwarming?

  Bij vloerverwarming is een goede vloerisolatie extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de warmte vanuit de vloerverwarming verloren gaat aan de kille kruipkelder. In dit geval is het dus verstandig om te kiezen voor isolatie van onderaf of voor bodemisolatie.

  Houten vloer isoleren

  Wil je de houten vloer isoleren om zo het wooncomfort en de energiebesparing te vergroten? Vaak is het mogelijk om de vloer van onderaf te isoleren. Je vult dan de ruimte tussen de balken op met isolatiemateriaal. Let op: vochtig hout moet eerst goed drogen. De houtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 20 procent. Na de isolatieklus is ventilatie in de kruipruimte erg belangrijk.

  Betonvloer isoleren

  Gaat het om een betonvloer die je wilt laten isoleren? Als er een kruipruimte aanwezig is plaatst men aan de onderzijde vaak isolatieplaten. De vloerisolatie aan de onderkant levert wel een energiebesparing op, maar geen warme voeten. Beton geleidt de warmte immers niet. Gaat het je dus om het vergroten van het wooncomfort? Kies dan voor isolatie via de bovenzijde, eventueel gecombineerd met vloerverwarming.  Nooit meer last van koude voeten met goede vloerisolatie.

  Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 25% op de kosten!

  Start gratis offerteaanvraag


  Je vloer zelf isoleren?

  Evenals een dakisolatie is het ook mogelijk om zelf de vloerisolatie in Weert toe te passen. Het isoleren van een vloer vereist wel enige handigheid, zeker wanneer je kiest voor een vloerisolatie in plaats van een bodemisolatie.

  De isolering van een vloer begint bij het openbreken van de bestaande bovenvloer, om vervolgens een bovenlaag van isolatiefolie, of ander materiaal aan te brengen. Vervolgens moet je de vloer weer netjes terug leggen. Kies je voor de isolatie van de zoldervloer en moet deze beloopbaar blijven? Dan raden de experts uit ons netwerk het gebruik van isolatieplaten aan. Door te kiezen voor isolatieplaten met PIR als basismateriaal hoef je deze niet meer af te werken. Eventueel is het ook een optie om bij een vloerisolatie te kiezen voor isolatieplaten van een ander materiaal.


  Tip: kies voor kwaliteit en schakel een specialist in. Zo profiteer je ook van de beschikbare subsidies. Vergelijk gratis offertes van isolatiespecialisten.

  Verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

  Kruipruimte isolatie en vloerisolatie zijn twee verschillende technieken met vergelijkbare resultaten. Bij vloerisolatie brengt de isolatiespecialist het materiaal aan tegen de bovenzijde of onderzijde van je vloer.

  Voor het isoleren vanaf de bovenkant is het belangrijk te weten dat je vloer een paar centimeters verhoogt en dat dit een ingrijpende klus is voor een bestaande woning. Daarom kiezen de meeste mensen voor vloerisolatie van onderaf. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte groot genoeg is om fatsoenlijk te kunnen werken. Is dit niet het geval, dan wijken de meeste mensen af naar kruipruimte isolatie. Hierbij bedekken de specialisten de koude en natte bodem met isolatiechips of –schelpen.

  kruipruimte isolatie Weert

  Kruipruimte isoleren Weert

  In het stukje over de vloerisolatie gaven wij al aan dat het tevens een optie is om te kiezen voor kruipruimte isolatie in Weert. Dit staat ook wel bekend als een bodemisolatie. Het grote voordeel van het isoleren van de kruipruimte is dat hierdoor de kans op optrekkend vocht en kou aanzienlijk verminderd wordt, en daarmee de kans op een hoge luchtvochtigheid in huis en alle problemen van dien. Dankzij de bodemisolatie profiteren jij en je huisgenoten van een lagere kans op ongedierte, minder gezondheidsklachten en een gezonder leefklimaat.

  De kosten voor het plaatsen van een bodemisolatie hangen van de materialen die je kiest, en de hoeveelheid praktische ondersteuning die je nodig hebt van een isolatiespecialist. De prijzen verschillen bovendien per isolatiebedrijf, en hangen af van de mogelijke subsidie. Het is daarom verstandig om gratis offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken.


  Wat kost kruipruimte isolatie?

  Overweeg jij het isoleren van de kruipruimte, dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. Je vindt een overzicht van de gemiddelde prijzen in de tabel hieronder. Kruipruimte isolatie in een rijtjeshuis kost gemiddeld €1.000,- tot €1.250,- en hiermee bespaar je tot €150,- per jaar. Voor het isoleren van de vloer in een hoekwoning betaal je ongeveer €1.040,- tot €1.300,- en betaal je jaarlijks tot €160,- minder voor je energierekening! Een vrijstaande woning is iets duurder om te isoleren: de gemiddelde prijs voor kruipruimte isoleren is €1.400,- tot €1.750,-. Hiermee behaal je een besparing van ongeveer €215,- per jaar.

  Besparen op de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

  Kruipruimte isolatie kosten 2022

  Woning type Vloeroppervlakte in m² Gemiddelde prijs* Jaarlijkse besparing
  Rijtjeshuis 50 m² €1.000,- tot €1.250,- €150,-
  Hoekwoning 52 m² €1.040,- tot €1.300,- €160,-
  2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.375,- €170,-
  Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.750,- €215,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.  65

  Deelnemende bedrijven


  1863

  Aanvragen behandeld


  1104

  Uitgevoerde opdrachten


  16

  Jaar ervaring


  Gebruikte materialen bij kruipruimte isolatie

  Voor de isolering van een kruipruimte heb je een ruime keus uit materialen, welke te verdelen zijn in kunstmatige en natuurlijke producten. De meeste van onze klanten laten hun kruipruimte isoleren in Weert met schelpen. Dit komt doordat schelpen een relatief goedkope oplossing vormen, en een lange levensduur hebben.

  Naast voor schelpen kun je ook kiezen voor zand, of juist voor thermoskussens als je liever een kunstmatig product hebt. Deze thermoskussens brengen iets hogere prijzen met zich mee, maar bieden een uitstekend resultaat.


  Kruipruimte isolatie: voor en na

  ᐅ Isolatie Weert? – Huis isoleren | Info & Kosten [%%currentyear%%]ᐅ Isolatie Weert? – Huis isoleren | Info & Kosten [%%currentyear%%]

  Doe-het-zelf

  Wil je graag de kruipruimte isoleren in Weert? Dat is alleen optie wanneer deze hoger is dan 50 centimeter. Pas dan is er voldoende hoogte om gemakkelijk te kunnen bewegen, en ruimte te hebben voor het aanbrengen van het isolerende materiaal.

  Wanneer er dan ook nog eens voldoende licht in de kruipruimte beschikbaar is, dan kun je zelf de isolerende laag aanbrengen. Wees er bovendien zeker van dat je geen last hebt van claustrofobie. Het werken in een kruipkelder vereist de vaardigheid voor gebukt werken in kleine ruimtes. Wij adviseren daarom altijd om eerst eens de ruimte te bekijken. Eventueel is het een optie om een erkend isolatiespecialist in te schakelen, deze helpt je al bij een kruipruimte vanaf 35 centimeter.

  Hoe vloer isoleren zonder kruipruimte?

  Als je geen kruipruimte hebt, maar wel graag je vloer wilt isoleren dan zijn er in principe twee mogelijkheden: isoleren van bovenaf of een kruipruimte uitgraven.

  Isoleren van bovenaf is een geschikte methode: doordat het isolatiemateriaal vlak onder de vloer ligt, voelt deze altijd warm en comfortabel aan. Een mogelijk nadeel is dat het vloeroppervlak hierdoor enkele centimeters verhoogd wordt. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar kan wel problemen veroorzaken bij drempels en deuren. Ook is je aanrecht ineens iets lager, wat vooral voor lange mensen vervelend is: je hebt dan namelijk geen fijne werkhouding meer en krijgt sneller last van je rug.

  Een kruipruimte uitgraven is ook mogelijk. De vakmannen verwijderen het zand onder je woning en plaatsen een kruipluik mét isolatie: zo kun je alsnog de onderkant van je vloer isoleren. De kosten hiervoor beginnen vanaf €3.000,-

  dakisolatie aanbrengen Weert

  Dakisolatie Weert

  Naast de isolatie van vloeren of een spouw, is het tevens een optie om dakisolatie in Weert te plaatsen. Een dakisolatie bestaat meestal uit het aanbrengen van een vochtwerende laag, met daaroverheen een laag isolatiemateriaal.

  Het grote voordeel van een dakisolatie is dat op deze manier de warme lucht niet verder kan stijgen, en niet via het dak verloren kan gaan. Het nadeel van een dakisolatie is dat de meeste warmte niet op de bovenste verdieping nodig is. Zeker bij woningen met meerdere verdiepingen wordt daarom aangeraden om in plaats van het dak de gevel of spouwmuur te isoleren. Wil je toch graag een dakisolatie uitvoeren? Dan moet je bepalen of je kiest voor een dakisolatie aan de binnenzijde of buitenzijde. Besparen? Vergelijk offertes. Start de gratis offerteaanvraag.


  Soorten dakisolatie

  Het is dus mogelijk om zowel de binnenzijde van het dak, als de buitenzijde van isolatie te voorzien. Welk model het beste past is afhankelijk van de eisen die je stelt aan de dakisolatie.

  Wil je bijvoorbeeld het grootste deel van het werk eigenhandig kunnen afhandelen? Dan is de isolatie van de binnenkant van het dak de handigste optie. Vind je het belangrijk dat de isolatielaag lange tijd blijft zitten en de hoogste isolatiewaarde biedt? Dan is wellicht een dakisolatie aan de buitenzijde een verstandigere oplossing.

  Wat kost dakisolatie?

  Dakisolatie in Weert is een grote investering, maar hiermee behaal je ook de hoogst mogelijke besparing op de stookkosten. Heb je een schuin dak? Als je de binnenzijde laat isoleren betaal je ongeveer €2.000,- en bespaar je rond de €400,- per jaar. Voor het isoleren van de buitenzijde liggen de kosten een stuk hoger: gemiddeld rond de €4.000,-. De besparing is ook iets hoger: namelijk rond de €600,- per jaar. Isolatie van een plat dak is iets goedkoper: dit kost gemiddeld €3.500,- en je bespaart tot €500,- per jaar. Dakisolatie heb je daarmee in 3 tot 7 jaar al terugverdient.

  Scherpe prijs voor dakisolatie in Weert? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


  Zoldervloerisolatie is een goedkoop alternatief: dit kost ongeveer €1.500,- en je bespaart tot wel €500,-. Zoldervloerisolatie is ideaal indien je de zolder niet gebruikt als leefruimte.

  Dakisolatie kosten 2022

  Dak type Prijs bij 70m²dakoppervlak* Jaarlijkse besparing
  Schuin dak (binnenzijde) €2.000,- €400,-
  Schuin dak (buitenzijde) €4.000,- €600,-
  Dak type Prijs bij 50m² dakoppervlak* Jaarlijkse besparing
  Plat dak €3.500,- €500,-
  Zoldervloer €1.500,- €500,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en plaatsing. De prijs is sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal.


  Prijsvoorbeeld: dakisolatie schuin dak (binnenzijde)

  Vanaf €1.400,- en €2.100,-

  (Gemiddelde prijzen bij 70m² dakoppervlak, inclusief plaatsing.)

  De goedkoopste optie
  Vanaf €1.400,-

  Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
  70m² dakoppervlak
  Gebruik van glaswolisolatie

  De hoogste investering
  Vanaf €2.100,-

  Dakisolatie schuin dak (binnenzijde)
  70m² dakoppervlak
  Gebruik van PUR spuitisolatie


  Gratis offertes ontvangen


  Schuin dak isoleren

  Wil je goedkoop je schuine dak isoleren, kies dan voor isolatie langs binnenuit: via de zolder is de binnenkant van het dakoppervlak gemakkelijk te bereiken. De vakman brengt isolatieplaten, minerale wol of spuitisolatie aan zodat je direct profiteert van een goede isolatie.

  Wil je je dak renoveren?

  Dan is isoleren vanaf de buitenkant ook een optie. De vakman verwijdert de dakpannen en plaats isolatieplaten op het dakbeschot. Hierop monteert hij een houten regelwerk, waar de dakpannen weer aan worden bevestigd.

  Plat dak isoleren

  Bij een plat dak wordt over het algemeen aangeraden om de buitenkant van je dak te isoleren. Zo behoort je dakbeschot ook bij de warme, geïsoleerde schil waardoor er minder temperatuurverschillen zijn. Het risico op scheuren en lekkages is zo veel kleiner! Je hebt twee mogelijkheden. Of je laat het isolatiemateriaal op het dakbeschot maar onder je dakbedekking plaatsen, of je laat vochtbestendige isolatieplaten rechtstreeks op je dakbedekking leggen. Dit wordt op zijn plaats gehouden door middel van ballast.

  isoleren van de zolder Weert

  Zolder isoleren: de methodes

  Zijn de temperaturen op je zolder ook altijd zo extreem? Of het is er veel te warm, of het is er extreem koud. Ook als je de zolder slechts voor de opslag van spullen gebruikt loont het om de zolder te isoleren.

  Kies je ervoor om de zoldervloer te isoleren of toch het dak?

  Dat hangt af van de functie van je zolderruimte. De isolatie van de zoldervloer is vooral verstandig als je de zolderruimte alleen voor opslag gebruikt. Je zorgt er dan voor dat de warmte in de onderliggende ruimtes blijft en niet verloren gaat op zolder. Gaat het om een houten zoldervloer? Dan brengt de specialist het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Bij massieve vloeren komt het materiaal bovenop de vloer te liggen.

  Plafondisolatie

  Wil je plafondisolatie aanbrengen ter geluidsisolatie of warmte-isolatie? Of liever een beetje van beide? Dit heeft namelijk invloed op de isolatiemethode. Zo kun je bij plafondisolatie kiezen om een verlaagd plafond te laten plaatsen, isolatiemateriaal in het bestaande plafond te blazen of je kunt een ‘zwevende’ dekvloer aan laten brengen op de bovenliggende verdieping.

  Ook het betreffende vertrek heeft invloed op de keuzes tijdens de plafondisolatie. Zo kun je bij plafondisolatie in de garage bijvoorbeeld prima de isolatiepanelen tegen het plafond lijmen of schroeven. Dit is in de woonkamer echter niet gewenst. Je wilt dan een perfecte afwerking. Een verlaagd plafond zorgt daar voor. De specialist vult het verlaagde plafond dan met isolatiemateriaal en eventuele trillingsdempers.

  Tip: vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs.  Flink besparen op je energierekening? Laat je dak isoleren!

  Bespaar tot wel €500,- per jaar met dakisolatie, schakel snel een isolatiespecialist in.

  Gratis offertes ontvangen


  gevelisolatie Weert

  Gevelisolatie Weert

  Wij noemden al de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatie van daken. Een volgende vorm van muurisolatie is de gevelisolatie in Weert. Dit is de meest dure vorm van muurisolatie, omdat het gaat om het bedekken van de hele gevel met een laag isolatiemateriaal. Dit is zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de gevelmuur mogelijk.

  Door het toepassen van een gevelisolatie zorg je niet alleen voor een betere warmtewering, maar ook voor een verbetering van de pandwaarde. Zeker op het moment dat je kiest voor het isoleren van de gevel aan de buitenkant. Wat kosten betreft moet je denken aan een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,-, waarvoor je nog enige subsidie kunt aanvragen. Op deze manier blijven de aanschafkosten beperkt.

  Offertes op maat ontvangen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.


  Gebruikte materialen bij gevelisolatie

  Voor het uitvoeren van een gevelisolatie heb je de keus uit een ruim assortiment aan grondstoffen. De meeste klanten kiezen bij gevelisolatie in Weert voor een laag glaswol als materiaal, maar het hangt af van de muursoort welk product de meest geschikte oplossing vormt.

  Kies je liever voor isolerende platen, of vind je het prettiger als er een natuurlijk materiaal zit? Ook dat zijn mogelijke opties. Onder meer schapenwol is een zeer geschikt product voor de na-isolatie van de gevel. Kijk bij de keuze voor het materiaal altijd naar de extra eigenschappen. Je kunt bijvoorbeeld aandacht geven aan de voordelen op het gebied van akoestische isolatie, of voor een betere brandwering of vochtwering.

  Wat kost gevelisolatie?

  Gevelisolatie is een relatief kostbare manier van isoleren. Hiermee geef jij het pand wel een compleet nieuw uiterlijk, dus het is zeker het overwegen waard! Een gemiddelde 2 onder 1 kap woning heeft een gevel van gemiddeld 100 m². Voor het isoleren van de binnenmuur betaal je ongeveer €9.050,- tot €11.050,-. Het isoleren van de buitenmuur kost iets meer: gemiddeld €12.050,- tot €14.050,-. Gevelisolatie kosten zijn bij een rijtjeswoning iets minder hoog. Deze heeft een muur van ongeveer 60m² en de kosten bedragen gemiddeld €5.600,- tot €6.500,- voor muurisolatie van binnen en €8.400,- tot €9.300,- voor muurisolatie van buiten. Afhankelijk van de gekozen techniek verdien je gevelisolatie in 8 tot 15 jaar weer terug.

  Gevel isoleren in Weert? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

  Gevelisolatie kosten 2022

  Type woning Oppervlakte muur in m² Gemiddelde prijs binnenmuur isoleren* Gemiddelde prijs buitenmuur isoleren*
  Appartement 30 m² €2.700,- tot €3.300,- €3.600,- tot €4.300,-
  Rijtjeshuis 60 m² €5.600,- tot €6.500,- €8.400,- tot €9.300,-
  2 onder 1 kap 100 m² €9.050,- tot €11.050,- €12.050,- tot €14.050,-
  Vrijstaande woning 150 m² €15.050,- tot €16.050,- €18.050,- tot €22.050,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten.  De uitstraling van je gevel verbeteren én jouw huis beter isoleren?

  Vergelijk de kosten van verschillende isolatiespecialisten en bespaar tot wel 25% op de kosten.

  Gratis offertes ontvangen


  Gevelisolatie via binnenzijde

  Is er te weinig ruimte aan de buitenkant van de gevel om deze te verdikken? Of heb je een iets kleiner budget? Dan is het een optie om de gevelisolatie aan de binnenzijde te kiezen. Dit heeft als nadeel dat er uiteindelijk minder woonruimte ontstaat. De combinatie van isolerend materiaal met een voorzetwand zal een vermindering van ongeveer een halve meter opleveren.

  Buitengevel isoleren

  De meest dure variant van gevelisolatie is de isolatie van de gevel aan de buitenzijde. In dit geval plaatst een isolatiespecialist uit ons netwerk een isolatielaag over de bestaande gevelmuur, om die vervolgens af te dekken met een nieuwe gevel. Hierdoor verbetert de aanblik, zorg je voor een akoestische muurisolatie en verminder je natuurlijk het warmteverlies. Wij bieden je graag meer informatie.

  muurisolatie aanbrengen

  Muurisolatie

  Naast het begrip gevelisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie. Hieronder de korte betekenis:  De term muurisolatie is feitelijk een verzamelterm voor alles wat te maken heeft met de isolatie van muren. Of het nu gaat om een spouwmuurisolatie of de isolering van gevels: het is aan te duiden als een muurisolatie.


  Daarnaast is ook het impregneren van de buitenmuren aan te duiden als een muurisolatie, omdat de vochtbestrijding mede bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Tot slot kan ook de akoestische isolatie van muren worden aangeduid als een muurisolatie. Met muurisolatie verbeter je namelijk ook de geluidsisolatie, wat vooral fijn is bij woningen langs drukke straten.


  Enkelsteens muur isoleren

  Wanneer je in een huis woont dat is gebouwd voor 1920, dan hebben de buitenmuren waarschijnlijk maar één laag, en geen spouw. In de bouwbranche noemt men een dergelijke muur een enkelsteens muur. Een enkelsteens buitenmuur brengt een aantal problemen met zich mee, waaronder een verhoogd risico op vochtproblemen en een verhoogd warmteverlies.

  Dit betekent dat het belangrijk is om de enkelsteens muren vakkundig te isoleren. De isolatie van een enkelsteens gevelmuur kun je het beste overlaten aan een erkend isolatiespecialist. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor goed onderhoud, een beschadiging in de enkelsteens wand moet je direct laten herstellen.

  Halfsteens muur isoleren

  Naast enkelsteens buitenmuren bestaan er ook halfsteens wanden. Een halfsteens muur vinden specialisten over het algemeen bij schuren en garages. De term halfsteens komt van het feit dat de betreffende wand een dikte heeft van een halve steen, of de kop van de steen. Een halfsteens buitenmuur is dus zeer dun, en biedt dan ook weinig warmtebescherming.

  Het na-isoleren van een halfsteens muur vereist een vrij uitgebreid proces, zo is het noodzakelijk om de bestaande wand met latten te bekleden, hier materiaal tegen te plaatsen, en vervolgens de gehele isolerende laag af te werken met voorschotten of betimmering. Zo creëer je een heerlijk leefklimaat.  Overweeg je muurisolatie voor je woning?

  Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit je regio.

  Gratis offertes ontvangen


  garage isoleren in Weert

  Garage isoleren

  Ook in je garage kan veel warmte ontsnappen, waardoor je hier niet prettig kunt hobbyen, studeren of sporten. Een garage isoleren kan op de volgende manieren:

  • Garagemuur isoleren: meestal gebeurt dit van binnenuit. Er valt veel winst te behalen, omdat een schuur vaak bestaat uit een enkelsteensmuur. De vakman plaatst isolatieplaten tegen de garagemuur en plaatst hiervoor een voorzetwand. Je levert dus wel een klein deel van je ruimte in.
  • Garagevloer isoleren: omdat er geen kruipruimte onder de garagevloer zit, is isoleren vanaf de bovenkant de beste optie. Hiervoor gebruik je het beste drukvaste platen, omdat deze geschikt zijn om te belopen. Er zijn zelfs platen die je niet meer hoeft af te werken met tapijt, laminaat of een andere vloer, wat een goedkope optie is voor de garage.
  • Garagedak of -plafond isoleren: hierbij plaats je isolatie bovenop je dakoppervlak, die voorkomt dat de warmte ontsnapt. Hiervoor zijn vochtbestendige isolatieplaten de beste optie. Je kunt dit eventueel afwerken, maar hoeft niet als het je niet stoort.

  Benieuwd naar de prijzen voor het isoleren van de garage? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

  Dakkapel isoleren

  Bevat je huis een dakkapel? Vooral bij oudere, houten dakkapellen is het verstandig om isolatie aan te brengen. Zo is het winters lekker warm en blijft het zomers langer koel.

  Er zijn twee isolatiemethodes: koude of warme isolatie.

  Bij de koude isolatiemethode wordt er veelal gebruik gemaakt van PIR- of PUR-platen. Deze platen bevestigt de specialist bovenop het frame van de dakkapel. Uiteraard wordt alles afgewerkt met bedekking. De warme isolatiemethode is van binnenuit. Het materiaal (meestal steenwol) wordt dan tussen het frame geplaatst. Aan de binnenzijde plaatst men dan een dampdichte folie. Aan de buitenkant van de dakkapel wordt nog een dampdoorlatende folie geplaatst. De methode van binnenuit is eenvoudiger, maar met de koude isolatiemethode realiseer je de beste isolatiewaarde.

  geluidsisolatie in huis verbeteren

  Geluidsisolatie

  Wanneer iemand zijn of haar huis wil isoleren, dan is dat meestal om de warmte-isolatie te verbeteren. Het plaatsen van muurisolatie kan natuurlijk ook goed zijn om de geluidsisolatie te verbeteren. Als je veel last hebt van contactgeluid van de bovenste verdieping of als je langs een drukke straat woont, dan is er de mogelijkheid om de geluiden van buitenaf of van boven te verminderen.

  Wil je de geluidsisolatie in huis verbeteren?

  Houd hier dan rekening mee met de keuze voor het isolatiemateriaal. Zo heeft glaswol bijvoorbeeld een betere akoestische isolatie dan EPS parels. Een vakman adviseert je over de mogelijkheden wanneer je de geluidsisolatie wil verbeteren.  Besparen? Vergelijk gratis offertes!

  Vergelijk offertes van isolatiespecialisten uit je regio!

  Gratis offertes aanvragen

  Isolatieglas

  Wil jij je huis isoleren in Weert? Denk dan ook eens na over je beglazing. Enkel of standaard dubbel glas zorgt voor een heel groot warmteverlies, en door te investeren in HR++-glas of zelfs triple glas bespaar je tot wel €280,- per jaar ten opzichte van enkel glas!

  HR++ glas heeft een U-waarde van 1,7 tot 2. Triple glas heeft een U-waarden van 0,5: hoe lager deze waarde des te beter de isolatie! HR++ glas wordt standaard gebruikt bij nieuwbouwwoningen. In veel gevallen heeft dit de beste prijs-kwaliteit verhouding: je betaalt ongeveer €80,- per m². Voor triple glas ligt de prijs hoger, rond de €120,- per m². Doordat je hierbij ook vaak kozijnen moet vervangen (omdat triple glas een stuk dikker is), zijn de kosten voor veel woningen te hoog voor de besparing die je ermee doet. Wil je een energieneutrale woning realiseren, dan is triple glas wel echt de beste optie!

  Is er subsidie op isolatie in 2022?

  Het na-isoleren van de woning brengt aardig wat kosten met zich mee. Maar omdat de overheid zuinig leven wil stimuleren, heb je al snel recht op een subsidie. Met een subsidie krijg je een deel van de kosten weer terug.

  Zo betaal je een verlaagd btw-tarief van 9% op alle werkzaamheden en materialen. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie. Heb je op dit moment niet voldoende spaargeld om je woning te isoleren? Dan kun je tegen aantrekkelijke rentes bovendien een energiebespaarlening afsluiten. Hiermee kun je de woningisolatie financieren zodat jij direct profiteert van een lagere energierekening. Tot slot is het als VVE ook mogelijk om een subsidie aan te vragen. Je leest meer over deze subsidie op rvo.nl. Benieuwd of er nog plaatselijke subsidieregelingen zijn? Op energiesubsidiewijzer.nl vind je alle mogelijke subsidies voor woningisolatie. Voor ondernemers is het handig om te verdiepen in de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Kijk op deze pagina van RVO.nl voor meer informatie.


  Besparen? Benut de nieuwe subsidie!

  Start met isoleren én ontvang via “ISDE” subsidie voor jouw woning.

  Gratis offertes aanvragen
  Huis energiezuinig maken?

  Deze mevrouw is stap voor stap haar huis energiezuiniger aan het maken. Bekijk in de video haar ervaring met het plaatsen van isolatie.


  Overzicht van isolatiematerialen

  Bij het isoleren van je huis heb je de keuze uit verschillende materialen. Welk materiaal de beste optie is, hangt af van de gekozen isolatietechniek en jouw persoonlijke voorkeuren. Voor spouwmuurisolatie wordt vaak PUR en glaswolvlokken gebruikt, terwijl er bij dakisolatie vaak gekozen wordt voor isolatieplaten.

  Je hebt onder meer de keuze uit deze materialen:

  • Isolatieplaten: deze worden gemaakt van verschillende materialen, zoals onder andere EPS en PIR. De isolatiewaarde verschilt en hangt af van het materiaal en de dikte van de plaat. De kosten liggen rond de €7,- tot €18,- per stuk.
  • PUR: dit wordt veel gebruikt als spuitisolatie, bij dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Het sluit alle naden en kieren helemaal op. De isolatiewaarde is ongeveer 0,023 tot 0,028 W/mK. Hiervoor betaal je gemiddeld €25,- tot €30,- per m².
  • PIR: wordt vooral gebruikt in de vorm van isolatieplaten. Is vochtregulerend en heeft een hoge isolatiewaarde van 0,023 tot 0,028 W/mK. De prijs ligt rond de €7,- tot €18,- per m².
  • EPS: ook wel piepschuim of tempex genoemd. Volledig vochtbestendig en daarom geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de kruipruimte. De isolatiewaarde ligt rond de 0,032 tot 0,045 W/mK. De kosten hiervoor liggen rond de €20,- tot €25,- per m².
  • Glaswol: wordt gebruikt in de vorm van vlokken en platen. Het is goedkoop en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Isolatiewaarde is ongeveer 0,031 tot 0,044. De prijzen beginnen vanaf €15,- tot €20,- per m².

  Navigeer hieronder naar:


  isolatieplaten

  Isolatieplaten

  Eén van de meest gemakkelijke oplossingen voor de isolatie van verschillende onderdelen in de woning is het gebruik van isolatieplaten.

  De platen kunnen diverse basismaterialen hebben, maar over het algemeen kiest men tegenwoordig voor platen van PUR of PIR. Dit biedt een stevige basis, en vereist weinig onderhoud. Wil je zonder hulp de zoldervloer isoleren, of is het hoog tijd voor de isolering van het schuin dak? Ook daarvoor vormen de isolatieplaten een uitstekende keuze. Let wel op dat je sommige platen nog moet afwerken met betimmering, voordat het mogelijk is deze te belopen. De kosten voor isolatieplaten liggen vrij laag, maar hangen af van het basismateriaal. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €7,- tot €18,- per m².


  pur isolatie

  PUR

  Zoals in het bovenstaande kopje al genoemd, vormt PUR regelmatig de basis voor isolatieplaten. De afkorting PUR staat voor polyurethaan, het is een kunststof die wij al jarenlang gebruiken voor woningisolaties.

  Een tijd geleden stond PUR vrij negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat hierdoor gezondheidsrisico’s ontstonden. Uit later onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen geeft voor de gezondheid. Naast als basis voor isolatieplaten te dienen, bestaat er ook een vloeibare variant van PUR. In deze samenstelling vormt het een geschikt middel voor de isolatie van de spouwmuur. Het vloeibare middel hardt na verloop van tijd in de spouw uit. De kostprijs voor PUR ligt rond de €25,- tot €30,- per m².  pir isolatiemateriaal

  PIR

  Een materiaal dat erg op PUR lijkt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is een middel dat men in fabrieken produceert door isocyanaten te combineren met katalysatoren en drijfgassen. Dit levert een soort schuimstof op, welke goed kan dienen als isolatiemateriaal. PIR verschilt relatief weinig van polyurethaan, behalve dat het betere brandwerende eigenschappen kent, en in kleinere diktes een hogere warmteweerstand oplevert.

  Het nadeel van PIR is dat er tijdens de productie gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen, waardoor het geen milieuvriendelijk product is. Fabrikanten werken tegenwoordig wel aan het ontwikkelen van een schonere variant van PIR. Dit materiaal kost je ongeveer €7,- tot €18,- per isolatieplaat.


  EPS isolatiemateriaal

  EPS

  Een volgend isolerend materiaal dat we bij jou onder de aandacht willen brengen is EPS. De letters staan voor expanded polystyrene, wat wij in Nederland ook wel piepschuim of Tempex noemen. Het grote voordeel van EPS is dat het in zeer kleine afmetingen te ontwikkelen is, waardoor het door kleine boorgaatjes is aan te brengen.

  Eén van de veel gehoorde toepassingen voor EPS is dan ook de isolatie van de spouwmuur. Bij een spouwmuurisolatie met EPS combineert men de EPS parels met lijm, zodat ze niet zullen verzakken. Je kunt ook kiezen voor een harde variant van EPS, dit staat bekend onder de term Tempex isolatieplaten. EPS parels kosten ongeveer €20,- tot €25,- per m².  glaswol isolatie

  Glaswol

  Eén van de meest bekende isolatiematerialen is glaswol. Glaswol noemt men vaak in één adem met steenwol, maar het zijn heel verschillende producten. Zo is glaswol een kunstmatig product, dat men creëert uit het versmelten en verslingeren van glas, terwijl steenwol een natuurlijk basismateriaal is.

  Glaswol heeft diverse positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke verwerking, wat betekent dat het in vrijwel elk hoekje te passen is. Glaswol gebruik je meestal voor de isolatie van het dak. Je kunt eventueel zelf met de glaswol aan de slag. Het is dan welk belangrijk om goede beschermende kleding te dragen, zoals een mondkapje en stofbril. De kostprijs ligt rond de €15,- tot €20,- per m².


  tempex

  Tempex

  Een laatste term waar de experts uit ons netwerk even bij stil willen staan is Tempex. Zoals net al aangegeven is Tempex een vorm van geëxpandeerd polystyreen, alleen dan de meer vaste in plaats van vloeibare oplossing.

  Het grote voordeel van Tempex als isolatiemateriaal is dat het zeer licht is. Dit betekent dat ook vloeren met een lagere draagkracht hiermee een goede isolatielaag krijgen. De kosten voor Tempex hangen af van de exacte materiaaldikte. Kijk daarom altijd naar de aanbiedingen bij meerdere bouwmarkten of specialisten voordat je de keus maakt. Het leefcomfort in je woning gaat gegarandeerd vooruit van isolering met Tempex. Je betaalt voor Tempex ongeveer €20,- tot €25,- per m².


  Waarop letten bij het inschakelen van een isolatiebedrijf?

  Op zoek naar een isolatiebedrijf bij jou in de buurt? Dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden of om op te letten. Hieronder geven we je een paar tips voor het kiezen van een isolatiebedrijf in Weert:

  • Kies altijd regionaal: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de totaalprijs!
  • Is het bedrijf VCA-gecertificeerd? Dan weet je zeker dat ze veilig, duurzaam en milieubewust werken.
  • Kijk naar keurmerken: deze geven aan dat een bedrijf voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Belangrijke keurmerken of brancheverenigingen zijn: VENIN, KOMO en BouwGarant.
  • Wat gebeurt er met de afwerking: ben je hier zelf voor verantwoordelijk? Onthoud dan dat de kosten hiervoor nog bovenop de totaalprijs komen. Sommige bedrijven bieden de afwerking bij de totaalprijs in, wat een groot verschil maakt! Kijk hier goed naar.
  • Voorbereidende werkzaamheden: zitten deze bij de totaalprijs inbegrepen, of komen er hiervoor nog kosten overheen? Ook dit verschilt enorm per bedrijf.
  • Vergelijk de prijzen: de kosten kunnen per isolatiebedrijf enorm verschillen. Door meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken, ben je verzekerd van de beste prijs!

  isolatiebedrijf inschakelen Weert

  Voordeel inschakelen isolatiebedrijf Weert

  Het inschakelen van een isolatiebedrijf uit Weert heeft belangrijke voordelen. Zo krijg je een persoonlijk en professioneel advies en profiteer je van de ervaring van een vakman. Twijfel je nog om zelf isolatie te plaatsen? Een isolatiespecialist biedt de volgende voordelen:

  • De isolatie is in korte tijd geplaatst zodat je snel profiteert van een hoger wooncomfort.
  • Je bent verzekerd van een optimale isolatie en bespaart dus zoveel mogelijk op de stookkosten.
  • Je krijgt een persoonlijk advies van een ervaren isolatiespecialist.
  • Een isolatiebedrijf geeft garantie op het afgeleverde werk.

  Recent aangevraagde isolatie offertes

  Spouwmuurisolatie (EPS) in Maastricht
  Vloerisolatie plaatsen in Heerlen
  Plat dak isoleren in Venlo
  Hellend dak isoleren in Weert
  Kruipruimte isolatie in Kerkrade
  Gevelisolatie buitenzijde in Roermond
  Houten vloer isoleren in Landgraaf
  Na-isoleren van spouw in Sittard
  Betonvloer isoleren in Geleen
  Gevelisolatie binnenzijde in Brunssum

  Besparen op isolatie in Weert? Vergelijk gratis offertes!

  Overweeg je om één van de bovengenoemde isolatieklussen uit te laten voeren? Slim, je bespaart dan stookkosten én vergroot het wooncomfort. Daarnaast is het een stuk beter voor het milieu. Kies je voor vloer-, kruipruimte-, spouwmuur-, dak-, muurisolatie of plafondisolatie?

  Het is hoe dan ook verstandig om meerdere isolatiebedrijven uit Weert met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Via ons netwerk is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend. Ga je voor de beste prijs of kies je de specialist die morgen al met de isolatieklus kan beginnen? De keuze is aan jou. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 25% op de totaalprijs!


  Klanten over onze dienstverlening

  Op basis van 325 beoordelingen


   • Kwaliteit van de offertes90%

   • Prijzen92%

   • Snelheid83%

   • Algemene beoordeling88%  Gratis offertes vergelijken