Isolatie Alkmaar, voor een energiezuinige woning

Ben je op zoek naar een manier om jouw huis of bedrijf in Alkmaar beter te isoleren? Dan ben je bij van Kooten en Ooy isolatie aan het goede adres. Wij beheren een netwerk van vakmannen op het gebied van woningisolatie. Deze kunnen jou onder meer helpen bij het uitvoeren van een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Wil je liever eigenhandig de gevel, spouwmuur of kruipruimte na-isoleren? Ook dan kun je bij ons terecht, wij bieden je met alle plezier meer informatie. Benieuwd naar de prijzen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij sturen je geheel vrijblijvend meerdere offertes toe.
Subsidie op isolatie in 2017

Wil je wel een gevelisolatie of spouwmuurisolatie laten uitvoeren, maar heb je hiervoor niet genoeg budget? Sinds september 2016 is er een nieuwe regeling ingesteld, die het mogelijk maakt subsidie aan te vragen voor isolerende werkzaamheden. Huiseigenaren kunnen, wanneer zij minimaal 2 energiezuinige maatregelen toepassen tot 20% subsidie op de kosten krijgen van de overheid. Wij adviseren je om offertes te vergelijken.Diverse soorten isolatie

Wie een woning laat isoleren heeft de keuze uit een groot aantal soorten isolatie. Bij een nieuwbouw huis vormen een gevelisolatie en vloerisolatie de meest gebruikelijke oplossingen. Dit komt doordat zowel een gevel- als vloerisolatie hoge kosten met zich meebrengen wanneer dit als na-isolatie wordt uitgevoerd, terwijl de investering bij nieuwbouw verhoudingsgewijs een stuk lager is. Woon je in een bestaande woning in Alkmaar en ben je op zoek naar een manier voor na-isolatie? Dan adviseren wij te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Een spouwmuurisolatie is namelijk in relatief korte tijd uit te voeren, tegen aantrekkelijke prijzen. Een muurisolatie biedt snel een verhoogd wooncomfort. Een andere oplossing voor na-isoleren is het laten uitvoeren van een dakisolatie. Wil je geld besparen op de woningisolatie? Dan is het ook een optie om dit eigenhandig te doen. Vooral het isoleren van de kruipruimte met isolatieplaten of de na-isolatie van daken met glaswol vragen weinig tijd en moeite. Kijk hiervoor wel goed naar de benodigde artikelen en de veiligheidseisen van eventuele gereedschappen om schade te voorkomen. Op deze pagina vind je meer informatie over de diverse oplossingen.

Isolatie prijzen

De prijzen voor het isoleren van woningen en bedrijven in Alkmaar hangen af van een groot aantal factoren. De meest invloedrijke factor voor de isolatie is de soort woningisolatie waar je voor kiest. Een gevelisolatie kost per vierkante meter namelijk veel meer dan een spouwmuurisolatie, terwijl een dakisolatie en kruipruimte isolatie hier tussenin vallen. Een tweede invloedsfactor is het isolatiemateriaal waar men voor kiest. Professionals kunnen zowel natuurlijke als kunstmatige isolatiematerialen aanbrengen, in diverse diktes. Voorbeelden van geschikte producten voor een muurisolatie zijn PIR, PUR, EPS parels, glaswol en steenwol. Kies je liever voor een duurzaam product? Denk dan aan hennep, kurk en schapenwol. Een derde invloedsfactor waar je rekening mee moet houden op het gebied van de prijzen is de grootte van het oppervlak. Prijsopgaven gaan vaak uit van een standaard afmeting. Vergelijk daarom altijd verscheidene prijsopgaven voor een goed prijsoverzicht. Bij een akoestische isolatie tot slot, hangen de prijzen met name af van het oppervlak dat je laat na-isoleren. In de meeste gevallen is de akoestische muurisolatie het duurst.
Overzicht gemiddelde prijzen

Isolatiesoort Prijs per m2 (gemiddeld)
Dakisolatie €50,-
Gevelisolatie €120,-
Kruipruimte isolatie €25,-
Spouwmuurisolatie €15,-
Vloerisolatie €30,-
Akoestische isolatie (vloer) €22,-
Akoestische isolatie (muur) €75,-
Akoestische isolatie (plafond) €60,-

Overzicht gemiddelde prijzen

In de tabel zie je een overzicht van de kosten voor woningisolatie per vierkante meter. Hierin zie je dat het na-isoleren van de spouwmuur de laagste kosten heeft, terwijl een gevelisolatie zeer hoge kosten kent. Het is echter niet alleen van belang om naar deze prijzen per vierkante meter te kijken, ook de jaarlijkse besparing op de stookkosten vormt onderdeel van het maken van een keuze. Jaarlijks kun je namelijk tot wel €1000,- terugverdienen door een goede isolatie.

Terugverdientijd

Uit onderzoek is gebleken dat de investering in een spouwmuurisolatie in ongeveer 4 jaar is terug te verdienen, terwijl een gevelisolatie ongeveer 8 tot 10 jaar nodig heeft. Na deze periode zal je echter op de gevelisolatie veel meer geld verdienen dan bij zowel een spouwmuur, als vloer- en dakisolatie. Kijk daarnaast naar de mogelijkheden voor een subsidie. Met een subsidie krijg je tot 20% van de investering terug.

Offertes aanvragenSpouwmuurisolatie Alkmaar

Eén van de meest gekozen vormen van woningisolatie is de na-isolatie van de spouwmuur. Het grote voordeel van een spouwmuurisolatie is dat de professionals uit ons netwerk in Alkmaar de spouw binnen een dag geïsoleerd hebben. Voor het isoleren van de spouw boren zij kleine gaatjes in de voegen van de gevel, waardoor een vloeibaar isolatiemateriaal (meestal PUR of EPS parels) wordt gespoten. De vloeibare PUR of het mengsel van EPS (tempex) parels en lijm hardt vervolgens uit, terwijl de experts de boorgaatjes weer dichten. Om de spouwmuur te kunnen isoleren is het nodig dat de muren een spouw hebben, en dat deze nog niet geïsoleerd is. Meestal is er sprake van een lege spouw bij woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975. Wil jij controleren of er een spouw is? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Deze afstand moet minimaal 24 centimeter bedragen voor de aanwezigheid van een spouw. Een bij ons netwerk aangesloten vakman is je graag van dienst voor advies. Samen met jou kijkt hij graag naar de aanwezigheid van een spouw, en de opties voor een spouwmuurisolatie of andere vorm van muurisolatie.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (gemiddeld oppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €700,- €180,-
Rijtjeshuis €750,- €200,-
2 onder 1 kap €2000,- €550,-
Vrijstaande woning €2500,- €600,-


Spouwmuurisolatie Alkmaar

Na-isoleren van de spouw

Met de huidige mogelijkheid voor subsidie wordt het weer aantrekkelijk om je woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door het na-isoleren van de spouwmuur. Bij een na-isolatie wordt in bestaande woningen de spouwmuur, gevel, of vloer van een isolerende laag voorzien. Door deze na-isolatie zal je niet alleen aanzienlijk besparen op de stookkosten, maar kan ook de prijswaarde van het huis stijgen dankzij het verbeterde energielabel. De kosten voor een latere spouwmuurisolatie komen op ongeveer €12,- tot €15,- per vierkante meter, zonder extra subsidie.

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Alkmaar de vraag of het mogelijk is de spouwmuurisolatie eigenhandig uit te voeren. Het antwoord hierop is: nee, deze klus kun je het beste overlaten aan een ervaren isolatiespecialist. Dit komt doordat het na-isoleren van de spouwmuur lastiger is dan gedacht. Bij een spouwmuurisolatie gaat het namelijk niet alleen om het boren van een paar gaatjes en het naar binnen spuiten van de EPS parels of de PUR, het gaat ook om een evenredige verdeling van het isolatiemateriaal en het voorkomen van overlappingen en koudebruggen. Daarnaast geldt dat wanneer je de spouw eigenhandig isoleert, je geen garantie meer hebt op het werk. Mocht er schade ontstaan aan de gevel of spouwmuur, dan zul je de reparatie zelf moeten betalen.Vraag vrijblijvend offertes aan

De experts uit ons netwerk hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van isolatie. Maak vrijblijvend kennis.

Vrijblijvend contact

Vloerisolatie Alkmaar

Een tweede techniek voor het isoleren van je huis is het plaatsen van een vloerisolatie. Bij een vloerisolatie dien je onderscheid te maken tussen de isolatie van de bodem van de kruipruimte (een bodemisolatie) en de isolatie van de onderzijde van de vloer (vloerisolatie). Beide vormen van isolatie worden via de kruipruimte uitgevoerd. Dit is alleen mogelijk wanneer de ruimte onder de vloer meer dan 50 centimeter hoog is. Laat je een nieuwe woning bouwen in Alkmaar? Dan is het aan te raden om de vloer tijdens de bouw te laten isoleren. Dit zal een hoop in de kosten schelen. Voor de vloerisolatie heb je de keuze uit verscheidene grondstoffen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben.

Vloerverwarming?

Wil je de vloerisolatie combineren met een vloerverwarming? Dan moet je kiezen voor een bodemisolatie. Dit zal ervoor zorgen dat de warmte van de vloerverwarming naar boven stijgt, en niet via de bodem verloren gaat.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (standaard vloeroppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €1500,- €200,-
Rijtjeshuis €1100,- €160,-
Hoekwoning €1300,- €180,-
2 onder 1 kap €1550,- €200,-
Vrijstaande woning €1700,- €230,-


vloerisolatie

Overzicht vloerisolatie producten

Zoals gezegd bestaan er verscheidene grondstoffen die men zou kunnen gebruiken voor de vloerisolatie. Het basismateriaal dat het meest gebruikt worden door onze klanten uit Alkmaar is PIF isolatiefolie. Dit kun je gemakkelijk tegen de onderkant van de vloerplanken aanbrengen, en het heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Een tweede optie is de plaatsing van isolatieplaten van hardschuim (PIR of PUR). Een derde mogelijk isolatiemateriaal is glaswol. Voor welke materiaal je ook kiest, wij garanderen dat je dankzij de vloerisolatie profiteert van een sterk verbeterd wooncomfort.

Je vloer zelf isoleren

Wil je besparen op de kosten voor een vloerisolatie? Dan adviseren wij om te proberen eigenhandig de vloerisolatie uit te voeren. Het isoleren van de vloer is niet heel ingewikkeld, mits je over een kruipkelder beschikt die meer dan 50 centimeter hoog is. Zorg er bovendien voor dat er voldoende licht in de ruimte is, bijvoorbeeld met behulp van een bouwlamp. Een tweede tip die onze experts uit Alkmaar je willen meegeven is om de isolatieplaten, glaswol of het isolatiefolie niet direct tegen de ondervloer te monteren, maar met een klein stuk lucht ertussen. Op deze manier zal de luchtlaag een extra isolerende laag vormen. Zorg er bovendien voor dat de onderzijde van de planken of het beton vochtvrij zijn voor een optimaal resultaat.Dakisolatie

Ben je op zoek naar een manier om het warmteverlies in huis zoveel als kan te beperken? Dan is naast de installatie van HR++ beglazing een dakisolatie de beste oplossing. Het isoleren van daken is relatief eenvoudig, en is mogelijk met behulp van vele technieken. Het toepassen van een dakisolatie is bovendien erg populair bij onze klanten uit Alkmaar doordat het relatief eenvoudig is de dakisolatie eigenhandig uit te voeren. Wij adviseren om hierbij gebruik te maken van isolatieplaten of glaswol. Is een isolering van het dak gewenst vanwege het warmteverlies, maar maak je geen gebruik van de zolderruimte? Overweeg dan de isolatie van de zoldervloer. Dit brengt minder kosten met zich mee dan de dakisolatie, en biedt een zeer goede isolatiewaarde.

Rendement en prijzen

Dak type Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing
Schuin dak (onverwarmd) €1375,- €375,-
Schuin dak (verwarmd) €4400,- €650,-
Plat dak (schuur) €375,- €70,-
Zolder vloer €1200,- €475,-

Schuin dak isoleren

Schuine daken kunnen op verschillende manieren worden geïsoleerd. De keuze hiervoor is afhankelijk van het soort dakbedekking op het schuin dak, het budget en de vraag of je zelf het isolatiemateriaal wilt plaatsen. Sommige van onze klanten uit Alkmaar vrezen dat zij bij een dakisolatie aan de binnenzijde veel ruimte op de zolder zullen verliezen. Dit gaat echter om verwaarloosbare centimeters.


Dakisolatie Alkmaar

Soorten dakisolatie

Wanneer wij spreken over soorten dakisolatie, dan kan dat ten eerste gaan over de verschillende isolatiematerialen waarvoor je zou kunnen kiezen. Voor een dakisolatie vormen vele basismaterialen een geschikte keuze, waaronder glaswol, steenwol en isolatieplaten. Welk product het meest geschikt is, hangt af van de eisen die je stelt op het gebied van akoestische isolatie, brandwering en vochtbestrijding. Een tweede optie op het gebied van soorten dakisolatie, is de plaats waar je het isolerend basismateriaal wilt aanbrengen. Voor zowel een schuin- als platdakisolatie is het een optie om de buiten- of binnenzijde van het dak te bedekken. Hierbij is een dakisolatie aan de binnenzijde altijd minder doeltreffend, maar goedkoper.

Plat dak isoleren

De na-isolatie van het plat dak is ideaal wanneer je ook tijdens de wintermaanden in de schuur wilt werken, of als de keuken een plat dak heeft, en je wilt voorkomen dat hier veel warmte verloren gaat. De dakisolatie van platte daken kan zowel aan de buiten- als binnenzijde maar wij adviseren om dit aan de buitenzijde te doen, om vochtproblemen te voorkomen.63

Deelnemende bedrijven


1522

Aanvragen behandeld


905

Uitgevoerde opdrachten


15

Jaar ervaring


Kruipruimte isolatie

Wij spraken bij het gedeelte over de vloerisolatie ook al even kort over de na-isolatie van de kruipruimte. Het isoleren van de kruipruimte staat bij isolatiespecialisten in Alkmaar ook wel bekend als een bodemisolatie. Dit komt doordat er – anders dan bij een vloerisolatie – een laag tegen de bodem van de kruipruimte wordt geplaatst. Het grote voordeel van het na-isoleren van de kruipruimte is dat hiermee de kans op opstijgend vocht en optrekkende kou aanzienlijk verminderd wordt. Met name het beperken van vocht uit de kruipkelder heeft een positief effect op het wooncomfort. Dankzij een verminderde vocht wordt de kans op ongedierte minder, en zullen er geen gezondheidsklachten meer ontstaan door een hoge luchtvochtigheid in huis. De kosten voor het laten plaatsen van een kruipruimte isolatie hangen af van het soort materiaal waar je voor kiest, en de mate waarin je de hulp van een erkend vakman uit Alkmaar nodig hebt. Vergelijk daarom altijd verschillende prijsopgaven en de opties voor subsidie.

Prijzen en rendement

Woning type Prijs (standaard vloerafmeting) Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis €900,- €225,-
Hoekwoning €1000,- €250,-
2 onder 1 kap €1100,- €275,-
Vrijstaande woning €1400,- €350,-

kruipruimte isolatie Alkmaar

Gebruikte materialen

Het na-isoleren van kruipruimtes is mogelijk met behulp van verscheidene artikelen, welke wij onderverdelen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. De natuurlijke producten die men regelmatig toepast bij de isolatie van de kruipruimte zijn zand en schelpen. Specialisten plaatsen deze in een dag, en ze kosten vrij weinig geld. Het nadeel is dat met name zand door vocht kan gaan inklinken, waardoor de isolatiewaarde vermindert. Thermoskussens, glaswol, PUR en EPS (tempex) korrels vormen voorbeelden van kunstmatige basismaterialen. Kies zelf het juiste product.

Doe-het-zelf

Eén van de mogelijkheden voor het besparen op de woningisolatie van jouw huis in Alkmaar is het eigenhandig uitvoeren van het werk. Dit is wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Voor het afhandelen van de na-isolatie van de kruipruimte is het ten eerste van belang dat je een kruipruimte hebt die meer dan 50 centimeter hoog is. Pas dan is het mogelijk om zelf het isolatiemateriaal te installeren. Daarnaast moet er voldoende licht in de ruimte komen. Een derde voorwaarde is dat je zeker weet dat je langere tijd in een kleine ruimte onder de grond kunt liggen, het installeren van het isolatiefolie of de glaswol zal minimaal een aantal uur kosten. Koop tot slot altijd voldoende tempex of PIR om de klus goed af te ronden.
Gevelisolatie Alkmaar

Eén van de soorten woningisolatie die wij graag aanraden bij onze klanten is de gevelisolatie. Bij een gevelisolatie werken de specialisten uit ons netwerk met EPS, glaswol of dikke isolatieplaten. Deze plaatsen zij tegen de buitenzijde of binnenzijde van de gevel, om zo te zorgen voor een vermindering van het warmteverlies. Voor welke soort gevelisolatie je het beste zou kunnen kiezen, hangt af van het bedrag dat je voor de isolatieklus ter beschikking hebt. Het laten uitvoeren van een gevelisolatie zal sowieso aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Houd rekening met een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,-. Wanneer je kiest voor een combinatie van twee isolerende maatregelen, dan krijg je een deel van deze investering vergoed door de Nederlandse overheid via een energie subsidie.

Gemiddelde prijzen

Woning Prijs binnenmuur Prijs buitenmuur
Appartement €2500,- €3200,-
Rijtjeshuis €6500,- €8500,-
Hoekwoning €7000,- €9500,-
2 onder 1 kap €10.000,- €13.000,-
Vrijstaande woning €15.500,- €20.000,-

Gevelisolatie binnenzijde

Een gevelisolatie aan de binnenzijde van de gevel is vaak iets goedkoper. Dit komt doordat er niet een volledig nieuwe gevelmuur nodig is. Het nadeel van deze oplossing is dat je enige ruimte binnenshuis verliest. Omdat de specialisten de isolatielaag en een voorzetwand tegen de bestaande muur zetten, gaat het om een halve tot volledige meter minder woonruimte langs de gehele wand.


gevelisolatie

Gebruikte materialen

Voor een muurisolatie bestaan er verschillende geschikte materialen. Kunstmatige isolatiematerialen betreffen materialen zoals glaswol en isolatieplaten van PUR of PIR. Het grote voordeel van een kunstmatig isolatiemateriaal is dat het vaak exact op maat te maken is, exact aansluitend bij de wensen die je hebt. Natuurlijke isolatiematerialen zoals kurk, cellulair glas en schapenwol hebben meestal minder voordelen dan de kunstmatige variant, het voordeel van een natuurlijk isolatiemateriaal is echter de duurzaamheid. Weet je niet of je voor glaswol, steenwol, EPS, kurk of een ander materiaal moet kiezen? Een expert kan je altijd meer informatie geven, en je helpen bij het maken van de beslissing. Zo weet je zeker dat je lange tijd van een verbeterd wooncomfort zult genieten.


Gevelisolatie buitenzijde

Een gevelisolatie aan de buitenzijde is de variant die de hoogste kosten met zich mee brengt. Bij het isoleren van de buitenzijde van de gevel, zetten isolatiespecialisten uit Alkmaar een laag isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aan. Vervolgens zullen zij deze laag afdekken met een nieuwe gevel. Dankzij de gevelisolatie aan de buitenzijde krijgt jouw huis dus ook een volledig nieuwe aanblik.
Muurisolatie

De term muurisolatie staat binnen de isolatiebranche voor alle verschillende klussen die te maken hebben met de isolatie van muren. Wie spreekt over een muurisolatie kan hiermee doelen op een spouwmuurisolatie, maar ook een gevelisolatie is een vorm van muurisolatie. Naast de standaard isolatieklussen, laten sommige isolatiespecialisten ook het impregneren van de buitenmuren onder de term muurisolatie vallen. Dit komt omdat een impregnatie bijdraagt aan een beter behoud van de muurkwaliteit, en daarmee het isolerende effect. Ben jij van plan om je muren te laten isoleren, en heb je bij een specialist uit Alkmaar de term muurisolatie zien staan? Vraag dan altijd even naar de exacte betekenis, en de klussen die hierbij horen. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt.

Enkelsteens muur isoleren

Bij woningen die voor 1920 gebouwd werden, bestaat er vaak geen spouwmuur. Een dergelijke gevelmuur zonder spouw duidt men ook wel aan met het begrip ‘enkelsteens muur’. Een enkelsteens gevel zal het wooncomfort aanzienlijk verlagen, doordat er veel vocht van buiten naar binnen zal doordringen. Door de enkelsteens gevel te voorzien van een laag isolatie, voorkom je dat er vochtproblemen zoals houtrot en schimmel ontstaan. Kies je ervoor om de enkelsteens gevelmuur te isoleren aan de buitenzijde? Kijk dan goed naar de voorwaarden die hiervoor gelden vanuit de gemeente. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen.muurisolatie

Halfsteens muur isoleren

Een halfsteens muur is een buitenmuur die ongeveer de dikte heeft van de kop, de breedte van een steen. Halfsteens muren vind je bijvoorbeeld bij garages. Wie van een dergelijke ruimte een goed geïsoleerde ruimte wil maken, doet er goed aan meerdere lagen isolatiemateriaal te installeren. Breng over de halfsteens muren eerst een meerlaags isolatiefolie aan, om vervolgens een afwerking van hout te plaatsen. Door meerdere luchtlagen te creëren zorg je ervoor dat de dunne halfsteens muren een zo hoog mogelijke isolatiewaarde krijgen. De prijzen voor de isolering van enkele halfsteens wanden hangen af van de mate waarin je zelf het (voorbereidende) werk uitvoert.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie

Wij hebben het op deze pagina voornamelijk gehad over de oplossingen voor een goede warmte-isolatie. Naast het isoleren van woningen om de warmte te behouden is het ook een optie isolatiemateriaal te gebruiken voor het voorkomen van geluidsoverlast (akoestische isolatie). Dit kan gaan over zowel overlast van buiten als van binnen. Een dergelijke akoestische isolatie bereik je door de isolatie van muren, de vloer of het plafond. Wil je meer weten over de opties voor een akoestische isolatie? Wij informeren je met alle plezier.


HR ++ glas isolatie

HR++ glas

Het installeren van isolerende materialen bij het dak, de gevel, de spouwmuur of de vloer heeft natuurlijk een positief effect op de isolatiewaarde van het huis. Een alternatief voor een laag isolerend materiaal is de installatie van HR++ beglazing. HR++ ramen bestaan uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden worden door een speciaal isolatiegas. Dit gas zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat, en dat in de zomer felle lichtstralen weerkaatst worden. De kosten voor HR++ beglazing verdien je op termijn weer terug. Indien je nog enkel glas hebt en deze vervangt voor isolatieglas dan zie je dit direct terug op je energierekening die aanzienlijk lager uitpakt.isolatiewaarde

Isolatiewaarde kiezen

Wanneer je van plan bent om de isolatiewaarde van je woning of bedrijfspand te verbeteren, dan zul je een bepaalde waarde moeten kiezen waaraan het huis uiteindelijk moet voldoen. De isolatiewaarde wordt bepaald door verschillende waarden tezamen: de isolerende waarde van het isolatiemateriaal, van de bestaande constructie, en van eventuele beglazing in de buitenmuur. De globale isolatiewaarde van een huis drukt men uit in de K-waarde. Hoe lager het getal, hoe minder warmteverlies er plaatsvindt. De minimale K-waarde voor een nieuwbouwwoning is K45.buisisolatie

Buisisolatie

Heb jij veel zichtbare verwarmingsleidingen in je woning? Dan is het een optie om deze van een extra isolatielaag te voorzien met behulp van een buisisolatie. Het toepassen van een buisisolatie is niet heel ingewikkeld, de materialen die je hiervoor nodig hebt kun je bij vrijwel elke bouwmarkt in Alkmaar aanschaffen. Naast de buisisolatie voor binnenshuis, bestaan er ook isolatiemogelijkheden voor buitenleidingen, om deze tegen bevriezing te beschermen. Waar de meeste soorten buisisolatie met aluminiumtape moeten worden dichtgeplakt, bestaan er tegenwoordig ook snelsluiting oplossingen.Overzicht van isolatiematerialen

Op deze pagina hebben wij bij de diverse vormen van woningisolatie al aangegeven welke grondstoffen de beste basis bieden voor de klus. In dit stuk willen wij nog even een snel overzicht geven van de isolerende materialen die wij het meeste toepassen en de eigenschappen waar je op moet letten bij het uitzoeken van het isolatiemateriaal. Isolatiematerialen zijn over het algemeen te verdelen in twee categorieën: kunstmatige en recyclebare producten. De kunstmatige artikelen bieden meestal extra eigenschappen zoals brandwering, geurneutralisering en vochtdemping. Het nadeel is dat het produceren van de grondstoffen nadelig is voor het milieu. Het is mogelijk om recyclebare (of natuurlijke) grondstoffen te hergebruiken.
isolatieplaten

Isolatieplaten

Wij werken niet alleen met verscheidene isolatieproducten, de grondstoffen kunnen we bovendien in meerdere vormen toepassen. Zo is bijvoorbeeld polyurethaan zowel in vloeibare als vaste variant verkrijgbaar bij onze experts uit Alkmaar. De meest gekozen vorm voor isolerende grondstoffen is echter de isolatieplaat. Isolatieplaten maakt men vaak van hardschuim en zijn zeer geschikt voor doe-het-zelvers. Dit komt doordat je de platen relatief eenvoudig installeert, zonder extra werk. Daarnaast hoef je voor isolatieplaten over het algemeen weinig te betalen. Bijvoorbeeld bij dakisolaties vormen de platen een uitstekende oplossing. Bij de meeste bouwmarkten in de regio koop je isolatieplaten in vele afmetingen.

pur isolatie Alkmaar

Pur

Eén van de producten waar wij met alle plezier wat meer over willen vertellen is PUR. De afkorting PUR staat voor polyurethaan, een grondstof die ontstaat door de reactie van isocyanaat en alcoholgroepen. PUR is zeer geschikt als isolatiemateriaal omdat het zowel in vloeibare als vaste vorm toepasbaar is. Een aantal jaar geleden kwam het gebruik van PUR negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat het verwerkingsproces schadelijk was voor de gezondheid. Uit meer recente onderzoeken is echter gebleken dat het toepassen van PUR veilig is. Met name bij een spouwmuurisolatie raden professionals het materiaal aan.
Pir isolatie

Pir

Ook binnen de isolatiebranche vinden steeds nieuwe ontwikkelingen plaats. Eén van de meer recente ontwikkelingen op het gebied van isolerende producten is het ontstaan van PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en is feitelijk de opvolger van PUR. Het voordeel van PIR is dat het een veel hogere isolatiewaarde heeft dan andere producten. Hierdoor is het met zeer dunne platen van PIR al mogelijk een hoge isolatiewaarde te bereiken. Andere voordelen van PIR zijn de beloopbaarheid van het isolatiemateriaal (handig wanneer je deze gebruikt voor een dakisolatie) en de brandwerende werking die het heeft. PIR kent bovendien een zeer lange levensduur.

EPS isolatie

Eps

Een laatste isolerend product dat enige aandacht verdient is EPS. De Engelse afkorting EPS staat voor Expanded Polystyrene, wat wij in het Nederlands beter kennen als piepschuim of tempex. Hoewel piepschuim vandaag de dag meestal dient als verpakkingsmateriaal, is het oorspronkelijk ontwikkeld voor een isolerende functie. EPS isoleert doordat het bestaat uit vele kleine bolletjes. Deze bolletjes zijn opgebouwd uit ongeveer 2 procent polystyreen en 98 procent gas. Dit maakt dat de EPS parels weinig gewicht hebben, en dat deze een goede barrière bieden tegen warmteverlies. Om te voorkomen dat de EPS parels verzakken of ophopen, vermengen de specialisten uit Alkmaar ze voor een spouwmuurisolatie met een speciale lijm.
glaswol

Glaswol

Wij gaven al aan dat de isolatie van woningen en bedrijfspanden in Alkmaar met vele materialen is af te handelen. Zo werken de experts uit ons netwerk onder andere met isolatieplaten van PUR en PIR, EPS parels voor de spouwmuurisolatie en schuim voor een akostische isolering. Ben je op zoek naar een geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van de zolder of het dak? Dan is glaswol wellicht een goede keuze. Glaswol brengt een groot aantal voordelen met zich mee, waaronder een betere geluidsisolatie. Wil je besparen op de kosten voor de na-isolatie? Het is een optie om zelf met de glaswol aan de slag te gaan.

Pir isolatie

Tempex

Wist je dat sommige isolatiematerialen verschillende namen dragen? Eén van deze isolatiematerialen is EPS. De afkorting EPS staat voor Expanded Polystyrene (geëxpandeerd polystyreen), wat in de volksmond ook wel piepschuim of tempex wordt genoemd. Tempex is ooit ontwikkeld als verpakkingsmateriaal, maar tegenwoordig gebruikt men het regelmatig als isolatiemateriaal. Er zitten enkele voordelen verbonden aan het gebruik van Tempex, waaronder de gemakkelijke recycling van het product. Tempex, zeker als verpakkingsmateriaal is eenvoudig te hergebruiken, waardoor het een zeer duurzaam product is. Dankzij de hoge kwaliteit is tempex als isolerend materiaal bovendien zeer geschikt, omdat het lange tijd mee zal gaan, zonder de isolerende kwaliteiten te verliezen.
Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%