Isolatie Haarlem, voor een energiezuinige woning

Om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen, wordt er vanuit de Nederlandse overheid steeds meer aandacht gelegd op het isoleren van woningen en bedrijfspanden. Voor een woningisolatie heb je de keus uit een groot aantal varianten, die allen hun eigen voor- en nadelen kennen. Kies bijvoorbeeld voor een spouwmuurisolatie als je een kleiner budget hebt, of voor een gevelisolatie bij een groot budget. Ook een vloerisolatie, dakisolatie, akoestische muurisolatie en het na-isoleren van de kruipruimte vormen mogelijke opties. Wil je meer weten over de prijzen? Vul dan het contactformulier in. Wij sturen je spoedig meerdere vrijblijvende offertes toe van experts uit Haarlem.
Subsidie op isolatie in 2018?

Het na-isoleren van je huis zal altijd aardig wat kosten met zich meebrengen. Om je tegemoet te komen in deze kosten, hanteert de Nederlandse overheid een laag BTW-tarief op de loonkosten van de klus. Wil je je spaargeld liever niet gebruiken voor de isolatieklus? Het is mogelijk om een groene lening aan te vragen, met een laag rentetarief. Tot slot kunnen Verenigingen van Eigenaren (VVE) nog gebruik maken van de subsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’. Tip: Vraag diverse offertes aan en informeer naar de actuele subsidiemogelijkheden.
Diverse soorten isolatie

Wij gaven hierboven al aan dat er een groot aantal soorten woningisolatie bestaan. De eerste en meest goedkope oplossing is de isolatie van de spouwmuur. Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 hebben vaak wel een spouw, maar nog geen spouwmuurisolatie. Een vakman heeft vaak in één dag de spouwmuurisolatie afgehandeld, zodat je direct van een verhoogd wooncomfort geniet. Wil je een betere isolatiewaarde creëren? Kijk dan naar andere vormen van muurisolatie, zoals de gevelisolatie. Een gevelisolatie is zowel aan de binnen- als buitenzijde mogelijk, afhankelijk van jouw eisen en budgetmogelijkheden. Een dakisolatie is de meest geschikte keuze als je van de zolder een slaapruimte wil maken. Dankzij het na-isoleren van het dak zal er minder warmte verloren gaan. Gebruik je de zolder enkel als opslagruimte? Overweeg dan een vloerisolatie. Het isoleren van de vloer zal een vergelijkbaar effect hebben als de dakisolatie, maar minder kosten met zich meebrengen. Wil je de vloer op de benedenverdieping van isolatie voorzien? Kijk dan ook naar de opties en voordelen van een kruipruimte isolatie.

Isolatie prijzen

De prijzen voor het isoleren van een woning in Haarlem hangen af van een groot aantal factoren. Een eerste invloedsfactor is het soort huis waarin je woont. Woon je in een hoekhuis? Dan liggen de prijzen voor een gevel- of spouwmuurisolatie bijvoorbeeld hoger, dan wanneer je in een rijtjeshuis woont. Een tweede invloedsfactor is het soort isolatietechniek waar je voor kiest. Het na-isoleren van de spouwmuur kost aanzienlijk minder dan een gevelisolatie of dakisolatie. Op de lange termijn leveren de isolatie van gevel en dak echter wel meer op aan besparing op de stookkosten. Een derde invloedsfactor op de uiteindelijke prijzen is de mate van eigen werk. Ga je bijvoorbeeld aan de slag met isolatieplaten, of voer je een dakisolatie uit met glaswol, dan zul je minder geld kwijt zijn, dan wanneer je de spouwmuurisolatie met EPS parels overlaat aan de ervaren isolatiespecialist. Een laatste factor van invloed is het isolatiemateriaal waar je voor kiest: over het algemeen zijn de natuurlijke isolatiematerialen (schapenwol, kurk) duurder dan de kunstmatige (EPS (Tempex), isolatieplaten van PIR en PUR).


Navigeer op deze pagina naar:


Overzicht gemiddelde prijzen

Isolatiesoort Prijs per m2 (gemiddeld)
Dakisolatie €50,-
Gevelisolatie €120,-
Kruipruimte isolatie €25,-
Spouwmuurisolatie €15,-
Vloerisolatie €30,-
Akoestische isolatie (vloer) €22,-
Akoestische isolatie (muur) €75,-
Akoestische isolatie (plafond) €60,-

Overzicht gemiddelde prijzen

In de tabel hierboven zie je dat er grote verschillen bestaan tussen de prijzen voor de diverse woningisolatie methoden. Zoals eerder al aangegeven is de na-isolatie van de spouwmuur de meest voordelige oplossing. Zelfs zonder subsidie kost dit maximaal €15,- per m2 , met een klein prijsverschil tussen het gebruik van PUR en Tempex. Of je nou kiest voor een goedkope spouwmuurisolatie, of een wat duurdere kruipruimte-, gevel- of vloerisolatie, het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de startprijs, ook de terugverdientijd is van belang. Hierdoor achterhaal je namelijk wanneer je begint met het verdienen van geld door de woningisolatie. Een laatste aandachtspunt bij de tabel is het prijsverschil bij de akoestische isolatie. Want hoewel een akoestische muurisolatie de meeste kosten met zich meebrengt, zal dit ook het meest positieve effect hebben op de vermindering van de geluidsoverlast.

Offertes aanvragenSpouwmuurisolatie Haarlem

Woon je in Haarlem en ben je op zoek naar een manier om de isolatiewaarde van jouw huis te verbeteren? De gemakkelijkste methode is de na-isolatie van de spouwmuur. Het isoleren van een spouw is een relatief eenvoudige klus, waarbij een specialist eerst gaten zal boren in de voegen van de gevelmuur. Vervolgens spuit hij een vloeibaar mengsel door de gaatjes in de spouw. Over het algemeen kiest men voor vloeibare PUR of een mengsel van EPS parels met lijm als basismaterialen voor de spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuur is alleen een optie wanneer er een spouw tussen de buiten- en binnenmuur zit. Dit kun je meten in een deuropening: wanneer de afstand tussen de muren meer dan 24cm bedraagt, dan is er sprake van een spouwmuur. Het gaat vaak om woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975. Eventueel kan een expert uit ons netwerk je helpen bij het achterhalen van de isolatiemogelijkheden.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (gemiddeld oppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €700,- €180,-
Rijtjeshuis €750,- €200,-
2 onder 1 kap €2000,- €550,-
Vrijstaande woning €2500,- €600,-


Spouwmuurisolatie in Haarlem aanbrengen

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De spouwmuur bestaat in feite uit twee muren: de binnen- en buitenmuur. Tussen deze muren zit een ruimte, dat noemen we de spouw. Hierin bevindt zich, als er nog geen spouwmuurisolatie is aangebracht, niets. Het bestaat uit koude luchtstromingen. Deze koude lucht zorgt ervoor dat de binnenmuren koud en klam aanvoelen. Soms is er zelf sprake van vochtvorming. Tijdens de spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de muren gevuld met isolatiemateriaal. Dat zorgt ervoor dat de lucht stil staat en de binnenmuren een stuk warmer aanvoelen. Dat vergoot je wooncomfort en verlaagd de energierekening. Het uitvoeren van spouwmuurisolatie gebeurt snel en zonder overlast. Het hele isolatieproces kost in de meeste gevallen maximaal een dag.

Na-isoleren van de spouw

Een groot voordeel van een spouwmuurisolatie is dat dit een goede vorm van na-isolatie is. Een na-isolatie is een isolatietechniek die men toepast bij al bestaande panden, om de isolatiewaarde hiervan te verbeteren. Doordat de kosten voor een spouwmuurisolatie laag blijven, en
subsidie (laag BTW-tarief) mogelijk is, is het bovendien een eenvoudige manier om meer te voldoen aan de Nederlandse eisen op het gebied van energiezuinigheid. Voor een nieuwbouw woning in Haarlem geldt dat er automatisch wordt gezorgd voor de isolatie van de spouwmuur.Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen

Omdat de beschrijving van de techniek voor een spouwmuurisolatie relatief eenvoudig lijkt, krijgen de isolatiespecialisten uit ons netwerk in Haarlem regelmatig de vraag of klanten zelf niet de spouwmuur kunnen isoleren. Het antwoord hierop is eigenlijk een eenvoudig: nee, dat kan niet. Dit komt doordat het na-isoleren van de spouw een stuk lastiger is dan men vaak denkt. Ten eerste is het noodzakelijk dat men niet zomaar wat gaatjes boort en hier PUR of EPS parels door naar binnen spuit, maar wordt het isolatiemateriaal altijd met zorg over de ruimte in de spouw verdeeld. Als je zonder hulp de EPS parels probeert te verdelen, dan bestaat de kans dat koudebruggen ontstaan. Een tweede nadeel van eigenhandig de spouwmuurisolatie uitvoeren is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor een eventuele reparatie van de spouwmuur.Vraag vrijblijvend offertes aan

De experts uit ons netwerk hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van isolatie. Maak vrijblijvend kennis.

Vrijblijvend contact

Vloerisolatie Haarlem

Naast de spouwmuurisolatie is ook een vloerisolatie een redelijk goedkope vorm van woningisolatie. De isolatie van een vloer is op twee manieren mogelijk: door middel van een daadwerkelijk vloerisolatie, of door een zogeheten bodemisolatie. Bij een bodemisolatie dan dien je te denken aan de isolatie van de kruipruimte. Het grote voordeel van een bodem- ten opzichte van een vloerisolatie is dat bij de isolatie van de kruipruimte ook de opstijgende kou en vocht wordt geweerd. Daarom kiest men ook vaak voor een kruipruimte isolering op het moment dat er sprake is van een hoge luchtvochtigheid in huis. Dankzij het isoleren van de kruipruimte vermindert men de kans op ongedierte, ademhalingsklachten en andere vochtproblemen zoals schimmel en houtrot. Wil je graag de vloerisolatie combineren met een vloerverwarming? Ook dan is de isolatie van de kruipruimte het beste alternatief. De kosten voor een vloerisolatie hangen met name af van de afmetingen en materialen.

Rendement en prijzen

Type woning Prijs (standaard vloeroppervlak) Jaarlijkse besparing
Appartement €1500,- €200,-
Rijtjeshuis €1100,- €160,-
Hoekwoning €1300,- €180,-
2 onder 1 kap €1550,- €200,-
Vrijstaande woning €1700,- €230,-


vloerisolatie in Haarlem

Overzicht vloerisolatie producten

Voor de na-isolatie van een vloer bestaan er heel wat geschikte producten. Naast de wel bekende isolatiematerialen als Polyurethaan, en glaswol, zijn er nog heel wat andere materialen die wij graag even willen noemen. Zo vormen bijvoorbeeld isolatieplaten van PIR een populaire keuze op dit moment, vanwege de hoge isolerende waarde van het product. Voor een vloerisolatie is ook het gebruik van PIF isolatiefolie zeer geschikt. Dit isolatiefolie bevestig je tegen de onderzijde van de vloer, om zo de warmte in huis te behouden.

Je vloer zelf isoleren

Evenals een dakisolatie is het ook mogelijk om zelf de vloerisolatie toe te passen. Het isoleren van een vloer vereist wel enige handigheid, zeker wanneer je kiest voor een vloerisolatie in plaats van een bodemisolatie. De isolering van een vloer begint bij het openbreken van de bestaande bovenvloer, om vervolgens een bovenlaag van isolatiefolie, of ander isolatiemateriaal aan te brengen. Vervolgens moet je de vloer weer netjes terug leggen. Kies je voor de isolatie van de zoldervloer en moet deze beloopbaar blijven? Dan raden de experts uit ons netwerk in Haarlem het gebruik van isolatieplaten aan. Door te kiezen voor isolatieplaten met PIR als basismateriaal hoef je deze niet meer af te werken. Eventueel is het ook een optie om bij een vloerisolatie te kiezen voor isolatieplaten van een ander materiaal.
Houten vloer isoleren

Wil je de houten vloer isoleren om zo het wooncomfort en de energiebesparing te vergroten? Vaak is het mogelijk om de vloer van onderaf te isoleren. Je vult dan de ruimte tussen de balken op met isolatiemateriaal. Let op: vochtig hout moet eerst goed drogen. De houtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 20 procent. Na de isolatieklus is ventilatie in de kruipruimte erg belangrijk.

Betonvloer isoleren

Gaat het om een betonvloer die je wilt laten isoleren? Als er een kruipruimte aanwezig is plaatst men aan de onderzijde vaak isolatieplaten. De vloerisolatie aan de onderkant levert wel een energiebesparing op, maar geen warme voeten. Beton geleidt de warmte immers niet. Gaat het je dus om het vergroten van het wooncomfort? Kies dan voor isolatie via de bovenzijde, eventueel gecombineerd met vloerverwarming.
Dakisolatie

Naast de isolatie van vloeren of een spouw, is het tevens een optie om het dak van een isolatielaag te voorzien. Een dakisolatie bestaat meestal uit het aanbrengen van een vochtwerende laag, met daaroverheen een laag isolatiemateriaal. Het grote voordeel van een dakisolatie is dat op deze manier de warme lucht niet verder kan stijgen, en niet via het dak verloren kan gaan. Het nadeel van een dakisolatie is dat de meeste warmte niet op de bovenste verdieping nodig is. Zeker bij woningen met meerdere verdiepingen wordt daarom aangeraden om in plaats van het dak de gevel of spouwmuur te isoleren. Wil je toch graag een dakisolatie uitvoeren? Dan moet je bepalen of je kiest voor een dakisolatie aan de binnenzijde of buitenzijde.

Rendement en prijzen

Dak type Gemiddelde prijs Jaarlijkse besparing
Schuin dak (onverwarmd) €1375,- €375,-
Schuin dak (verwarmd) €4400,- €650,-
Plat dak (schuur) €375,- €70,-
Zolder vloer €1200,- €475,-


dakisolatie prijzen

Soorten dakisolatie

Het is dus mogelijk om zowel de binnenzijde van het dak, als de buitenzijde van isolatie te voorzien. Welk model het beste past is afhankelijk van de eisen die je stelt aan de dakisolatie. Wil je bijvoorbeeld het grootste deel van het werk eigenhandig kunnen afhandelen? Dan is de isolatie van de binnenkant van het dak de handigste optie. Vind je het belangrijk dat de isolatielaag lange tijd blijft zitten en de hoogste isolatiewaarde biedt? Dan is wellicht een dakisolatie aan de buitenzijde een verstandigere oplossing.
Schuin dak isoleren

Wil je het schuin dak van jouw huis in Haarlem isoleren, en heb je hiervoor maar een beperkt budget? Door eigenhandig aan de slag te gaan met glaswol is het mogelijk om tegen weinig kosten een prima isolatielaag te creëren. Het is bij een dergelijke vorm van isolering wel belangrijk om eerst ook een vochtwerend folie aan te brengen ter voorkoming van vochtproblemen.

Plat dak isoleren

De meeste schuren en garages in Haarlem hebben een plat dakoppervlak. De isolering van platte daken is gelukkig erg eenvoudig, en levert in korte tijd een uitstekend resultaat. Wil je graag op het plat dak kunnen blijven lopen, bijvoorbeeld bij een dakterras? Dan is er een speciale vorm van dakisolatie waarbij wij isolatieplaten over de dakbedekking plaatsen. Dit is altijd een groot succes.
63

Deelnemende bedrijven


1522

Aanvragen behandeld


905

Uitgevoerde opdrachten


15

Jaar ervaring


Kruipruimte isolatie

In het stukje over de vloerisolatie gaven wij al aan dat het tevens een optie is om te kiezen voor de na-isolatie van de kruipkelder. Dit staat ook wel bekend als een bodemisolatie. Het grote voordeel van het isoleren van de kruipruimte is dat hierdoor de kans op optrekkend vocht en kou aanzienlijk verminderd wordt, en daarmee de kans op een hoge luchtvochtigheid in huis en alle problemen van dien. Dankzij de bodemisolatie profiteren jij en je huisgenoten van een lagere kans op ongedierte, minder gezondheidsklachten en een gezonder leefklimaat. De kosten voor het plaatsen van een bodemisolatie hangen van de materialen die je kiest, en de hoeveelheid praktische ondersteuning die je nodig hebt van een isolatiespecialist uit Haarlem. De prijzen verschillen bovendien per isolatiebedrijf, en hangen af van de mogelijke subsidie. Het is daarom verstandig om de prijsopgaven van verschillende professionals met elkaar te vergelijken. Vraag deze aan via ons contactformulier.

Prijzen en rendement

Woning type Prijs (standaard vloerafmeting) Jaarlijkse besparing
Rijtjeshuis €900,- €225,-
Hoekwoning €1000,- €250,-
2 onder 1 kap €1100,- €275,-
Vrijstaande woning €1400,- €350,-

kruipruimte isolatie in Haarlem

Gebruikte materialen

Voor de isolering van een kruipruimte heb je een ruime keus uit materialen, welke te verdelen zijn in kunstmatige en natuurlijke producten. De meeste van onze klanten uit Haarlem kiezen voor schelpen als isolerend materiaal. Dit komt doordat schelpen een relatief goedkope oplossing vormen, en een lange levensduur hebben. Naast voor schelpen kun je ook kiezen voor zand, of juist voor thermoskussens als je liever een kunstmatig product hebt. Deze thermoskussens brengen iets hogere prijzen met zich mee, maar bieden een uitstekend resultaat.

Doe-het-zelf

Wil je graag de kruipruimte na-isoleren? Dat is alleen optie wanneer deze hoger is dan 50 centimeter. Pas dan is er voldoende hoogte om gemakkelijk te kunnen bewegen, en ruimte te hebben voor het aanbrengen van het isolerende materiaal. Wanneer er dan ook nog eens voldoende licht in de kruipruimte beschikbaar is, dan kun je zelf de isolerende laag aanbrengen. Wees er bovendien zeker van dat je geen last hebt van claustrofobie. Het werken in een kruipkelder vereist de vaardigheid voor gebukt werken in kleine ruimtes. Wij adviseren daarom altijd om eerst eens de ruimte te bekijken. Eventueel is het een optie om een erkend isolatiespecialist uit Haarlem in te schakelen, deze helpt je al bij een kruipruimte vanaf 35 centimeter.
Gevelisolatie Haarlem

Wij noemden al de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en isolatie van daken. Een volgende vorm van woningisolatie is de gevelisolatie. Dit is de meest dure vorm van na-isolatie, omdat het gaat om het bedekken van de hele gevel met een laag isolatiemateriaal. Dit is zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de gevelmuur mogelijk. Door het toepassen van een gevelisolatie zorg je niet alleen voor een betere warmtewering, maar ook voor een verbetering van de pandwaarde. Zeker op het moment dat je kiest voor het isoleren van de gevel aan de buitenkant. Wat kosten betreft moet je denken aan een bedrag tussen de €10.000,- en €14.000,-, waarvoor je nog enige subsidie kunt aanvragen. Op deze manier blijven de aanschafkosten beperkt.

Gemiddelde prijzen

Woning Prijs binnenmuur Prijs buitenmuur
Appartement €2500,- €3200,-
Rijtjeshuis €6500,- €8500,-
Hoekwoning €7000,- €9500,-
2 onder 1 kap €10.000,- €13.000,-
Vrijstaande woning €15.500,- €20.000,-


gevelisolatie met isolatieplaten

Gebruikte materialen

Voor het uitvoeren van een gevelisolatie heb je de keus uit een ruim assortiment aan grondstoffen. De meeste klanten uit Haarlem kiezen voor een laag glaswol als isolatiemateriaal, maar het hangt af van de muursoort welk product de meest geschikte oplossing vormt. Kies je liever voor isolerende platen, of vind je het prettiger als er een natuurlijk isolatiemateriaal zit? Ook dat zijn mogelijke opties. Onder meer schapenwol is een zeer geschikt product voor de na-isolatie van de gevel. Kijk bij de keuze voor het materiaal altijd naar de extra eigenschappen. Je kunt bijvoorbeeld aandacht geven aan de voordelen op het gebied van akoestische isolatie, of voor een betere brandwering of vochtwering.
Gevelisolatie binnenzijde

Is er te weinig ruimte aan de buitenkant van de gevel om deze te verdikken? Of heb je een iets kleiner budget? Dan is het een optie om de gevelisolatie aan de binnenzijde te kiezen. Dit heeft als nadeel dat er uiteindelijk minder woonruimte ontstaat. De combinatie van isolerend materiaal met een voorzetwand zal een vermindering van ongeveer een halve meter opleveren.

Gevelisolatie buitenzijde

De meest dure variant van gevelisolatie is de isolatie van de gevel aan de buitenzijde. In dit geval plaatst een isolatiespecialist uit ons netwerk in Haarlem een isolatielaag over de bestaande gevelmuur, om die vervolgens af te dekken met een nieuwe gevel. Hierdoor verbetert de aanblik, zorg je voor een akoestische muurisolatie en verminder je natuurlijk het warmteverlies. Wij bieden je graag meer informatie.
Muurisolatie

Naast het begrip gevelisolatie, bestaat er ook de term muurisolatie. De term muurisolatie is feitelijk een verzamelterm voor alles wat te maken heeft met de isolatie van muren. Of het nu gaat om een spouwmuurisolatie of de isolering van gevels: het is aan te duiden als een muurisolatie. Daarnaast is ook het impregneren van de buitenmuren aan te duiden als een muurisolatie, omdat de vochtbestrijding mede bijdraagt aan een betere isolatiewaarde. Tot slot kan ook de akoestische isolatie van muren worden aangeduid als een muurisolatie. Dit vermindert dan niet perse het warmteverlies, maar zal de geluidsisolatie wel verbeteren. Zie jij bij een expert uit Haarlem het woord geluidsisolatie staan? Vraag dan altijd over welke variant het precies gaat en wat je ervan kunt verwachten.

Enkelsteens muur isoleren

Wanneer je in een huis woont dat is gebouwd voor 1920, dan hebben de buitenmuren waarschijnlijk maar één laag, en geen spouw. In de bouwbranche noemt men een dergelijke muur een enkelsteens muur. Een enkelsteens buitenmuur brengt een aantal problemen met zich mee, waaronder een verhoogd risico op vochtproblemen en een verhoogd warmteverlies. Dit betekent dat het belangrijk is om de enkelsteens muren vakkundig te isoleren. De isolatie van een enkelsteens gevelmuur kun je het beste overlaten aan een erkend isolatiespecialist uit Haarlem. Daarnaast is het belangrijk te zorgen voor goed onderhoud, een beschadiging in de enkelsteens wand moet je direct laten herstellen.muurisolatie Haarlem

Halfsteens muur isoleren

Naast enkelsteens buitenmuren bestaan er ook halfsteens wanden. Een halfsteens muur vinden specialisten over het algemeen bij schuren en garages. De term halfsteens komt van het feit dat de betreffende wand een dikte heeft van een halve steen, of de kop van de steen. Een halfsteens buitenmuur is dus zeer dun, en biedt dan ook weinig warmtebescherming. Het na-isoleren van een halfsteens muur vereist een vrij uitgebreid proces, zo is het noodzakelijk om de bestaande wand met latten te bekleden, hier isolatiemateriaal tegen te plaatsen, en vervolgens de gehele isolerende laag af te werken met voorschotten of betimmering. Zo creëer je een heerlijk leefklimaat.

akoestisch isoleren

Akoestische isolatie

Wanneer een specialist spreekt of de isolatie van een huis, dan gaat het in de meeste gevallen over de warmte-isolatie. Het is echter ook een optie te werken aan de akoestische isolatie. Bij een akoestische isolatie beschermen isolatiespecialisten de wanden of vloeren tegen geluidsoverlast. Over het algemeen is een muurisolatie de beste oplossing op het gebied van akoestische na-isolatie. Een dergelijke muurisolatie vraagt enige verbouwing, maar zeker geluidsoverlast van buitenaf vermindert op deze wijze aanzienlijk. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.


isoleren met HR++ glas

HR++ glas

Om de isolatiewaarde van een huis nog verder te verbeteren is het een optie om het huidig enkel glas te vervangen door dubbel glas. Een speciale vorm van beglazing die steeds populairder wordt is de HR++ beglazing. Ramen met een HR aanduiding zijn vaak voorzien van een isolatiegas tussen de glazen in plaats van lucht. Dit isolatiegas biedt een dikkere blokkade voor de warmte, waardoor de luchtconvectie nog verder afneemt. De plaatsing van HR++ isolatieglas is tevens een energiezuinige maatregel.

isolatiewaarde per type isolatiemateriaal

Isolatiewaarde kiezen

Voor elke woning geldt dat deze een bepaalde isolatiewaarde krijgt. Deze isolatiewaarde wordt gebaseerd op de verschillende isolatiewaarden van de woononderdelen. Zo heeft de muur een isolatiewaarde, evenals de beglazing en de kozijnen. De combinatie van deze waarden geeft de algemene isolatiewaarde. Deze duidt men in de bouw aan met een K-waardering. Voor elke nieuwbouw woning geldt dat deze een K-waardering moet hebben van 45. Voor oudere huizen is een lagere waarde ook voldoende.


buisisolatie isolatiemateriaal

Buisisolatie

Het na-isoleren van een woning kan niet alleen door grote isolatietechnieken als een gevelisolatie of isolatie van de spouw, maar ook door de na-isolatie van buizen en leidingen. De term buisisolatie staat voor het beschermen van verwarmingsbuizen tegen warmteverlies en leidingen buitenshuis tegen bevriezing. Het uitvoeren van een buisisolatie kost weinig moeite, je kunt de buisisolatie dan ook gemakkelijk eigenhandig afhandelen. Bij de bouwmarkt in Haarlem schaf je voor de buisisolatie gemakkelijk speciale hoezen aan, of kies je voor een innovatief kliksysteem.
Besparen? Vergelijk vrijblijvende offertes!

De specialisten uit ons netwerk helpen je graag met de isolatieklus. Vergelijk diverse offertes & bespaar tot wel 25%.

Offertes aanvragenplafondisolatie aanbrengen Haarlem

Plafondisolatie

Wil je plafondisolatie aanbrengen ter geluidsisolatie of warmte-isolatie? Of liever een beetje van beide? Dit heeft namelijk invloed op de isolatiemethode. Zo kun je ervoor kiezen om een verlaagd plafond te laten plaatsen, isolatiemateriaal in het bestaande plafond te blazen of je kunt een ‘zwevende’ dekvloer aan laten brengen op de bovenliggende verdieping. Ook het betreffende vertrek heeft invloed op de keuzes tijdens de plafondisolatie. Zo kun je in de garage bijvoorbeeld prima de isolatiepanelen tegen het plafond lijmen of schroeven. Dit is in de woonkamer echter niet gewenst. Je wilt dan een perfecte afwerking. Een verlaagd plafond zorgt daar voor. De specialist uit Haarlem vult het verlaagde plafond dan met isolatiemateriaal en eventuele trillingsdempers.


garage isolatie in Haarlem

Isolatie van de garage

Beschik je over een garage en ben je het helemaal zat dat het er winters vochtig en koud is? Kies er dan voor om de garage in Haarlem te laten isoleren. Dit is relatief eenvoudig uit te voeren en je kunt naderhand de garage weer maximaal benutten. Een goed geïsoleerde garage is ook een stuk beter voor je elektrische apparaten en motorvoertuigen. Je kunt het dak, de muren, de beglazing of de vloer laten isoleren. In de meeste gevallen start men met een goede muurisolatie van binnenuit. De specialist plaatst dan een houten of metalen frame. In het regelwerk wordt dan het isolatiemateriaal geplaatst. Tot slot volgt de afwerking.

zoldervloer isoleren

Zolder isoleren

Zijn de temperaturen op je zolder in Haarlem ook altijd zo extreem? Of het is er veel te warm, of het is er extreem koud. Ook als je de zolder slechts voor de opslag van spullen gebruikt loont het om de zolder te isoleren. Kies je ervoor om de zoldervloer te isoleren of toch het dak? Dat hangt af van de functie van je zolderruimte. De isolatie van de zoldervloer is vooral verstandig als je de zolderruimte alleen voor opslag gebruikt. Je zorgt er dan voor dat de warmte in de onderliggende ruimtes blijft en niet verloren gaat op zolder. Gaat het om een houten zoldervloer? Dan brengt de specialist het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Bij massieve vloeren komt het materiaal bovenop de vloer te liggen.


dakkapel isolatie

Dakkapel isoleren

Bevat je woning in Haarlem een dakkapel? Vooral bij oudere, houten dakkapellen is het verstandig om isolatie aan te brengen. Zo is het winters lekker warm en blijft het zomers langer koel. Er zijn twee isolatiemethodes: koude of warme isolatie. Bij de koude isolatiemethode wordt er veelal gebruik gemaakt van PIR- of PUR-platen. Deze platen bevestigt de specialist bovenop het frame van de dakkapel. Uiteraard wordt alles afgewerkt met bedekking. De warme isolatiemethode is van binnenuit. Het materiaal (meestal steenwol) wordt dan tussen het frame geplaatst. Aan de binnenzijde plaatst men dan een dampdichte folie. Aan de buitenkant van de dakkapel wordt nog een dampdoorlatende folie geplaatst. De methode van binnenuit is eenvoudiger, maar met de koude isolatiemethode realiseer je de beste isolatiewaarde.
Overzicht van isolatiematerialen

Wanneer je bedenkt dat je jouw huis beter wil isoleren met een gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie, dan moet je verschillende keuzes maken. Eén daarvan is de keuze voor het isolatiemateriaal dat je wil gebruiken om de gewenste isolatiewaarde te bereiken. Er bestaan heel wat isolatiematerialen die hiervoor geschikt zijn, en het is volledig afhankelijk van jouw wensen welke de beste oplossing vormt. Over het algemeen kun je isolatiematerialen in twee categorieën indelen: kunstmatige en natuurlijke materialen. De kunstmatige variant is in een fabriek gemaakt, en kent vaak extra eigenschappen. De natuurlijke producten vindt men direct in de natuur, waardoor ze minder bewerking nodig hebben.
isolatieplaten EPS

Isolatieplaten

Eén van de meest gemakkelijke oplossingen voor de isolatie van verschillende onderdelen in de woning is het gebruik van isolatieplaten. De platen kunnen diverse basismaterialen hebben, maar over het algemeen kiest men tegenwoordig voor platen van PUR of PIR. Dit biedt een stevige basis, en vereist weinig onderhoud. Wil je zonder hulp de zoldervloer isoleren, of is het hoog tijd voor de isolering van het schuin dak? Ook daarvoor vormen de isolatieplaten een uitstekende keuze. Let wel op dat je sommige platen nog moet afwerken met betimmering, voordat het mogelijk is deze te belopen. De kosten voor isolatieplaten liggen vrij laag, maar hangen af van het basismateriaal.

pur isolatie Haarlem

Pur

Zoals in het bovenstaande kopje al genoemd, vormt PUR regelmatig de basis voor isolatieplaten. De afkorting PUR staat voor polyurethaan, het is een kunststof die wij al jarenlang gebruiken voor woningisolaties. Een tijd geleden stond PUR vrij negatief in het nieuws, omdat men vermoedde dat hierdoor gezondheidsrisico’s ontstonden. Uit later onderzoek is echter gebleken dat PUR geen schadelijke gevolgen geeft voor de gezondheid. Naast als basis voor isolatieplaten te dienen, bestaat er ook een vloeibare variant van PUR. In deze samenstelling vormt het een geschikt middel voor de isolatie van de spouwmuur. Het vloeibare middel hardt na verloop van tijd in de spouw uit.
Pir isolatiemateriaal

Pir

Een materiaal dat erg op PUR lijkt is PIR. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. Het is een middel dat men in fabrieken produceert door isocyanaten te combineren met katalysatoren en drijfgassen. Dit levert een soort schuimstof op, welke goed kan dienen als isolatiemateriaal. PIR verschilt relatief weinig van polyurethaan, behalve dat het betere brandwerende eigenschappen kent, en in kleinere diktes een hogere warmteweerstand oplevert. Het nadeel van PIR is dat er tijdens de productie gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen, waardoor het geen milieuvriendelijk product is. Fabrikanten werken tegenwoordig wel aan het ontwikkelen van een schonere variant van PIR.

EPS isolatieplaten

Eps

Een volgend isolerend materiaal dat we bij jou onder de aandacht willen brengen is EPS. De letters staan voor expanded polystyrene, wat wij in Nederland ook wel piepschuim of Tempex noemen. Het grote voordeel van EPS is dat het in zeer kleine afmetingen te ontwikkelen is, waardoor het door kleine boorgaatjes is aan te brengen. Eén van de veel gehoorde toepassingen voor EPS is dan ook de isolatie van de spouwmuur. Bij een spouwmuurisolatie met EPS combineert men de EPS parels met lijm, zodat ze niet zullen verzakken. Je kunt ook kiezen voor een harde variant van EPS, dit staat bekend onder de term Tempex isolatieplaten.
glaswol isolatie

Glaswol

Eén van de meest bekende isolatiematerialen is glaswol. Glaswol noemt men vaak in één adem met steenwol, maar het zijn heel verschillende producten. Zo is glaswol een kunstmatig product, dat men creëert uit het versmelten en verslingeren van glas, terwijl steenwol een natuurlijk basismateriaal is. Glaswol heeft diverse positieve eigenschappen, waaronder een gemakkelijke verwerking, wat betekent dat het in vrijwel elk hoekje te passen is. Glaswol gebruik je meestal voor de isolatie van het dak. Je kunt eventueel zelf met de glaswol aan de slag. Het is dan welk belangrijk om goede beschermende kleding te dragen, zoals een mondkapje en stofbril.

tempex isolatie Haarlem

Tempex

Een laatste term waar de experts uit ons netwerk in Haarlem even bij stil willen staan is Tempex. Zoals net al aangegeven is Tempex een vorm van geëxpandeerd polystyreen, alleen dan de meer vaste in plaats van vloeibare oplossing. Het grote voordeel van Tempex als isolatiemateriaal is dat het zeer licht is. Dit betekent dat ook vloeren met een lagere draagkracht hiermee een goede isolatielaag krijgen. De kosten voor Tempex hangen af van de exacte materiaaldikte. Kijk daarom altijd naar de aanbiedingen bij meerdere bouwmarkten of specialisten voordat je de keus maakt. Het leefcomfort in je woning gaat gegarandeerd vooruit van isolering met Tempex.Besparen? Vergelijk isolatiebedrijven!

Overweeg je om één van de bovengenoemde isolatieklussen uit te laten voeren? Slim, je bespaart dan stookkosten én vergroot het wooncomfort. Daarnaast is het een stuk beter voor het milieu. Kies je voor vloer-, kruipruimte-, spouwmuur-, dak-, muurisolatie of plafondisolatie? Het is hoe dan ook verstandig om meerdere isolatiebedrijven uit Haarlem met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Via ons netwerk is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend. Ga je voor de beste prijs of kies je de specialist die morgen al met de isolatieklus kan beginnen? De keuze is aan jou. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 25% op de totaalprijs!


offerte isolatiebedrijf HaarlemKlanten over onze dienstverlening

Op basis van 325 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes90%

  • Prijzen92%

  • Snelheid83%

  • Algemene beoordeling88%